Şimdi Ara

Kişisel gelişim hakkında yardım. Daha planlı olmak istiyorum !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Birçok hedefim olmasına rağmen çoğuna bir türlü erişemiyorum. Pcde zaman geçirmek hep daha cazip geliyor. Bu konuda kendimi geliştirmek istiyorum. Planmama konusunda yani.

Tavsiye edebileceğiniz kitap var mı ?

• Takipçisiyim konunun bendede var aynısı
  • Aslında çoğu kişide var aynısı. Kendimden daha detaylı bahsedeyim.

Bir yandan üniverste hazırlık sınıfı öğrencisiyim, Aynı zamanda bölümüm olan denizcilikle ilgi siteleri takip etmeye çalışıyorum. Bunun dışında ben bir izciyim. İzcilikle ilgili site ve makaleleri okumaya çalışıyorum. Bunun dışında ben bodybuilding ile uğraşıyorum. Body ile ilgili takip ettiğim siteler var. Son olarak bir yabancı dil daha istiyorum, fransızca dökümanları topladım. az biraz ilgilendim ama gerisini getiremedim.

bunların hepsini aynı zamanda yapamıyorum. Yani hepsiyle ilgilenemiyorum. Ya birine odaklanmam gerekiyor yada hiçbirini yapamıyorum. Fakat asıl canımı sıkan bir günde 3-4 saat pcde oyun oynuyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i_Faramir -- 2 Haziran 2009; 13:54:22 >
  • Yaşlarınız kaç? Bu sorunları ben de bir dönemler yaşadım. sadece boş işlerle uğraşıyordum, pc, oyun, müzik. okul dışında zaman hep bunlarla geçer di. Halbuki bunlar sadece yan uğraşlar. Nasıl mı değişti hayatım?

Bir uğraş buldum kendime, ondan sıkılınca başka bir tane daha, sonra başka bir tane daha. Sorunuzun cevabı her zaman arayış içinde olun.

Spor benim hayatımı tamamiyle değiştiren en büyük etkinliktir. Herşeye karşı çok daha istekliyim bu sayede. Ben vücut geliştirmeyle uğraşıyorum 4-5 senedir. İlla ki bunu yapmalısınız diyemem. Başka bir arkadaşım gitar çalıyor günde 8 saat aralıksız ve 7-8 sene oldu başlayalı. Demek istediğim aktif olun ve kendinize farklı ihtisas alanları bulun ama bunlar zorunluluklarınızın dışında hem zevkle yapacağınız hem de hayatınızın tümünü olumlu yönde etkileyecek şeyler olsun.

Ne kadar yoğun olursam olayım spordan uzaklaşmam, çünkü beni tembelleştiriyor öbür türlü yaşam. Bu sene açık öğretimi bitirmem lazım o yüzden bikaç dersi dışardan aldım, ingilizce kursuma devam ettim, haftanın 6 günü çalışıyorum, bir de kız arkadaşım var. Ve bütün bunların yanında sporu asla aksatmadım ve her alanda motivasyonumu pozitif etkiledi. Asla vakit ayıramamaktan şiakyet etmeyin. Koca bir gün 24 saatten ibaret. 6 saat uyursunuz herşeye yeter. geride kalan 18 saatin kaç saati kendinize ya da topluma faydalı şekilde geçiyor hesap edin...

Demek istediklerimi anlıyorsunuzdur umarım....

• Yaşım 19

anlıyorum teşekkürler. Aslında tek birini seçsem ilgilenebilirim ama 3-4 tanesini birden yapmak istiyorum. Ve şu anki kafa yapımla bu mümkün gözükmüyor. O yüzden kişisel gelişim gerekli sanırım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: __Cenk__

Yaşım 19

anlıyorum teşekkürler. Aslında tek birini seçsem ilgilenebilirim ama 3-4 tanesini birden yapmak istiyorum. Ve şu anki kafa yapımla bu mümkün gözükmüyor. O yüzden kişisel gelişim gerekli sanırım...

İStedikten sonra yaparsın.

Lise sonda staj yapıyordum, aynı zamanda okula da gidiyordum, hafta sonları dersane vardı akşamları da fırsat buldukça bir büfede çalışıp harçlık çıkarıyordum.
    Üniversiteye başladığımda migrosta da part-time işe başladım ve 3 yıl çalıştım okulla paralel gitti. En önemlisi günde 4 saatim yollarda geçiyordu, sabah 7 de evden çıkıp 9 daki derse yetişmeye çalışıyordum ki okuldan sonra işe, işten sonra da eve gelişim 11-12 yi bulur du... arada sırada birkaç saat boş vaktim olursa da sosyal aktivitelere ayırırdım. Çok bilirim vapurda ders notları elimde uyuyakalıp karşı tarafa tekrar geçtiğimi. Ders çalışmaya vaktim olmuyor du çünkü, ama bir şekilde bitti okul...

