Şimdi Ara

Kitap Okuyan İnsanlara Karşı Bakış Açısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
1
Favori
1.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle merhabalar. Bu konuyu açmamdaki neden, başlıktan da anlaşılacağı gibi, ülkemizde kitap okuyan insanlara karşı diğer insanların bakış açılarını tartışmak, ülkemizdeki kitap okuyan insanların yüzdesini artırmak üzere fikir yürütmek. Neden Kitap Okuyorsunuz ? konusundan sonra, böyle bir başlığın da açılması gerektiğini düşündüm.

Konu hakkında tartışırken, olumsuz bakış açısını kırmak için de fikirleri alabilir, yaşadığınız olayları okuyabiliriz.

• Genelde "Kitap okunur mu yeaghhhh" veya "Kitaba para mı verilir be oğlum" gibi ifadelerle karşılaşıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öğrencilerim özel olduğumu hissettiriyor. Haftada bir kitap okuduğum için her hafta elimde ne var diye merakla takip ediyorlar...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayatında kitap okumamış yada çizgiroman okumayı zorlada olsa başarmış insanların "alimmi olacan" ve benzeri ifadelerinden gına geldi.

• Kitap okumayan ve geri kafalı insanlar hor görebiliyor.
  • "Adama bak ya işi gücü yok kitaba para veriyor"
    "Okuyupta vali mi olacan? Madem okumaya çok meraklısın üniversite oku"
    tepkileriyle sık sık karşılaşıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinyap

Hayatında kitap okumamış yada çizgiroman okumayı zorlada olsa başarmış insanların "alimmi olacan" ve benzeri ifadelerinden gına geldi.

Alim mi olacan

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kitap okuyucağına okulun dağıttığı ders kitaplarını oku diyenlere sinir oluyorum, hepside geri kafalı çok bilmiş kişilerdir kanımca, laf dalaşına girmeyiniz böyle kişilerle.
  • Genelde sıradan bir kişi değilde farklı biriymiş gibi muamele görmek çok sinir bozucu, toplumda size karşı belli bir saygı oluşsa da bir noktadan sonra dışlanıyorsunuz(en azından ben bunları yaşıyorum).
  • Yorumlari okuyunca sasirdim, nasil bir cevrede yasiyorsunuz siz
    "Kitap okuma"nin cok anormalmis gibi algilanmasini hala asamamisiz ulke olarak demekki.
    Bana sirf bu yuzden laf eden olmadi olursa da agzinin payini vermesini biliriz.

• Mr.Pacino kullanıcısına yanıt
    Çamur at izi kalsın. Kendi ayıplarını bize fırlatıp sonra yine bizi suçluyorlar.
  • Mr.Pacino kullanıcısına yanıt
    Zaten neden kitap okumanın aslında normal ve gerekli bir şey olduğunu benimseyememiş bir ülke olduğumuza bir açıklama getirmeye çalışıyoruz bu konuda. Sanıyorum ki hepimiz Türkiye'de yaşıyoruz (burada yorum yapanlar için konuşuyorum) ve Türkiye'de halkın çoğunluğunun algısı herkesin malumu. Ayrıca nasıl bir çevrede yaşadığınızdan bağımsız olarak bahsedilen olumsuzluklarla karşılaşabiliyorsunuz.

Kişisel fikrimi soracak olursanız önemli olan ağzının payını vermek değil, zihniyeti değiştirmek, zihniyeti değiştirmek için neler yapılabiliri tartışmak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bilal0

Genelde sıradan bir kişi değilde farklı biriymiş gibi muamele görmek çok sinir bozucu, toplumda size karşı belli bir saygı oluşsa da bir noktadan sonra dışlanıyorsunuz(en azından ben bunları yaşıyorum).

Aynı fikirdeyim

• MKepo M kullanıcısına yanıt
    Agzinin payini vermekten kastim kufretmek, sovmek degil zaten. Konudaki yorumlara gore yazdim onu ve yorumlarda bahsedildigi gibi bir tepkiyle karsilasirsam sacma dusuncelerini anlayacaklari uslupta iade ederim. Bahsettigin gibi zihniyeti degisebilecek yapida biriyse oturur saatlerce de konusurum gerekirse.

Takdir edersin ki zihniyetin degismesi o kadar kolay degil, bazen bir neslin gidip baskasinin gelmesi kadar uzun sure bile gerekebiliyor zihniyetin tamamen degismesi icin. Baksana Kemal Sunalin filmlerinde gorup guldugumuz bir zihniyet hala yasiyormus yukaridaki "Okuyupta vali mi olacan" ornegine bakilirsa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Pacino -- 2 Nisan 2015; 0:06:32 >
  • Kitap okuduğum için inek diyenler oldu. Birde popüler bilim kitabı okurken 'bırak şunları kafayı bozcan az kurgu fantastik oku' diyenler oldu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir sürü şeyle karşılaştım;

-Otobüste yada metroda okuduğumda artistlik için burada okuyorsun,git evinde okuyan diyen oldu.
    -Kağıda para vermekten bıkmadın mı diyen oldu.
    -Neden gözlerinin bozulduğu belli oluyor diyen oldu.

Hepsine gereken cevabı vermesine verdikte,zihniyeti değiştiremedikten sonra faydasız.
  • Hiç kötü tepki olmuyor hatta kütüphane,kantin yada cafe ortamın da ne okuyorsun diye konuya girilip kız dusurulebilir.

• Hiç unutmam cahil bir kızın teki "o kitaplara kaç para verdin?" deyip sırıtmıştı. O gün anladım ki bu kitaplar insaların tamah ettiği güzelliğin bile çok ötesinde.

• Kitap okuyanlara verilen tepkilere baktığımda, Türkiye'de kitaplara genel olarak maddi bir bakış açısı var. Yani içeriğinde verilen bilgiler yerine kaç para olduğuyla ilgileniyor insanlar. Ayrıca insanlar alışkanlıklarını 3-7 yaş arasında kazanırlar. Bu nedenle kitap okuma alışkanlığını çocuklarımıza bu yaşlarda kazandırmalıyız. Eğer maddi imkanlar el vermiyorsa il halk kütüphanelerine de götürebiliriz. Maalesef insanımız bir tablet bilgisayar ya da akıllı telefonu çocuklarımızın eline verip boş bir nesil yetiştiriyorlar.
  • Türkiye'de otobüste, metroda kitap okuduğumu gören insanlar bana dik dik bakıyorlar. Sanki anormal bir şeymiş gibi. Ama onlara göre yolda küfür ederek konuşmak, yere tükürmek normallik. Insanlarımızın geneli bence eğitimli değil. En azından benim bulduğum yerde.
    Kitap okumak gibi bir nimet var ve bunun farkında değiller.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.