Kiracı ne zaman girdi? |
Kira zam oranı hakkında yardım!!! (2. sayfa)

-
-
Mayıs'a kadar %50 olsa yine en az 7500₺ ediyor. 1000 lira için uğraştığına değmez. Bence sen kiracıları ara çevre yerlerde kiralar 18-20 oldu tabii ben o kadar yükseltmek istemiyorum ama orta bir yolu bulalım, sizin aklınızda ne fiyat var falan de. En kötü 10 bin derler herhalde.
Ama bir kiracı ve ev sahibi olarak şunu da demek isterim ki kiracıya karşı acımasız olma ama çokta merhamet etme
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozturk.b -- 3 Ocak 2025; 22:9:24 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Eyvallah hocam teşekkür ederim
Gardaş arkadaş amcasının dairesinde kirada 7500 TL den 15000 TL çıkardı
Benden %60 zam istedi ev sahibi 15 binden 21 bine anlaştık sonunda
Sen ipleri çok verme sonra geri alamazsın 5000 binden 8500 normal bende artık bu zamanda
Bir sene beklemezsen dava red yiyebilir veya en fazla tüfe oranında zam belirlenir. Bir sene daha beklersen piyasadaki rayiç bedele göre kira belirlenir. Avukat bulup ona sorman daha uygun olur.
-
5000 lira kira mı? Bence tapuyu kiracılarınızın üzerine yapma vakti gelmiş.
-
Hocam kiracılarınızla konuşun. Mahkemelik bir durumunuz hiç olmayabilir. 8.500 lira isteseniz bence sevinirler bile :)
Benzer durumu geçen ay yaşadım. Aralık ayında 5.000’den 9.000’e çıkardık kirayı.
Kiracıyla görüştük lafı uzatmıyorum 14-15 istemeyeceğim 10 bin olsun en azından dedim.
%100 zam mı yapacaksın etme eyleme falan dedi. (Sanki 30 binden 60 bine çıkıyor öyle bir kelime kaşarlığı yapıyor ki).
Ben de dedim 5.000’den 7.000 yapacak halimiz yok herhalde böyle bir kira mı var piyasada, falan filan derken 9.000’e okey dedik gitti.
1-2 seneye satıp sonsuza kadar ev kiralamamaya yemin edeli de çok oldu zaten. Kiracıyla/ev sahibiyle konuşmak anlaşmak falan felaket zor işler.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam arıza olduğunu nerden çıkardınız, hiç kiracıyla görüşmeden mahkemeye vermek istiyor. Kim arıza sizce, konuşmasını öneriyorum ben tekrar
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
onunkini bilemem önce konuşulmalı tabiki ama benimkinin arıza olduğu kesin.
bizde olay para meselesi değil artık, ileri geri konuşup tehditvari mesaj attığı oluyor, çevrem engel olmasa hesabını kestirecektim aslında ama sabrediyorum artık...
-
sıkını hocam kolaylık versin Allah. ist Fatih'de evlerimiz var maramaya yakın kiracılar 25lik yerde 5-6 ya oturuyordu ev benim diye çıkaramazsınız felan haber yolladılar:)) annem avukat bide mahkemeye felan verdik de uzun sürüyor baktık. kiracıyı kabul eden bi aileye sattık biraz dusuge daireyi mecbur. yoksa ınsanlar bırbrını vuracak.
gidipde 25k kira istemedik 10-12 dedik sıfır bınalar surların ıcerısınde ama yüzsüz herifler daire bizim çıkaramazsınız dıyor. diğer 2 kıracıyıda fişfişlemiler birlik olmuşlar. tahliye tahadütü vardı bu arada ama imza benim degil diye uzattılar mahkemeyi. baktık işte uzayacak sattık daireinin birini kaldılar ortada sımdı yeni ev sahibi oğlunu geçirecek mecbur cıkacaklar. papaz olsak yüzgöz herkes silah çekecek
-
Bu işin bu arada tek çözümü kiracı ile 1 yıllık noter sözleşme 1 yılın sonunda çıkması ıcın ıslak imzalı noter tasdikli imza ile cıkarabılırsınız. tek çözüm bu. 1 senenin sonunda yeni kirayı kabul etmezse mecbur çıkmak zorunda.