Sen istedikten sonra oluyor herşey.....

• Anlıyoruz,teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu konunun takipçisiyim.
    yararlı bi konu olacak.
  • bende takipdeyim up

• evde canım sıkılıyor yaw.Hergün aynı şeyleri yapmaktan.Aynı yerlerde takılmaktan falan sıkıldım artık.Önerisi olan var mı?

Gitar ve bady hariç olsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: ZUĞAŞİBERE

quote:

Orjinalden alıntı: __Cenk__

Yaşım 19

İStedikten sonra yaparsın.

Lise sonda staj yapıyordum, aynı zamanda okula da gidiyordum, hafta sonları dersane vardı akşamları da fırsat buldukça bir büfede çalışıp harçlık çıkarıyordum.
    Üniversiteye başladığımda migrosta da part-time işe başladım ve 3 yıl çalıştım okulla paralel gitti. En önemlisi günde 4 saatim yollarda geçiyordu, sabah 7 de evden çıkıp 9 daki derse yetişmeye çalışıyordum ki okuldan sonra işe, işten sonra da eve gelişim 11-12 yi bulur du... arada sırada birkaç saat boş vaktim olursa da sosyal aktivitelere ayırırdım. Çok bilirim vapurda ders notları elimde uyuyakalıp karşı tarafa tekrar geçtiğimi. Ders çalışmaya vaktim olmuyor du çünkü, ama bir şekilde bitti okul...

Sen istedikten sonra oluyor herşey.....

İstikrarınıza hayran kaldım, gerçekten onurlu bir mücadele.
    Çoğu üniversite öğrencisi ki ben de dahilim bu gruba, yatarak, kendini hiç geliştirmeden vakit geçiriyor.
    Dediğiniz gibi her şey insanın kendi elinde bitiyor. Misal ben bu yaşıma kadar İngilizce' den nefret ederdim ama
    son 4 aydaki ciddi çalışmamla birlikte şimdi ikinci üçüncü dilleri öğrenmek istiyorum ve bir de tenise başlıcam.

Konuyu açan arkadaşa tavsiyem,

Mümin Sekman' ın "Ataleti Yenmek"

adlı kitabı okumasıdır. Bir şeylerin değiştiğini göreceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kby -- 2 Haziran 2009; 14:16:28 >

• Rusçaya merak saldım şoray uzun yolda adlı üye sayesinde açtığı konuya bir bakın gerçekten eğlenceli
  • Mümin Sekman'ın kitaplarından herhangi birini okumanızı ben de tavsiye edecektim.
    ama hepsini almayın benim gibi bütün kitaplarda aynı şeyler anlatılıyor ve bi süre sonra cinnet geçirtiyor.
    her şey seninle başlar'ı okuyun yeter mesela ya da herhangi birini.

JetRight link alabilir miyiz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Güren -- 2 Haziran 2009; 14:26:32 >
  • Arkadaşlar günde 1-2 saatten fazla bilgisayar başında durmayın bu çok önemli. Bu meretin başında vakit inanılmaz hızlı ve boş geçiyor
  • Teşekkürler @kby, ben de sizi tebrik ederim, dil çok güzel birşey, rusçayla uğraşıyorum ben de ekstra olarak fırsat buldukça...

Hani bir reklam varya öğrenciler yapamam dediklerini yazıp atıyorlar... Asla yapamam demeyin, insanın sınırları bilimin bunca gelişmişliğine rağmen hala bilinemiyor. Bunda düşünen insanlar için büyük bir itme gücü yatar. Evet itme gücü, kendi itme gücünüzü kendiniz yaratın.

Oldum olası babamdan para istemeye çok utanmışımdır, aldığım harçlıklar ban hep yük gibi gelmiştir. Çok şükür ailemizin durumu iyi ama ben 16 yaşından beri iş ve okulun yanında birçok aktiviteyi yürütmeye çalışarak kendimi geliştiriyorum. Ve hiç bir zaman gelecekte hayal ettiklerimin içerisinde işten-eve/evden-işe mantığım olmadı.

Dünyanın en lezzetli yemeği nedir biliyor musunuz? inşaatta çalışan amelenin öğle yemeğidir. O adamların akıttığı ter, verdiği emekten sonra öyle bir tatlı gelir ki verilen yemek, zehir olsa pekmez diye içersiniz. Geçenlerde bir arkadaşımın evini taşıdık yaklaşık 8 saatimizi aldı o günün sonunda bir yemek yedik ki ben uzun zamandır böyle bir keyif almamıştım yediğim yemekten. Spor günlerinden idman aralarında bazen beslenme molası veriyorum 5 dk. "bu benim tatilim" diyorum kendi kendime. Nasıl bir haz anlatamam. Gün içerisinde 5 dakika nedir ki, nasıl geltiğini farketmezsiniz bile...

