Şimdi Ara

Kira almak mı / Faize yatırmak mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2017 şubat ayında 220.000tl ye nakit olarak ev aldım. (Miras geldi yatırım yapmak istedim) Ev alana kadar para faizdeydi. 250.000 ortalama 2300 civarı gelir alıyordum. Şuan ev kirada ve ilk yıl 800 ikinci yıl 850 yaptım. (Aldığımda kiracı vardı hem onu fazla zorlamamak hemde yatırımlık olduğu için kirayı çok yükseltmedim).

    Ekonominin gidişatı ortada piyasa değeri şuan 250.000-270.000 arası değişiyor. Evi satıp bankaya koysam 250.000 ortalama 5000tl getiriyor. Yılda 60.000 yapar. Bunu evden hiçbir şekilde çıkaramam diye düşünüyorum. İlerisi için ne olur kestiremediğimden kararsız kaldım.

    Benim yerimde olsanız ne yapardınız?



  • Kiracıyı zorlamamak adına güzel birşey yapmışsın ama enflasyon oranında zam yapmak hakkındır. 1000 tl falan yapabilirdin ama yapmayarak güzel bi hayır işlemiş sayılırsın.

    Bence harama bulaşma bırak kalsın, yaşın gençse bi ev sahibi olman bile büyük zenginlik.


    İnsanların mallarında artış olsun diye verdiğiniz herhangi bir faiz Allah katında artmaz. Allah’ın rızasını kazanmak için verdiğiniz zekata gelince, işte zekatını veren o kimseler, evet onlar (sevaplarını ve mallarını) kat kat arttıranlardır. (Rum, 30/39).

    Ey iman edenler! Kat kat arttırılmış olarak faiz yemeyin. Allah'tan sakının ki kurtuluşa eresiniz. (Âl-i İmran 3/130)

    Men edildikleri halde faizi almalarından ve haksız (yollar) ile insanların mallarını yemelerinden dolayı içlerinden inkâra sapanlara acı bir azap hazırladık. (Nisa 4/161).

    Faiz yiyenler ancak şeytan çarpmış olanın kalkışı gibi kalkarlar. Bu onların: “Alım satım da ancak faiz gibidir." demelerinden dolayıdır. Oysa Allah alış verişi helal, faizi haram kılmıştır. Kime Rabbinden bir öğüt gelir de faize bir son verirse, artık geçmişi kendisine, işi de Allah'a aittir. Kim faize geri dönerse artık onlar ateşin halkıdır, orada sürekli kalacaklardır. Allah, faizi yok eder de, sadakaları artırır. Allah, günahkâr kafirlerin hiç birini sevmez. (Bakara 2/275-276).

    Ey iman edenler, Allah'tan sakının ve eğer inanmışsanız faizden arta kalanı bırakın. Şayet böyle yapmazsanız, Allah'a ve Resulü’ne karşı savaş açtığınızı bilin. Eğer tövbe ederseniz artık sermayeleriniz sizindir. Böylece ne zulmetmiş olursunuz, ne zulme uğratılmış olursunuz. (Bakara 2/278-279).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaYWaLkeR -- 7 Kasım 2018; 21:45:13 >




  • Faiz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rottusis -- 7 Kasım 2018; 21:59:18 >
  • Kesinlikle ev kaldın yatırım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.