Şimdi Ara

Kısa Dönem Askerlik Ve İş Sıkıntısı Lütfen Akıl Verin...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
1.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    27 Yaşındayım askerlik meselesini artık bi zahmet yani aradan çıkartmak istedim 8. ayın 15'inde tecilim bozuluyor.. Buraya kadar her şey normal
    İş yerimde 7 yıldır çalışmaktayım buradan ayrıldıktan sonra benim yerimin bir şekilde dolması gerekiyor güzel de maaşım var ama bedelli ödeyecek kadar değil yani bulunduğum bölgeye göre güzel maaş deniyor..

Benim bir anlayışım var nerede soyunduysan orada giyinmelisin ve bu yaşıma kadar da içime ailemden dolayı oturmuş bir korku var işsiz kalırsın korkusu
    ben askere gidip 6 ay sonra döndüğümde iş bulamama korkusu içime geldi öküz gibi oturdu kaldı.. Kimlerden fikir aldıysam ya salla oğlum bedelli çıkacak bedelli yap çek krediyi öde

Ama diğer bir problem ise iş yerinde eski huzurum kalmadı önceden 18 saat çalıştığım halde zevkle yaptığım işten artık zevk alamaz oldum... Burada bana öyle bir akıl verin ki bu karmaşadan beni kurtarın bakın konuyu bile daldan dala atlayarak yazdım o kadar kafam dolu ki anlatamam.. Lütfen bana yardımcı olun...

• Öncelikle askere git boşver bedelliyi falan 6 ay için 20-30k para verilmez, iş konusuna gelirsek 7 yıllık tecrüben var ve işin yaygın bir meslek ise o kadar yıl tecrübeyle muhakkak bir iş bulursun biraz akışına bırak bence

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • rızık Allah'dandır
  • kredi çek bedelliyi 12-24 ay neyse taksitle ödersin. mevcut işini bırakma.
  • işin ne bilmiyorum ama askere gidersen yıllardır çalıştığın birikmiş tazminati da alırsın.
    Bir de askeri sadece para olarak düşünme askerlik yan gelip yatma yeri değil
  • Askere gitmeni önermiyorum. Rezillik bir kere,gidince anlayacaksın, bazı şanslı arkadaşlar olabiliyor rahat olan. Bedelli çıkar mı bilmiyorum çıkarsa çek krediyi yapıştır. o 6 aylık süreçde daha fazla para kazanırsın.

İşten sıkılmışsın, bu tecrübe ile başka iş bulamıyor musun? araştırıyor musun ?

mevcut işinden başka bir iş bulunca ayrılman daha mantıklı olacaktır.
    İyi şanslar.
  • hocam yakin zamanda askere gittim işimi bırakıp .
    askere git diyenler askere gitmemiştir daha orası kesin .
    askerlik sandığınız gibi sadece zaman kaybı değil . askeri sistemimiz sağolsun . orada duracağına bankta yatayım aç kalayım daha iyi diyorsun ki öyle zaten .
    benim hiç maaşım olmasa bile bedelli beklerdim . inan değil 20-30k 50k bile verilir 6 ay orada durmamak için .

kredi çekersin 3 senede öde nolacak . 6 ay hayatın dibini yaşayacağına
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tazminat ne kadar alacaksın
  • kukaraça kullanıcısına yanıt
    Bizde kısmı dönemlerde tazminat ödemesi yapılıyor aldım bir miktar son biriken tazminatım ihbar kıdem olarak 10.000TL oluyor ihbarı ödemezler askerlik olursa.
  • Tecrübeyle orantılı bir yorumla karşı karşıyayım gerçekten giden arkadaşlarımın geneli gitme bedeli neyse ver kurtul diyorlar yani daha görmeden korktuğum bir mevzu oldu çıktı geldi karşıma birde yaşın vermiş olduğu tahammülsüzlükler de eklenirse askere gidersem çok sıkıntılar çekeceğimi düşünüyorum
  • Echoés kullanıcısına yanıt
    Hocam yorumunuz için çok teşekkür ederim.. Bilmiyorum Buranın kültüründen midir nedir askere git gel diyor ailem yani orayı bir gör diyorlar.. Ha şunu da söylemem de fayda var askere gidip gelsem ve iş bulamasam gene aynı aile 1 ay iş bulamayıp evde durduğumu görürse gözlerine batarım bu yaşıma kadar hiçbir konuda bana destek oldukları söylenemez

bu yüzden askerlik mevzusunu bedelli ile kapatıp, Sonra iş.. eş... durumuna odaklanmayı düşünüyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoCuMenTS

