Şimdi Ara

Kitap Okuyan İnsanlara Karşı Bakış Açısı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
1.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    üni öğrencisiyim okul otobüsünde kulaklık takmış kitap okuyordum, tam o an müzik bitti duymadığımı sandılar heralde otobüste kitap mı okunur falan diyordu çocuğun biri yanındakine
  • kitap deyince yalnızca okul-üniversite ders kitabı anlarlar edebiyat tan şiir den tiyatro oyunlarından pek değil hiç çakmazlar sen okul kitabını oku gerisi boş diye bakıyolar ailenin içinden bile çıkıyo maalesef böyle insanlar bir yazarın konferansına imza gününe gitmek istersin ayda yılda bir kez bu duyulduğu zaman siz bundan ne anlıyosunuz diye tepki verirler anladıkları tek şey memleket derneklerinde sağda solda avm lerde pineklemek bizim insanımızın genci yaşlısı belki biraz sosyalleşirsinde of of daha yazabileceğim çok şey varda insan üzülüyo türk insanının bu haline hepsi kısa yoldan zenginliği düşünüyolar ama entelektüel fakirliğin zamanla maddi acıdan da fakirliğe sürüklediğini bir türlü anlamıyolar
  • quote:

Orijinalden alıntı: histrio

üni öğrencisiyim okul otobüsünde kulaklık takmış kitap okuyordum, tam o an müzik bitti duymadığımı sandılar heralde otobüste kitap mı okunur falan diyordu çocuğun biri yanındakine

Bende en çok ve en rahat yatağımda yüzüstü yatarak okurum kitabımı.Otobüste yada söylediğin gibi kulaklıkla kitap okumaya anlam veremem ama yargılamam.Herkesin farklı farklı tercihleri,zevkleri vardır.Anlam verememem de beni bağlar yani kendimi ele aldığımda benim dikkatim dağılır,yeterli hazzı alamam gibi düşünceler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • metinyap kullanıcısına yanıt
    Çevreden gelen sesler dikkatimi müzikten daha çok dağıtıyordu ama bende artık odamda okumaya başladım

• Genelde ilk sayfalara baktığımda bende bu insanlar nasıl bir çevrede yetişmiş dedim benim açımdan çok şükür sıkıntı veren yok teşvik eden çok :)

• Genel tepki şu.
     Kitap Okuyan İnsanlara Karşı Bakış Açısı

• Yazılanlara bak insan üzülüyor yahu. Kitap okumama alıştılar da orjinal okuyorum diye hala enayi gözüyle bakan var. Şu an ülkenin bu halde olmasının sebebinin okumamak olduğunu bi anlayabilsek süper olacak

• Bilal0 kullanıcısına yanıt
    Tüm lise hayatımı tarif etmişsin.Zevk için kitap okuyordum.Çokta okumuyordum da.Tüm lise hayatımda okuduğum kitap sayısı maximum 10dur.

Madem bu kadar kitap okuyon derslerin niye kötü diyenlermi dersin,sınıftaki kızların sana alim gibi davranmasımı dersin,hocaların bile sana garip davranmlarımı dersin,bulmacadaki soruları soranlarmı dersin,herkesin seni kültürlü ve aklı başında biri olarak görmesimi dersin....

Say say bitmez.Bide ben kendimi onlar gibi mal olduğumu ispatlamak istiyordum.Ama en sonunda dayanamadım ve lise sonda koptum çevremden.Kendi içime gömüldüm.
    Hoş bununda herkezin bahsettiği gibi korkunç bişey olmadığını o zaman anladım.Hatta bazen bu durumdan garip bir zevkde aldım.

• quote:

Orijinalden alıntı: güzelfatsam

Tüm lise hayatımı tarif etmişsin.Zevk için kitap okuyordum.Çokta okumuyordum da.Tüm lise hayatımda okuduğum kitap sayısı maximum 10dur.

Madem bu kadar kitap okuyon derslerin niye kötü diyenlermi dersin,sınıftaki kızların sana alim gibi davranmasımı dersin,hocaların bile sana garip davranmlarımı dersin,bulmacadaki soruları soranlarmı dersin,herkesin seni kültürlü ve aklı başında biri olarak görmesimi dersin....

Say say bitmez.Bide ben kendimi onlar gibi mal olduğumu ispatlamak istiyordum.Ama en sonunda dayanamadım ve lise sonda koptum çevremden.Kendi içime gömüldüm.
    Hoş bununda herkezin bahsettiği gibi korkunç bişey olmadığını o zaman anladım.Hatta bazen bu durumdan garip bir zevkde aldım.

Üniversitede durum aynı mı oluyor hocam? Üniversite daha geniş bir yer olduğu için her insan kafasına göre bir çevre bulabilir diye düşünüyorum ancak bir de tecrübelilere sormak lazım tabi.

• Bilal0 kullanıcısına yanıt
    Ben üniyi açıktan okuyorum.Ünide böyle şeylerle karşılaşılacağını da sanmam.

