Şimdi Ara

Kırmızı Işık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkesin başına gelmiştir bu olay.Trafikte seyir halindesin ışıklı bir kavşağı geçeceksiniz.ışık size yeşil yanıyor.Tam geçeceğiniz sırada yeşilden sarı ardından kırmızı yanıyor.Durma mesafeniz kırmızı ışığa yetişemeyecek durumda.(şehir içi hızımız 50 km/h diyelim.)

Bu durumda ne yaparsanız?Durabildiğiniz yerde dururmusunuz ?Yoksa kornaya basıp kırmızıda geçmek mi zorunda kalırsınız ?

• Sarıdan kırmızıya geçene kadar duramıyorsanız zaten hız sınırlarının üzerindesiniz demektir. Ama tam siz geçmek üzereyken sarı yanarsa trafik kurallarına göre geçebilirsiniz sarıda bir cezası yok.

Tercümesi: Eşek koştu koştu koştu, suya düştü... Boğuldu!
  • Konunun biraz dışına çıkacak ama, şehir içinde neyse de şehir dışında bu ışık olayı daha sakata gelebiliyor zaman zaman. Antalya-Alanya yolunda dikkat ettim; kırmızın yanmasına belli bir süre kala, yeşil yanıp sönmeye başlıyo. Yavaşla , yakında kırmızıya döncek diye uyarıyo. Diğer karayollarında rastlamamıştım böyle bir özelliğe.
    zaten şehir içinde bile trafik en az 90km ile akarken duramıyorsunuz.
    duramayacağımı anladığım zaman selektör ve korna ile kavşaktakileri uyarıp veya uyardığımı zannedip kırmızıda cok geçtim.
    istemeden oldu. ayağımdan kaçtı..

tam dediğn gibi kırmızı yanarken geçtim.arabada 5 6 kişi vardı.hala aklıma geldikçe tüylerim diken diken oluyor
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: fenerkolik12

Bakarım EDS war mı die sonra değerlendiririm

aynen sende bnm gibisin ışığın renginden önce EDS VARMI diye bakarım sonra ışığa =))

Ben bu durumu trafik polisine sormuştum. Cezayı yazacak memurun inisiyatifinde olduğunu söyledi. Yani senin sarı yanınca durabileceğin yerde gaza basıp geçtiğini görürse yazar dedi.

çok kısa bir süre sonra kırmızı yanacaktır diye.

sürücü ne yapıyor olsun : önü boş ise vites küçültüp yeşil veya sarıya yetişmeye calışıyor yetişiyor veya yetişemiyor hem kendi canına hem aracına hemde diğer insanların canına ve son olarakta cebine kastetmiş oluyor

• Kırmızıda duramamak için ya hız sınırının üzerinde gitmek ya da dikkatsizlikten geç fark etmiş olmak lazım. Güncel araçlarda 100-0 km panik fren mesafesi bile 40 mt.nin civarında olduğuna göre altınızda eski bir araç bile varsa şehiriçinde 30-40 mt.de, şehirdışında ise 60-70 mt.de çok rahat ve sarsılmadan durabilirsiniz. Mesafeniz bunların altındaysa da zaten bu hızla giderken sarının yanma süresinde ışıkları geçeceğiniz için sorun yok çünkü ışık sarıdan kırmızıya dönünceye kadar siz geçmiş olursunuz yani kırmızıda değil sarıda geçersiniz. Hatta işi çakallığa vurup durabilecek olduğunuz halde "ben de geçeyim" deyip gazlarsanız ve siz geçerken yeni kırmızı yanmış olsa bile genelde yine yırtarsınız çünkü diğer tarafa yeşil yanana kadar arada ufak bir gecikme oluyor.

Böyle durumlarda asıl sorun saniye sayaçlı ışıklarda oluyor. Normalde kırmızıda bekleyen araç ne kadar kaldığını bilmediği için bekliyor ve ancak ışığı görünce kalkıyor ve bu arada da araç kalkana kadar biraz zaman geçiyor. Oysa ki geri sayımda bekleyen araçlar 3-4 sn. kala aracı kaldırma hazırlanıyor ve 2 sn. kala da hareketine başlıyor. Böyle olunca da diğer istikamete kırmızı yanar yanmaz o yola atlamış oluyor. İşte bu durumda diğer yönde "ben de geçeyim" uyanığı varsa olay sakat...

