Şimdi Ara

Kısa ve İlginç Bilgiler.. [ Güncellendi. ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
3
Favori
19.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

-Eğer ayni zamanda aksırır, hıçkırır ve gaz çıkarırsanız, patlarsınız.
    -Bir bardak sıcak su, buzdolabında soğuk sudan daha çabuk donar.
    -İnsan akciğerleri, bir klimada hava temizleyici yerine kullanılsa, o ortamdaki havada hiç bir bakteri kalmayacağını ve havanın tertemiz olacağını biliyor muydunuz?
    -Normal bir insan vücudunda bulunan elektrik, 25 Wattlık bir lambayı dakikalarca yakabilir.
    -İnsanlar her hapşırdığında kalbi 0,8sn. durur.
    -Ördeklerin 'vak vak'laması yankı yapmaz.Bu durum henüz açıklanamamıştır.
    -1 saat süreyle kulaklıkla birşey dinlemek kulaktaki bakteri miktarını %700 artırır.
    -Osmanlı'da içinde hasta bulunan evin penceresine kırmızı çiçek konurdu.
    Onu gören satıcılar sessizce geçerlerdi. Çocuklar da başka sokakta oynarlardı.

EDİT : YENİ BİLGİLER.

-Sivrisineklerin 47 tane dişi vardır.
    -Ortalama bir insanın tüm kanını emmek için 1.200.000 sivrisineğin aynı anda ısırması gerekir.
    -Kütle çekimi etkisi yüzünden , ay tam olarak tepemizde iken tartıda daha hafif gösteririz.
    -111.111.111 x 111.111.111 = 12.345.678.987.654.321
    -İnsan hayatı boyunca 20 kg civarında ölü deri döker.
    -Ses suda havadakinden 4 kat daha hızlı ilerler.
    -Çekirgenin arka bacak kasları boyutuna oranla insanınkinden 1000 kat daha güçlüdür. İnsan bacakları aynı güçte olsaydı bir arabayı tekmeleyerek uçurabilirdik.
    -Astronotlar uzaydan döndüklerinde 5-6 cm daha uzundurlar. Çünkü yerçekimsiz ortamda omurilik diskleri arasındaki mesafe genişler.
    -Gözleri açık tutarak hapşurmak imkansızdır.
    -Amerikan Havayolları , uçuşlarda yolculara sunduğu kahvaltıdan her tepsiden bir zeytini kaldırarak 1987 yılında 40.000$ k:ar etmiştir.
    -Kollarınızı sağa ve sola açtığınızda iki uç nokta arasındaki mesafe boyunuzun uzunluğuna eşittir.

EDİT' : YENİ BİLGİLER

-Satranç tarihinin en uzun oyunu 1950 yılında Mardel Plato'da yapılmış dünya satranç turnuvasında gerçekleşmiştir. Pilkin ve Çernyak arasında yapılan bu maç 22 saat devam etmiş ve 191. hamle sonrası berabere bitmiştir.
    -Dünyanın en kokulu camisi Tebriz şehrindedir. Mescit inşa edilirken çamuruna misk kokusu ilave edilmiştir ve 600 sene geçmesine rağmen hala mescit misk kokmaktadır.
    -Bugüne kadar yaşamış en ağır kişi, 635 kiloya ulaşan Washingtonlu Jon Brower Minnoch.
    -1707 - 1782 arasında yaşamış bir Rus kadının; 16 ikiz, 7 üçüz ve 4 dördüzü, 1725 - 1765 arasında dünyaya getirdiği belirlendi.
    -Ünlü Arap şairi Kahire üniversitesi profesörü Şeyh Muhammed Abdul İbrahim 150 yaşında vefat etmiştir. 105 sene bekar yaşamış. 105 yaşında evlendikten sonra 5 çocuğu olmuştur.
    -Bir yılan 3 yıl uyuyabilir.
    -Bir karıncanın koku alma yeteneği en az bir köpeğinki kadar gelişmiştir.
    -Deve deniz suyu içebileceği gibi bir defada 250 litre su da içebilir.
    -Hayvanların en büyüğü mavi balinadır. (uzunluğu 33 m., ağırlığı 190 t.)

