Şimdi Ara

Kitap Okuyan İnsanlara Karşı Bakış Açısı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
1.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bugün facebook'ta dolaşan bir foto vardı kezbanın biri kitap okuyan arkadaşa "izban krosu" diyordu.Arkadaş da cevap vermişti konuyla çok alakalı.
  • Haklısınız o üsten bakma olayını istemesemde yaşayabiliyorum. İnsanları hor görmek hoşuma gitmiyor ama bazen öyle düşünebiliyorum mecburen. Örneğin geçen Franz Kafka'nın bir kitabı vardı elimde arkadaş geldi baktı kitabın kapağına, Frank Kafka'yı kitabın adı sandı diğer arkadaşta tanımıyordu şaşırdım gerçekten. Durum böyle olunca insan düşünüyor.
  • Sizi kınayan insanlara karşı susup da "Şu cahile bak, kitap okuyan insanı kınıyor" demektense ona karşı kendini savunup konuşmak gerekir. Bizler değerliyiz, her birimizin düşünceleri dünyalar kadar değerli. Etrafınızdakilere biraz daha olumlu yaklaştığınızda, biraz daha öğretici olmaya çalıştığınızda sizi ciddiye aldıklarını göreceksiniz.

Kitap okumayı seviyorsanız, SEVDİKLERİNİZE DE SEVDİRİN. Onlara kitapların güzelliklerini anlatın. İnsana neler kattığından bahsedin. Emin olun siz bir kişiye kitap okumayı sevdirseniz, onun hayatını sonsuza kadar değiştirmiş olacaksınız.

Çok şükür çevrem kitaba karşı çok hoşgörülü. Hatta gördüklerinde takdir ediyorlar. Tabi ki kitaba para verilir mi diyenler var. Ama ciddi anlamda söylemiyorlar ya da daha kitapların yaratabileceği mucizelerden haberdar değiller.

Kitap sevmeyen insanları sevin, SEVİN ki onlar da sizi, sizden ötürü de kitapları SEVSİNLER.

• Otobüste ya da trende okurken laf atan veya tip tip bakan kimse olmadı. Ha olsaydı tepkim nasıl olurdu çok kestiremiyorum açıkçası. Çok fazla iplemem gibime geliyor. Yakın arkadaşlarım kitapkurdu olduğumu bilir ve çok konusu açılmaz. Açılırsa da sohbeti olur en fazla güler geçeriz. Bence yakın ya da uzak kimseyi kitap okumaya zorlamanın alemi yok. Bazıları var toplum içinde okuduğunu milletin gözüne gözüne sokmaya çalışan tipler. Bunlara biraz dikkat ederseniz niyetinin kitap okumak olmadığını anlarsınız. Hem okuduğu kitaptan hem tavırlarından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hsann -- 16 Nisan 2015; 22:17:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: titanichay

öğrencilerim özel olduğumu hissettiriyor. Haftada bir kitap okuduğum için her hafta elimde ne var diye merakla takip ediyorlar...

Aynen hocam. Benim öğrencilerim de aynı şekilde. Hatta "size imreniyoruz hocam" diyorlar. "haftada bir kitap bitiriyorsunuz". "Siz niye okumuyorsunuz?" dediğimde "zaman yok hocam" diyorlar. Bugün de bir öğrencim geldi elimdeki kitaba baktı ve "güzelmiş" dedi. Artık neyine güzel dediyse bilmiyorum. Kapağı hoşuna gitti her halde...
  • benim sayemde, kitap tutkunu olan insanları gördükçe tabiki çok seviniyorum.

toplumda özellikle erkeklerin kitap okuması, ya da erkeğin metro ve otobüs gibi taşıma araçlarında kitap okuması, sanki kız tavlamak ya da entel görünmek için yapılan bir girişim olarak algılanıyor ki çok sığ bir görüş...

bunun dışında kitap okuyan bir insan yine kitap okuyan bir insana karşı hemşehri muamelesi yapacak kadar sempati duyabiliyor. sonuçta ortak bir nokta bulunuyor ki kitap okuyan insanlar genel olarak daha fazla empati kurabiliyor ve genel kültürleri de gelişen insanlar... şahsen ben de karşıma çıkacak olan insanların kitap okuyup okumadıklarına çok önem veren biriyim.ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turist ömer -- 18 Nisan 2015; 22:32:51 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.