Şimdi Ara

KIRMIZI ET TAMAM DA BU TAVUK ETİ NEDEN BU KADAR PAHALI OLDU? (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
241
Cevap
0
Favori
15.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
152 oy
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kırmızı ete tamam da, diyip geçtiğiniz için. Sesinizi yükseltmezseniz daha çok şeye böyle zam gelir, geliyor da zaten.

Malum kesimin açlıktan birbirini yemesini bekleyeceksiniz birçok arkadaşın da dediği gibi. Bu ülke iflah olmaz.
    güzel kardeşim benim param pulum var sıkıntı yok. sıkıntı olan alım gücünün düşmesidir, o zomon spor yopmoyocon bilmem ne diye saçmalamanın anlamı yok. ben eskiden 1 verdiysem artık 3 veriyorum. her zaman Almanya Amerika örneğini veriyorum. kırmızı etin kilosu 6 7 dolar civarından başlıyor veya euro. asgari ücret 1500 euro veya dolar. alım gücünü anla. tavuğun kilosu 3 4 dolar yağsız. anladın mı alım gücünü? protein tozudur, supplementtir bunlara hiç değinmiyorum bile. bu ülkede temel ihtiyaçları ucuz yapacaksın kardeşim ucuz. devletin görevi budur. hükümet bunu sağlayamıyorsa istifa edecek!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: ßLacKLioN

üniversite okuyorsan kyk yurduna gir 7/24 tavuk veriyolar bide yumurtada adamın teki 10 tane yumurta alıyor :D

Kyk yurdunda tavuk 4 tl o da 100 150 gram filan

Sabah yumurta olayı ise erken kalkmak lazım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: ßLacKLioN

tavuk 4 lira fakat fişin 6.5 tl yani para vermiyorsun zaten spor yapan adam pilav vs yemez 4 liraya tavuk alır zaten bir yarım koca gögüs veriyorlar

Spor yapan adam neden pilav yemesin yahu

6.5 liraya adam akıllı bi şey alınmıyor, illa ki üstüne bi şeyler eklemen lazım.

Ayrıca yarım koca gögüs filan değil belki sizin ki farklıdır ki hiç sanmıyorum.Max 150 gram et zor çıkıyor bizimkinden

Orijinalden alıntı: brktmr

Senden ala vatan haini mı var ? İktidarı elestirene vatan haini diyerek bölücülük yapmak en ala vatan hainligidir !

Asıl olanları görmeyipte burda algı yapmak için her fırsatra hükümetr laf söylersen evet doğru vatan hainisin hemde koyu böyle su katılmamış

Sen ve senin gibiler en ala bölücü, en ala vatan hainisiniz. Durduk yere insanları ayrıştırıyorsunuz. Ülkeye en büyük zararı senin gibiler veriyor. Ha bu arada söylediklerinden tahrik falan olmuyorum. İstediğin cevabı alamayacak sınavlara, git ötede kudur. Blok

Orijinalden alıntı: dracofire

güzel kardeşim benim param pulum var sıkıntı yok. sıkıntı olan alım gücünün düşmesidir, o zomon spor yopmoyocon bilmem ne diye saçmalamanın anlamı yok. ben eskiden 1 verdiysem artık 3 veriyorum. her zaman Almanya Amerika örneğini veriyorum. kırmızı etin kilosu 6 7 dolar civarından başlıyor veya euro. asgari ücret 1500 euro veya dolar. alım gücünü anla. tavuğun kilosu 3 4 dolar yağsız. anladın mı alım gücünü? protein tozudur, supplementtir bunlara hiç değinmiyorum bile. bu ülkede temel ihtiyaçları ucuz yapacaksın kardeşim ucuz. devletin görevi budur. hükümet bunu sağlayamıyorsa istifa edecek!

Hükümet zaten bu durum için uğraşıyo aslında hayvancılık yapıcak kişiler için yüzbin tl lerce hibe veriyo devlet ama bizim milletimiz ne yapıyo söyleyim bu hibeyi alan adam ortadan kayboluyo Konya çumruda bu işin çok acı bir örneği var her yer ahır barınak dolu hepsi bom boş hibeyi alan gitmiş

• ponchik P kullanıcısına yanıt
    Tavuk yetiştirip büyütmeseydim size haklısınız derdim. Edindiğim tecrübe bilgi ile altı ay diyorum. 35 günde yetişen tavuktan başka her türlü canlıya benzeyen vücudun da irin kesesi , urlar olan denası ile oynanmış tavuğu 17 liraya alıp tüketip , bunla yapılmış döneri yemekten genital bölgesinde tüylenmeler başlayıp erken yaşta ergenliği giren biri , neyin kafasını yaşıyorsun kafanmı güzel diyor.

Orijinalden alıntı: nemoberk

yanlışınız var bir ara ana haberlerde göstermişti. yazın erken gelmesi ve havaların erken ısınması ile erken olgunlaşan sebze ve meyveleri çiftçi ateş yakıp küreklerle ateşte yakıyorlardı fiyatı artsın diye.

Siz bu habere gerçekten inanmadınız umarım. Siz fiyatı artsın diye evinizi yakıp arabanızı denize atar mısınız? Bu bir, ha hadi arada bir iki kişi satamadıklarını protesto etmek içinde kalanı cüzi bir miktarı yaktı/denize döktü diyelim, bu da fiyatı800bin de bir etkiledi diyelim, kalanını da hesaba katmak lazım. Kaldıki çiftçiden bahsediyorsunuz, satmasa yer, reçel yapar, turşu yapar.

