Şimdi Ara

kilometre düşürme tespit etme yöntemleri nelerdir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
30.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bizim bi öğretmen arkadaşta 99 model toyota corolla var km 228 binde. araba o kadar temizki 70-80 bine çekilse bile kimse şüpelenmez. satarken galeriye verse galeri kesin çeker onu. satarken de öğretmenden aldık az kullanmış der oldu bitti.
  • arkadaşım önce arabanın kilometresine bakarsın diyelimki

    bu aracın direksion simidinin arka kısımları
    motorun genel durumu
    vites topuzu
    konsolun genel durumu


    herhangi bir motor ve döşeme ustasına git arabanın kilometresini söylemeden aşşağı yukarı arabanın gerçek km sini tahmin edebilirler arada çok fazla fark çıkarsa bilki durum vahimdir
  • Km düşürme işlemi direksiyon ve vites topuzundan anlaşılabilir ama bazı araçlarda yanlış bilgilendirebilir.
    Örneğin imzamızdaki araç. 2007 model ve 45.000'de Fabrikasyon lastikleri daha 6mm diş derinliğinde. Pedallar da vites topuzu da eskimedi, fakat deri direksiyon sürekli aynı bölgeden avuç içi çevrildiği için yıprandı... Ben bu aracı satmaya kalksam eleman 45.000de olduğuna inanır mı? Direksiyona bakarak inanmaz... Şans işi bu...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaCKeRBoY64 -- 7 Ocak 2010; 0:45:52 >
  • Kilometre Düşürmek çok basit bir olay sanayilerde 20 liraya her türlü aracın Kmsi düşürüyorlar. Dikkat edilmesi gereken konu bence en son servis bakımı :) geçtiğimiz ay 2006 model ford focus chia aldık araç 79.000 kmde idi yetkili serviste ekspertiz yaptırdık kayıtlarda görülen son bakımı 7 ay önce ve 69.000 kmde yapılmıştı 100 kmde 6,7 lt yakan bir araç için 7 ayda 10.000 çok normal diye düşünerek aracı aldık ve memnunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sdffvccxx
    Kilometre Düşürmek çok basit bir olay sanayilerde 20 liraya her türlü aracın Kmsi düşürüyorlar. Dikkat edilmesi gereken konu bence en son servis bakımı :) geçtiğimiz ay 2006 model ford focus chia aldık araç 79.000 kmde idi yetkili serviste ekspertiz yaptırdık kayıtlarda görülen son bakımı 7 ay önce ve 69.000 kmde yapılmıştı 100 kmde 6,7 lt yakan bir araç için 7 ayda 10.000 çok normal diye düşünerek aracı aldık ve memnunuz.

    Bence en son kayıtlara değil tüm kayıtlara bakmak gerekiyor.
    Hani hangi aralıklarla bakıma gelmiş vs bilmek lazım.
    Öyle bile bulması zor bence.
    Piyasada, garanti kapsamında olmasına rağmen, yağ değişimini falan özelde yaptırıp, sonra kilometresini mantıklı bir değere (belirlenen bakım aralığına) geri sardırıp yetkili servise öyle giden araçlar dolaşıyor.
    Yetkili servis kazığı yememek için yapılan bu işlem doğal olarak 2. el alıcılarını da kötü duruma düşürüyor.




  • gayet basit bir yolu var;

    öncelikle alacağınız aracın modeli için üreticinin öngördüğü periyodik bakımları ve bu bakımlarda nelerin değiştiğini öğrenin sonra alacağınız aracın tüm servis kayıtlarını bu gözle bir inceleyin, parçaların gerektiği zamanlarda değişip değişmediğinden(çok az bir farklılık olabilir elbet) çok rahat anlaşılacaktır... şayet servis kaydı yoksa gittiği servislerden şase numarası ile sordurabilirsiniz.. eğer ay hangi servise gitmiştim hatırlamıyorum ki falan derse zaten direk paslayın
  • genelde pedallar, vites topuzundan bahsedilmiş...

    Arkadaşlar peki 100.000 deki bir araanın km sini 70.000 yaparsanız bu km değişikliğini bu kritelerle nasıl anlarsınız?

    Bi sorum daha olacak; Servislerde bütün TR deki kaıtlar tutulurmu? Yani 45.000 bakımını antalyada yapıysa Ankara'dan yapılan sorgulamada bu görünür mü?

