Şimdi Ara

Kişi başına düşen milli gelir (Yıllık)! Hesabın içinde çıkamadım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi CB diyorki biz 11 bin dolar oldu GSMH. Hesaplıyorum. Yuvarladım.

Yeni /11 Bin Dolar x 3.65 = 40 Bin Tl, Aylık 3350 Tl

Eski / 9 Bin Dolar x 3.65 = 33 Bin Tl, Aylık 2740 Tl

Aranızda aylık bu kadar maaş alıp, esnaf olmayan varmı? Çünkü çıkılmıyor. Sağlama yapalım. 1800'den yapalım mı? Yapalım.

1800 Tl x 12 = 22 Bin Tl * 3.65 = Yıllık 6 Bin Dolar

Ee Sayın Cumhurbaşkanı hani yükselmişti?

Refarandum kararını etkilemesin. Bende biliyorum zenginlerde sayılıyor hesaplanırken. Ama bu ülkedede 5 milyon asgari ücretle çalışan yok mu?

O zaman açıkça Gelir Adaletsizliği var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ülkede 3 buçuk milyon memur var. En düşük memur maaşı 2700 civarı. Ortalama 3500 lira diyebiliriz. Neresi tuhaf anlamadım?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: #Ramazan

Ülkede 3 buçuk milyon memur var. En düşük memur maaşı 2700 civarı. Ortalama 3500 lira diyebiliriz. Neresi tuhaf anlamadım?

Aradaki makas tuhaf. Bir gecede 9 bin dolardan bu kadar yüksekte iken 11 bin dolara çıkması ve bunun cepte hissedilemesi biraz tuhaf.

• Sen milli gelir boylemi hesaplaniyor saniyorsun ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asgari Ücret bildiniz alinda gaganizi kapatin der gibi

Ülke bildin sirk gibi

• #Ramazan kullanıcısına yanıt
    Tüfe den habersizseniz herhalde

Mevcut hükümete gerçek rakamları söylediniz zaman sagolsunlar uyduruk hadislere doyuyoruz

• Kurdugun mantik dogru gibi ama eksik ;

Soyle yani hesaba gore kisi basi 3300 tl aylik gelir yani 4 kisilik bir aileye ayda 12 k para girmesi gerekiyor.

Ama ortalama derken neyi kastetmek lazim bu acik degil 80 milyon nufusu zenginden fakire dogru siralarsak 40 milyonuncu olan(a diyelim bu kisiye)mi ortalamadir yoksa tum gelirin kisi basina bolunmesiyle ortaya cikan parayi jazanan(buna da b diyelim) mi ortalamadir.

Simdi turkiye gibi gelir esitsizliginin yuksek oldugu ulkelerde a kisisi ile b kisisi arasindaki fark epey buyuk olacaktir yani b kisisi zenginden fakire dogru yapilan siralamada yaklasik 5 milyonuncu falan olur 80 milyon kisi icerisinde. Yani ortalamadir fakat halkin %90 indan zengindir.

Demek istedigim kisi basina dusen milli gelir, gelir esitsizligine bakmadan yapilan degerlendirmede pek saglikli olmaz

Edit: hocam k bakma yazinin tamamini okumamistim aynen dedigin gibi gelir esitsizligi daha onemli problem siyasiler bunu dillendirmezler cunku onlar zaten ust tabakadadir gelir olarak onlar yandaslariyla birlikte yukselirken alt tabaka yerinde saymaktadir. Totalde veriler hafif artmis gibi gornurken aslinda pek de anlamli bir iyilesme soz konusu degildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DoğanGörünümlüToros -- 15 Nisan 2017; 5:19:16 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Erdoğanın keşfi memur ve vergi devleti. Çalışan üreten halktan al ve memura ver. Bu sayede orta gelirli işçi ve asnafı düşük seviyeye indir ama ekonominin çökmemesi için fazlaca memur al. Bu memurlardan da parayı ev ve zorunlu emeklilik ile al. Memur adamın derdi 10 boyunca ev kredisi ödemek ve arabasını yenilemek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tkblack

Sen milli gelir boylemi hesaplaniyor saniyorsun ?

Yok hocam biliyorum. Yalnız öyle iş uzadıkça uzuyor. Matematik 0.

• quote:

Orijinalden alıntı: tkblack

Sen milli gelir boylemi hesaplaniyor saniyorsun ?

Nasıl hesaplanıyor bizede söylermisin

• Gelir dağılımı adaletsiz gini katsayısı diye geçer
    Para önemli değil bu katsayı önemli

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu modelin diğer bir versiyonu da kişi başına düşen milli gelir(nominal) 11 bin dolar mı? O zaman verin benim 11 bin doları mı diyenler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.