-
Aman sakin olun,bunlar öyle kurnaz ve medyamız da öyle çarpık ki zavallı kiracıyı zalim ev sahibi zorla evden çikarmaya çaliştı diye lanse ederler.Olay bir anda boyut değiştirir,neye uğradığinızı şaşirırsınız.Hiç kimse bu adamı enayi yerine koyup sinirleriyle oynadılar o da dayanamadi demez
7 bin tl kira veriyordum ,ev sahibi kira tespit davası açmış.arabulucuda 18 bin tl yi kabul ettim.fakat arabulucu anlaşma belgesine; ''bir daha 5 yıl içinde kira tespit davası açılamaz ''ibaresi koydurttum ,ama ev sahibinin avukatı : zaten bu anlaşma tutanağı var diye beş yıl kira tespit davası açılamaz ,bu maddeyi eklemeyecegiz dedi..şimdi kararsız kaldım ,madem bu tutanak o anlamı taşıyor ,neden maddeyi eklemiyorsunuz ne sakıncası var ? yani kalkıp bana 2 yıl sonra tekrar kira tespit davası açacaksa anlaşmanın ne anlamı var? arabulucu anlaşma tutanağı bizi 5 yıl yeniden kira tespit davası açmadan koruyormu,korumuyormu bunu hukuki olarak nasıl ögrenebiliriz ,emsal bir karar varmı acaba?
-
Ben sizin kiracınız olsam 5.000'den aidat dahil 8.500'e hiç itiraz etmeden geçerdim. Tüfe zaten %58 açıklanmış. Talebiniz çok normal.
2023 başında 3 binden 2+1 küçük daire kiraladım. Sıfır binaydı inşaat yeni bitmiş ama eksikler çok. O zaman normal fiyatlar öyleydi tabi. 1 sene sonunda 7 bin talep etti ev sahibi, %25 sınırı olmasına rağmen hiç lafını bile etmedim, piyasanın aşırı fırladığı o dönemde hak geçmesin diyerek %100 yapmayı yani 6 bin teklif ettim. 7 binden inmiyordu 3.konuşmamızda kabul etti.
Ev sahibimin oturduğum iki apartmanlı sitede çok dairesi var, sadece benim apartmanda 10-11 dairesi var. Küçük bi karadeniz ili. Önceki dönem meşhur bi ilçesinin de belediye başkanıymış. Ben emlakçıdan kiraladığım için sonradan öğrendim. Şimdi arayıp "hepsini 14 bin yaptık bilginiz olsun" dedi emrivaki şekilde. 6 binden 14 bine çıkarmak istiyor küçücük daireyi 2.senemde. Sözleşmede açık açık tüfe oranı yazmasına rağmen. Bu sene geçen seneki gibi bi dalgalanma da olmadı piyasada. Bu arada ilk zamda kardeşindeydi daire, 2024 başında bu eski b.başkanı devralmış. Arsa marsa diye emeksiz vasıfsız köşeyi dönmüş adamlar. Belediye başkanlığı yapmış ne prosedür biliyor ne hukuk. Laf da anlamıyor otomatiğe almış gibi konuşuyor. Neyse benim daha vaktim var diyip kapattım. Günü gelince tüfenin biraz üstünde 10 bin olarak göndermeyi düşünüyorum. Arayacak tartışacağız muhtemelen. 2 adım ötede 14 bine 3+1 iki katı büyüklükte daireleri veriyorlar. 2 senedir çözülmeyen su basınç sorunu var üstelik. Boş dairesinin birini de önce 14 binden ilana koydurup sonra 16 bine çıkarttırmış. Eşim emlakçı kadınla denk gelip konuşunca söylemiş emlakçı. Sonra tabi millet böylelerinin hayali, keyfi rakamlarını emsal alıyor dairesini kiraya verirken. Bu ülkede böyle kendini akıllı zanneden şark kurnazı milyonlar olduğu sürece ekonomi hep daha kötüye gidecek. Geçen yaz dolar fırladığında o günün peşine 3 bin olan ilanı 10 bin yapmıştı şark kurnazı cahilin biri. Dolar 2 kat dahi artmamıştı. Sonra önüne gelen onu referans aldı. Böyleleri ülkenin içinden geçti resmen.
