Mrb arkadaşlar..aranıza yeni katılan bir üyeyim.Zaten bir süredir forumu takip ediyordum sonunda üye olmaya karar verdim. Sizin fikirlerinizi ve önerilerinizi İLGİNÇ bir durum hakkında öğrenmek istiyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Hani bir söz vardır ya millet gider Mersine sen gidersin tersine diye. Yaklaşık 2 ay önce acemiliğimi atabilecek 2004 model kırmızı megane II aldım.Satın aldığımda çamurluk tampon falan 2 3 yerde boya vardı. Boyaya takılan biri olmadığımdan tabi ki aracın yürüyeninden şaşesine motoruna tek bir kusuru yok bu aracı satın aldım. Allaha şükür hiç bir kazaya belaya bulaşmadan bu zamana geldim. Yalnız ufak tefek sorunlardan ötürü tanıdık selamıyla gittiğim bir kaportacı bana ön tamponu boyamayı teklif etti. Araç 9 yaşında olduğu için kırmızı renk solmuş kiremit yada lav kırmızı diyebileceğim bir renk tonundaydı. Orjinal renginden çok ben bu renge hasta oldum. Zaten 2013 megane arabaların boya tonu bu renkte. Hoş bir ton olduğu kanaatindeyim. Neyse aynı rengi tutturabileceğini sorduğumda ''ayıpsın abi '' dedi. Ben de tamam dedim demez olaydım aracın ön tamponunu vişne kırmızıya boyamış inanılmaz sırıtıyordu. Tekrar gittiğimde hata bizim düzeltiriz dediler. Bu sefer biraz daha iyi oldu ama yine fazlasıyla sırıtıyordu. Sinirden tek kelime etmeden çıktım gittim. Sonra bir arkadaşım bana başka bir boyacıyı tavsiye etti. Ona da gittim bu sefer olur diye öncekine göre çok çok iyi ama yine içime sinmedi.Şu bu derken yaklaşıl 500 tl masraf ettim. canıma tak etti. Aracı öyle kullanıyorum, aklıma bu forum geldi. Şimdi benim asıl sorum şu biraz tuhaf olacaktır belki de hemen hemen hiç karşılaşmadınız böyle bir soruyla ama ; aracın ön tamponundaki kırmızı rengi boyaya zarar vermeden kendi imkanlarımla tonu biraz açabilir miyim yani bir anlamda rengi soldurabilir miyim? Biliyorum son derece garip duruyor kimseye de diyemiyorum o yüzden internet üzerinden söylemek daha kolay:( Aracı satma gibi bir derdim yok yalnız içime sinmesi noktasında böyle bir tereddütüm var. Güneşte açılmasını beklemek istemiyorum belli bir derece rengi nasıl açabilir yada soldurabilirim? Bildiğiniz zararsız yollar var mı? Yardım edebilirseniz çok ama çok sevinirim. Herkese iyi forumlar...
Bende zamanında 2005 megane II ateş kırmızısı sahibiydim zamanında 0 km almıştık ve o araçla baya bir kaza atlatmıştım tavan hariç farklı zamanlarda her yeri boyanmıştı fakat hiç bir şekilde boya ton farkı olmamıştı yetkili servisi tavsiye ederim sanayidekilerden bar hayır gelmez.
yetkili serviste boyatın birebir tutturmak zorundalar orijinal boya ile boyadıkları için ton farkı da olmaz bende dışarıda lokal boya yaptırmıştım yetkili renault servisinde tekrar boyatacağım tonu birebir tutturma garantisi verdiler.
Tamponun rengini soldurmak yerine pasta-cila işlemiyle geri kalan kısmın rengi canlandırmayı deneyebilirsiniz.
görüşte bulunan arkadaşlara teşekkr ederim ama bahsetmiş olduğunuz noktalara ben de göz attım. Şöyle ki yetkili servise gittim.Sadece ön tampon boyamam için 200 tl istediler. Parası bir kenara belli bir ton daha parlak olur dediler. Nasıl istediğimi anlatınca yapamayız dediler. Pasta cilayı da düşündüm ama o konuda tam olarak emin olamıyorum. Bazıları tavsiye ettiği kadar da diğerleri de önermiyor. Araba konusunda biraz acemiliğim var o yüzden tereddütte kalıyorum. Arabanın yaşı 9 olmasa tekrardan boyatma iyi bir seçenek ama farklı bir ton oluşmuş işin ilginç tarafı da ben de bu tona hasta oldum resmen. Nese lafı uzatmayayım internette hafif olmak şartıyla cif falan dediler. Yada zamana bırakıp kendiliğinden solması 40 50 derecenin olduğu bir yerde ne kadar zaman alır? Bu konuda fikriniz varsa seve seve bekliyorum.
Hocam arabanın tamponları plastik olduğu için üzerindeki boya da zamanla metal aksamların üzerindekinden farklı davranıyor.
Renk farkından kaçamazsınız.. Sadece bazı yerlerin depo kapağına bir aletle yaklaşıp boyanın yıpranmış halinin kodunu alarak boya yaptıklarını duydum. Bu da sırıtmayı engelleyecektir.
Ama size tavsiyem, gidip pasta-cila yaptırın ve yetkili servise gidin. Renk tutsa da, tamponun parlaklığı sırıtmayacaktır.
Tampon dışındaki kısımlara pasta cila yaparak rengi canlandırmak çok daha ıyı bı çözüm ben yapamam diyosanız bir çok yapan yer mevcut
hımm...anlaşılan pasta cila yaptırmak en mantıklısı gibi geldi.ondan sonra zamanla güneş ışınlarının etkisiyle bir uyum sağlamasını beklicez galiba. peki sık sık yani 1- 2 yada 2-3 aya bir pasta cila yaptırmak mantıklı mıdır? olumlu sonuçlar elde eder miyim? herkese iyi forumlar..
quote:
Orijinalden alıntı: martin27
hımm...anlaşılan pasta cila yaptırmak en mantıklısı gibi geldi.ondan sonra zamanla güneş ışınlarının etkisiyle bir uyum sağlamasını beklicez galiba. peki sık sık yani 1- 2 yada 2-3 aya bir pasta cila yaptırmak mantıklı mıdır? olumlu sonuçlar elde eder miyim? herkese iyi forumlar..
Gerek yok. 6 ayda bir pasta cila yaptırsanız kâfidir
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme