8 Kasım da 14 yaşıma gireceğim. 13.7 yaşımdayım diyeyim :D Boy : 1.66 Kilo : 57 Yağ oranım (tahmini: % 18-20) Kilo açısından sorunum yok ama yanağım olsun göbeğim olsun göğsüm olsun her yerden 4-5 cm yağ çekiyorum. Bu hayatım boyunca böyle oldu hep yağlı yani ilkokuldan beri böyle. Arkadaşlarım beni tarif ederken "tombiş" derlerdi.
Bende "tombiş" , "şişko" denilmemek için vücudumun daha güzel durması için yaklaşık 3 kilo verip yağ oranımı %14-%16 arasına çekmek istiyorum.
İnternet de hareketsiz bir yaşam için gerekli kalori miktarım için 1.850 demişti.
Ben yaklaşık 60 dakika 7 km yolu koşuyorum yani jogging tarzı şekilde 450 kalori civarı bir şey yakıyorum ev dede hııt cardio yapıyorum 15 dakika falan. Kısacası yaklaşık 500-600 kalori yakıyorum.
1700 kalorilik diyet uyguluyorum. 700-800 kalori açığı oluşuyor. Bu da 9 - 10 günde bir kilo vermeme yol açıyor.
Diyetimde : 97 gram protein 388 kalori %23 oranda 46 gram yağ 414 kalori %24 oranda 224 gram karbonhidrat 896 kalori %53 oranda
Bu karbonhidrat protein ve yağları tabii ki saçma sapan besinlerden değil, domates , salatalık, yumurta , tavuk göğsü , peynir , süt , muz tarzı şeylerden alıyorum.
Bilenler beslenmemin iyi olup olmadığını oranların nasıl olduğunu bu şekilde beslenir isem sağlıklı bir şekilde boyumun uzayıp uzamayacağını kısacası beslenmemin iyi olup olmadığını söylerlerse sevinirim. Birde günde 2.5 L su içmem yeterli olur mu ? Koşunca sıvı kaybı oluyor ya 2.5L - 3L arası yeterli olur sanırım?
Teşekkürler.
Not: kardeşim kendin iş yapma diyetisyene git demeyin lütfen gidemem babam ne diyeti ya otur ye diyeceği için olmayacak.
La 14 yaşında ben daha yağın kilonun ne olduğunu bilmiyorum wow o_o