• İş yerinden eve giderken diğer araçlarda kitap okuyanları gördüklerinde. P...ge bak sanki 8 - 10 saat yola gidiyor da yanına kitap almış diyenine dahi rastladım. Kendileri okumadıkları gibi okuyanlara da bir düşmanlıkları var. Bu sadece bizim iş yeri ile sınırlı değil . Otobüste metroda parkta kafe de okuyanlara da aynı tepkileri veriyor halkımız.
    Bu insan müsvettelerine tek tek laf söz anlatmak mümkün değil saatlerce uğraşıp anlatsanız bile değişmeyecekler. Tepki görüp canımı sıkmamak için kitapları epub olarak telefonumdan okuyorum. Sayfa çevirme efekti de gayet hoşuma gidiyor. Yanımda çanta taşıma alışkanlığım olmadığı için büyük kolaylık oldu aslında bana. Elimden geldiğince de arkadaşlarıma kitap okumayı aşılıyorum. Hoşlanabilecekleri tarzları önerip gerekirse kitabı ya hediye ediyorum ya da yanında taşımayacaksa bizzat telefonuna okuma programını kurup kitapları da yüklüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rapsody_izmir

İş yerinden eve giderken diğer araçlarda kitap okuyanları gördüklerinde. P...ge bak sanki 8 - 10 saat yola gidiyor da yanına kitap almış diyenine dahi rastladım. Kendileri okumadıkları gibi okuyanlara da bir düşmanlıkları var. Bu sadece bizim iş yeri ile sınırlı değil . Otobüste metroda parkta kafe de okuyanlara da aynı tepkileri veriyor halkımız.
    Bu insan müsvettelerine tek tek laf söz anlatmak mümkün değil saatlerce uğraşıp anlatsanız bile değişmeyecekler. Tepki görüp canımı sıkmamak için kitapları epub olarak telefonumdan okuyorum. Sayfa çevirme efekti de gayet hoşuma gidiyor. Yanımda çanta taşıma alışkanlığım olmadığı için büyük kolaylık oldu aslında bana. Elimden geldiğince de arkadaşlarıma kitap okumayı aşılıyorum. Hoşlanabilecekleri tarzları önerip gerekirse kitabı ya hediye ediyorum ya da yanında taşımayacaksa bizzat telefonuna okuma programını kurup kitapları da yüklüyorum.

Soylediklerin arasinda isin asil garip yani da elinde kitap gorunce artik bir taraflarina battigindan midir nedendir laf ediyorlar ama elinde saatlerce telefon olsa gayet normal karsiliyorlar..
    Cidden trajikomik bir durum ne desem bilemedim

Bu kafayla bu ulke surekli bir yerlere bagimli olmaya ve birileri tarafindan koyun gibi gudulmeye mahkumdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Pacino -- 10 Nisan 2015; 18:18:15 >

• Okumak iyi bir şey midir? Benim bir gözlemim var. Genelde çok okuyan insanların diğer insanlarla ilgili iletişim sorunları olduğunu görüyorum. İnsanlar genelde okuma eylemini kendilerinin anlaşılması üzerine konumlandırıyorlar. Çok kitap okumak anlaşılabilmeyi zorlaştırıyor. Çok okudukça başkaları tarafından anlaşılamama katsayın yükseliyor. Toplumda anlaşılabilme katsayın düştükçe anormalleşirsin! Bu yüzden çok kitap okumanın iyi bir eylem olmadığını düşünüyorum!
    Anlaşılmak için değil anlamak için okumak gerekir? Anlamak için çok okumak değil, bilmek gerekir!

Edebiyat evreninin okuyucu tarafında üç tür insan bulunur: Kitapları sevenler, kitap okumayı sevenler ve okumayı sevenler. Bunlardan sadece biri yararlıdır; bu da okumaktır. Okuma eylemi de okumakla değil okuma yapmakla mümkün olabilir ancak!

• quote:

Orijinalden alıntı: asau

Okumak iyi bir şey midir? Benim bir gözlemim var. Genelde çok okuyan insanların diğer insanlarla ilgili iletişim sorunları olduğunu görüyorum. İnsanlar genelde okuma eylemini kendilerinin anlaşılması üzerine konumlandırıyorlar. Çok kitap okumak anlaşılabilmeyi zorlaştırıyor. Çok okudukça başkaları tarafından anlaşılamama katsayın yükseliyor. Toplumda anlaşılabilme katsayın düştükçe anormalleşirsin! Bu yüzden çok kitap okumanın iyi bir eylem olmadığını düşünüyorum!
    Anlaşılmak için değil anlamak için okumak gerekir? Anlamak için çok okumak değil, bilmek gerekir!

Edebiyat evreninin okuyucu tarafında üç tür insan bulunur: Kitapları sevenler, kitap okumayı sevenler ve okumayı sevenler. Bunlardan sadece biri yararlıdır; bu da okumaktır. Okuma eylemi de okumakla değil okuma yapmakla mümkün olabilir ancak!

tamam.

• Kitap okuyan adamın çevresiyle anlaşamamasının sebebi diğer insanların hayatını boş yere geçirdiğini düşünmesiyle gelen tepeden bakma durumu. Kötü bir şey olduğunu söyleyemem, hayatında eline bir kitap almamış adamla anlaşmak için de kendimi zorlamam. Normal olmak için kitap okumamak da çok güzelmiş. Nice ruh hastalarıyla aynı havayı soluyoruz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence okumayanlar kitap okuyanları kıskanıyor. Aslında içten içe saygı duyuyor.
  • Arkadaşım genelde kitap okuma okuma diyor ben de olm kitap okumasam seni nasıl anlarım diye laf atıyorum gidiyor öyle

• O değil de yazmayayım yazmayayım dedim gene duramadım şöyle okurum böyle okurum diye konuda caka satan arkadaşlar imla kurallarına az biraz dikkat etseler nasıl olur? Herkez diye bir kelime mi var Türkçede? Bir de o bağlaçlar neden hep bitişik?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kitap okuyup, okumayanları aşağılamak gibi bir algıda oluşabiliyor bazen. Okuyan kimse okumayanı, okumayan kimse okuyanı aşağıladığı sürece, hor gördüğü sürece kısır döngüde kalınacağını düşünüyorum. Şahsen çok fazla kitap okuyamam. Fakat okuyanlar tarafından 3. insan muamelesi görmem güzel bir algı oluşturmuyor.

Hadi buyurun, buradan yakın
  •  Kitap Okuyan İnsanlara Karşı Bakış Açısı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.