Size durumu şöyle anlatayım, 196 saatlik iş yapıyorsunuz ayda ve 18bin lira cirodan masraflar çıkınca ayda 7bin kar kalıyor diyelim, sonraki aylarda işleriniz en az 1 sene düştü ayda 6 saate kadar düştü diyelim, kalan 190 saat boş oturuyorsunuz. 6 saatlik çalışma ile bırakın evinize ekmek götürmek iş yerinizin masraflarını bile çıkaramazsınız ve sizin her ay en az 4bin lira eve ekmek götürmeniz lazım geçinebilmek için ve bu 4bin lira karı yapabilmek için 12bin lira ciro yapmanız gerekecek. Ne yaparsınız 92 lira olan saatlik ücretinizi 2400'e kadar çıkartırsınız, ha belki o 6 kişinin 3'ü gelmez ama siz zarar etmezsiniz. Ama oturup da saatleri yakamaz ya da denize dökmezsiniz, işyerinizde iş olmasa da beklersiniz ya olursa diye...

Merak etmeyin, bu ülkenin çiftçisi, kasabı, öğretmeni, doktoru, askeri, işçisi vatanı sizin ve bizim düşündüğünüzden çok daha fazla düşünür. Ayrıca düşünmek zorundadır, fiyatların artması zaruretten oluyor. Yoksa fiyatların artmasından en çok onlar şikayet ediyor.

Arz-talep meselesi düz mantıkla işlemez, yok arz fazla talep az olursa fiyat düşer, arz az talep çok olursa fiyat artar diye bir şey yok. O şekilde ancak sürümden iflas edersiniz.

Doktorlara bakın, eskiden senede 5bin doktor mezun oluyordu ve doktor kendi yerinde haftada 70 hasta bakarak ve her birinden de 200'şer lira alarak krallar gibi geçiniyordu. Evet senelik mezun sayısı 6bine çıksaydı belki muayene ücretleri 100 liraya düşerdi ama senelik mezun sayısı 20bine çıkarsa adamın özelde baktığı haftalık hasta sayısı 70'den 10'a düşerse ekiden 200 liraya muayane olurken şimdi olduğu gibi bin liraya muayene olmak zorunda kalırsın, o 10kişinin 5'i de gelmez, kalan 5'i ile de ancak kendisini geçindirir adam. Bir de o 5 kişi için 1 hafta bekler orada ama oturup da fiyatlar daha da artsın muayenehaneyi yakmaz, steteskopunu da denize atmaz :) ha ucuz olanlarından tahta dil basacağı vardır en fazla protesto amaçlı onu atar.

bakın yanlış anlıyorsunuz, ben hükümeti kötülemeyim ama durum bu. Tam tersine her olayda "çiftçi zatan vatan hayini", "köylü bilmemneci", "esnaf şöyle bölye", "kasap dezen ohoo" diye konuya yaklaşırsanız milleti kendinizden soğutursunuz.

Biz muahalefete haklı olduğumuzda bize haklı demedikleri ve olur olmadık her şeye muahalefet ettikleri için ne kadar haklıysak ve bu sayede %50'den fazla oy alıyorsak, eğer biz kendi yanlışımızı görüp düzeeltmek için uğraşmak yerine vatandaşlarımıza böyle ithamlarda bulunursak yarın da onlar bizi baraj altında bıraktıklarında emin olun daha haklı olurlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perSNN -- 28 Temmuz 2017; 16:17:41 >

• perSNN kullanıcısına yanıt
    şimdi bir kere o haber doğru ben bu haberi izlerken görüntülerde çiftçinin küreklerle ateşe attığını gösterdiler ve çiftçi ile bir yandan röportaj yaptılar. ben bu haberi muhtemelen cnn türk te filan seyretmişimdir herhal yani güvenilir kaynaktan.
    çiftçi her sene bunu yapar fiyatın yükselmesi için ürünün tamamını piyasaya sürmezler. bu her alanda böyle dünyada en fazla altın üretenlerin başında rusya filan gelir onlarda piyasaya altının tamamını değil belli bir kısmını sürerler ki fiyat düşmesin diye.
    yani kısacası bu her alanda böyle.
    ha ben bunu çiftçiye düşman olduğum için söylemiyorum. onlar buna mecbur olduğu için yapıyor.
    kısacası herşey bol olsun ucuz olsun diye bir kural yok. bu bir fantazi.
    bak ferrariye seri üretim yapıyor mu? ne yapıyor sipariş üstüne yapıyor ve 4 sene kadar bekliyorsun arabayı almak için.

• quote:

Orijinalden alıntı: Abysm Nucleus

quote:

Orijinalden alıntı: sky-inn

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Fatih617

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TearsForFears

1 tane tavuk ölüyor sen karnını doyurabilesin diye ve sen 15 lirayı çokmu görüyorsun?

