Şimdi Ara

Kış Lastiği Saçmalığı...ve Ceza (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
2
Favori
5.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hava sıcaklığı 7C nin değil 0C nin altına indiğinde zorunlu olmalı fantezinin alemi yok. 7C nin altına indi diye yaz lastiklerini kaldırıp atacak halimiz yok. Emin olsunlar yollardaki dandiklikler milletin lastiğinden daha fazla ölüm saçıyor. Bin tane dandik yol hatası sayarım bin tane mallık bin tane ölüm tuzağı sayarım. Milletin cebine göz dikmeden önce kendi sorumluluklarını bi önce yerine getirsinler.
  • 20 yıldır araba kullanıyorum. Askerlik dahil, kesintisiz 20 yıl. Doğma büyüme İstanbulluyum. 20 yıl boyunca İstanbulda asla ve asla kış lastiğimin olmamasının eksikliğini hissetmedim. Karlı havada asla arabamı kullanmam. Eğer kara yakalanmışsam arabayı olduğu yerde bırakırım yürüyerek dönerim eve. 2011 yılında yaptım bunu zaten. İstanbul'un soğuk havasında sabahın erken saatlerinde gizli buzlanmanın olduğu durumlarda da arabamı kullandım. Ama ne yaptım? Önde ki ile aramı açtım, ani direksiyon hareketi yapmadım, frene de mümkün mertebe az bastım. Vites ile durdurdum arabayı. Bugün mesela İstanbul gayet güzel bir hava yaşadı. Kış lastiğine bu tarz havalarda gerek yok. O 7 derece altı tamamen satış taktiği. Sanki milletin arabasında hassas fren ölçme cihazı varda kış lastiği kullananlar gelmiş burada "şöyle az mesafede duruyorum, böyle sağlam fren yapıyorum" diye yazıp duruyorlar. İşim ve evim 8 dk. yürüme mesafesinde. Pazardan pazara kullanıyorum artık arabamı. Ayda 500 km. yapsam kış lastiğinin takılı olduğu süre boyunca eder 4 x 500 km = 2000 km. eder yılda. lastik ömrü 4 yıl olduğuna göre 4 x 2000 = 8000 km. yol demek. Yazık değil mi 4 yıl / 8000 km. yol yapmış lastiği değiştirmek? Benim gibi kullanıcıların kış lastiği kullanması gereksiz. Polisin de kalkıp böyle güneşli ve 10 derece havada "kış lastiğin yok" deyip ceza kesmesi de milleti soymaktan başka bir şey değil.

• Kimsede bilgi yok herhal;istanbulda durum nedir

Orijinalden alıntı: muhlisgöktaş

Geçen karla ilgili bir haberde kayan araçlarin söförleriyle roportaj yapiyorlardi. Muhabir birisine "Kış lastiginiz yok mu?" diye sordu. Adamda "Yokta, arabada sıfir.." dedi. O siz olmayasiniz?

illa avam'a çekeceksin yorumu

benim derdim

bir standartın belirlenmesi

yolda millet laylaylom

sinekler gibi uçuşuyoruz polis elindeki sineksavar ile avlıyor şansına ne gelirse...

illkaki şart mutlaka gerekli bu tarz nimetler ama bir düzen olması gerekiyor

kafasına göre yapılan işe karşıyım...

Orijinalden alıntı: ttyahoss

quote:

Orijinalden alıntı: infinite

1 haftadır süre gelen ve 54 ilin listede olduğu bu kanunsuz işlemde hakkınızı arayın ve itiraz edin

Kesilen cezalar aşağıda yer alan maddeden kaynaklanıyor. 77TL ceza kesiyorlar 1.uyarı 2.trafikten men. (Hiçbir dayanağı yok)

Konuyu Yargıya taşıdı bir avukatım burada paylaşacağım.

Trafik Cezası Madde 30/1a
    Servis freni, lastikleri, dış ışık donanımından yakını ve uzağı gösteren ışıklar ile park, fren ve dönüş ışıkları noksan, bozuk veya teknik şartlara aykırı olan araçları kullanmak

Özellikle İstanbul-İzmir- yani Batı'da kalan yerler için bu uygulamanın tam bir saçmalık olduğunu düşünüyorum.

Aracıma 2 hafta önce kış lastiği taktırdım ancak hiç memnum değilim, aracımda 100km'de 1.-1.5litre fazla yakıyor tamam tutunması ve fren mesafesi iyileşti ancak trafikte birçok kamikaze var, sen tam tecizatlısın ancak karşında adam kelek lastik ve tutmayan frenlerle seni karşılıyor...

neyse gel gelelim,polisin bu keyfi cezanın kanunlar ile belirtilmiş bir düzenlemesi yok ve resmi gazetede dahi yayınlanmadığını söylemek istiyorum

Şahsi aracımda Kış lastiği yok ve almayacağım, itiraz edin, hakkınızı arayın. Memleketi TEKSAS'a çevirmek isteyen POLiS ve emir sinsilesini sorgulayın.