    Servislerdeki ustalar bu konularda bilgi sahibimidir aracın iyi yada kötü durumda olması konsunda? (saçma oldu biraz, tabiki bilgi sahibidir adam hep o tür araçlarla ilgilenio oturuup kalkıyo... )
  • anlaşılan o ki , çok fazla km düşürülme olayı anlaşılmıyor maalesef
    belki kurumsal bayilerde bu olay çok azdır yada hiç yoktur
  • Şöle dua edeceksin... " Allah ım eğer bu almayı düşündüğüm araçta km düşürme olayı varsa bir aksilik çıkar ve alamayayım" Başka bir yolu yok... Ha adam salaktır 400-500 yapılmış aracı 70 bin e falan düşürür o zaten bariz belli eder... Ama bunu yapan çakal onu da hesaplar... Etik olarak bu işi yapan şeref(siz) lerin yapmaması olucaktır ama paraya tapanlar oldukları için o da sorun değil...
  • Binlerce filo aracı var. Yollar şirket aracı olan Focus, Corolla dolu. Eminim bunların hepsi de 2-3 yaşından sonra piyasaya düşüyordur. Millet de gayet memnun biniyordur. Ama ben arabamı 100 000 e varınca satmaya kalksam , alıcılar bin türlü nane bulur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vincentvega

    Vites topuzu ve direksiyondaki aşınma ve yıpranmalara bakmak fikir verebilir.

    +
    koltuk kılıfı yıpranma
    kadra ışıklandırma ampulleri ( 120.000 km de zayıflar değişmek gerekir)
  • araç kiralama işi yapan insanlar tanıyorum yeni bir aracı 2 sene kiralama şirketine veriyorlar.

    sonra bir ufak tadilat ve uygun km değeri ile satıyorlar modelide yeni zaten

    ayrıca yukarıda bahsi geçen fiziksel yıpranmalarıda özellikle elden geçirdeklerini söylüyordu.

    sonuç olarak bu çirkin ahlaksız işi yapan kişiler de donanımlılar

    bu zamana kadar bir kere o tongaya düştük tanıdık bildik birinden araç alabiliyorsanız ne mutlu size..
  • direksiyon simidinden anlaşılır , vites topuzundan anlaşılır , farlardan anlaşılır (sararır) ,

    ama gelin görün bizim aracımızı (160 bin km passat) sanarsınız ki 40-50 bin km , araçta hiç bir yıpranma belirtisi yok , motoruda saat gibi , bakımları eksiksiz yetkili serviste yapıldı far sararması filende yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 23 Şubat 2011; 23:21:16 >
  • benim arabayı aldığımda 95 bindeydi. Ne olur ne olmaz diye tüm motor bakımlarını yaptırdım. trigerini bile degiştirdim. 111 bine geldi 1 sene olacak önümüzdeki ay bir sıkıntı yaşamadım.

    bence önemli olan motorun ve arabanın diriliği. Şimdi önceki sahibi bunun düşürmüş olsa bile bu arabanın motoru cok rahat gider daha..
  • işte bu yüzden insanlar km düşürüyor ya araç alırken ilk baktığınız şey kmsi o aracın bakımları nerde nasıl yapılmış motorda üfleme varmı direklerle oynanmışmı şasede bişey varmı önce onlara bakın şuan 27. 2. el aracım 5 sene içinde ve hiçbirinin kmsine bakmadım aslada bakmam içi dışı temiz olsun kasa orjinal olsun direklerle şasede işlem olmasın motor saat gibi olsun yeter banane km den

    ayrıca km düşürmek için elinde küçük bir cihazla aracın beynine bağlarlar yani serviste arıza lambasını kontrol etmek için bağlanan sokete sonra yeni km bilgisi girilir ve onay verilir kontak açılır ve yeni km hayırlı olsun bu kadar basittir yani işlem 1 dk bile sürmez
  • ben farlarımı sürekli açık tutarım.direksiyonu avuç içiyle çeviririm.aracım 76bin kmde.
    aynı arabaya sahip bir adam daha var.bu adam farlarını geceden geceye açıyor.koltukları kılıflı kullanmış.direksiyonu içerden tutuyor.100bin km yaptı ama arabasının kmsini 60bine düşürttü.
    bakınca 2. araba daha az km yapmış gibi görünür.ama işin aslı öyle değil.böyle bir durumda km düşürme nasıl anlaşılacak peki?