EDİT'' : YENİ BİLGİLER

*Dünyadaki fotokopi makinelerinde meydana gelen arızaların %23 ünün, makinenin üstüne oturup kendi popolarının fotokopisini çekmek isteyen insanlar sayesinde meydana geldiğini
    *Domuzların vücut yapılarından dolayı hiçbir zaman başlarını yukarı kaldırıp gökyüzüne bakamadıklarını
    *Bu yazıyı okuyan insanların %75 inden fazlasının, dirseklerini yalamaya çalışacaklarını
    *Bir okyanusun en derin yerinde, demir bir topun dibe çökmesi bir saatten uzun sürer.
    *Günışığından daha fazla yararlanmak için saat uygulamasını Benjamin Franklin başlatmıştır.
    *Süleymaniye camiinin 4 minaresi olmasının sebebinin, Kanuni'nin İstanbul'un fethinden sonraki dördüncü padişah; bu dört minaredeki on şerefenin de Osmanlının onuncu padişahı olduğunun bir işareti anlamına geldiğini
    * Galatasaray kulübünden, yıllar önce bir grubun ayrılıp 'Güneşspor' u kurduğunu
    * Fenerbahçe Kulübünün ilk adının 'Siyah Çoraplılar' olduğunu
    * Beşiktaş kulübünün kuruluşundaki Kırmızı-Beyaz renklerinin, Balkan savaşındaki malubiyetten sonra Siyah-Beyaz olarak değiştirildiğini
    * İbni Sina'nın göz ameliyatı yaptığını
    Biliyormuydunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nk061 -- 8 Aralık 2011; 20:08:56 >

• -1 saat süreyle kulaklıkla birşey dinlemek kulaktaki bakteri miktarını %700 artırır.

Görür görmez kulaklığı nasıl fırlattım kelimelere dökemiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShadowFiend

-1 saat süreyle kulaklıkla birşey dinlemek kulaktaki bakteri miktarını %700 artırır.

Görür görmez kulaklığı nasıl fırlattım kelimelere dökemiyorum

• quote:

-Kollarınızı sağa ve sola açtığınızda iki uç nokta arasındaki mesafe boyunuzun uzunluğuna eşittir.

Genelde inanılmaz ama tam eşit olmasa da çok yakın olduğu test edilip onaylanmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F66E3D39F -- 26 Kasım 2011; 21:42:54 >
  • quote:

Bunu okurken kulağımda kulaklık vardı
  • quote:

Orijinalden alıntı: nk061

KISA BİLGİLER

-Kütle çekimi etkisi yüzünden , ay tam olarak tepemizde iken tartıda daha hafif gösteririz.

Osmanlı dönemindeki uygulama keşke günümüz içinde geçerli olsa
    Ay'ı tam tepemizde kim görebilmiş,ben anlayamadım bunu
    Yani 90 derecelik açıda durduğunu sanmıyorum
    Ayrıca suda sesin,havaya göre 4 kat daha hızlı gitmesi..! ?
    Su,havaya oranla 700 kat daha yoğundur
    Bu yüzden mermi,suda koruyucu olabilir
    Yanlış demiyorum
    Açıklaması var mı onu merak ettim

• Hesap makinası 111.111.111 x 111.111.111 ifadesini hesaplamıyor. "Syntax Error" hatası veriyor. Doğru olanı, 111.111 x 111.111 onda da sonuç 12,345.65432 çıkıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: nocen

quote:

KISA BİLGİLER

Osmanlı dönemindeki uygulama keşke günümüz içinde geçerli olsa
    Ay'ı tam tepemizde kim görebilmiş,ben anlayamadım bunu
    Yani 90 derecelik açıda durduğunu sanmıyorum
    Ayrıca suda sesin,havaya göre 4 kat daha hızlı gitmesi..! ?
    Su,havaya oranla 700 kat daha yoğundur
    Bu yüzden mermi,suda koruyucu olabilir
    Yanlış demiyorum
    Açıklaması var mı onu merak ettim

ses havada 340 m/s, suda 1500 m/s, katıda 5000 m/s ile yayılır.

• Ördek olayı çok acayipmiş.Birde bunlar sanırım ruffles ların arkasında yazıyordu eskiden.
  • Hashus teşekkürler
    Balinalardı sanırım yüzlerce km öteye demek ki böyle sinyal yollayabiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nocen -- 26 Kasım 2011; 23:12:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vakkas.