Degerli forum uyesi, lutfen bulundugunuz ili, hava sartlarini belirtin. Izmir, antalya, adana vs yerde iseniz katiliyorum. Ama diger turlu size kesinlikle katilmiyorum. Zira sizinde belirttiginiz gibi buzlu, karli zeminlerde sizde yaz lastigi ile cikarsaniz kendinize, baskalarina zarara ve hayat kayiplarina sebebiyet verebilirsiniz. Dolayisiyla onlar cikmiyor diye, sizde takmazsaniz, deyim yerindeyse evin yolunu bulamayiz. Umarim anlasilmisim dir.

İstanbul Ataşehir
    İstabul yeniköy-İstinye tarafları

• quote:

Orijinalden alıntı: ykaya1983

Daha bu iyi günlerimiz.Türkiyede arabası olanlara,araba kullananlara ve en büyük hobisi araba olanlara karşı aşırı bir kin ve nefret besleyen bir hükümet var.Bu hükümet olduğu müddetçe ağız tadıyla arabaya binmeyi unutun.

olayı siyasete çekmene gerek yok akda olsa chp mhp'de olsa x^de y'de olsa başında, avrupa yasalar gereği regülasyon değişiyor

10 yıldır fransızı italyanı bu uygulamadan şikayetçi ancak her ülke kendine göre modeli değiştirdi ancak bizdeki çok ahmakça çünkü işten anlayan yok
    uzman yok

bu ülkenin uzmanlara ihtiyacı var, mantıklı karar mercilerine ihtiyacı var

1 haftadır süre gelen ve 54 ilin listede olduğu bu kanunsuz işlemde hakkınızı arayın ve itiraz edin

Kesilen cezalar aşağıda yer alan maddeden kaynaklanıyor. 77TL ceza kesiyorlar 1.uyarı 2.trafikten men. (Hiçbir dayanağı yok)

Konuyu Yargıya taşıdı bir avukatım burada paylaşacağım.

Trafik Cezası Madde 30/1a
    Servis freni, lastikleri, dış ışık donanımından yakını ve uzağı gösteren ışıklar ile park, fren ve dönüş ışıkları noksan, bozuk veya teknik şartlara aykırı olan araçları kullanmak

Özellikle İstanbul-İzmir- yani Batı'da kalan yerler için bu uygulamanın tam bir saçmalık olduğunu düşünüyorum.

Aracıma 2 hafta önce kış lastiği taktırdım ancak hiç memnum değilim, aracımda 100km'de 1.-1.5litre fazla yakıyor tamam tutunması ve fren mesafesi iyileşti ancak trafikte birçok kamikaze var, sen tam tecizatlısın ancak karşında adam kelek lastik ve tutmayan frenlerle seni karşılıyor...

neyse gel gelelim,polisin bu keyfi cezanın kanunlar ile belirtilmiş bir düzenlemesi yok ve resmi gazetede dahi yayınlanmadığını söylemek istiyorum

Şahsi aracımda Kış lastiği yok ve almayacağım, itiraz edin, hakkınızı arayın. Memleketi TEKSAS'a çevirmek isteyen POLiS ve emir sinsilesini sorgulayın.

öncelikle kış lastiğinin gerekliliğini açıklayayım.

Tüm lastiklerin hammaddesi aynı olmakla birlikte kış lastiklerinin katkıları ve hammade formülü diğer lastiklerden farklıdır. Kış lastikleri havanın 7 derecenin altına düşmesiyle etkili rol almaya başlarlar. Bu ısıda diğer lastikler sertleşir yol ile araç arasındaki sürtünme performansı azalır. Kış lastiklerinin 7 derecenin altındaki performansları öncelikle üretildikleri malzemeden kaynaklanarak normal lastiklerden çok daha yüksektir. Desenler dişler arasındaki su ve buzu daha hızlı boşaltır. Kuru zeminde, karda ve buzda tutunmayı artırır

Belirttiğiniz kanun maddesinde

Kırmızı ile gösterdiğim kelimeler sizin kesilen 77 TL nin açıkcası net bir dayanağı.
    bozuk veya teknik şartlara aykırı olan araçları kullanmak.
    Buradaki teknik şartlara aykırı lastik dişinin minumum 1.6 mm olması(yasal sınır) lastiğiniz eğer bu şartı sağlamıyorsa trafik ekiplerinin size bu cezayı yazması gayet normal.

Aslında kış lastiğinin bütün illerde zorunlu olması gerekir sadece 54 il ile sınırlandırılması bencede hatalı bir karar.