Annemin izmirde 3+1 deniz manzaralı sitede evi var, ihtiyacı olmasına rağmen resmen yıllardır bedavaya oturuyor kiracılar. Hatta önceki kiracısı 1 senelik kira ödemeden oturup adam ölünce ailesi çıkıp gittiler. Böyle ihtiyacı olmayan aç gözlü cahiller de kısa yoldan köşeyi dönme derdinde. Ev bakıyorum bi taraftan. Kesinlikle ev sahibini detaylı tanıyıp, baştan açık açık konuşup öyle tutacağım. Bu işin prosedürü belli, sözleşmeye göre hak neyse o olmalı. Herkes bu konuda baştan dürüst ve net olsa böyle sorunlar zaten yaşanmaz, iki taraf da mağdur olmaz. Ama ülke şark kurnazı dolu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonic.Storm -- 5 Ocak 2025; 5:4:42 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
valla biz kira olarak marmaralı olacak başkasına vermiyoruz. yoksa şehirleri dolduruyorlar. hem sosyal yapıyı hem politik yapıyı bozuyorlar. kira uyuşmazlığı olunca al başına belayı.
2025 yılında 5000 liraya kira mı olur?
bizim bir tane daire kiralık şu anda. diğerlerini de verebiliriz ama kafa ağrıtmaya değmez. marmaranın yerlisi zaten ev bark sahibi. gidip diğerlerine kira vemek resmen bölgene ihanettir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 5 Ocak 2025; 4:53:35 > -
7 bin tl kira veriyordum ,ev sahibi kira tespit davası açmış.arabulucuda 18 bin tl yi kabul ettim.fakat arabulucu anlaşma belgesine; ''bir daha 5 yıl içinde kira tespit davası açılamaz ''ibaresi koydurttum ,ama ev sahibinin avukatı : zaten bu anlaşma tutanağı var diye beş yıl kira tespit davası açılamaz ,bu maddeyi eklemeyecegiz dedi..şimdi kararsız kaldım ,madem bu tutanak o anlamı taşıyor ,neden maddeyi eklemiyorsunuz ne sakıncası var ? yani kalkıp bana 2 yıl sonra tekrar kira tespit davası açacaksa anlaşmanın ne anlamı var? arabulucu anlaşma tutanağı bizi 5 yıl yeniden kira tespit davası açmadan koruyormu,korumuyormu bunu hukuki olarak nasıl ögrenebiliriz ,emsal bir karar varmı acaba?
-
bu düzmece enflasyon ülkesinde tüm kanunlar ev sahibi aleyhine iken birde lehte olsa bile dandik adalet muhalifler hariç senelerce tecelli etmeyeceği için çok çok düşeş bir fiyat yakalanmadığı sürece yatırım için kira almak için ev alanın böcek kadar aklı yoktur.
zaten yüzde 50 faiz veya bu konuda hassas kişiler için 50 çeşit farklı yatırım türleri varken denk gelirse lanet insanların kahrı çekilip paranla rezil olunur mu ya? evi olmayan acele etsin fırsatı yakaladığı anda yapıştırsın evini alsın ayrı...
-
ev sahibi kira tespit davası açtı .zorunlu arabulucudayız. 7 bin tl olan kiramı 18 bin tlye çıkarttım ve anlaştık arabulucuda .
arabulucuda 18 bin tl yi kabul ettim.fakat arabulucu anlaşma belgesine; ''bir daha 5 yıl kira tespit davası açılamaz ''ibaresi koydurttum ,ama ev sahibinin avukatı : zaten bu anlaşma tutanağı var, beş yıl kira tespit davası açılamaz ,bu maddeyi eklemeyecegiz dedi..şimdi kararsız kaldım ,madem bu tutanak o anlamı taşıyor ,neden maddeyi eklemiyorsunuz ne sakıncası var ? yani kalkıp bana 2 yıl sonra tekrar kira tespit davası açacaksa anlaşmanın ne anlamı var? arabulucu anlaşma tutanağı bizi önümüzdeki 5 yıl kira tespit davası açmadan koruyormu,korumuyormu ?bunu hukuki olarak nasıl ögrenebiliriz ,emsal bir karar varmı acaba? şimdiden teşekkür ederim..
sanırım bu anlamda hukuki yeterlilige sahip formdaş yok..
-
Arabuluculuk sürecinde varılan anlaşma, taraflarca imzalanan bir tutanakla resmiyet kazanır ve bu tutanak mahkeme ilamı niteliğindedir. Ancak, anlaşma metninde "5 yıl boyunca kira tespit davası açılamaz" şeklinde bir hüküm yer almadıkça, taraflar yasal koşullar oluştuğunda yeniden kira tespit davası açma hakkına sahip olabilirler. Dolayısıyla, bu tür bir sınırlama istiyorsanız, anlaşma tutanağına açıkça eklenmesini talep etmeniz önemli
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X