Yani neymiş; emeksiz yemeğin hiçbir tadı yok. Uykusuz kaldığınız günleri düşünün o günlerin ardından 1-2 saatlik uyku bile nasıl da değerli geliyor insana. Kendinizi ancak böyle acı çekerek, sınırlarınızı zorlayarak geliştirebilirsiniz sakın unutmayın.

Kitap okuyun, şiir yazın, hayvan besleyin, dikiş nakış yapın, ne bileyim kimsenin aklına gelmeyen şeyler yapın varsın deli desinler size. Günde 6-7 öğün yemek yediğim için işyerine fazladan öğün getirip aralarda yiyorum. Elimde saklama kabıyla beni görenler genelde güler, dalga geçer, laf atıp eğlenirler. Ama hiçbiri hayatı benim yaşadığım yönleriyle yaşayamazlar...

Kendinize bakın, insanlara faydalı olun... hayatta size bakacaktır...

• quote:

Orjinalden alıntı: ZUĞAŞİBERE

Teşekkürler @kby, ben de sizi tebrik ederim, dil çok güzel birşey, rusçayla uğraşıyorum ben de ekstra olarak fırsat buldukça...

Hani bir reklam varya öğrenciler yapamam dediklerini yazıp atıyorlar... Asla yapamam demeyin, insanın sınırları bilimin bunca gelişmişliğine rağmen hala bilinemiyor. Bunda düşünen insanlar için büyük bir itme gücü yatar. Evet itme gücü, kendi itme gücünüzü kendiniz yaratın.

Oldum olası babamdan para istemeye çok utanmışımdır, aldığım harçlıklar ban hep yük gibi gelmiştir. Çok şükür ailemizin durumu iyi ama ben 16 yaşından beri iş ve okulun yanında birçok aktiviteyi yürütmeye çalışarak kendimi geliştiriyorum. Ve hiç bir zaman gelecekte hayal ettiklerimin içerisinde işten-eve/evden-işe mantığım olmadı.

Dünyanın en lezzetli yemeği nedir biliyor musunuz? inşaatta çalışan amelenin öğle yemeğidir. O adamların akıttığı ter, verdiği emekten sonra öyle bir tatlı gelir ki verilen yemek, zehir olsa pekmez diye içersiniz. Geçenlerde bir arkadaşımın evini taşıdık yaklaşık 8 saatimizi aldı o günün sonunda bir yemek yedik ki ben uzun zamandır böyle bir keyif almamıştım yediğim yemekten. Spor günlerinden idman aralarında bazen beslenme molası veriyorum 5 dk. "bu benim tatilim" diyorum kendi kendime. Nasıl bir haz anlatamam. Gün içerisinde 5 dakika nedir ki, nasıl geltiğini farketmezsiniz bile...

Yani neymiş; emeksiz yemeğin hiçbir tadı yok. Uykusuz kaldığınız günleri düşünün o günlerin ardından 1-2 saatlik uyku bile nasıl da değerli geliyor insana. Kendinizi ancak böyle acı çekerek, sınırlarınızı zorlayarak geliştirebilirsiniz sakın unutmayın.

Kitap okuyun, şiir yazın, hayvan besleyin, dikiş nakış yapın, ne bileyim kimsenin aklına gelmeyen şeyler yapın varsın deli desinler size. Günde 6-7 öğün yemek yediğim için işyerine fazladan öğün getirip aralarda yiyorum. Elimde saklama kabıyla beni görenler genelde güler, dalga geçer, laf atıp eğlenirler. Ama hiçbiri hayatı benim yaşadığım yönleriyle yaşayamazlar...

Kendinize bakın, insanlara faydalı olun... hayatta size bakacaktır...

Elinize ve yüreğinize sağlık hocam yazınız gerçekten çok hoşuma gitti

• Güzel konu iş dışında aynı olay bende de var takipcisiyim.
  • ben birşeyler öğreneyim diye başladığım hiçbir işi sonlandırmadım, zorla yapamıyorum, merak etmediğim ilerde lazım olur muhabbeti yetmiyor, destekleyecek çevre lazım

hayat sevinci lazım
  • quote:

Orjinalden alıntı: KırıkKılıç

ben birşeyler öğreneyim diye başladığım hiçbir işi sonlandırmadım, zorla yapamıyorum, merak etmediğim ilerde lazım olur muhabbeti yetmiyor, destekleyecek çevre lazım

hayat sevinci lazım

Aynı sıkıntı bende de var maalesef. Çevre konusunda yüzde yüz haklısın hocam
  • şu lafı iyi anla-kavra-uygula...

No pain no gain!
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.