Hesap makinası 111.111.111 x 111.111.111 ifadesini hesaplamıyor. "Syntax Error" hatası veriyor. Doğru olanı, 111.111 x 111.111 onda da sonuç 12,345.65432 çıkıyor.

111.111.111 nedir?

100.000.000 x 1 +
    10.000.000 x 1 +
    1.000.000 x 1 +
    100.000 x 1 +
    10.000 x 1 +
    1.000 x 1 +
    100 x 1 +
    10 x 1 +
    1

bu ifadenin karesini alırsak, 1 tane 1, 2 tane 10, 3 tane 100, 4 tane 1000... uzar gider. yani birbirinin tersinin olmasındaki keramet, çarpılan rakamların 1'lerden oluşması.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nocen

Hashus teşekkürler
    Balinalardı sanırım yüzlerce km öteye demek ki böyle sinyal yollayabiliyor

evet. hatta hep derler, kulağınızı tren raylarına koyup dinleyin, yakınlardaki tren sesini duyabilirsiniz diye. hiç denemedim, hatta 4 yıldır tren geçidinin hemen yanında oturan, 50'den fazla tren yolculuğu yapmış ben utandım şimdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: hashus1099

quote:

Orijinalden alıntı: Vakkas.

Hesap makinası 111.111.111 x 111.111.111 ifadesini hesaplamıyor. "Syntax Error" hatası veriyor. Doğru olanı, 111.111 x 111.111 onda da sonuç 12,345.65432 çıkıyor.

111.111.111 nedir?

100.000.000 x 1 +
    10.000.000 x 1 +
    1.000.000 x 1 +
    100.000 x 1 +
    10.000 x 1 +
    1.000 x 1 +
    100 x 1 +
    10 x 1 +
    1

bu ifadenin karesini alırsak, 1 tane 1, 2 tane 10, 3 tane 100, 4 tane 1000... uzar gider. yani birbirinin tersinin olmasındaki keramet, çarpılan rakamların 1'lerden oluşması.

Evet, doğru. Yanlış algılamışım...
  • Sesin hızlı ilerlemesi için maddenin yoğun hali demek ki daha efdalmiş
  • Sıcak su neden daha hızlı donuyor yahu. İlginç.
  • Takvim yapraklarının arkasındaki bilgilere benziyo aynı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReLaKs

Takvim yapraklarının arkasındaki bilgilere benziyo aynı.

O zaman burdan değilde takvim yapraklarından oku bundan sonra. Biz burda birşey paylaşıyoruz saygısızlık yapmanın alemi yok. Şuraya üye olduğumdan beri ne zaman konu çsam illaki bir tane muhalefet yapan çıkıyor. Fazla can sıkıcı bi durum.
  • ''-Ses suda havadakinden 4 kat daha hızlı ilerler.'' Denizde daldığımda neden birsürü saçma ses duyduğumu şimdi anlıyorum
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ReLaKs

Takvim yapraklarının arkasındaki bilgilere benziyo aynı.

O zaman burdan değilde takvim yapraklarından oku bundan sonra. Biz burda birşey paylaşıyoruz saygısızlık yapmanın alemi yok. Şuraya üye olduğumdan beri ne zaman konu çsam illaki bir tane muhalefet yapan çıkıyor. Fazla can sıkıcı bi durum.

bence gayet güzel bir benzetme yapılmış, çok gereksiz bir çıkış olmuş bu.

• Bu bilgilerin bir kısmı muhtemelen yanlış, şunlara bakın
    -Eğer ayni zamanda aksırır, hıçkırır ve gaz çıkarırsanız, patlarsınız.
    Bunu araştırmaya bile gerek duymuyorum

-İnsanlar her hapşırdığında kalbi 0,8sn. durur.
    İnsan hapşırmasa bile zaten kalp saniyede bir civarında atıyor. Yani sürekli olarak 1 sn duruyor. Burada ilave olarak durması kastedilmiş olabilir.. bunu araştırmak lazım.

-Ördeklerin 'vak vak'laması yankı yapmaz.Bu durum henüz açıklanamamıştır.
    Bu yanlış :http://urbanlegends.about.com/od/birds/p/Ducks-Quack-Echo.htm

Bu ise doğru ama 1992 yılında yapılan bir araştırmaya göre kabaca 11 kat arttırıyor.

Diğerlerini de araştırmak lazım,
    zamanım yok,
    yaşasın şüphecilik...

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.