Şimdi Ara

kışa doğru ikinci el araçlar düşer mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
1
Favori
7.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • babacığım, yapmayın artık bunu yav, gözünüzü seveyim.

yıl olmuş 2014. arrtık şunu kavrayın; araba, bir ihtiyaç malzemesidir. yani ihtiyacınız varsa alır ve kullanırsınız, ihtiyacın kışı yazı olmaz. eğer arabayı bugün hemen almıyor ve kışı bekliyorsanız, araba sizin için bir ihtiyaç değildir. o zaman hiç almayın. yok ihtiyacınız varsa fiyatların düşmesi için aylarca beklemek bir ihtiyacı gidermek olamaz.

haaa, "hem ihtiyacım var ama hem de param çıkışmıyor, onun için fiyatların düşmesini bekleyeceğim" diyorsanız (beklenecekse gerçekten ihtiyacınız yoktur kısmını geçiyorum) o zaman da elinizdeki paraya göre bir araba düşünürsünüz, ona göre alım yaparsınız, çünkü ortada giderilmesi gereken bir ihtiyaç var.

velhasılı, ihtiyaç dediğiniz şey beklemez. bekliyorsa ihtiyaç değildir...
  • son bir kaç yıldır böyle konular açılıyor sonra kış geliyor araç fiyatları düşmüyor:) bu sene de muhtemelen öyle olacak.

bi de kriz geliyor onu bekleyin diyenler olacaktır. bu da gerçekleşmiyor kriz falan da olmuyor.

velhasıl araç alacaksanız birşeyi beklemeyin alın gitsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Derin Mavi

Düşmez, çünkü sıfır fiyatları daha da pahalanacak.

Bildiğiniz bir şey mi var yoksa öylesine mi söylediniz?
  • piyasa sürekli artıyor ne kadar çabuk davranırsan o kadar iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: sgtforce

quote:

Orijinalden alıntı: Derin Mavi

Düşmez, çünkü sıfır fiyatları daha da pahalanacak.

Bildiğiniz bir şey mi var yoksa öylesine mi söylediniz?

Öngörü.
  • Hep düşer derler ama daha düştüğünü gormedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • düşmez
  • Sıfır araçlar arttıkça ikinci el artıyor, şu karışık ortadoğuda ne olacağı belirsiz ışid'in kuveyt'e saldıracağı dedikodusu var düşünün durumu , gündem bugün normale dönse doların eski dengesine gelmesi ne kadar sürecek.ucuza araç bulursanız kaçırmayın 2-3 hafta öncesinde ikinci el fiyatları biraz biraz düşmeye başlamıştı, euro dolar etkisi sıfır araçlara yansımadan alırsanız karda olursunuz bence.

• ötv indirimi olursa yada dolar ciddi düşerse onlarda düşer .
  • Size önerim 2015 yılına geldiğimizde 2014 model arabalara bakmak 0lar için konusuyorum tabi bunu elden çıkarmak için güzel indirim yaparlar. Ellerinde kalması sene geçtiğinden dolayı zarar ve bir dönem sonra üstlerine alıp 2. el olarak değerinin 5-6 milyar altında satıyorlar.
  • arkadaşlar yılbaşından sonra cok artacak 2015 aralığında ben milleti görücem tutuşucak satmak için hidrojenli arabalar bezin+elektrikli ikisi bir arada calısan arabalar yapıldı toyota yaptı 3 ocakta türkiyede satıştalar bir cok araç marka sonra 2. el arabalar fıssss dibe vurucaklar ;) emin olun
  • quote:

Orijinalden alıntı: tahatacur

arkadaşlar yılbaşından sonra cok artacak 2015 aralığında ben milleti görücem tutuşucak satmak için hidrojenli arabalar bezin+elektrikli ikisi bir arada calısan arabalar yapıldı toyota yaptı 3 ocakta türkiyede satıştalar bir cok araç marka sonra 2. el arabalar fıssss dibe vurucaklar ;) emin olun

mağara soğuk muydu ?
  • Sıfır arabalar ikinci elden daha ucuz.
    Sıfır 50ye alırım iki sene sonra 55eder.

• Ekim ayına dek düşmedi, kasım da duruldu ve aralık ayında bir miktar düşecektir.

Bazı araçlarda fena kampanyalar olmadı, aralık sonuna daralmayı minimize etmek isteyen firmalar fiyat kırdıkça ikinci eli olumsuz etkileyecektir.

• Kışın araba fiyatı %40 düşer, saf gibi şimdi almayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: gazozvar

Kışın araba fiyatı %40 düşer, saf gibi şimdi almayın.

100 bin liralık arabayı 60 vericekler desene Bol keseden sallayıp insanları ümit içine sokmayın.
  • Arkadaşlar petrol ve demir-çelik fitatlarında ki %30 U geçen düşüşlerden sonra hiçbir malda fiyat artışı beklenmez aksine iyi indirimler olacaktır. Araç fiyatlarında da özellikle Avrupa araçlarında minimum %10 fiyat kırmaları olacaktir. Mesala Doğuş 80300 TL den fiyatladığı 1.4 comfortline ı 77000 ye bırakıyor. Anasının babasının hayrına değil elbette. Araç üretim maliyetleri %10 düştü. Sak'ın bu fiyatlardan ikinci el almayın. Ikinci el fiyatlarıda düşecektir. Size bir örnek: malumunuz borsamız yükseliyor ve tahvil faizimiz 7.5 seviyelerinde. ( dikkat enflasyonumuz %9.5 olmasına rağmen yabancı yatırımcı Türk tahvili alıyor. Neden? %2 zarar etmek için mi? Veya dolar çok yükselecek olsa borsaya girip tahvil almazlar. Sebeb petrol fiyatlarında ki diplemeden dolayı fiyatların düşeceğini ve enflasyonunda düşeceğini bildiklerinden dolar endeksi rekor yapmasına rağmen -Türkiye de dolar 2.22 seviyesine indi.- Türk tahvillerine ve borsaya milyarlarca Dolarlık bir giriş var)

• Meyve-sebze mi bu mevsimlere göre fiyatı değişsin. Bu durum tamamen bir şehir efsanesidir.
  • Kışın fiyatlar pek düşmez düşse bile çok az fakat şöyle bir durum var yazın fiyatlar yükseleceği için kışın daha düşük olur.
  • Beklentiler büyük ama sonuçlar öyle olacak gibi görünmüyor arkadaşlar boş yere umutlanmanın anlamı yok fırsatçılık olduğu sürece kimse aracının fiyatını kolay kolay kırmaz ayrıca alanda zaten yüksek rakamlara aldığı için pek satma taraftarı olmaz benim görüşüm ve beklentim yeni yılda filo şirketlerinin ellerinden çıkaracağı araçların piyasaları biraz rahatlatması ama yinede bu durumu aleyhine çevirecek galericiler çok.. Galiba bekleyip görmek lazım :)
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.