Şimdi Ara

Kiracı haklarını bilenler yardım edebilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • şu an oturduğum dairede haziran ayından beri ikamet etmekteyim. daireyi tuttuğumuzda bize ısıtmasının merkezi sistem olduğu söylenmişti. fakat daha sonra binanın doğal gaza geçmiş olduğunu öğrendik. yani doğal gazın bizim oturduğumuz daireye de çekilmesi gerekiyordu. bunun üzerine ev sahibiyle görüştük. yaklaşık bir ay geçmiş olmasına rağmen daireye doğalgaz çekilmedi. havaların da soğumasıyla gerçekten mağdur olduk. başka bir eve taşınmayı düşündük fakat çıkacak masrafı göze alamadık. ben artık hakkımı hukuki yollardan aramak istiyorum. ısıtması olmayan eve ayda 800 tl kira ödemek gerçekten canımı sıkıyor. emlakçıyla yaptığımız kontrantta dairenin ısıtması ile ilgili bir bilgi yer almıyor. benim sorum da bu yönde olacak. ev sahibine karşı bu konuda bir hak talebinde bulunabilir miyim? yasal bir yaptırım söz konusu mudur? ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

• dairenin dogalgaz tesitatının olmadıgı kusurlu ve ayıplı mal oldugunu yönünde ihtarname çekip, dava açabilirsiniz tabiki ev sahibine dava açmak evine oturdugunuz müddetçe pek pratik degil ha ben uyuz oldum, başka eve çıkacam derseniz davayı açar kira bedelinin bir kısmını ve dava harcını ev sahibine ödettirirsin. tabiki yeni ev bulman gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: postence

dairenin dogalgaz tesitatının olmadıgı kusurlu ve ayıplı mal oldugunu yönünde ihtarname çekip, dava açabilirsiniz tabiki ev sahibine dava açmak evine oturdugunuz müddetçe pek pratik degil ha ben uyuz oldum, başka eve çıkacam derseniz davayı açar kira bedelinin bir kısmını ve dava harcını ev sahibine ödettirirsin. tabiki yeni ev bulman gerek.

oncelikle cevap verdigin icin tesekkur ederim hocam. fakat su an baska bir yere cikmak gibi bir durumumuz yok en iyisi bi avukatla gorusmek olacak heralde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daireyi gezerken MS'mi-kombimi anlayamamanız hayli enteresan.............................

• gutenhagen kullanıcısına yanıt
    Kanunlar kiracıları korumaktadır, fakat siz kontrat yaparken bunun maddesini özellikle belirtmediyseniz hak iddia edemezsiniz. Evi erken boşaltmak eğer ki kira kontratında özel maddesi bulunmuyorsa geri kalmış döneme ait kiraları ödemeyi kabul etmenize neden olur, ayrıca siz çıktınız ve mal sahibi yeniden kiraya verirse ödeme yükümlülüğünüz kalkar. Evi boşaltmaktan vazgeçip kira bitimini bekleyeyim diye düşünürseniz de unutmayınız ki yıllık kiralamalardan kira bitim tarihinden EN AZ 15 gün önce noter aracılığıyla mal sahibine evini boşaltacağını bildirmeniz gerekmektedir aksi takdirde kira kontratı 1 yıl süreyle uzamış sayılır... Son olarak bu konu hakkındaki yargıtay kararlarını araştırınız, eğer ki yargıtayın emsal kararlarını bulabilirseniz dava açıp örnek göstererek doğalgaz tesisatı veya ev tahliyesini gerçekleştirebilirsiniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mtetik

Kanunlar kiracıları korumaktadır, fakat siz kontrat yaparken bunun maddesini özellikle belirtmediyseniz hak iddia edemezsiniz. Evi erken boşaltmak eğer ki kira kontratında özel maddesi bulunmuyorsa geri kalmış döneme ait kiraları ödemeyi kabul etmenize neden olur, ayrıca siz çıktınız ve mal sahibi yeniden kiraya verirse ödeme yükümlülüğünüz kalkar. Evi boşaltmaktan vazgeçip kira bitimini bekleyeyim diye düşünürseniz de unutmayınız ki yıllık kiralamalardan kira bitim tarihinden EN AZ 15 gün önce noter aracılığıyla mal sahibine evini boşaltacağını bildirmeniz gerekmektedir aksi takdirde kira kontratı 1 yıl süreyle uzamış sayılır... Son olarak bu konu hakkındaki yargıtay kararlarını araştırınız, eğer ki yargıtayın emsal kararlarını bulabilirseniz dava açıp örnek göstererek doğalgaz tesisatı veya ev tahliyesini gerçekleştirebilirsiniz..

vay arkadas desenize yapilacak bir sey yok. ilginize tesekkur ederim hocam sagolun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• gutenhagen kullanıcısına yanıt
    Rica Ederim... Şuan için malesef yok duruma göre bir gelişme olursa pm den ulaşabilirsin her zaman
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.