• TRAFİK İŞARETLERİ HAKKINDA
    YÖNETMELİK

Işıklı ve Sesli İşaretler
    Madde 9 - Trafiğin güvenle akışını sağlamak, araçların ve yayaların yolu sırayla kullanmalarını düzenlemek amacıyla tesis edilen ışıkların anlamları şöyledir:
    Yeşil Işık : Yolun trafiğe açık olduğunu gösterir. Bu ışık yanmakta iken, durmadan geçilir. Kavşakta doğrultu değiştirilecek ise dönüş manevrasına başlanır ve trafik kurallarına uyulmak suretiyle hareket edilir.
    Sarı Işık : İkaz mahiyetinde olup yanış sırasına göre yolun trafiğe kapanmak veya açılmak üzere olduğunu gösterir.
    Yeşil ışıktan sonra yanması, yolun trafiğe kapanmak üzere olduğunu bildirir. Bu ışık yandığında, emniyetle durulamayacak kadar yaklaşılmış ise normal geçiş yapılır, aksi halde yaya geçidi işgal edilmeden durulur.
    Kırmızı ışıkla birlikte yanması, yolun trafiğe açılmak üzere olduğunu bildirir. Bu halde beklemekte olan sürücülerin harekete hazırlanması gerektiğini gösterir.
    Kırmızı Işık : Yolun trafiğe kapalı olduğunu ve mutlak bir duruş yapılmasını bildirir. Bu ışık yanmakta iken, aksine bir işaret yoksa, hiç bir yöne hareket edilemez.
    Fasılalı Olarak Yanıp Sönen Sarı Işık : İkaz anlamında olup bu yerin yavaş ve dikkatli geçilmesini bildirir. (Yolver işaret levhası gibi).
    Fasılalı Olarak Yanıp Sönen Kırmızı Işık : Dur işareti levhası anlamında olup gidilecek yolun açık olduğu görüldükten sonra yeniden hareket edilmesini bildirir.
    Işıklı Oklar : Dönüşleri düzenlemek maksadıyla tesis edilir. Bu ışığın bulunduğu yerlerde ok yönüne dönüş yapacak sürücüler, oklu ışığın yeşil yanmasını beklerler.
    Yaya Figürlü Yeşil Işık : Yolun yayalara açık olduğunu gösterir. Bu ışık yanmakta iken yayaların karşıya geçmek üzere taşıtyoluna girebileceklerini bildirir.
    Yaya Figürlü Kırmızı Işık : Yolun yayalara kapalı olduğunu gösterir. Bu ışık yanmakta iken yayaların taşıt yoluna girme-lerinin yasak olduğunu bildirir.
    Sesli veya Yazılı Işıklar : Araç trafiğine göre yayaların hareketlerini düzenleyen ışıklar olup, sesli veya yazılı mesaja göre hareket edilmesini gerektirir.

Kural neyse ona göre hareket etmeye çalışalım.

İman etmek, görünmeyene inanmaktır. Mükafatı ise görünmeyeni görmektir.

Hiç kimse ölüm döşeğinde 'Keşke daha çok çalışsaydım' demez.
    Hayatınızın kıymetini bilin

• kaangül teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: O$MAN

Sana kırmızı yanınca diğer yönlere hemen yeşil yanmıyor. Arada bir iki saniye var...

Ben bu durumu trafik polisine sormuştum. Cezayı yazacak memurun inisiyatifinde olduğunu söyledi. Yani senin sarı yanınca durabileceğin yerde gaza basıp geçtiğini görürse yazar dedi.

en doğru yorum budur. yanıp sönmeli ışıklar fark ettiyseniz iptal edilmeye başlandı. sebebi sürücüyü terettütte bırakmasıdır. saygılar

Şu yeşilin yanıp sönmesi olayı da biraz garip, yanıp sönmeyi gören köklüyor gaza yetişeyim diye.
    "Sizler, yani yeni Türkiye’nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz… Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Türk Gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir."

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.