Şimdi Ara

Kıskanç akrabalarla nasıl baş edilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Veteriner oldum. Kuzenim de veterinerlik istiyordu. Ailesi, veteriner şöyle para kazanıyor, böyle kazanıyor diyordu. Sonra kazanamadı. Kazanamayınca, her fırsatta iş bulamazsın, utangaçsın sana uygun meslek değil demeye başladılar. Bayramda bunlarla görüşmek zorundayım. Kocaman adm çocuk gibi kıskanıyor beni, babası. Y avşak yavşak laflar ediyor afedersiniz. Moralimi bozmaya çalışıyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Hiç bir şeye zorunda değilsin, bırakın artık şu saçma toplum normalarını. Toxic insanlardan uzaklaş.

• Ağzı olan konuşur sen başaracaksin yapacaksın öyle düşün kendi çocukları yapamadı o yüzden şimdi sana laf söylemeye çalışıyorlar . Onlara başa çıkamazsın salla , umursama en iyi yöntem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İş bulamazsam aç bırakmaz ya dağ gibi amcam var falan de şakayla karışık taaruza geç
    Adamın üzerine yıkılır tarza konuş gül
    Canın sağolsun falan moduna geçer
    Kapatır mevzuyu

• mücadele edemezsin . insanoğlunun yapısı bu

herkes kıskanır. akraban değil sadece.. takmamaya çalış

• Parayı aldığında koyarsın paranı önüne sonra bir nah çekersin na sen bu kadarını kazanamazsın diye

• hocam acik acik soyle ne bicim konusuyonuz lan benle diye

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Derdini seveyim.

Ziyaret edecek kuzenim yok çünkü Suriye' de görevde.
    Çok ısrar ettim hatta araya adam koy beni de göndersinler dedim, "50 yaşinda herifi kim ne etsin" dedi.
    Ben de "Kum torbası niyetine..." dedim...

• Öğrenciyken evlendim. Aileleri tanıştırırken hanımın amcası "Özel dersle parça parça biriktirerek olmaz bu işler, atanana kadar erteleyin bence" gibi abuk subuk bir laf etti. Allah'tan hem babam hem de kayınbabam sağlam adamlar. Babam "Öğrenciyken ayrı ev açıp okuttum ben iki çocuğumu. Gerekirse şimdi de oğlum ve müstakbel gelinim için ayrı ev açar, hem kendi evimin hem de oğlumun evinin geçimini üstlenirim." dedi. Kayınbabam da "Biz damatla konuştuk bu meseleleri, benim ona güvenim sonsuz." diyip kendi öz kardeşini susturdu.

Bölüme derece ile girdiğimden, KPSS'de derece yaptığımdan falan bahsetmeme rağmen böyle uyuz bir laf etmişti hanımın amcası. Ama ertesi sene oğlu LGS 'ye girecekti. Özel ders isteyince "Ahan da düştün elime." diyip kallavi bir fiyattan özel ders verdim. İşlerim de tıkırında gitti ve düğünden 4-5 ay sonra arabamı, 2 sene sonra da evimi aldım. Hanımın amcası ile her konuştuğumda ekonominin kötü olduğundan bahsedip borçlanmanın mantıklı olduğundan bahsediyorum ve ilerde borçlanarak almayı planladığım şeylerden bahsediyorum. Burada maksat sürekli ona gıcık verip kendi yapamadığı şeyleri küçümsediği kişinin çatır çatır yaptığını göstermek. Adamın tavırlarını görmek acayip eğlendiriyor beni

Biraz uzattım ama anlatmak istediğim şey kıskanç akrabayı susturmanın yolu yapamazsın dediği herşeyi yapmak ve suratına suratına vurmaktır. İş bulamazsın diyorsa öğrenciyken alanında iş bul. Para kazanmazsın diyorsa öğrenciyken ufak da olsa alanında para kazanacağın şeyler yap. Hatta kullanabileceğin ufak bir arazi dahi varsa orda hayvancılık yapmaya başlayabilirsin ufaktan. Hem tecrübe olur hem kendi işini kurarsın seversen hem de akrabanı çıldırtırsın. YouTube uzerinde bayağı bir kanal var bu konuyla ilgili. Veteriner olup hayvancilik yapan ve yaptığı işi anlatan kanallar bunlar.

• Muhatap olma

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.