Şimdi Ara

Kimseyle küs kalamamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
1.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu huydan olan insan var mı aranızda? Haksızlığın karşı tarafta olduğuna emin olsam bile bunu başaramıyorum. Huzursuz hissediyorum kendimi. Çevremdeki herkesle iyi geçinmek istiyorum herkesin gönlü olsun istiyorum. Günlerce kafama takıp huzursuz oluyorum.Sizce cidden zayıflık belirtisi midir ne yapmak lazım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aynı sorun bende de var şuan küs olduğum arkadaşımla barışmak istiyorum ama ben haklıyım ne olursa olsun o gelmedikçe barışmam

• PeaceBorn kullanıcısına yanıt
    Malesef aynı sorun var dostum. Kendimi zayıf gibide hissetmek istemiyorum ama sanki öyleymişim gibi geliyor. Bir anda bütün çevremi değiştirmek istiyorum

• Masterkan kullanıcısına yanıt
    Zayıflık değilde hep iyi düşünüyoruz iyi niyetliyiz

• quote:

Orijinalden alıntı: Masterkan

Malesef aynı sorun var dostum. Kendimi zayıf gibide hissetmek istemiyorum ama sanki öyleymişim gibi geliyor. Bir anda bütün çevremi değiştirmek istiyorum

Hocam siz iyi niyetlisiniz o yüzden. Kin beslemeyi bende sevemiyorum. Bence güzel bir şey bu.

• Yeni üniversite kazandım farklı bir şehire gidicem. Artık erkenden okulun açılmasını ve basıp gitmek istiyorum. İnsanın kendi zaaflarına yenilmesi kadar kötü bir şey yok

• Bendede var aynısı.
    Aslında iyi birşey ama içimize attığımızdan şüpheleniyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kimseyle dertleşmeyin
    geçen ay açıldı
    kızla yaşadığım ilişki de
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kes sesini bu zirvaliklarin hic bir anlam ifade etmiyor küstüm senle özür diliyene kadar barismam

• Ben kimseyle küsmüyorum, kimsede benle küsmüyor. Alttan almayı bilecen AGA
  • Matthew Murdock kullanıcısına yanıt
    Aslında haklısınız hocam da ne bileyim insanlar nasıl onca zaman yakın dost bildikleri insanla ufak bir muhabbetten sonra ilişkiyi kesebiliyor aklım almıyor

• speedyturtle S kullanıcısına yanıt
    Herhalde benim kadar alttan alanı yoktur. Sürekli ara buluculuk yapıyorum huyum kurusun

• Mesaj atsam mı dostlar arkadaşa ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Masterkan

Bu huydan olan insan var mı aranızda? Haksızlığın karşı tarafta olduğuna emin olsam bile bunu başaramıyorum. Huzursuz hissediyorum kendimi. Çevremdeki herkesle iyi geçinmek istiyorum herkesin gönlü olsun istiyorum. Günlerce kafama takıp huzursuz oluyorum.Sizce cidden zayıflık belirtisi midir ne yapmak lazım?

Kardeşim lise yıllarımda bir kız arkadaşım vardı çok yakındık bende genelde onun laflarına çok takılırdım üzülürdüm günlerce. Sonra öyle bir zaman geliyor ki artık ne olursa olsun diyosun emin ol bak kimse vazgeçilmez değil. Sevgilimi ? Gidecek, illa unutacak. Yakın arkadaş mı ? Lise bitti görüştüğüm 2 kız 3 erkek kaldı, seneye hiçbiri kalmaz belki de :)) İnsanları bir zamandan sonra takmaya takmaya duygusuz oluyorsun ve hiçbir şey umurunda olmuyor. Hergün illa konuştuğun kişiyle artık ayda bir konuşuyorsun bitiyor her şey bitiyor üzülme hiçbir şey için

• zayıflık değil iyi niyet
  • Küs kalamamak özgüvensizlik belirtisidir. İyi niyet filan diye kendinizi kandırmayın. Her insan (aile hariç) geride kalabilir. Siz küs kalmamak için çalışınca karşınızdaki "bu benle küs kalamıyor bana ihtiyacı var" gibi düşünüp havalanır ve gözünde çok değeriniz olmaz. Ne yazık ki böyle

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • (Sana darılana git, barış! Zulüm yapanı affet. Kötülük yapana iyilik et!) buyuruldu. (İbni Ebiddünya)
    Bir kusurundan dolayı iyi bir kimseye darılmamak gerekir. Dargınlık olsa bile 3 günden fazla sürmemelidir. Bayrama kadar süren bir dargınlık olduysa, daha fazla gecikmeden barışmalıdır. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
    (Bir müminin din kardeşiyle üç günden çok dargın durması caiz değildir. Üç gün geçtikten sonra, onunla karşılaşırsa, ona selam verip hatırını sormalıdır. O kimse selamını alırsa, birlikte, sevaba ortak olurlar. Selamını almazsa günaha girer. Selam veren de küs durma mesuliyetinden kurtulmuş olur.) [Ebu Davud]

(İki kişi, birbirine dargın olarak ölürse, Cehennemi görmeden Cennete giremez. Cennete girseler de birbiriyle karşılaşamazlar.) [İbni Hibban]

(Din kardeşiyle bir yıl dargın duran, onu öldürmüş gibi günaha girer.) [Beyheki]

(İnsanların amelleri, pazartesi ve perşembe günleri Hak teâlâya arz olunur. Hak teâlâ da, kendisine şirk koşmayan herkesi affeder. Ancak bu mağfiretten birbirine kin tutan iki kişi istifade edemez. Cenab-ı Hak, “O iki kişi barışıncaya kadar amellerini getirmeyin” buyurur.) [İ.Malik]

(Birbirinizle münasebeti kesmeyin! Birbirinize arka çevirmeyin! Birbirinize kin ve düşmanlık beslemeyin! Birbirinizi kıskanmayın! Ey Allah’ın kulları kardeş olun! Bir müslümanın diğer kardeşine darılarak 3 günden çok uzaklaşması helal değildir.) [Buhari]

(Birbirine dargın iki kimseden, hangisi önce selam verirse, günahları affolur. Verilen selamı öteki almazsa, bu selamı melekler alır. Selam almayan kimseye de şeytan, sevinerek iltifatta bulunur.) [İbni Ebi Şeybe]

(Müslüman kardeşine, üç günden fazla dargın duran kimse, ölünce Cehenneme gider.) [Nesai]
    [Cehennemde günahı kadar ceza çektikten sonra çıkar.Yahut şefaate veya affa uğrarsa hiç Cehenneme girmez.]

• Cidden kendine bir kumaş belirlemesi şart insanın. Ya merhametli olucaksın , ya da kolay can yakıcaksın

• Adamına göre olucan
    Öyle adama böyle..... k sözü meşhurdur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.