Spor yapıyon diye hergün tavuk eti gömme sende arada kuru fasulye pilav ye

Bu nasıl bir düşünce yav? Hayvansal protein ile bitkisel protein aynı şey midir? Kuru fasülye ile tavuktaki proteini nasıl bir görüyorsun bu nasıl bir düşüncesizliktir ya? Spora giden adam hayvansal gıda yemek zorunda. Bunun a'sı b'si yok, hayvansal gıda yemek zorundasın. tavuk gibi basit bir yiyeceği çok görüyorsunuz, bitkisel protein diyor halen ya kuru fasülye diyo puhaha. adamın protein değerlerinden haberi yok cahil. he sanırım vegan arkadaş. kolay gelsin sana.

spor salonuna 100 lira gibi bir ücret ödeniyor ortalama, spora gidiyon tavuğa mı veremiyon diyen bilmiş efendi. ülkede malum işler yüzünden yiyecek gıda fiyatları çok yüksek, haliyle spor yapmakta pahalı bir meslek haline geldi. alınabilirlik düştü. özellikle fitness camiasının içinde bulunmuyorsanız, bu konuda yorum yapma hakkına sahip değilsiniz, belli ki ikiniz de fitness nedir ne değildir bu konu hakkında gram dahi bilginiz yok.

Cahilliğine hayran kaldım. Bana sadece ette bulunan essential aminoasit söyler misin?

Normalde cahile laf anlatmaya çalışmazdım hadi yine iyisin bugün

KIRMIZI ET TAMAM DA BU TAVUK ETİ NEDEN BU KADAR PAHALI OLDU?,

Bak şimdi cahil kardeşim bu listedeki esansiyel aminoasitleri bitkisel proteinler içermezler ya da çok az içerirler. Bu aminoasitleri insan vücudu üretemez çünkü bu aminoasitler karmaşık yapıdalar ve biz gerekli enzimlere sahip değiliz. Esansiyel olmayan aminoasitleri ise insan vücudu üretebilir.
    Kas liflerimiz karmaşık proteinler olduğu için üretiminde bol miktarda esansiyel aminoasite ihtiyaç duyulur. Dolayısıyla kas yapımındaki sınırlayıcı faktör alınan esansiyel aminoasit miktarıdır. Alınan protein miktarı değil. 100 gram protein içeren fasülyeyle 100 gram protein içeren kırmızı et ya da yumurta insanda aynı etkiyi yapmaz. Yabancılar bununla ilgili çalışma yapmışlar. Diyorlar ki anne sütünün verimi insan için %100. Kırmızı et ve inek sütünün verimi %70. Tavuk etindeki verim %60. Baklagillerde ise bu oran sadece %20.
    1000 gram pişmiş kuru fasülyede yaklaşık 90 gram protein var. Gerisi ya karbonhidrat ya lif ya da su. 1000 gram yağsız pişmiş dana etinde ise 330 gram protein var. Yukarıdaki verim olayını da hesaba katarsak 1 kilo pişmiş etteki proteine eşdeğer protein almak istiyorsan yaklaşık 13 kilo pişmiş kuru fasülye yemelisin. Okey?

Bende 'cahil' özgüvenli biri arıyordum iyi oldu geldiğin. Üstteki arkadaş et yemek zorundasınız deyince cahilliğini duyurmuş sende 'Bak şimdi cahil kardeşim bu listedeki esansiyel aminoasitleri bitkisel proteinler içermezler ya da çok az içerirler' diyerak arkadaş ile yarışa girmek istiyorsun galiba.

Öncelikle insanın günlük protein ihtiyacı en yoğun antrenman yapan insan için dahi kilonun 0.6, 1 katı iken 330 gram protein almak bir insan neden istesin? Senin gibi cahilce beslenen ne nedir bilmeyen bir insan tabiki isteyebilir normaldir. Veya hergün makarna-et, pilav-et yiyip vucuduna maruldan başka bir bitki girmeyen bir insanda düşünebilir. Lakin vitamin eksikliğin yazdıklarından belli oluyor.

İçerik olarak tek bir bitki vs. et şeklinde karşılaştırma yapamazsın. Çünkü bitkisel ağırlıklı beslenen hatta vegan olup bu sporu yapanlar senin gibi tek bir bitkisel besin ile beslenecek cahil insanlar değil. Senin gibi saçma sapan kanallardan öğrendikleri ile veya saçma sapan sitelerden okuduklarıyla ahkam kesen insan değil onlar.

80 kg aktif spor yapan bir insan zaten günlük ihtiyacı olan 60-80 gram protein ihtiyacını çok rahat karşılayabilir. Essential aminoasitlerin hepsini yediği 'çeşitli' bitkilerle karşılayabilir. Burada et değerlidir daha fazla protein içerir şeklinde bir düşünce cahillikten başka bir şey değildir. Çünkü ihtiyacın olan rakam Amerika Sağlık Örgütü tarafından araştırılmışken oturupta günde yarım kilo protein almak gibi cahilce bir seçim yapmaya gerek yok diye düşünüyorum ne dersin? Beslenmede makrolardan ziyade kalorilerin daha önemli olduğunu büyük ihtimal biliyorsundur. Ancak pek sanmıyorum yine de bu temel bilgiyi bile bilmezsin sen. Sonuçta yoğun antrenman yapan insanlar günde 1 kilo et yemeli değil mi onarım hızlı olur hatta haha.

Son olarak senin için özet geçeyim bitkisel besinler ve eti karşılaştırdığında eti tekil bitkisel besinleri çoğul olarak al. Daha rahat daha mantıklı karşılaştırma yaparsın. Essential aminoasitleri tek kaynaktan hepsini bir arada almak zorunda değilsin vücudun bunları gün içinde veya zamanla harmanlayamayacak kadar aptal değil. Öğünlerinde çeşitli bitkisel değişiklikler yapabilirsin.

Cahillik diz boyu. Hacettepe 3. Sınıf tıp öğrencisiyim böyle saçmalık görmedim. 0.6 yı nerden uydurduysan geri sok yerine. Ağır antrenman yapan kişiler için günlük alınması gereken EN AZ protein miktarı kilosuna oranla 1.5,1.6'dır. Daha yoğun antreanmanlarda 2, 2.5 e kadar çıkabilir.

Bu arada hayvansal proteinle bitkisel protein arasında dağlar kadar fark var. O vejeteryan olup da çok iyi kaslar yapanlar merak etme onlar içim zaten supplemenler yeterli.

Normalde insanlara cahil diye hakaret etmem ama, sen bilmediğin bir konuda çok emin konuşmuşsun, canımı sıktı.

Hadi kal sağlıcakla.

Vah vah ülkenin Tıp öğrencisi bile bu durumda. Tıp okuyunca sanırım diyestisyende oluyorsun. Sporcu beslenmesi hakkında da her şeyi biliyorsun. Sporcu derken günde 1 kilo et yiyip hafta 6 gün spor salonlarına giden tayfayı demiyorum tabiki.

Ağır antrenman yapanlarda en az 1.5 hatta 1.6 demişsin. Ancak pekte öyle değil gibi ne dersin. Andrew adlı bir araştırmacı bunun testini yapmış. 0.6 protein alımıyla yani minimum seviyede. Sonuçlar bu şekilde;

KIRMIZI ET TAMAM DA BU TAVUK ETİ NEDEN BU KADAR PAHALI OLDU?

Araştırma sonucuna bakıldığında raw diyet ile güç kazanımı sağlanmış buda demek oluyor ki aynı şekilde kas gelişimi de sağlanmış durumda. Peki günlük ne kadar protein almalısın;

Uluslararası sporcu beslenme camiası bunu şu şekilde belirlemiş. Güvenilir kaynak mı bence değil ama en az olarak 1.0 seçmişler. Hani en dandirik kuruluş bile 1.0 seçmiş sen düşün yani hele birde sen TIP okuyorsun haha;

KIRMIZI ET TAMAM DA BU TAVUK ETİ NEDEN BU KADAR PAHALI OLDU?

Sana birde başka veriler sunayım. Nancy Clark'ın kitabından;

''Sedentary adult 0.4
    Active adult 0.4-0.6
    Growing athlete 0.6-0.9
    Adult building muscle mass 0.6-0.9
    taken from Nancy Clark's Sports Nutrition Guidebook''

Hadi bunu da beğenmedin diyelim. Sana Amerika Uluslararası Bilimsel Sağlık örgütünün tasarladığı Dietary Reference Intakes uygulamasını referans göstereyim. Buraya 180 boyundaki 85 kilo insanın 'Very Active: 45-60 minutes of vigorous activity' seçeneğinde dahi protein ihtiyacı 68 gram çıkmakta.
    https://www.nal.usda.gov/fnic/interactiveDRI/

Sana göstereceğim elimdeki veriler bunlar. Bana sorarsan bir insana cahil demek hakaret değildir. Cahillik bilgisizliktir ve bu bir insana söylenecek en güzel söz bilginin peşinden koşmasını sağlayacak. Sadece cahil insanlar bunu hakaret olarak algılar. (Senin gibi?)

Vejeteryan olup çok iyi kas yapanlar için supplement yeterli demişsinde sporcu beslenmesi ve çalışma prensipleri hakkında hiçbir şey bilmediğin ortada. Demek istediğin anabolizanlar sanırım. Çünkü ikisi farklı şeyler hani tıp okuyorsun ya bilirsin. Tıp okuman seni beslenme uzmanı yapmaz sevgili kardeşim. Ülkenin Tıp öğrencisi bile acınacak halde.

http://www.health.harvard.edu/blog/how-much-protein-do-you-need-every-day-201506188096

Kg başına 0,8 gram protein normal insanlar için minimum alınması gereken değer. Bodybuilding yapanlar için vücut yağ oranını düşürmeye çalışanlar için bu miktar çok daha fazla. Yukarı attığın resimde de gözüküyor spor otoriteleri kg başına 2 grama kadar öneriyorlar. Sporla alakan olmadığı belli de senin bile kg başına en az 0,8 alman gerekiyor cahil kardeşim. Daha az alırsan ne mi olur? Başta zeka geriliği başlar. Geçmeyen yorgunluk görülür. Öğrenme zorlukları başlar. Şu an sende görüldüğü gibi. Devam edersen vücudun temel enzimleri bile protein eksikliğinden dolayı üretemez. Buna protein enerji malnutrisyonu deniyor. İleride hastaneye yolun düştüğünde sık sık duyacaksın. Vücudunun genelinde kalıcı hasar oluşacak. Yarın bir gün durduk yere elin ayağın şişerse hiç şaşırma.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Fatih617

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TearsForFears

1 tane tavuk ölüyor sen karnını doyurabilesin diye ve sen 15 lirayı çokmu görüyorsun?

Spor yapıyon diye hergün tavuk eti gömme sende arada kuru fasulye pilav ye

Bu nasıl bir düşünce yav? Hayvansal protein ile bitkisel protein aynı şey midir? Kuru fasülye ile tavuktaki proteini nasıl bir görüyorsun bu nasıl bir düşüncesizliktir ya? Spora giden adam hayvansal gıda yemek zorunda. Bunun a'sı b'si yok, hayvansal gıda yemek zorundasın. tavuk gibi basit bir yiyeceği çok görüyorsunuz, bitkisel protein diyor halen ya kuru fasülye diyo puhaha. adamın protein değerlerinden haberi yok cahil. he sanırım vegan arkadaş. kolay gelsin sana.

spor salonuna 100 lira gibi bir ücret ödeniyor ortalama, spora gidiyon tavuğa mı veremiyon diyen bilmiş efendi. ülkede malum işler yüzünden yiyecek gıda fiyatları çok yüksek, haliyle spor yapmakta pahalı bir meslek haline geldi. alınabilirlik düştü. özellikle fitness camiasının içinde bulunmuyorsanız, bu konuda yorum yapma hakkına sahip değilsiniz, belli ki ikiniz de fitness nedir ne değildir bu konu hakkında gram dahi bilginiz yok.

Cahilliğine hayran kaldım. Bana sadece ette bulunan essential aminoasit söyler misin?

Normalde cahile laf anlatmaya çalışmazdım hadi yine iyisin bugün

KIRMIZI ET TAMAM DA BU TAVUK ETİ NEDEN BU KADAR PAHALI OLDU?,

Bak şimdi cahil kardeşim bu listedeki esansiyel aminoasitleri bitkisel proteinler içermezler ya da çok az içerirler. Bu aminoasitleri insan vücudu üretemez çünkü bu aminoasitler karmaşık yapıdalar ve biz gerekli enzimlere sahip değiliz. Esansiyel olmayan aminoasitleri ise insan vücudu üretebilir.
    Kas liflerimiz karmaşık proteinler olduğu için üretiminde bol miktarda esansiyel aminoasite ihtiyaç duyulur. Dolayısıyla kas yapımındaki sınırlayıcı faktör alınan esansiyel aminoasit miktarıdır. Alınan protein miktarı değil. 100 gram protein içeren fasülyeyle 100 gram protein içeren kırmızı et ya da yumurta insanda aynı etkiyi yapmaz. Yabancılar bununla ilgili çalışma yapmışlar. Diyorlar ki anne sütünün verimi insan için %100. Kırmızı et ve inek sütünün verimi %70. Tavuk etindeki verim %60. Baklagillerde ise bu oran sadece %20.
    1000 gram pişmiş kuru fasülyede yaklaşık 90 gram protein var. Gerisi ya karbonhidrat ya lif ya da su. 1000 gram yağsız pişmiş dana etinde ise 330 gram protein var. Yukarıdaki verim olayını da hesaba katarsak 1 kilo pişmiş etteki proteine eşdeğer protein almak istiyorsan yaklaşık 13 kilo pişmiş kuru fasülye yemelisin. Okey?

Bende 'cahil' özgüvenli biri arıyordum iyi oldu geldiğin. Üstteki arkadaş et yemek zorundasınız deyince cahilliğini duyurmuş sende 'Bak şimdi cahil kardeşim bu listedeki esansiyel aminoasitleri bitkisel proteinler içermezler ya da çok az içerirler' diyerak arkadaş ile yarışa girmek istiyorsun galiba.

Öncelikle insanın günlük protein ihtiyacı en yoğun antrenman yapan insan için dahi kilonun 0.6, 1 katı iken 330 gram protein almak bir insan neden istesin? Senin gibi cahilce beslenen ne nedir bilmeyen bir insan tabiki isteyebilir normaldir. Veya hergün makarna-et, pilav-et yiyip vucuduna maruldan başka bir bitki girmeyen bir insanda düşünebilir. Lakin vitamin eksikliğin yazdıklarından belli oluyor.

İçerik olarak tek bir bitki vs. et şeklinde karşılaştırma yapamazsın. Çünkü bitkisel ağırlıklı beslenen hatta vegan olup bu sporu yapanlar senin gibi tek bir bitkisel besin ile beslenecek cahil insanlar değil. Senin gibi saçma sapan kanallardan öğrendikleri ile veya saçma sapan sitelerden okuduklarıyla ahkam kesen insan değil onlar.

80 kg aktif spor yapan bir insan zaten günlük ihtiyacı olan 60-80 gram protein ihtiyacını çok rahat karşılayabilir. Essential aminoasitlerin hepsini yediği 'çeşitli' bitkilerle karşılayabilir. Burada et değerlidir daha fazla protein içerir şeklinde bir düşünce cahillikten başka bir şey değildir. Çünkü ihtiyacın olan rakam Amerika Sağlık Örgütü tarafından araştırılmışken oturupta günde yarım kilo protein almak gibi cahilce bir seçim yapmaya gerek yok diye düşünüyorum ne dersin? Beslenmede makrolardan ziyade kalorilerin daha önemli olduğunu büyük ihtimal biliyorsundur. Ancak pek sanmıyorum yine de bu temel bilgiyi bile bilmezsin sen. Sonuçta yoğun antrenman yapan insanlar günde 1 kilo et yemeli değil mi onarım hızlı olur hatta haha.

Son olarak senin için özet geçeyim bitkisel besinler ve eti karşılaştırdığında eti tekil bitkisel besinleri çoğul olarak al. Daha rahat daha mantıklı karşılaştırma yaparsın. Essential aminoasitleri tek kaynaktan hepsini bir arada almak zorunda değilsin vücudun bunları gün içinde veya zamanla harmanlayamayacak kadar aptal değil. Öğünlerinde çeşitli bitkisel değişiklikler yapabilirsin.

