win XP proda bir kısayola tıkladığım zaman bir yerdeki klasörün ismini kontrol edecek eğer belirli bir değerdeyse onu değiştirecek bir komut ya da bat dosyası yazmak istiyorum.. ama nasıl yapacağımı bilemiyorum..yardımcı olursanız sevinirim.
örnek: c:\oyun\ dizinindeki system1 veya system2 isimli klasör var (ikisinden biri) eğer system2 varsa onu system1 yapacak system2 varsa değişiklik yapmayacak bir kısayol veya bat dosyasıyla ayrıcana farklı bir kısayol veya bat dosyası olarak system1 varsa onu system2 yapacak system2 varsa değişiklik yapmayacak iki ayrı kısayol veya bat dosyası... değiştirilecek olan şeyler klasör isimleri, dosya değiller.
quote:
Orjinalden alıntı: boo
win XP proda bir kısayola tıkladığım zaman bir yerdeki klasörün ismini kontrol edecek eğer belirli bir değerdeyse onu değiştirecek bir komut ya da bat dosyası yazmak istiyorum.. ama nasıl yapacağımı bilemiyorum..yardımcı olursanız sevinirim.
örnek: c:\oyun\ dizinindeki system1 veya system2 isimli klasör var (ikisinden biri) eğer system2 varsa onu system1 yapacak system2 varsa değişiklik yapmayacak bir kısayol veya bat dosyasıyla ayrıcana farklı bir kısayol veya bat dosyası olarak system1 varsa onu system2 yapacak system2 varsa değişiklik yapmayacak iki ayrı kısayol veya bat dosyası... değiştirilecek olan şeyler klasör isimleri, dosya değiller.
"c:\oyun\" klasörürün içinde "system1" veya "system2" isimli klasörlerden sadece biri var.
system1 isimli klasörü system2 olarak isim değişikliği için:
if exist C:\oyun\system1 ren C:\oyun\system1 system2
Bu satırı ".bat" dosyası olarak masaüstüne kaydet. (Kopyala yapıştır.)
system2 isimli klasörü system1 olarak isim değişikliği için:
if exist C:\oyun\system2 ren C:\oyun\system2 system1
Bunu da aynı şekilde başka bir isimle "bat" dosyası olarak masaüstüne kaydet.
Kolay gelsin
yardımın için teşekkür ederim ama dediğin yöntem c:\oyun klasörü için çalışıyor fakat c:\program files ın içindeki bir klasör için çalışmıyor.. acaba arada boşluk oluğu için mi yoksa çok karakter olduğu için mi değiştiremiyorum?
c:\"program files"\
olarak yazmalısın.
Dediğim yöntem her zaman çalışır. Uzun yol isimleri için tırnak işareti kullanmalısın. Şöyle ki:
system1 isimli klasörü system2 olarak isim değişikliği için: if exist "C:\Program Files\Test\system1" ren "C:\Program Files\Test\system1" system2
system2 isimli klasörü system1 olarak isim değişikliği için: if exist "C:\Program Files\Test\system2" ren "C:\Program Files\Test\system2" system1
Sen tabi değiştirmek istediğin klasör isminin yolunu kendine göre değiştireceksin.
yardımlarınız için çok teşekkür ederim bi de bu komutlardan sonra bi exe dosyasını çalıştıracak komut ne yazabilirim
tamam biraz uğraşıp buldum, start komutuyla çalıştırabiliyormuşuz fakat dizini exe dosyasının olduğu dizine götürmek lazımmış.. yardımlarınız için tekrardan teşekkürler
Bunu bir örnek üzerinde anlatalım. "C:\Program Files\Oyun\Mario" klasöründeki "mario.exe" programını çalıştırmak için. start /d "C:\Program Files\Oyun\Mario" mario.exe
Başka var mı?
/d ne için?
quote:
Orjinalden alıntı: boo
/d ne için?
Çalıştırılacak programın bulunduğu klasörün yolunun bildirileceği belirtiliyor ve söylendiği gibi arkasından klasör yolu bildiriliyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme