Şimdi Ara

Kireç olayı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
2
Favori
15.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SwordsMan

Bu manyetik kireç önleyicilerin işe yaradığına emin misiniz?

http://www.sanayi.gov.tr/webedit/gozlem.aspx?sayfano=3001

Bende görüp vazgeçmiştim. Arkadaşların şikayetçi olduğu kireç önleyici deterjanlar nası beyin yıkıyorsa, bunlar kat kat daha fazla yıkıyor ki insanın hemen inanası geliyor...

quote:

Reklam Kurulu 131. Basın Bülteninden Alıntı

...tanıtım kataloğunda yer alan ve anılan firma tarafından piyasaya sürülen manyetik kireç önleyici cihaza ilişkin iddiaların reklam veren tarafından ispatlanamadığı, dolayısıyla tüketiciler açısından yanıltıcı olduğu;

Bu durumun, 4077 sayılı Kanun'un 4822 sayılı Kanun'la değişik 16 ncı maddesi hükmüne aykırı olduğuna; reklam veren ................. hakkında söz konusu reklamları durdurma cezası verilmesine karar verilmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T-una -- 27 Ekim 2009; 17:20:39 >

• Geçmiş olsun. Bende Bosch var, şimdiye kadar hiç bardak kırılmadı. Genelde Power 55'te; arada bir 70 derecede yıkıyorum.
  • Şimdi bu aleti takınca çaydanlıklar kireç tutmuyormuş. Çok güzel ama çaydanlıkta durmayan kireç mideye gidince bizde rahatsızlık meydana getirir mi ? Yoksa vücuda etkiside farklı mı oluyor.
  • Sildim...Gereksiz tartışma olmasın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 26 Aralık 2009; 11:50:14 >
  • Arçelik çamaşır makinemiz var.Yılda birkaç kez 90 dercede 3 yemek kaşığı limon tuzu koyup ön yıkamasız çalıştırıyoruz.Limon tuzu ketılda çok güzel kireç çözüyor fakat çamaşır makinesine bir zararı var mı bilmiyorum.Lastiği aralayıp baktığımda kirecin biraz çözülmüş olduğunu gördüm.
  • Deterjan gözünden 1lt porçözün bi kısmını boca edin, ardından da makinenin kazanının dibinin tam ortasına arkadan öne doğru kalanını yavaşça dökün. Cızlama bittikten sonra makineyi boşaltma programına alın. Ardından 1 kez durulama işlemi yaptırın.

Bu işleme başlamadan evvel pompada kalan suyu da boşaltırsanız tam verimli olur.

Makineniz zarar görmeden 1,5TL altına ışıl ışıl olsun
  • omo kullnanın kireç önleyici var içinde ama yetmez diyorsanız bim den 4 ytl ye mi ne var onu alın deterjana ekleyin bir paket gitsin
  • çamaşır sodası kullanın gerisi boşa masraf..........
  • İstanbul'da suyun kalitesi bence iyi bence boşa para verilin para calgon biz toz deterjan kullanıyoruz içinde kireç önleyici olduğunu yazıyor bide porçöz döktüm kısa programda yıkadım ama bir daha ki sefere candogan62 beyin dedigi gibi yapıcam.
    pörçöz,limon tuzu çamaşır sodası bunların hepsi mantıklı bence.çaydanlıkta kireç oluyor ama tencerede hiç görmedim yemek tuzu bile olur(şaka)
  • Bizim burda sular çok acayip kireçli.5 günde çaydanlığın dibi bembeyaz oluyor.Çaydanlık böyle oluyorsa,Vay makinenin haline ama calgon da çok pahalı kardeşim,Eğer bu ev için kireç yok eden şu alet işe yarıyorsa almak lazım.
  • arkadaşlar bizim de makine 3 yıllık bosch idi. epey kireç kaplamış değiştirdiler bana da dediler 50 tl kireci önler falan aklıma yatar gibi oldu ama burada yazılanlar beni soğuttu bu işten.

calgon kullanmak da çözüm değilmiş heraldeçünkü calgon belirli bir bölümde makineye gidiyor sonraki aşamalarda su yine aynı şekilde kireçli geliyor. ne yapacaz nasıl engelleyecez bu kireci. her 3 yılda bir rezistans mı değiştirecez?
  • quote:

Orijinalden alıntı: poet3333

arkadaşlar bizim de makine 3 yıllık bosch idi. epey kireç kaplamış değiştirdiler bana da dediler 50 tl kireci önler falan aklıma yatar gibi oldu ama burada yazılanlar beni soğuttu bu işten.

calgon kullanmak da çözüm değilmiş heraldeçünkü calgon belirli bir bölümde makineye gidiyor sonraki aşamalarda su yine aynı şekilde kireçli geliyor. ne yapacaz nasıl engelleyecez bu kireci. her 3 yılda bir rezistans mı değiştirecez?

