|
Kimi K3'ün OpenAI ve Anthropic'e maliyeti ağır oldu: Değer kaybı 300 milyar doların üzerinde
-
-
Çin kendi sıfırdan mı üretti yoksa kopyalama mı şüpheli.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Hepsi birbirinden çalıyor zaten o kadar veri yok internette kopyalanma tabiki
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
İster kopyalasın, ister sıfırdan üretsin. Model çok güçlü ve çok ucuz, çarpıcı olan bu.
Şu an kullanmak için heyecanlandığımız Fable gibi modeller yakında standartlaşacak bu rekabet sayesinde.
Context window çok mühim değil, context management daha önemli. Lost in the middle hala çok gerçek. 5.5 ve Sol 5.6 200-300k arası context window'la bağlamı kaybetmeden günlerce kesintisiz çalışabilirken, 1m contextli opus %40 doluluktan sonra unutmaya başlıyor. Handoff session yaparak ilerletebiliyorsunuz.
_____________________________ -
hep böyledir. Çin yapmışsa çalmıştır. Amerika veya batı yapmışsa ilham almıştır :)) Çünkü amerika ve batı hiç çalmaz, gözetlemez, takip etmez, özgürlük ve demokrasinin şampiyonlarıdır :)) Ama afganistan da, ırak ta, libya da iran da ve daha bir çok yere özgürlük ve demokrasi için savaştılar :))) Kendileri için bir şey istiyorlarsa namertler, herşeyi Allah için yapıyorlar:)))
-
İyi olmuş hiç bir firma istediği gibi at oynatamasın.
-
Bulabildikleri her türlü veriyi yapay zekanın beynine gömerler, sonra model şişer. çalıştırmak (inference) için 3-4TB ram istemeye başlar. büyük olduğu için GPU gücü de yetmemeye başlar. halbuki o şişirdikleri şey veridir. veri işlemek ise DB lerin işidir. Ai nin sadece zeka ve beceriden oluştuğu , tüm bilginin güncellenebilir ve sürekli öğrenilebilir olduğu bir mimari tasarlıyorum. Hayır RAG değil yaptığım şey.
Amerika bulur çin inavasyonla ilerler çin tek başına mucitlik yapamaz şuan için böyle sonra bu durum değişebilir.
-
İyi de yapay zeka zaten kendisine yüklenen kelimeler sayesinde çalışıyor, ayrı bir zekası yok.
Her türlü veri de gömülmüyor, kürasyon yaparak kaliteli veri ile eğitiliyor.
Daha az veri ile eğitilen SLM'ler de (Large değil Small Language Model) var.
Bahsettiğin mimari anca eğitim verilerini güncelleme anlamına gelebilir. Bunu da zaten her yeni sürümde yapıyor şirketler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onetilatör -- 23 Temmuz 2026; 13:53:47 >_____________________________ -
Hiçbirşey yüklenmeyecek demedim. Yükleme yaparken hangisi veri hangisi zeka, mantık vs ayırt etmek gerekiyor. Bu kadar yükleme yaptıkları halde model hala bilemeyip internet araması yapıyor. Bilgisi yokken de uydurarak cevap veriyor. Mantık, problem çözümü vs zaman bağımsız demode olmayan bilgiler modele yüklenir. bilmediği herşeyi dış kaynaklardan temin etmeye çalışır. Anlattığım çalışma sistemi budur. ilk adımda 2.7B , 1M context kapasiteli rtx 5090 da çalışan bir model üretiyorum. Başarılı olursa yayınlayacağım.
Çalması imkansız. 14 günde neyi çalacak? Fable ile Opusun çıkış süresi farkı bu.
Bende Claudeyi kapatacağım. Kimi çok başarılı.

LoRA AI model Fine-Tune eden biri olarak 7/24 kullansalar bile zamansal problem var. Bu yüzden imkansız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maketle -- 24 Temmuz 2026; 7:54:36 >_____________________________ O kadar çok şey sattım ki artık liste tutmuyorum.
En Beğenilen Yanıtlar
|
hep böyledir. Çin yapmışsa çalmıştır. Amerika veya batı yapmışsa ilham almıştır :)) Çünkü amerika ve batı hiç çalmaz, gözetlemez, takip etmez, özgürlük ve demokrasinin şampiyonlarıdır :)) Ama afganistan da, ırak ta, libya da iran da ve daha bir çok yere özgürlük ve demokrasi için savaştılar :))) Kendileri için bir şey istiyorlarsa namertler, herşeyi Allah için yapıyorlar:)))
|
|
İster kopyalasın, ister sıfırdan üretsin. Model çok güçlü ve çok ucuz, çarpıcı olan bu. Şu an kullanmak için heyecanlandığımız Fable gibi modeller yakında standartlaşacak bu rekabet sayesinde. Context window çok mühim değil, context management daha önemli. Lost in the middle hala çok gerçek. 5.5 ve Sol 5.6 200-300k arası context window'la bağlamı kaybetmeden günlerce kesintisiz çalışabilirken, 1m contextli opus %40 doluluktan sonra unutmaya başlıyor. Handoff session yaparak ilerletebiliyorsunuz. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt