Bildirim
Kimya-biyoloji sorusu olanlar bu konuya
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
-
Hocam fizik yemedi galiba :)) :D thank you.sorum olursa atarim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Up
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Proopiomelanocortin -- 4 Temmuz 2014; 17:28:46 > -
1- Kaba formülü basit formuldür. CH2 gibi fakat aslında bu c2h4'de olabilir bunu bilemeyiz bu yüzden nötron sayısı hakkında yorum yapamayız( Kafana sadece bu takılmış sanırsam)
3-Sonuç olarak d=m/v değilmidir ? Bir miktar katı kristalleniyorsa çözünen madde miktarı değişiyor ve bununla doğru orantılı olarakda özkütle değişir.
5-Hemoglobin proteini sentezliyor enzim zaten var ve kullanılıyor ve miktarı değişmeden çıkıyor.. ( Bu tarz sorularda sayısında değişme görürsen eğer onun enzim olmadığına emin olabilirsin)
6- Yağ asitleri ve gliseroller yağ moleküllerinin yapıtaşıdır yani birer monomerdir. Monomerler hidroliz edilemez.
8-Farkındaysan A ile başlayan molekül tepkimesinde tepkime zaman aralığında enerji daha fazla bu yüzden eşik enerjisini aşan madde miktarı daha fazladır. Bunun doğru orantılı olarak (Enerji) birim zamanda kullanılan substrat miktarı farklıdır.
9-Bağırsak zarı geçirgen bir zardır sağ taraftaki sükraz enzimleri sükroz maddesini hidroliz etmeye başladığında %20 lik derişim azalacak buna bağlı olarak kollardaki madde miktarı değişecek A tarafında %20 varken b tarafında %20 den daha az sükroz olacak. Hidroliz edilen sükroz yine sağ tarafta kalacağında herhangi bir değişim olmayacak bu nedenle A kolundaki sükroz miktarı sabit kalır
11-Sorduğun sorunun cevabı ' Memeliler '. Genel cevap ise 3 v 4
12- 3.şık = Memelilere ait bir özellik ve memeliler trake solunumu yapmazlar... 4.şık kas hareketleriyle hareketini sağlayan canlı var. ( internetten bakabilirsin buna tam olarak hatırlamadım hangisi ama var diye biliyorum )
13 Böceklerde oksijen hücrelere doğrudan taşındığından solunumun dolaşımla doğrudan ilgisi yoktur. Ayrıca, Böceklerin dışında ,dolaşım sistemi bulunan bütün canlılarda oksijen ve karbondioksit kanla taşınır.
14- Basit organik molekkülerden kompleks organik molekül sentezleme tüm canlılarda ortak olan bir özelliktir. ( Protein Sentezi )
Fazla vaktim yoktu en çabuk elimden geldiği kadarını çözdüm yanındaki 1-2-3-4 sayıları senin attıgın soruların yukarıdan asagıya dogru sıraları, vakit buldugumda digerlerinede bakarım :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BE9883E22 -- 5 Temmuz 2014; 17:21:34 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Bireycmatik
İstersen fizik sorularınıda atabilirsin fiziğimde iyidir fakat kimya ve biyoloji kadar kendime güvenmiyorum LYS'den sonra :) -
Konu arkalara kaymış arkadaşlar.. Sadece ben değil bu başlık altında toplayalım soruları illaki çözen birileri çıkar hem bu sayede bizlerde bilgilerimizi taze tutmuş oluruz -
Çok teşekkürler matematik sorusu da çözüyor musunuz -
Elimden geldiği kadar yardım etmeye çalışırım. Bu senenin mezunları arasındayım, bilgilerim taze kalsın diye birazda bunu yapıyorum :)
İstek olursa eğer bakabilirim :) -
quote:
Orijinalden alıntı: Quaken
quote:
Orijinalden alıntı: Bireycmatik
İstersen fizik sorularınıda atabilirsin fiziğimde iyidir fakat kimya ve biyoloji kadar kendime güvenmiyorum LYS'den sonra :)
olursa atarim tmm.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Güncel !! -
Konu başlağını önemsemeyin arkadaşlar '' BÜTÜN DERSLERDEN '' soru atabilirsiniz ben çözemezsem bile illaki çözen arkadaşlar çıkacaktır. Bu şekilde biz yeni mezunlarda bilgilerimizi taze tutmuş oluruz :)
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X