Şimdi Ara

KIRALLAR P170EM ve P150EM KULÜBÜ [GÜNCEL] (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
228
Cevap
1
Favori
8.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Kimse mi satmıyor yok mu bi satan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trophy07

    Kimse mi satmıyor yok mu bi satan

    satabilirim hala
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kb001

    quote:

    Orijinalden alıntı: trophy07

    Kimse mi satmıyor yok mu bi satan

    satabilirim hala

    pm atabilirsin dostum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kb001

    quote:

    Orijinalden alıntı: trophy07

    Kimse mi satmıyor yok mu bi satan

    satabilirim hala

    pm atamıyorum kapalı sanırım kontrol edin ayarlarınızı
  • P170EM kullanıcısı olarak soruyorum. Biliyorum, 2013 yılından kalan, artık eski bir model. Aldığım günden bu yana dikkatimi çeken bir hata var. Hatta aynı durumum 2013-2014 yıllarındaki tüm monsterlarda olduğunu düşünüyorum. Çünkü Monster Huma'da da aynısını gözlemledim.

    Sorunun kaynağı, klavye kısayollarını çalıştıran, klavye ışığını falan yönetmeyi sağlayan HOTKEY yazılımı. Control Center olarak da geçiyor.
    Yazılım çalışmasında, işlevlerinde sorun yok. .net framework falan istiyor. Zaten bütün bunları full windows update sonrası yüklediğimden o konuda bir sıkıntı yok. Bütün sürücüler eksiksiz kurulu. Stabil, düzgün çalışan bir sistem söz konusu.

    Denetim masasındaki işlem merkezindeki, güvenirlik geçmişini görüntüle kısmında sürekli olarak PowerBiosServer.exe hatası kaydı olduğunu görüyorsunuz. Bu kaydı her bilgisayar kapanışında ya da yeniden başlatmasında yapıyor. Windows hizmetlerinden Power bios serveri bir seferlik kapatınca bu hata kaydı oluşmuyor. Sürekli kapatırsanız bu sefer bir sonraki açılışta Hotkey devreye vermiyor ve başka bir hata uyarısı çıkıyor. Hotkey kurulu değilken bu uyarı yok. O zaman da klavye kısayolları, kalvye ışık kontroleri vs çalışmıyor. Yani Hotkey yüklü olmak zorunda ve Hizmetlerde Power Bios server açık tutulmak zorunda.

    Genel olarak sistem çalışmasında bir etkisi yok bu durumun. Diğer hatalar ve sistem çökmeleri gibi sistem stabilite çizgisinde düşmeye neden olmuyor. Tüm sorun raporlarını temizle deyince siliniyor. Oysa önemli sistem hatası bildirimlerini bu şekilde silemezsiniz.

    Anlattığım bu durum hem windows7 de hem de windows 10 da görülüyor.

    Yeni modellerde Clevo Control center kullanılıyor. Windows 10 uyumlu modellerdeki yeni sürüm windows 10 Hotkey sürücülerinde bu durum olmuyor. Zaten yenilerin ara birimi eskisinden çok farklı. Yanında Flexikey falan kuruluyor.

    Bu yeni hotkey sürümleri yeni BIOSlar ile uyumlu olduğundan P170Em gibi eski bir bilgisayarda Windows 10 altında dahi düzgün çalışmıyor. Yani hata raporunu geçtim doğru dürüst çalışmıyor. Eski sürüm Hotkeyler ise Win7 altında olduğu gibi Win10 altında da yine sorunsuz çalışıyor. Arka plandaki hata raporlaması ise her halukarda devam ediyor.

    Kısaca bu durum işletim sisteminden bağımsız. Hotkey ile alakalı bir durum. Belki 10-15 farklı hotkey versiyonu denedim hepsinde aynı.

    Bu power bios server hatası için vaktiyle çok arama yapmıştım. Yabancı forumlarda da dile getirilmiş. Ancak çözüm anlamında kayda değer bir bilgiye ulaşamadım bu güne kadar.

    Bu konuda bilgisi önerisi olan varsa, paylaşırsa sevinirim.




  • walla hotkey analamında pek bişey yaşadığımı hatırlamıyorum ama belli bir süre sonra bazen ışık kontrolü felan devre dışı kalıyor standart mavi olarak kalıyordu; bilmiyorum ilk zamanalrda nasıldı ama son bir yılı böyle hatırlıyorum daha dogrusus aldıktan 1 yıl geçtikten sonra cok dikkat etmemişimdir heralde çalışıp çalışmadığını; zaten düzenli aralıklarla masaüstüm fulleniyor, virüsler felan bi format çakıyorum böyele böyle devam ediyor o nedenle pek farketmedim ben; ama ışıklar her zman bıraktıgın şekilde olmuyor standarda dönüyor bazen bu da bahsettiğin şeyden dolayı olabilir; hatta şimdi denedim üzerindeki bi tomar kağıttan zorla ulaşarak seniin içni denedim; ışıklar değişti kapatıp açınca ne oluyr bilemiyorum :)

    Ama benim en ciddi sıkıntı geçen yazlarda win10 yüklemek istdiğimde oldu, win10 yükleniyor tamamlşanıyor ama başlamıyordu tam başla zmanında ekran sıyah bi şekilde öyle kalıyordu, mavi ekran da verıyordu snakı hatırlamıyorum ama ; bir türlü başlamıyordu bios u ile ugrastım, felan olmadı elimdeki win .isosundan olacagını da sanmıyorum; benım HDD ler de biraz sıkıntılı olabilir bilmiyorum sonra da denemedim win 7 iyidir diye, bi ara fırsat bulursam bi daha denertim ama win10 yükleyemedim bi türlü :S




  • + Edit; ulan ne zmana geçmiş ve zaman ne çabuk geçiyor be offf offfff
  • Evet zaman çok çabuk geçiveriyor.

    Bu konuda yaptığım aramalarda her hangi bir gelişme olmadığını anladım. Muhtemelen bu durum pek çok kimsenin dikkatini çeken bir durum değil. Aslında sorun oluşturan bir durum da değil. Sadece Sistem güvenirlik geçmişine baktığımda dikkatimi çekiyordu. Önce hizmetlerden PowerBiosServeri kapatıp sonra bilgisayarı kapatınca olmuyordu. Her seferinde bunu yapmaya üşendiğimden bir BAT dosyası oluşturdum.

    İçinde "Net stop PowerBiosserver" yazıyor. Ekrandaki başlat butonu üzerine koydum. Bilgisayarı kapatmadan önce buna tıklıyorum. Anlık bir komut penceresi açılıp bu hizmeti kapattığı için, kapanışta hata raporu da oluşmuyor böylelikle. Aslında bir çözüm değil ama en azından her seferinde hata geçmişi listesinde birikip gitmiyor. Orası temiz kalıyor.




  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.