Şimdi Ara

Kısa Kısa Hikayeler Serisi - Bölüm 1

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
2
Favori
1.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgim ve ilgim dahilinde kısa kısa yazdığım aynı dizi gibi bir hikayemi bölüm bölüm burada paylaşmak istiyorum. 2 yıl önce yazdığım ilk bölümü burada paylaşmak istedim eğer beğenirseniz devamını getireceğim. Okuyan herkese olumlu veya olumsuz görüş belirten herkese şimdiden kocaman teşekkürler fakat şunu unutmamanızı istiyorum profesyonel değilim sadece içimden geldiği şekilde yazıyorum bu yüzden zaman zaman aksaklıklar olabilir mazur görünüz lütfen.

BÖLÜM 1- BİLİNMEYEN ARAMA

Bardağından kitabına süzülen kahve lekesini seyretti bir süre. Zihni o kadar yorgundu ki, kafayı dağıtıp tekrar enerjik görünmesi için yapabileceği şeyleri düşündü fakat eve gidip uyumanın onu rahatlatacağını düşünerek kantinden çıktı her zamanki dolmuşuna binip evin yolunu tuttu Mustafa. Evi tipik bir öğrenci evi gibi dağınıktı ve dağınıklığa bir kadeh daha kaldıran hareketini yaparak ceketini karyolanın üstüne fırlatıp yatağa öylece gömüldü. Kaltığında bu baş ağrısının geçmesini diliyordu çaresiz bir biçimde.

Uyanıp saate baktığında tam altı saat uyuduğunu fark etti Mustafa, hemen telefonuna baktı ve hiçbir etkileşimin olmadığını görüp kendini yataktan fırlatırcasına attı, elini yüzünü yıkadı ve bilgisayarının başına oturdu. Aslında seviyordu teknolojiyi fakat okuduğu bölümde aldığı gereksiz dersleri şikayet ederek teknoloji odaklı mühendislikten doğa bilimlerine geçmeyi düşünüyordu. Herkesin her şeyi yapmak istediği gibi pek muhtemel olmayan bir düşünceydi onun bu düşüncesi de, sadece bir düşünceydi işte. Kalkıp kendisine bir kahve yaparken geldiğinde dinleyebilmek için birkaç müzik açtı internetten. Hazır kahvelerin de asrın icadı olduğunu düşünüyordu böyle zamanlarda. Kahvesini kapıp dünyayı kurtarmasına birkaç saniyesi varmışçasına bilgisayarına hızlı adımlarla yürüdü ve hemen kuruldu. Birkaç sosyal paylaşım sitesine göz attıktan sonra maillerine şöyle bir baktı ve kahvesini hazırlarken inen müzikleri açıp dinlemeye başladı. Ayaklarını kaldırıp masasına koydu ve işte ona göre hayatın anlamı tamamen buydu “kahve ve müzik”. Çok geçmeden telefonu çaldı, arayan kişiye baktığında BİLİNMİYOR yazıyordu halbuki telefonunu bilinmeyen numaralardan gelen aramalara kapatmıştı, bir süre düşündü ve sonra açmaya karar verdi. “Alo, Mustafa Bey mi ?” diyordu karşı taraftaki ses kendinden emin ve gür bir ses tonuyla. “Evet, buyrun benim ?” diyerek cevapladı, “Mustafa Bey Türkiye’nin sayılı üniversitelerinden birisinde okuduğunuzu biliyoruz, teknolojiyi yakından takip ettiğinizi de annenizin adının Meltem olduğunu da, İşletim Sistemleri dersinden 3 puanla kaldığınızı da hatta şu anda Metallica’nın efsanevi şarkısı Nothing Else Matters dinlediğinizi de biliyoruz” sözleriyle başından aşağı kaynar su dökülmüş gibi hissetti Mustafa. “Si.. Siz kimsiniz peki, nereden biliyorsunuz bunları ?” derken dinlediği şarkıyı kapattı hemen, “Bizim kim olduğumuzu öğrenmek istiyorsanız ya da bunları neden size anlatıp sizinle neden iletişim kurduğumuzu merak ediyorsanız yarın saat 13:30’da şehir parkında olun, korkmayın o saatte park kalabalık olduğundan başınıza bir şey gelmez ve siz istediğiniz bir yere geçip oturun, biz sizi buluruz.” diyerek telefonu kapattı arayan kişi. Mustafa bilgisayarına baktı bir süre, arayanın kim olduğundan çok kendisi hakkında bu kadar bilgiyi nasıl elde edebildiğini düşündü. Belki de arayan bir arkadaşıydı ve onu işletmeye çalışıyordu kim bilebilir ki ? Belki onun nasıl korktuğunu gözlemlemek için parka gidip onun fotoğraflarını çekecekler ve okulda onu rezil edeceklerdi, peki ama telefonunu gizli aramalara kapatmasına rağmen nasıl numara görünmüyordu ? Bütün bu sorular aklına takılırken biraz da korktuğu için bilgisayarını hemen kapatıp içerideki kanepeye uzanarak televizyonu açtı fakat aklı tamamen telefon görüşmesindeydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazyceyo34 -- 4 Ağustos 2012; 3:33:49 >

• Bazı aksaklıklar var elbette ama keşke daha uzun tutsaymışsın ilk bölümü yine de güzele benziyor devamını getirmeni isterim herkes anasının karnında öğrenmiyor ya bu işleri ne de olsa :) Yaz ki gelişesin hocam bekliyorum 2. bölümünü de haberin olsun.
  • Güzel olmuş.Mesajım bulunsun
  • Teşekkür ederim yapıcı yorumlarda bulunduğunuz için :) Devamını getireceğim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Z kuşağı çok uzun
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.