Şimdi Ara

Kimlik bilgisi ile neler yapılır içeri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Ttnet ile aboneliğim bittiği için netspeed e geçecektim evrakları bile yolladım ama arayıp kimlik fotokopisi istediler hemde önlü arkalı.
    Üzerine kırmızı ile yazı yazsanız bile bu tehlike bence, o seri no cilt no vs o bilgiler çok önemli,o bilgiler ile bir şeye ulaşırlar akla gelecek herşey yapılır.

1 saattir düşünüyorum acaba göndersem mi göndermesem mi diye. Çok saçma birşey hadi ön tarafını çekip at ama arka kısmı neden istiyorsun , hatta başvururken anne kızlık soyadını bile istiyor çok saçma .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende başvururken kurulum ekibi kendi telefonuyla önlü arkalı fotoğrafını çekti kimliğin şimdi iptal ettirirken mail olarak önlü arkalı fotoğrafını istiyorlar bir yasal düzenleme gelmesi lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluepower -- 22 Eylül 2020; 13:46:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bluepower

Bende başvururken kurulum ekibi kendi telefonuyla önlü arkalı fotoğrafını çekti kimliğin şimdi iptal ettirirken mail olarak önlü arkalı fotoğrafını istiyorlar bir yasal düzenleme gelmesi lazım.
    Hocam bulunduğum yer yazlık bölge fazla seçeneğim yok zaten 8mbit hızım var :) ama idare ediyorum 1 yıldır ve buna 75tl ödüyorum aylık.
    Geçtiğimiz hafta Ttnet ile olan taahhüt sürem bitti ve bende netspeed in 66tl ye 16mbit tarifesine geçeyim dedim ama bu kimlik işi canımı sıktı.

Şimdi ttneti aradım bana 12 ay taahhüt sözüne 8mbit 80.99tl dedi ,en düşük tarife bu :) 24 ay taahhüt yaparsam biraz daha ucuz oluyor ama 24 ay istemiyorum.

Şimdi kabak gibi ortada kaldım ne yapacam bilmiyorum, elimde fazla seçenek yok , ne yapayım ? Ttnet in verdiği o tarife fiyat tam kazık ama bu kimlik olayı yüzünden kabul edecek gibiyim. Akşama kadar düşünecem bakalım karar veremiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berlin007 -- 22 Eylül 2020; 14:33:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: berlin007

Hocam bulunduğum yer yazlık bölge fazla seçeneğim yok zaten 8mbit hızım var :) ama idare ediyorum 1 yıldır ve buna 75tl ödüyorum aylık.
    Geçtiğimiz hafta Ttnet ile olan taahhüt sürem bitti ve bende netspeed in 66tl ye 16mbit tarifesine geçeyim dedim ama bu kimlik işi canımı sıktı.

Şimdi ttneti aradım bana 12 ay taahhüt sözüne 8mbit 80.99tl dedi ,en düşük tarife bu :) 24 ay taahhüt yaparsam biraz daha ucuz oluyor ama 24 ay istemiyorum.

Şimdi kabak gibi ortada kaldım ne yapacam bilmiyorum, elimde fazla seçenek yok , ne yapayım ? Ttnet in verdiği o tarife fiyat tam kazık ama bu kimlik olayı yüzünden kabul edecek gibiyim. Akşama kadar düşünecem bakalım karar veremiyorum.

Alıntıları Göster
    Değmez ttnet'e 24 ay taahhüt vermeye kimlik olayı hepsinde var turkcell superbox için de hem abone olurken hem iptal ettirirken fotoğrafını çektiler.

• berlin007 kullanıcısına yanıt
    Bende de benzer bir durum olmuştu, ekip geldi kurulumu yaptı gitti 1 saat sonra whatsapptan mesaj geldi kimliğin fotoğrafını atabilir misiniz diye ben de müşteri hizmetlerini arayıp teyit ettirip attım başıma hala bir şey gelmedi. Sanırım üzerime kurdukları şirketi iyi yönetiyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vaizerd4555 -- 22 Eylül 2020; 13:52:17 >
  • berlin007 kullanıcısına yanıt
    Pandemi kredisine başvurmuşlar ama çıkmamış

Türknet de arkalı önlü kimlik fotoğrafı istiyor, ben çok sorun olacağını düşünmüyorum
  • Bluepower kullanıcısına yanıt
    Ne bileyim hocam günümüz Türkiyesinde insan korkuyor, bakalım olmadı en son ihtimal yollarım artık.

Ama yinede bu konuya yasal düzenleme şart

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fbi peşine düşer ne yaptin sen

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cadavaros

Fbi peşine düşer ne yaptin sen
    Çok komiksin abisi tebrik ederim seni

• Geçen sene adıma açtıkları holdingi batmadan devir almayı başardım şu anda 2,5 milyon dolar sermayesi olan bir holdingin sahibi oldum. Korkmayın yani birşey olmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yasal düzenleme dediğiniz zaten yasal düzenleme sonrası böyle oldu bu bilgiyi İSS değil BTK istiyor bu bilgiler olmadan hiç bir yerde internet aboneliği başlatamazsınız.

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pizza Steve -- 15 Şubat 2021; 20:26:51 >
  • Beyler işi dalgaya alıyorsunuz tamam buradan birşey olmaz , korkmadan yollayabiliriz ama bu kimlik olayını basite atmayın,mesela bana verin bilgileri yarın gidip o bilgilerle kredi bile çekerim. Sonra yıllarca mahkemelerde sürün hakkını aramak için. Sadece kredi değil bir çok şey yapılır.
    Yani internet sağlayıcı firmalara yolluyoruz kurumsal firmalar tamam sıkıntı olmaz ok ama kötü niyetli birinin eline geçse isterse çok şey yapar bunu demek istiyorum.

Konu ile ilgili son gelişmeyi aktarayım sorunu çözdüm hallettim konu kapanabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berlin007 -- 22 Eylül 2020; 21:14:21 >
  • Bir şey olmaz, her yere veriyoruz kimlik fotokopisini. Arayan her yerden fotokopi bulabilir. İnternette bile mevcut.
  • Daha birkaç sene önce 50 milyon kişinin kimlik bilgilerinin sızdırıldığına dair haberler yapılıyordu.

Ben de abonelik işlemlerinde bu tarz uygulamalardan hoşlanmıyorum ama yapacak bir şey yok. Daha 10 gün önce yine İSS değiştirdim ve yine kimliğimin arkalı-önlü fotokopisini kargo ile göndermek durumunda kaldım.

Kimlik bilgisi ile neler yapılır içeri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nikki Sixx -- 23 Eylül 2020; 2:13:7 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.