Hakikaten tam cahilmişsin ya. Kuru fasülye ile eti bir tutuyorsun ya haha. cidden buna inanıyorsun yazık ya sana. hayatında hiç fitness makinalarıyla çalışmamışsın belli ki. 0,6 1 kat arası proteinle git bir çalış bakayım bir iki gün sonra aynı ağırlı dahi kaldıramazsın. kıvranırsın her gün bi deri bir kemik kalırsın. protein için arkadaş güzelce tablo vermiş esansiyel aminoasitler için. ama anlamamakta diretiyorsun. çünkü hayatında bir kere bile eline dumbell almamış biri olduğun çok belli. kaç kilosun sen 30-40 kilo musun? :)

fitness camiasının ustaları, bu işi meslek haline getirmiş insanlar hatalı ama senin gibi eline dumbell almamış insanlar kalkıyor 0,6 1 katı arası yiyebilirsiniz, bitkisel protein yiyin, et yemeyin diyor. bitkisel protein her gün yersen ne olur biliyor musun, sürekli gaz çıkarıp teyyare olursun :D

haa ekleyeyim kilonun 1.5 katı yeterlidir hatta 2 olmalı diyenler var, ağır antremanlarla. bitkisel proteinleri yiyemezsin, sindiremezsin kolay kolay. git bir araştır bakalım kolay mı sindiriliyor. bitkisel proteinlerin pek bir faydası yok vücuda pek de kullanılamıyor. eline bir kere bile dumbell almayan biri kalkıyor araştırma yapıldı diyor, makaleyi kanıt olarak sunuyor. yıllarca bile gerek yok bir kaç hafta çalışsan bu makalenin fos olduğunu anlarsın. git bir araştır vegan body building yapanlar kilosunun kaç katı protein alıyor git bir araştır. proteini alamadıkları için protein tozuyla hallediyorlar. mercimekten yapılan veya başka bitkisel malzemelerin proteinlerinden üretilmiş protein tozuna abanıyorlar. çünkü 500 gram tavuk pişince 350 grama düşer, tavuk göğsü 5x25 desen 500 gram pişmemiş 125 gram yapar. sen 125 gram protein tozsuz bitkisel ürünlerle almaya kalk ölürsün. yiyemezsin, sindiremez vücudun. bağırsakların iflas eder teyyare olursun gaz çıkararak. bitkisel ürünler su toplar. 2-3 katı şişer. nasıl yiyeceksin 500 gram pişmemiş bitkisel ürünü? günde pişmiş 1500 gram ürünü nasıl yiyeceksin? mesela barbunya pişince 3 katı ağırlığa çıkıyor pilav gibi. nasıl yiyeceksin hakikaten? kuru fasülye? nohut ? hepsi de 3 katına çıkıyor su toplayarak en az 3 katı oluyor. kafan işte basmıyor buna. hemen hebele hübele

Lisanli sporcuyum canim sakatligimdan dolayi biraktim ne yazik ki. Madem sordun soyleyeyim dedim. Arnold izlemeye devam et sen onun programini beslenmesini yap cahil arkadasim. Kay Greene Jay Cutlar izle sen. Hala daha makrolari savunan adamlar ile tartisiyorum. Cok yakin sporcu arkadaslarim olmasa cok bilgili hocalarla calisma firsati yakalamamis olsaydim senin gibi dusunecektim muhtemelen. Vegan olup cok guzel liftler cikaran arkadaslarim var bende bir tanesiydim. Sikletimizde 83 uzeriydi merak etme sen. Devam edin boyle size laf anlatilmaz.

Arkadaşlarınız toz yiyen, anabolik steroid basan veganlardan heralde. Diğer türlü biraz zor
    Vitamin mineral eksikliği yoksa tabi makroya bakacaksın. Ya neye bakacaktın? Bolca B vitamini alarak kas mı yapacağını sanıyorsun sahiden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatih617 -- 28 Temmuz 2017; 18:50:8 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nemoberk

şimdi bir kere o haber doğru ben bu haberi izlerken görüntülerde çiftçinin küreklerle ateşe attığını gösterdiler ve çiftçi ile bir yandan röportaj yaptılar. ben bu haberi muhtemelen cnn türk te filan seyretmişimdir herhal yani güvenilir kaynaktan.
    çiftçi her sene bunu yapar fiyatın yükselmesi için ürünün tamamını piyasaya sürmezler. bu her alanda böyle dünyada en fazla altın üretenlerin başında rusya filan gelir onlarda piyasaya altının tamamını değil belli bir kısmını sürerler ki fiyat düşmesin diye.
    yani kısacası bu her alanda böyle.
    ha ben bunu çiftçiye düşman olduğum için söylemiyorum. onlar buna mecbur olduğu için yapıyor.
    kısacası herşey bol olsun ucuz olsun diye bir kural yok. bu bir fantazi.
    bak ferrariye seri üretim yapıyor mu? ne yapıyor sipariş üstüne yapıyor ve 4 sene kadar bekliyorsun arabayı almak için.

altınla tarım bir değil, altın dediğin rezervleri olan bir ürün ve kaynakları bitebilir. petrol içn de aynı şey. Kaldı ki fazla altını denizee dökmezler, yeterli olduğu kadar çıkarırlar. Ama tarım öyle değil, fiyatların artmasını istemes, çiftçi için uygun olan bir durum değil, sonra satamadığı ürün elinde bozulup çöpe gider ki bahsettiğiniz haberi ben görmedim.

