Merhaba, öncelikle konuyu doğru yeremi açtım bilmiyorum, 30 dairelik apartmanımıza yönetici oldum, yaklaşık 10 sene önce kira karşılığı kapıcı tutmuşlar, tabi sigorta maaş felan yok, kapıcı hertürlü mahkemeye verdiğinde kazanıyor ve geçmiş yılların parasını alıyor, zamanında durumu iyi olmayan bir aileye başlarını sokacak bir yer olsun diye verilmiş iyilik yapılmış ama şimdi anladığım kadarı ile durum kötü, binamızda kapıcının yaptığı iş haftada 2 gün merdiven silmek ve akşamları çöpleri almak, bunun karşılığında kira, elektrik, su, ısınma yakıt parası ödemiyor, şimdi ben çöp alma işini kaldırıcam, haftada 2 gün 2 saat çalışacak bende ayda 8 gün sigortasını yatırıp 8 günlükde maaş vermeyi düşünüyorum, peki eski yılları nasıl temizleyecez kapıcıyla anlaşmamı yapmamız lazım yada mahkemeyemi verecek nasıl olacak, bir çözüm bulmamız lazım yoksa bu böyle uzayıp gidecek, bilgi sahibi arkadaşların bir yardımcı olmasını rica ediyorum.
buldozer85B
kullanıcısına yanıt
Kira Karşılığı Kapıcı Çalıştırılamaz:
4857 sayılı İş Kanunu kapıcılara ilişkin ayrıntılı bir düzenleme getirmiş “Kapıcıya, görevi nedeniyle verilmiş olan konut için iş sözleşmesinin devamı süresince kira istenemez” hükmü ile kira karşılığı kapıcı çalıştırılamayacağını belirtmiştir.
Mahkemeye başvurması durumunda çalıştığı yılları kazanır.