Şimdi Ara

kitap okumaya yeni başlayan biri ne okumalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yani doğru düşünmeyi, gündemdeki olayları okumayı öğrenmek istiyorum. tabi bu pat diye olacak bir şey değil, okumak gerekiyor. ama bir yerden başlamak gerek. önceden çok okurdum, günde 300 sayfalık kitapları bitirdiğimi bilirim. ama onlar da açlık oyunları falandı. ama okurum yani. şimdi temelde okunması gerekenler nelerdir? hayvan çiftliğini okudum, 1984ü aldım başlayacağım. onun dışında edebi yönü ağır basan kitapları da okumak isterim cumhuriyet dönemi yazarlarımızdan, ya da dünya klasikleri falan. ama onları da okumak için belli bir okuma kültürümüzün olması gerek deniyor. velhasıl kelam, bana bir liste yapar mısınız?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu bir süreç ve sadece kitapla olacak bir şey değil

Önce felsefik düşünmeyi öğrenmelisiniz. Daha sonra sosyolojik. Tarih olmazsa olmazı bu işin. Yaşamak gerekiyor. Sadece sizin gözünüzden değil başkalarının gözünden de.

• quote:

Orijinalden alıntı: Carpe Vita

Bu bir süreç ve sadece kitapla olacak bir şey değil

Önce felsefik düşünmeyi öğrenmelisiniz. Daha sonra sosyolojik. Tarih olmazsa olmazı bu işin. Yaşamak gerekiyor. Sadece sizin gözünüzden değil başkalarının gözünden de.

peki ne tavsiye edersin dostum? nasıl başlamalıyım

• 1984'ü okumuşken peşine Cesur Yeni Dünya,Fahrenheit 451,Biz kitapları iyi gider.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TDG

quote:

Sanırım kastettiğiniz şey günlük siyasi olayları daha iyi yorumlamak. Siyasi tarih, siyaset bilimi ve hukuk kitapları okumanız gerekli. Siyasi tarih için Halkların Dünya Tarihi kitabı var Chris Herman'dı sanırım. Oral Sander'in siyasi tarih kitabını da okuyabilirsiniz. Siyaset bilimi için giriş niteliğinde Halis Çetin'in kitabı var. Andrew Heywood'un siyaset bilimi kitabını da tavsiye ederim. Hukuk için bize Kemal Gözler'in kitapları tavsiye edilmişti.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TDG

quote:

Sanırım kastettiğiniz şey günlük siyasi olayları daha iyi yorumlamak. Siyasi tarih, siyaset bilimi ve hukuk kitapları okumanız gerekli. Siyasi tarih için Halkların Dünya Tarihi kitabı var Chris Herman'dı sanırım. Oral Sander'in siyasi tarih kitabını da okuyabilirsiniz. Siyaset bilimi için giriş niteliğinde Halis Çetin'in kitabı var. Andrew Heywood'un siyaset bilimi kitabını da tavsiye ederim. Hukuk için bize Kemal Gözler'in kitapları tavsiye edilmişti.

aslında her şeyden bilgim olsun isterim, mesela ortamda bi konu açıldığında bir yorum yapabileyim. nasıl, neyle başlamalıyım, bir de bu klasikler hemen okunmazmış, yani derin anlam taşıyormış

• Kalın sayfa ve dili ağır olan kitaplardan başlama.

Ben ilk sil baştan okuyarak başladım. Sonradan arkadaşa sorup, kitap türüne yakın olanları alıp devam ettim.

Tarih kitapları seviyorsan ilk önce şah sultan başlayabilirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2. Üniversite Okumaya Değer Mi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Mümkünse akıcı kitaplardan başla , kendini iyice alıştır.
  • Ateşten Gömlek
    Kürk Mantolu Madonna
    Kuyucaklı Yusuf
    İçimizdeki Şeytan
  • kitap okumaya yeni başlayan biri ne okumalı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuventhh

kitap okumaya yeni başlayan biri ne okumalı?

okudum hocam, sağol. şimdi kürk mantolu madonnayı okuyorum, sonra 1984e geçeceğim.

• Küçük Prens
    Şeker Portakalı
    Fareler ve İnsanlar
    Monte Kristo Kontu
    Satranç
    Uçurtma Avcısı
  • Jack london, Charles Dickens, Stefan Zweig, john steinbeck kitapları ile başlangıç yap. Onedioda kitap listeleri vardı çabuk okunacak tarzda, onlara da bakabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlıktaki soruya cevap : Kitap
    (tamam kötüydü kabul )
    Refik Halid Karay kitaplarını önerebilirim
  • TDG T kullanıcısına yanıt
    Öyle birşey istiyorsan kitap okumana gerek yok. Gündemi takip edip, sosyal ağlarda ilgini çekebilecek başlıkları göz gezdirmek ve en önemlisi de bunları birileri ile paylaşman lazım.

Diksiyon iyi değilse konuşmakta zorluk çekiyor isen konuya direk atlama, konuşacaklarini önceden belirle süzgeçten geçirip konuş

• kitap okumaya yeni başlayan biri ne okumalı?

polisiye - Gerilim
    tavsiye ederim..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.