• Kış lastiği saçmalık değil elbette ama biri bana söyler mi acaba biz lastiklerde nerde muhafaza edeceğiz? Onların belirli saklanma koşulları varmış. Bir de 54 il saçma olmuş. Mesela Balıkesir yok. Oysaki Balıkesir'in öyle ilçeleri var ki, kar yağdığında yolu kepçe ile zor açarlar. Hatta bilen bilir Balıkesir Havran Şapçı rampası vardır. Kar yağdı mı trafik felç olur. Yıllar önce hatırlarım Bursadan giderken vaktinden saatlerce sonra varmıştık memlekete...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• buzda kış lastiğinin feriştağı olsa tutunmaz. kimse kendini kandırmasın. arabamda esp var savrulmam nasıl olsa demeye benzer bu işler. 50km ile döneceğin virajı dön bakalım 100km ile de esp ne yapıyor sana görelim. bu havalarda kaza yapanlar genelde kış lastiği olup da mucize bekleyenlerdir.

Orijinalden alıntı: fikrijohn33

Kanunda olmayabilir ancak kış lastiği özellikle kar yağan bölgede kesinlikle gereklidir. İSTANBULDA gerekli değil demişsin, İstanbulda kar yağdığı zaman yaz lastiğiyle gezen araçların trafiği nasıl felç ettiğini anlatmama gerek yok youtube onlarca video var izleyin, o sürücülerin sorumsuzluğunun bedelini kimse çekmek zorunda değil!!!

Hiç kar düşmeyen yerlerde ise uygulanmalı mı orası tartışılabilir ancak +7 derecenin altındaki sıcaklıklarda yaz lastiğinin güvenli sürüş için yeterli olmadığını uamanutmk lazım

tamamen katılıyorum çok doğru bir tespit.istanbulun trafiğinin felç olmasının sebebi karda yaz lastikli arabalar.
  • İyi de arkadaşlar kaç gündür İst'da hava sıcaklığı 8'in altına düşmedi. Kış lastikleri 7 derecenin üzerinde tehlikelidir, fren mesafesini uzatır. Hava sıcaklığı 7'nin altında düştüğünde/ kar yağdığında denetimler elbette yapılsın. Dün 13 dereceyi gördüm ben yollarda. Bu havada kış lastiği kullanmak tam anlamıyla tehlikelidir. Çünkü hamuru iyice yumuşuyor ve yakıt+uzun fren mesafesi olarak bizlere dönüş yapıyor. Ama bunu polislere anlatamayız sanırım..

"Her gün kaza yapmıyoruz sonuçta." diyip de hava yastığı olmayan otomobil almaya benziyor bu durum.

Kar da kışın 1 defa yağıyor belki ama yağdığında da yarım saatlik yolu 5 saatte gidemiyorsunuz.Arabayı sağa çekip yürümek zorunda kalıyorsunuz veya yol açılana kadar paşa paşa bekliyorsunuz.

Neden?Çünkü sizde kış lastiği olmasına rağmen, kar yağacağını bile bile yazlık lastiklerle trafiğe çıkanlar yolda kalıyor.E dolayısıyla sizde isterse çivili lastikler olsun, olduğunuz yere mıhlanıp kalıyorsunuz.Neden?Çünkü yazlıkçılar gidemiyor.

Bi takım almıyorsanız bari 2 tane kışlık lastik alıp takın, o da olmuyorsa kış aylarında hava durumunu takip edip kar yağma riski olan günlerde aracınızı çıkarmayın.Hiç olmazsa kışa hazırlıklı olanları da mağdur etmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DolceVita. -- 21 Aralık 2013; 11:18:11 >
  • "ülkeyi teksasa çevirmek isteyen polis" diye bi ibare kullanmışınız ama polisin görev tanımında "halkın canını malını korur" diye geçer. genel anlamda uygulanmaya çalışılır. bu uygulamalardan biri de kış lastiği kontrol uygulamasıdır. eğer trafikte kendisinin veya bi başkasının canını tehlikeye atan, trafik düzenini bozan veya bozabilecek her araca müdahale edebilir doğal olarak. cezayı yiyen herkes kendisini masum görür ki buna ben de dahil. kimsenin başkasının hayatını tehlikeye atmaya hakkı yok
    Asus Tuf Gaming X570 Plus // Asus Rog Strix Gaming-E WIFI2 // Ryzen 5 5600x // Ryzen 9 5900x // FSP Windale 6 // Noctua NH-D15 Chromax Black // H110i GTX // MSI 3060ti Gaming Z Trio // Gigabyte 2070 Super Gaming 3X // Crucial Ballistix DDR4 3600mhz CL16 64 Gb // WD Black SN850 1TB PCI 4.0 // Samsung 970 Evo Plus // Kingston A2000 512GB // Sabrent Rocket NVMe Heatsink // EVGA G3 750W // High Power PG-750 ATX 3.0 SM // Hp Pavillion 1440p // Kingston HyperX Alloy Elite 2 RGB // Corsair Sabre Pro Mouse // Razer DeathAdder v3 // Asus Theta 7.1 // Razer Blackshark 2.0 // Asus Essence STX II 7.1 // Sound Blaster Z // LG 65NANO866NA // BenQ Zowie XL2746S // Phanteks ENTHOO 719 // Cintiq 16 DTK-1660
  • quote:

