Şimdi Ara

kitap okuduktan sonra üzerimdeki saflık

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar kitap okuyim diyorum okuduktan sonra kafam bir bulanık oluyor saf gibi oluyorum görüşüm bulanıklaşıyor neden acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kitapta yazan gerçek dünya değil o yüzden.
  • Uzun süre ve gece yatmaya yakın okuyorsan uykun geliyor olabilir.
  • Aynısı bana da oluyor.
    Çok kitap okuduğunuz için olabilir. Gözler yoruluyor.
  • Kitap okurken, beyin, günlük dünyadan algıladıklarından farklı olarak "tek düze, tek ağızdan çıkan bir "telkin/uyarıcı yani algıya" maruz kaldığı için bir rahatlama oluyor.

Beyninizi, okumakta olduğunuz kitaptaki yazıları algılamaya zorluyorsunuz. Bunu yaparken dış uyarıcıları yok saymaya zorluyorsunuz bir yandan. Özetle "dikkatinizi toplamak".

Kitabı bırakıp günlük işlerinize ve yaşantınıza dönerken, "okumanın" size kattığı "sade ve tekdüzelik" yine beyin tarafından garip algılanıyor.
  • Buna ek olarak, kitaba çok daldınız diyelim. Uzun süre okuyup bıraktığınızda "uyarıcı patlaması" oluyor. Çok uzun süre kitap okuduktan sonra, düzgün cümle kurmakta bile zorlanabilirsiniz.

Bir de bu okuduğunuz kitabın içeriği ve türü ile çok alakalı. Kurgu okumak farklı duygulanım, felsefe okumak, fen okumak, vb. Yani ne kadar farklı tür varsa, beyin o kadar farklı uyarılır bu da farklı sonuçlara yol açar. Ama bu bahsettiğim süreç çok kısadır. Sağlıklı bir beyindeki otokontrol mekanizması sizi, yaşamakta olduğunuz dünya ve ortama en kısa sürede adapte eder.
  • basin da agriyor mu?
    yukarda yazilanara ek olarak
    gozlerinde bir problem de olabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • zaten miyopum ama kitap okuduktan sonra daha bir bulanık göruyorum sonra düzeliyor önceden hic kitap okumazdım şimdilerde okumaya başladım çünkü kültürüm çok zayıftı

ama okuduktan sonra evin içinde ruh gibi dolaşıyorum

ama yinede televizyondan daha iyi

• hocam bilim adamı gibi konuştun yahu kitap okumak faydalı değil mi insan kitap okuyunca gelişmez mi nasıl saflaşır bu genel bi yargı değil heralde?

@mecmast
  • Tabi ki faydalı hocam kitap okumak.

Konuyu açan arkadaşın saflıktan kastı "durağanlık, rahatlama" tam nasıl tarif edeceğimi kestiremiyorum ama bahsettiği "saf"lığı gayet iyi anlıyorum. Dinginlik kelimesi de olabilir.

Gelişme evresi ise alınan bilgi hazmedildikten sonra olur. Bu yaştan tutun, çeşitli faktörlere göre değişir. Bazısı ilk okumada hazmeder, bazısı okuduğunun akşamına, bazısı seneler sonra...

Tabi ki genel yargı değil saflaşma.

Arkadaşın bu durumu yaşamasının sebebi de tahminimce; daha önceden bilgisayar, televizyon, müzik ve daha çok matematiksel & görsel zekaya yönelik işlerle çok uğraşması. Bendeki durum buydu en azından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mukoto -- 10 Ağustos 2014; 21:10:52 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.