Calgon tablet 30-40-50-60'C normal programlarda 2. veya 3. durulamaya kadar anca eriyor.Bence Calgon tablet kullanın daha iyi.
  • Çamaşır makinasında Calgon kullanan arkadaşlara bir önerim var !
    Mutlaka bulaşık makinanız vardır evinizde değilmi? şimdi bulaşık makinanızın kapağını açın ve tabanında bulunan (1 cm kalınlığında kıvrımlı boru şeklinde ) rezistansa bakın. TV lerdeki Calgon reklamlarında gördüğünüz gibi bir kireçlenme görebiliyormusunuz ? Eminim öyle bir şey göremezsiniz. Ben evimde aynı makinayı Türkiye'nin değişik yerlerinde, değişik sürelerde toplam 20 yıldır kullanıyorum ve asla böyle bir şey olmadı ki sizde de yoktur. Şimdi bir düşünün bakalım. Calgon reklamlarını neden hep çamaşır makinası rezistansı göstererek yapar ? Çünkü çamaşır makinasının rezistansı bulaşık makinasındaki gibi ortalıkta değildir. Siz göremezsiniz de ondan ! Bulaşık makinası çamaşır makinasından daha fazla çalışmasına rağmen kireçlenme yapmıyorsa çamaşır makinası da aynı şartlarda çalıştığına göre Calgon'a ihtiyaç duymuyor demektir. Tercih sizin... Üstelik paranızla kanserojen bir madde kullanmış oluyorsunuz.
    Parlatıcı ve yumuşatıcılar da ha keza aynı kanserojen maddeleri barındırıyor. İkisi de son durulama suyuna katıldığı için farklı yollardan vücuda giriyor. Biri ağızdan, diğeri ciltten... Ben parlatıcı yerine elma sirkesi koyuyorum hem ucuz hem de deterjanın kanserojen etkisini nispeten gideriyor. Ayrıca parlatıyor da.
    Bulaşık makinası tuzu olarak ise yine bir kimyasal madde olan Calgona hiç ihtiyaç yok ! Naylon torbalarda satılan turşuluk kaya tuzu pekala o işi görüyor. Hem kesenize, hem sağlığınıza faydalı.

• Çamaşır makinesi için ne tavsiye edersiniz ?
  • limon tuzu kireçi çözmek için en etkili yoldur
  • Çamaşır makinası için ne tavsiye edersiniz arkadaşlar ? Kimisi sirke diyor kimisi limon tuzu diyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Extralarge

Çamaşır makinası için ne tavsiye edersiniz arkadaşlar ? Kimisi sirke diyor kimisi limon tuzu diyor ?

Bulaşık makinesi için sirke, çamaşır makinesi için limon tuzu. Bulaşık makinesinde parlatıcı gözüne sirke koyun tam dolu olduğunda yaklaşık 4-6 yıkama yeter. Çamaşır makinesinde ise ayda bir veya iki ayda bir boş makinenin içine bir su bardağı kadar limon tuzu dökün 90/95 derece program seçip çalıştırın tam olarak hijyenik bir temizleme isterseniz yarım su bardağı kadarda çamaşır suyu koyabilirsiniz, limon tuzunu bulaşık makinesinde ise makine temizleyici yerine kullanabilirsiniz ayda bir veya iki ayda bir boş makinenin içine yarım su bardağı limon tuzu döküp ön yıkamasız 65/70/75 derece program seçip çalıştırın eğer bu derecelerdeki programlar ön yıkamalı ise makineyi boş çalıştırıp ön yıkamanın bitmesini bekleyin ön yıkama bittikten sonra ana yıkama adımında su alırken dökün limon tuzunu aynı şekilde bulaşık makinesindede tam hijyen için yarım çay bardağından biraz daha az çamaşır suyu ekleyebilirsiniz.

• gökoş G kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim arkadaşım.
  • Hiç kireç önleyici ürün kullanmadığımız halde 16-17 yıllık bosch makinemiz halen düzgün çalışıyor ve suyunu gayet iyi ısıtıyor.. Yer istanbul..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: djoz

Hiç kireç önleyici ürün kullanmadığımız halde 16-17 yıllık bosch makinemiz halen düzgün çalışıyor ve suyunu gayet iyi ısıtıyor.. Yer istanbul..

Suyunu istediği dereceye ulaştırır ancak çok fazla zaman harcar ayrıca belki o makinede 3 lük rezistans bulunuyor olabilir bu yüzden kireç bile tutsa çok iyi ısıtır.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.