Orijinalden alıntı: fikrijohn33

Kanunda olmayabilir ancak kış lastiği özellikle kar yağan bölgede kesinlikle gereklidir. İSTANBULDA gerekli değil demişsin, İstanbulda kar yağdığı zaman yaz lastiğiyle gezen araçların trafiği nasıl felç ettiğini anlatmama gerek yok youtube onlarca video var izleyin, o sürücülerin sorumsuzluğunun bedelini kimse çekmek zorunda değil!!!

Hiç kar düşmeyen yerlerde ise uygulanmalı mı orası tartışılabilir ancak +7 derecenin altındaki sıcaklıklarda yaz lastiğinin güvenli sürüş için yeterli olmadığını uamanutmk lazım

Hocam o öyle olmaz, toplam bir kış için baksan 1 hafta öyle kar oldu diyelim çok fazla istanbulda, ben o 1 hafta binmiyorum zaten arabaya kış lastiğim yok diye mesela. Ama bugün hava 10 derece güneşli,kar kış yok polis çevirme yapıp kış lastiğine bakıyor böyle bir saçmalık olabilr mi ? Gitsin kar yağdığında çıkanlara kayanlara istediğini yazsın. Zorunlu olmaması gerekir diye düşünüyorum otomobillere, tabi bu benim fikrim sizinkine de saygı duyuyorum. iyi forumlar.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ykaya1983

Daha bu iyi günlerimiz.Türkiyede arabası olanlara,araba kullananlara ve en büyük hobisi araba olanlara karşı aşırı bir kin ve nefret besleyen bir hükümet var.Bu hükümet olduğu müddetçe ağız tadıyla arabaya binmeyi unutun.

olayı siyasete çekmene gerek yok akda olsa chp mhp'de olsa x^de y'de olsa başında, avrupa yasalar gereği regülasyon değişiyor

10 yıldır fransızı italyanı bu uygulamadan şikayetçi ancak her ülke kendine göre modeli değiştirdi ancak bizdeki çok ahmakça çünkü işten anlayan yok
    uzman yok

bu ülkenin uzmanlara ihtiyacı var, mantıklı karar mercilerine ihtiyacı var

Benim gorusum de en buyuk sorun bu yani uygulamalarin uzman gorusune gore degil genelde kendini uzman sananlar tarafindan yapilmasi.

• Kış mevsiminde , o iklim şartlarına uygun lastik herkesin takması gerek

Önceden tak tedbirini al , zincirini bulundur ki olası durumda ne mağdur ol, nede başkasını mağdur et
  • harbiden bazilari anlamiyor miletin cebinde parasi yok arkadaslar adamlar yakit alamiyor az yaksin die bintürlü takla atiyor sizde kac yüz milynluk kis lastiklerini zorunlu olmasini destek oluyorsunuz.Türkiyede kac milyn insan var hepsi bu paralari birden cikaramaz.ztn parasi olan adam da ne sizi ne devleti dinleyip mi lastik alir sizce onumu düşünür gider gerekirse kisin cifter cifter kislik lastigini alir. Onun icin bu uygulama Türkiyeye uygulanmamali 1.devlet adam gibi yol yapmali 2.halkini bilinclendirip kötü hava sartlarinda aracla disari cikilmamasini anlatmali 3.zincir bulundurma sarti(50 lira sonucta yillarca kullanilabilr).. Bunlar uygulansa kis lastigi takanlarda magdur olmaz.

• Aracım 1 kış tekeri 400 lira civarında. 4 tekere de taksak 1600 tl para eder. Az para mı , kimisi gibi ağaçtan mı topluyoruz parayı ? Ayrıca yaşadığım şehirde karlı gün sayısı 3-5 günü geçmez. Bırak onu 7 derecenin altına bile anca akşamları iner (o 7 derece muhabbetine de inanmıyorum ya neyse ) eee ozaman nerde kaldı bunun mantığı ? Hani cari açığı kapatmaya çalışıyorduk? Bütün lastikler %100 yerli mi ? Yerliyiz diyenlerin bile hammaddesi dışarıdan geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi intikam91 -- 22 Aralık 2013; 10:40:09 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.