Bildirim
Kimya-Fizik-Biyoloji hangisini tercih ederdiniz ?

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
İş olanakları açısından o üçü arasında kesinlikle kimya derim. -
quote:
Orjinalden alıntı: ::AlacaKaranlıkT!M::
İş olanakları açısından o üçü arasında kesinlikle kimya derim.
nedenlerini açıklarsan sevinirim. Kimya mezunuda çok. -
bu bölümleri okuyanların öğretmen olma şansı yok mu? -
quote:
Orjinalden alıntı: metrixcafe
bu bölümleri okuyanların öğretmen olma şansı yok mu?
Formasyon alırsan var.
Ancak güzel devletimizde fizik, kimya ve biyoloji branş öğretmenliklerinin acı bir durumu var. Doğrudan eğitim fakültelerinde o branşın öğretmenliğini bitirip, KPSS'ye girip çok iyi bir puan yapsan bile, devlet 1 yılda çok az fizik öğretmeni, kimya öğretmeni ve biyoloji öğretmeni atıyor.
Eğitim fakültelerinden mezun olanlarda bile böyle bir sorun var. Fen veya fen-edebiyat fakültelerinden mezun olup formasyon alanların şansı ne olur, düşünmek istemiyorum.
Bu söylediklerim konuyu açan arkadaş için de geçerli. O bölümlerden mezun olunca, formasyon alıp öğretmen olabiliyor isterse. Ancak dediğim gibi, bu 3 branş için kesinlikle değmez. Belki özel kurs ve dershanelerde iş yapabilirsin.
-
Arkadaşım fen-edebiyat tan bişey yazma derim. Hele fizik okumak zor gerçekten benim arkadaşım sırf 4 yıllık okuyorum diye hava atmak için gitti ve şimdi yaz okulunda yani okuyamıyor zaten fiziği iyi değildi ama oraya gitti. Bir arkadaşımda matematik bölümü okuyordu ancak o da 1. senesinde bıraktı yani bu sene.Biyolojide atama yok bunların hiç birinde doğru dürüst atama yok boşuna millet çürütüyor kafalarını.Dershaneler stajer diye canlarını çıkartıp çalıştırıyorlar o da 3 kuruş para. Yalan demiyorum bizim dershanede vardı 200 tl ye çalışıyordu kadın.Ama kendini kanıtlarsan ona birşey diyemem.Karar senin -
Bence fen-edebiyat fakültesi düşünmesin. Başka olanaklar yok mu en azından bir mühendislik ? -
Aldığı puan 287. 108 bin küsür sırası. mühendis olarak ziraat, jeoloji falan tutuyor anca. Bi sene daha stres yapamam diyor. Tercih yapacak üyük ihtimal. -
kesinlikle biyolojiyi seçerdim. iş olanağından değil istediğimden dolayı. -
Sadece kimyanın çalışma alanları 30-40 tane ve bu alanların içinde bir çok sektör var. işsiz kalması zor tabi biraz öğrenciye de bağlı ama yüksek paralar almak da biraz zor. -
quote:
Orjinalden alıntı: Coder85
Aldığı puan 287. 108 bin küsür sırası. mühendis olarak ziraat, jeoloji falan tutuyor anca. Bi sene daha stres yapamam diyor. Tercih yapacak üyük ihtimal.
En azından tutan mühendislikleri tercih etsin. Tabi fen edebiyattaki bölümlere , matemetik,kimya,biyoloji,fiziğe, aşırı bir ilgisi yoksa. Çünkü fen edebiyatın asıl amacı akademisyen yetiştirmek. Ama ikinci öğretimle birlikte o kadar çok öğrencisi oluyor ki bırak akademisyen olmayı dersanede hoca olmaktan başka neredeyse iş bulamazsın mezun olunca. -
Kuzenim ODTÜ Kimya mezunu. Çevre Bakanlığı'nda çalışıyor. Devlet de alım yapıyor ama çok az. Onun senesinde (2007) 20 kimya mezunu almışlardı Çevre Bakanlığı'na. -
quote:
Orijinalden alıntı: hasan_hzl
Kuzenim ODTÜ Kimya mezunu. Çevre Bakanlığı'nda çalışıyor. Devlet de alım yapıyor ama çok az. Onun senesinde (2007) 20 kimya mezunu almışlardı Çevre Bakanlığı'na.
hocam bu bakanlığa girmekte torpil olayı var mı yoksa hakkıyla 95 puanı almak mı lazım? -
Bence 4 yılını heba etmesin. Tekrar denesin seneye -
Bırak 4 yılı bütün ömrünü heba etmesin. Bir sene daha deneyip temel mühendisliklerden birine girmeye çalışsın. Aldığı puandan da belli zaten fazla strese gelemediği ama daha sonra çok pişman olur. -
quote:
Orijinalden alıntı: erdenar
quote:
Orijinalden alıntı: hasan_hzl
Kuzenim ODTÜ Kimya mezunu. Çevre Bakanlığı'nda çalışıyor. Devlet de alım yapıyor ama çok az. Onun senesinde (2007) 20 kimya mezunu almışlardı Çevre Bakanlığı'na.
hocam bu bakanlığa girmekte torpil olayı var mı yoksa hakkıyla 95 puanı almak mı lazım?
Hiçbir torpil olmadı. Hakkıyla aldı notunu ve girdi. -
Kimyayı çok seviyor aslında yüksek lisans falan yapsa faydası olur mu ? -
Önce Kimya, sonra Biyoloji'yi seçerdim. Bu iki bölüm Fizikten daha geçerli bence. Öğretmen olmasa bile iş alanları geniş sayılır. En azından Fizik bölümüne göre. Hem yüksek lisans yaparsa daha iyi olur tabii. Kadro açılırsa üniversitede kalabilir, özel şirketler için tercih sebebi olabilir. Bence tercih yapsın ilgisi varsa, bir daha bekleyip girmek çok riskli. Hele şimdi sistem değişmiş tekrar girmenın mantığı yok. Bu puanı alamamak da var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thr_Y -- 21 Temmuz 2009; 2:19:19 > -
Ya fen-edebiyatta okuyacağına hiç gitmesin daha iyi.Memur olmak isteyenlerin takıldığı bir forumda fen-edebiyatlıların durumunu görüyorum hepsi bıkmış.İş yok,meslek yok,formasyon belası var açıktan işletme okusak daha iyiydi diyenler var.Hiç bulaşmayın bu bölümlerin ismi var başka birşey yok.Tekstil mühendisleri de aynı durumda. -
quote:
Orijinalden alıntı: Calpi84
Ya fen-edebiyatta okuyacağına hiç gitmesin daha iyi.Memur olmak isteyenlerin takıldığı bir forumda fen-edebiyatlıların durumunu görüyorum hepsi bıkmış.İş yok,meslek yok,formasyon belası var açıktan işletme okusak daha iyiydi diyenler var.Hiç bulaşmayın bu bölümlerin ismi var başka birşey yok.Tekstil mühendisleri de aynı durumda.
Ne bu karpuz mu seçiyoruz. Herkes hangi dalda yetenekliyse onu tercih etmeli. Ne biçim bi anlayış bu
Benzer içerikler
- makedonya da okuyanların yorumları
- devlet yatılı lise okulları ankara
- serway fizik 1 pdf
- kamyonet ile nakliye işi
- kyk yurt izin hakkı uzatma
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X