Şimdi Ara

Kime niyet kime kısmet. Babasını çağıramamış ama...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
87
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • önceki gün konusunu açmıştım ama nedense silinmişti.

neyse bugün kızı almaya öğlen 15:00 da okula vardım. Kızımı bekledim. Ona sataşan arap velet yoktu. neyse ben etrafı keserken, o gün sinirle önümde duran "bist du eşmail" dediğim çocuk yanında babası ile arabaya doğru geliyordu.

Çocuk korkmuş baya. Ben ise o çocuğa birşey dememiştim. sadece sinirle giderken sadece "sen ismail misin" diye sormuştum.

neyse babası geldi sordu. oğlum kızına birşey dememiş ama kızına birşey mi demiş diye geldi. ben tabi orada a ve k kısaltmalı lafı söyledim. adam Türk olduğumu anlayınca; Türk müsün abi dedi. Dedi Türküm. Türkçe biliyor musun dedim. Türkiye'de yaşadım ben ama çok iyi deel abi dedi. dedim ok. almanca adama açıkladım. ben o gün sinirliydim. sadece çocuğa sen ismail misin dedim, hayır dedi. ona ismaili sordum o parmağı ile gösterdi ben de ismail denilen çocun yanına gittim dedim.

adam dedi. abi benim velet korktu. ben istemiyorum problem falan dedi. adamın almancası da benim gibi :) yarı almanca yarı Türkçe anlaştık. çocuk benden özür diyor hala. dedim özür dileme asıl ben özür dilerim. I bin wütten geworden, tut mir leid şampiyon dedim.

çocuk temiz yüzlüydü babasına da benzemiyordu. neyse işte adama da anlattım durumu. dedim bu ismail'i sen gördün mü? hayır abi dedi. Dedim 13 yaşında ve senin çocuğundan 2 kat büyük. dedim senin de çocuğuna takılıyormuş. birşey dedin mi öğretmenine dedim. abi ben çalışıyor vakit yok dedi.

dedim şimdi birşey diycem adam alınacak. dedim ok. problem yok. ben ismail ile konuştum vs. sonuçta ben Türküm ve kızım benim için en önemlisi dedim. Evet abi Evet dedi.

yani bugün için biraz da hazırlıklı gittim.

yani sözün özü:

saçma sapan "pozitif ayrımcılık" ayağına, bir tane taviz verilen velet kimseye huzur vermiyor. belli ki öğretmenlerin notları şişirmesi ile gimnazyum yani fen lisesine girmiş. 2 sene kalmış, okuldan atacakların imtiyaz vermişler. 13 14 yaşında velet 10 yaşında çocuklarla aynı sınıfa gidiyor. 10 yaşında çocuklara karşı ali kıran baş kesen takılıyor.

neyse sonra kızım arabaya binince, ona sordum sana birşey dedi mi vs diye. hayır baba dedi. beni görünce orta parmak gösterdi dedi. dedim yanına geldi mi? hayır baba dedi.

dedim senin yanına gelirse bir daha, "babam senin yanına gelmiş; sana ona birşey mi dediğini sormuş, sen hayır demişsin" söyle dedim. Babam bu sefer gelirse dedim yanında baban var mı yok mu bakmıyacak olduğumu söyle dedim.

Almanya nerelere gidiyor böyle inanılır gibi değil. Sonra siyasete çekince kızıyorlar. Bu siyasi aklın bir sonucu. Saçma siyasi seçimleri sadece almanları değil etraftaki auslander'ları da etkiliyor.

Neyse inşAllah bu işmail akıllanmıştır da benim de başımı belaya sokmaz. Eşime yalvarıyorum Almanya'dan gidelim diye ama pratisyen doktorluk okuycam dedi. şimdi kağıt küret işlerini hazırlıyor. 3 senelik bir eğitim daha yapacak gibi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 14 Eylül 2026; 19:41:15 >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.