Hocam yorumunuz için çok teşekkür ederim.. Bilmiyorum Buranın kültüründen midir nedir askere git gel diyor ailem yani orayı bir gör diyorlar.. Ha şunu da söylemem de fayda var askere gidip gelsem ve iş bulamasam gene aynı aile 1 ay iş bulamayıp evde durduğumu görürse gözlerine batarım bu yaşıma kadar hiçbir konuda bana destek oldukları söylenemez

bu yüzden askerlik mevzusunu bedelli ile kapatıp, Sonra iş.. eş... durumuna odaklanmayı düşünüyorum...
    Gidip görülecek bir şey yok, hayat senin hayatın bu kadar karışmamaları gerek. Düşündüğünüz gibi yapın mantıklı.
  • Dondugunde isyerinin tekrar ise alma zorunlulugu var diye biliyorum arastirir misin ? Ayrica askerligi o kadar dert etme merak ettigim birsey olursa pm atabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende işimi sevmiyorum artık aldığımız para 2400 anca eder. ama mesaisi tırı derdi bitmiyor depo yeri bitti adam habire mal getiriyor patronlar şefler hepsi delirdi sinirden tazminatımı alacak şekilde kovsalar arkama bakmayacağım. iş her türlü bulunur deli gibi tır indir bel fıtığı olma garantili 2500 e amaleden farkım yok bunun bir tık altı madende çalışmak ya da inşaatta. işinde mutlu değilsen bırak gitsin. ben artık iş bulamazsam simit satmayı düşünüyorum özellikle işten çok iş yeri önemli bizim şef falan geri zekalı adam 5 tırı aralıksız molasız indirtiyor pazar günü kurs var izin alayım dedin mi anasına sövmüş gibi bakıyor atar yapıyor alacaksın demiri beynine vura vura ezeceksin çıkan parçaları çiğneyeceksin işnizinde sizinde diyeceksin en önemlisi huzur ve bu bende kalmadı. şef trabzonlu laftan anlamıyor mağara adamı olsa daha anlayışlı olur
  • 7 yıldır çalışıyorsun 7 yıllık tazminat alacaksın bence git askerliğini yap gel. 6 ay hem düşünüp karar vermen için ideal zaman aralığıdır hemde cebinden nakit çıkmadan vatani vazifeni tamamlamış olursun. Döndüğünde cebinde en azından tazminatın olur kendine göre kararlarını vermiş bir birey olacaksın. Askerliğini tamamlamış olman ve iş tecrübenin olması senin yeni iş/kariyer arayışlarında artıların olacaktır.
  • ben senin yerinde olsam bedelliyi düşünürdüm.gidenlerin ne yaptığı anlattıklarından az çok belli,bazı şeyler abartı olsada doğruluk payıda vardır diye düşünüyorum.ayrıca askere gidince adam olursun beklentisinide yanlış buluyorum.askerlik yaşına gelmiş biri it kopuk serseri diye tabir edilen ipe sapa gelmez ise askerden sonra belki biraz değişebilir ama evine ekmek götüren normal bir vatandaşın fazla kazanım sağlaycağını sanmıyorum.yaş sınırı belli olmadı ama eğer alt limit benide kapsarsa bedelli yapacağım.
  • Askeri personelim. Askerlik yapmanızdan yanayım o ortamı görmek, her Türk gencinin yapması gereken bir şey. Her ne kadar üniversite mezunu da olsanız askerlik ortamı farklıdır. Ama eğer sivildeki işiniz gücünüz ve sosyal yaşantınız askere gittiğinizde bozulacak ve sonradan tamiri zor olacaksa bedelli düşünebilirsiniz. Devletin size illa askerde ihtiyacı yok, şuanda çalıştığınız işte de ihtiyaç var sonuçta. İşi gücü mesleği bırakıp düzenini bozup askere gidip, askerden sonra düzen tutturamayan tanıdıklarım var. Bunun kararını siz vereceksiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ASKERLİK 2 AY OLSA YAPILIR. AMA HEM 12 AY HEM 6 AY GERCEKTEN GEREKSİZ. ANCA TATMİN MESELESİ. EGO MESELESİ. İŞİN VARSA BIRAKMA. İŞSİZLİK TAVAN YAPMIŞ. BEDELLİ YAP DERİM 15BİN FİLAN DİYORLAR GERÇEKTEN BELEŞ. TÜRK ORDUSU GERÇEKTENDE İÇLER ACISI. 28 GÜN FİLAN DİYORLAR BENCE O ŞART EN AZINDAN SİLAH EĞİTİMİ ALINMALI.
  • Aga Meslek Nedir ? Ona Göre Tavsiye Verecem.
  • Pazar günü izin yokmu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.