Bildirim
Kimya Öğretmenliği Hakkında?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Mühendisliğe geçiş hakkında bilgim yok.
Ancak, şunu söyleyeyim. Eğer öğretmenliği sadece devlet okullarında yapmak istiyorsan, fizik, kimya ve biyoloji öğretmenliği pek önermiyorum dostum. Çünkü, bu 3 branşın öğretmenliğinin 1 yıldaki atanması oldukça az maalesef. Çok az kişi atanıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 15 Temmuz 2009; 20:14:03 > -
kendim kimya öğretmenliği mezunuyum. iş konusunda ise, devlete girmek zordur. dershanede çalışmak ise daha zor. büyük dershaneler haricindekiler çok küçük ücretlere öğretmen çalıştırıyorlar. 500-600 tl gibi. ancak şansın varsa kimyager olarak laboratuvarlarda çalışabilirsin. kimya alanında yüksek lisans yapıp yüksek kimyager, tezsiz yüksek lisansını kullanıp ta direkt kimya öğrt doktoraya başvurabilirsin.
-
Mühendisliğe geçiş olmaması gerek birisi eğitim diğeri mühendislik fakültesi.. -
geçiş benim bildiğim aynı fakülte içi oluyor. öğrt>>müh geçişi olsa bile çok zordur -
Merak ettiğim bir şey var.
Fizik, kimya ve biyoloji öğretmenlerinin devlette çalışabilmesi, bir yere atanabilmesi neden zordur? Neden devlet çok az öğretmen atar? Bizim okuldaki kimya öğretmeninin atandığı yıl 3-4 kişi mi ne atanmış koca Türkiye'de.
Türkiye'de binlerce lise var. Binlerce sayısal sınıfı var. Binlerce kimya dersi görülen yer var. Neden bu kadar az kimya öğretmeni atanıyor buna karşılık? Aynı şey fizik ve biyolojide de geçerli. -
quote:
Orjinalden alıntı: ::AlacaKaranlıkT!M::
Merak ettiğim bir şey var.
Fizik, kimya ve biyoloji öğretmenlerinin devlette çalışabilmesi, bir yere atanabilmesi neden zordur? Neden devlet çok az öğretmen atar? Bizim okuldaki kimya öğretmeninin atandığı yıl 3-4 kişi mi ne atanmış koca Türkiye'de.
Türkiye'de binlerce lise var. Binlerce sayısal sınıfı var. Binlerce kimya dersi görülen yer var. Neden bu kadar az kimya öğretmeni atanıyor buna karşılık? Aynı şey fizik ve biyolojide de geçerli.
bu durumu anlamak zaten mümkün değil. her sene o kadar okul açılır, o kadar hoca emekli olur yine de 3-5 tane atanır, bazen de hiç atanmaz. Allahtan mezunların çalışabileceği farklı sektörler var (özel okul, dershane, etüt merkezi, özel ders, vekil/ücretli öğretmenlik, kimyacılar için kimyagerlik...vs) yoksa iyice rezil bir durum ile karşılaşacaktık. Gerçi son zamanlarda az buçuk iyileşme gösterdi bu durum. son 3 atamada toplam 231 kişi atandı. buna da şükür diyelim.
-
Arkadaşım kimya öğretmenliğinden mühendislğe geçiş yoktur fakat kimya bölümünden geçiş ve çift anadal imkanı var.Çift anadal yalnızca bazı okullarda var ve tercihten önce onu araştırmalısın.
Kimya öğretmenliğine girersen, formasyon denilen olaya girmene gerek kalmadan direkt öğretmen olarak mezun olursun 5 yılda.Bitirdiğinde kimyanın herhangi bir alanında yüksek lisans yapabilirsin.Böyle bir hakkın var.
Kimya bölümüne girersen ve öğretmen olmak istersen 8 aylık formasyon programını almalısın öğretmenlik yapmak için.Ayrıca kimya,gıda mühendisliği,biyokimya alanında veya kimya mühendislğinde yüksek lisans şansın var.
Kimya mühendisliğine girersen bitirdiğinde kimya mühendisi diploman olur.Ayrıca kimya bölümü mezunları gibi formasyon ile öğretmen olabilirsin.Yine kimya, kimya mühendisliği ve gıda mühendisliğinde yüksek lisans yapma şansın var.
Umarım açıklayıcı olmuşumdur
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X