    bizim eski arabanın(tipo) kmsi 2 kere sıfırlanmıştı.orjinal bujilerini yani lancia markalı buji takmadığın zaman km sıfırlanırmış.tabi tamircinin yalancısıyım.arabayı satarken bunu dile getirdik zaten.toplam 70bine yakın kayıp vardı.sattığımızda 107bindeydi yani toplam 180bin civarı.bunu adama da söyledik.o da kabul etti.
  • Km dusurldugu oyle direksiyona bak, vites topuzuna bak, far sararmis mi bak felan ile anlasilmaz cok istisnai durumlar olmadigi surece. Adam 100 tlye detayli temizlik yaptirir siz de yersiniz yapacak birsey yok. Yukarida arkadaslar da yazmis, bu isin uzmanlari bile tongaya dusebiliyorken normal bir vatandasin profesyonelce yapilmis bu isi anlamasi mumkun degil.

    Bunun yaninda km takintisi cok yanlis ama gel gor ki hepimiz fiyat kirmak icin km bahane ediyoruz yalan mi. Hal boyle olunca km dusuren cok olur yapacak birsey yok.

    Bence isin ilginc kismi ureticilerin bu isi imkansiz hale getirmesi zorsa da zorlastirmasi veya tesbit edecek sistemi kurmasi mumkun ama yapmiyorlar neden yapmiyorlar bunu anlamiyorum. Ciddi ciddi bu km dusurme isini onlarin da yaptigini dusunuyorum direk ureticinin :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: catalyst

    Km dusurldugu oyle direksiyona bak, vites topuzuna bak, far sararmis mi bak felan ile anlasilmaz cok istisnai durumlar olmadigi surece. Adam 100 tlye detayli temizlik yaptirir siz de yersiniz yapacak birsey yok. Yukarida arkadaslar da yazmis, bu isin uzmanlari bile tongaya dusebiliyorken normal bir vatandasin profesyonelce yapilmis bu isi anlamasi mumkun degil.

    Bunun yaninda km takintisi cok yanlis ama gel gor ki hepimiz fiyat kirmak icin km bahane ediyoruz yalan mi. Hal boyle olunca km dusuren cok olur yapacak birsey yok.

    Bence isin ilginc kismi ureticilerin bu isi imkansiz hale getirmesi zorsa da zorlastirmasi veya tesbit edecek sistemi kurmasi mumkun ama yapmiyorlar neden yapmiyorlar bunu anlamiyorum. Ciddi ciddi bu km dusurme isini onlarin da yaptigini dusunuyorum direk ureticinin :)





    zaten yurt dışında bu cihazların satışı serbest orda km bakarak araç alınmıyor haliyle üreticilerde sırf bizim için geliştirmiyor kendini




  • quote:

    Orijinalden alıntı: HaCKeRBoY64

    Km düşürme işlemi direksiyon ve vites topuzundan anlaşılabilir ama bazı araçlarda yanlış bilgilendirebilir.
    Örneğin imzamızdaki araç. 2007 model ve 45.000'de Fabrikasyon lastikleri daha 6mm diş derinliğinde. Pedallar da vites topuzu da eskimedi, fakat deri direksiyon sürekli aynı bölgeden avuç içi çevrildiği için yıprandı... Ben bu aracı satmaya kalksam eleman 45.000de olduğuna inanır mı? Direksiyona bakarak inanmaz... Şans işi bu...


    Hocam sen insanlarin dediklerin bakma yok direksiyon simidi eskirmiste vs vs die.

    Insan elinin avucunun bile diger insanlardan asidik duzeyi farklidir. Her insana gore direksiyon yipranmasi degisim gosterebilir.

    Arkadasim surekli daliyor ve dus almadan arabasina biniyor araci daha 25bin kmde direksiyon simidi soyulmus , arac range rover simdi bu aracin km simi dusurulmus oluyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gs_KuRTuLuS

    Birde yetkili servise gösterip en son kaç km.de servise girdiğini öğrenerekde anlaşırlır. Tabi servise uğradıysa



    Bunu yapan insanlar Allah korkusu olmayan insanlardır. Eğer bir insanda Allah korkusu yok ise gerçekden korkmak lazım.





    Ne Gezer
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.