Ferrari dediğiniz olayda durum farklı, seri üretim yapan arabalar zaten var, 50 bine sıfır alırsınız. ferrariyi 2,5milyona alırsınız. o tamamen pazarlama stratejisi, alıcısı var, telefonu da gösteriş alan çok, 500 liraya almak varken 5bin veriyor adam. Ama çifçi atıyorum bu sene kilosunu 1 liraya satacağı şeyi tutup da fiyatını seneye 50bine satmaya kalksa tecavüze uğramış gibi olur, herkes gider yurtdışından getirir, eldeki ürün de çürür, bir sürü depolama maliyeti ona girer. Hatta 5 liralık şeyi 25 liraya bile satamaz.

Evet çiftçi zorunlu olduğu için zam yapar. Emin olun diğer tüm meslek grupları yavaş yavaş zam yapıyor. Çünkü geçen sene 4bin yeterken onun evini geçindirmeye bu sene 7bin gerekiyor ve müşteri sayısı da düşmüş durumda. Sanırım döviz kurundaki artışın farkında değilsiniz. Kimse kusura bakmasın ama yurtdışına endeksliyiz ve bildiğin dolar/euro yiyoruz,sizin maaşlarının artmıyor olması kimseyi enterese etmez, hatta siz fakirleştikçe zam yapmaya mecbur kalınıyor, eğer az karlarla satıyorsan satamadığın şeyin fiyatı yükselir.

Ama fiyatı düşecek şeyler de olacak, özellikle dükkan kiraları 2017'nin sonuna doğru yarı yarıya düşecek, yoksa mal sahipleri kiracı bulamayacak, aynı şey işyeri emlakları için de geçerli...

Şimdi artmasının bir sebei daha var döviz dışında çiftçi kendi ekip biçmezse fiyat artacaktır, çünkü yurt dışından getirmeye mecbur kalıyorsun. İnsanlar kendilerine çalışmayı bırakıp daha düşük ücretlerle büyük işltmelere çalışmaya kalkarsa fiyatlar artar. Bakın eskiden hasta olunca o branşın doktoruna gidiyorduk, taş çatlasa 200 lira bir ücret ödüyorduk tedavi olup çıkıyorduk, şimdi hepsinin mauyenehanesi kapandı(devlettekinin elbette kapatması gerekiyordu ama özele dokunmak pek mantıklı değildi), ne oldu sonra hepsi özel hastanelerde çalışmaya başladı, hem doktor daha düşük maaş alıyor, hem de biz artık tekelleşmeye giden hastanelerde daha pahalıya tedavi oluyoruz. Daha fazla para veriyoruz ama karşımızdaki adamın suratı mahkeme duvarı gibi :) böyle olunca da "nerede o eskiden kendine çalışanlar" diye arıyoruz.

Fiyatlarının artmasını en az etkileyecek şey o televizyonda gösteri yapan adamın kürekle malı yakmaya kalkması... Kürek kürek kaç ton malı yok edebilirsin ki, yapacağın emek ürküttüğün kurbağaya değmez, 78 milyonuz...

birde şu yüzyılda hangi kanalolursa olsun gördüğün hiçbir habere inanma... bir çok kanalda 2500 lira para ödeyen televizyona çıkıp yarım saat atıp tutarak reklamın yapıyor. 21. yüzyıldaki tek kaynak devletin resmi belgeleridir.

Bir de yeşil yapraklı sebzeler yanmaz. Ne zaman denizden bol ürün çıksa balıkçılar sevinir, fiyatı da düşer.(gerçi 1-2 sene balık avlamak yasaklanmalı, yoksa ilerde yiyecek balık bulamayacağız)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perSNN -- 28 Temmuz 2017; 19:1:26 >

• dracofire kullanıcısına yanıt
    Oğlum sen okuduğunu idrak edemiyor musun o kafayla birde kalkmış spor yapıyorsun. Madem bu durumdan bu kadar dert yanıyorsun o zaman ya spor yapmayacaksın yada tavuk yemeyeceksin. Gelip burada tavuk çok pahalı yhaaa diye ağlaman bir şey ifade etmiyor yada bir şeyleri değiştirmiyor. Bu sporu yapacaksan maddi durumun iyi olacak beslenmen için he benim param pulum var sıkıntı yok diye artistlik ediyorsan, parası pulu olan insan tavuğa 5-10 TL fazla vermiş onu düşünmez, onun hesabını bile yapmaz bırak bu işleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dezert -- 31 Temmuz 2017; 9:11:46 >

Orijinalden alıntı: Dezert

Oğlum sen okuduğunu idrak edemiyor musun o kafayla birde kalkmış spor yapıyorsun. Madem bu durumdan bu kadar dert yanıyorsun o zaman ya spor yapmayacaksın yada tavuk yemeyeceksin. Gelip burada tavuk çok pahalı yhaaa diye ağlaman bir şey ifade etmiyor yada bir şeyleri değiştirmiyor. Bu sporu yapacaksan maddi durumun iyi olacak beslenmen için he benim param pulum var sıkıntı yok diye artistlik ediyorsan, parası pulu olan insan tavuğa 5-10 TL fazla vermiş onu düşünmez, onun hesabını bile yapmaz bırak bu işleri.

Dostum sen ağır bir havale geçirmişsin bebekliğinde herhalde. Dert yanacağım tabiki idrak sorunun mu var senin, aklını mı yedin naptın, kim bu satırları sana yazdırıyor. Kardeşim bak tekrar anlatayım bilale anlatır gibi. Şimdi senin yediğin tavuk var ya o tavuk eti, çiftliklerden gelen 2 ayaklı tavuk, normal bir ülkede cuzi miktarlarda satılıyor kilosu. Kırmızı et var ya hani dört ayaklı hayvanları kesiyoruz, dana inek falan. Biliyorsun dimi dana ve ineği falan? Buraya resim koydurtma bana heh. Onların da tavuktan birazcık daha pahalı olduğunu anlatayım.çoğu ülkede biri 3 tl ise diğeri 6 tlden başlıyor fiyatı örnek veriyorum fiyatı. asgari ücret diyelim 1800 tl.. Buraya kadar anladın değil mi. Anlamadıysan tekrar doktora görün. Dünyada kırmızı et ürettim ve tüketim miktarlarını git araştır. Araştırmamışsın cahil cahil yazıyorsun. Kalk git araştır kardeş.

Eskiden diğer ihtiyaçlarımızı da alabiliyorken artık şu an o ihtiyaçlarımızı da kısmak zorunda kaldık. Eskiden arabayla rahat gezebiliyorken, artık gezemez olduk. İstediğimizi yiyemez olduk. Sen ağır vitaminsizlikten beyin fonksiyonların durmuş. Parası pulu olan düşünmez ama ben sizi de düşünüyorum ey havale geçiren kişi. Bak kardeşim, güzel kardeşim. Bu ülke zenginlerin ülkesi değil. Bu ülke halkın ülkesi. Bu halka hükümetin ucuz gıda temin etmek zorunda olduğunu bil. Temel ihtiyaç gıda ucuzdur. Devlet spora teşvik ediyor, ama adam hormonlu gıda yiyor bırak da kırmızı et de yesin, hayatında kırmızı et yiyemeyen insanlar var. Ben bunları düşünüyorum, seni de havale geçiren beynini de düşünüyorum. Kırmızı et ye kardeş, kafan çalışır. Müptezellerle başımız dertte yav.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dracofire -- 31 Temmuz 2017; 11:46:0 >

• dracofire kullanıcısına yanıt
    La bırak bu boş lakırdıları bizi düşünüyormuş, sen gececen bu boş lafları. Burada gelip neden ağlıyorsun o zaman git yüksek mercilere başvur
    bu kadar ağlıyorsun belki bir tavuk firması sponsorun olur ordan yırtarsın yok asgari ücretten girmişsin yok fakir hesapları yapmışsın falan bırak bu işleri param pulum var diyen adam bunların hesabını yapmaz sporunu yapar proteinini alır. Ben oldukça iyi besleniyorum merak ediyorsun daha yeni protein tozumuda aldım. Şükür Allaha tavuğum eksik olmaz çalışıp alıyorum. Gelip buralarda senin gibi konu açıpta açlıktan ağlamıyorum tavuk çok pahalı yhaaaaaaa yiyemiyoz yhaaa sporda yapmayak mı yhaaa

Spor mu yapcan ülkeyimi kurtacan ? bir karar ver. Bu arada olayı kendi üstünden alıp genele yayma yok kırmız et yiyemiyenlerde var, var tabi la ama onların ki senin gibi keyfe keder spor için yiyememezlik değil, sen spor yapacan zevkine canını çekmesi için değilde beyfendi kaslarını besleyecek o yüzden lazım gerekli tabi, git şurdan yumurta haşla 5-10 tane ye neyine yetmiyor. Şükretmesini bil şükretmesini.....
    sana et met yok git yumurta ye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dezert -- 31 Temmuz 2017; 17:9:28 >

• quote:

La bırak bu boş lakırdıları bizi düşünüyormuş, sen gececen bu boş lafları. Burada gelip neden ağlıyorsun o zaman git yüksek mercilere başvur
    bu kadar ağlıyorsun belki bir tavuk firması sponsorun olur ordan yırtarsın yok asgari ücretten girmişsin yok fakir hesapları yapmışsın falan bırak bu işleri param pulum var diyen adam bunların hesabını yapmaz sporunu yapar proteinini alır. Ben oldukça iyi besleniyorum merak ediyorsun daha yeni protein tozumuda aldım. Şükür Allaha tavuğum eksik olmaz çalışıp alıyorum. Gelip buralarda senin gibi konu açıpta açlıktan ağlamıyorum tavuk çok pahalı yhaaaaaaa yiyemiyoz yhaaa sporda yapmayak mı yhaaa

Spor mu yapcan ülkeyimi kurtacan ? bir karar ver. Bu arada olayı kendi üstünden alıp genele yayma yok kırmız et yiyemiyenlerde var, var tabi la ama onların ki senin gibi keyfe keder spor için yiyememezlik değil, sen spor yapacan zevkine canını çekmesi için değilde beyfendi kaslarını besleyecek o yüzden lazım gerekli tabi, git şurdan yumurta haşla 5-10 tane ye neyine yetmiyor. Şükretmesini bil şükretmesini.....

Çok şükür çomar değilim... Anlattıklarının hepsi hikaye senin paran varmış da bilmem neyim varmış da çok iyi besleniyormuşsun da, makarna ile beslenenlerden farkın yok

• quote:

quote:

Çok şükür çomar değilim... Anlattıklarının hepsi hikaye senin paran varmış da bilmem neyim varmış da çok iyi besleniyormuşsun da, makarna ile beslenenlerden farkın yok

Yok kardeş makarnada iyi bir karbonhidrattır. Yenmelidir de spordan önce ap depolarını doldurur enerji verir antrenamdan önce, ben daha yeni aldım protein tozumu çok ağlayacaksan sanada gönderiyim.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.