Şimdi Ara

Kilo vermek için Koşumu Yüksek tempoda yürüyüşmü (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
1
Favori
19.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git

Kilo vermek için Koşumu Yüksek tempoda yürüyüşmü

(En Son Oy Tarihi: 15.1.2021)
Giriş
  • benim calısma seklim 15dk ayakta bisiklet 20dk oturarak ama koltugu normalden 5cm yukarı kaldırarak 15dk koşu 30dk yürüyüş 50*5 aşagı dogru yatarak mekik 50*5 düz yatıp mekik 20*4 kıcımdan yukarsı yatıp bacakları bi yukarı bi aşagı 20*4 anlatamadıgım bi hareket oda karın kası için ve 15*4 lük dirseklerle havada durup bacaklarımı yukarı kaldırıp indirmek bunları yapıyorum 2saatimi alıyor en az zaten fazla gobekte yok hani diyorlar niye calısıyon sen göbegi eritmeye calısıyom falan adamlar ne göbegi olm yokki bişey falan diyolar ailemde diyor yeter diye ama benim gözüme cok gözüküyor niye bilmiyorum 1.5kg daha verip bırakırım
  • Alıntı

http://www.sporhocam.com/fitness/uygunnabizaraligihesaplanmasi.html

Aerobik egzersizlerle çalışırken uygun nabız aralıgında çalışmamız: kilo vermemiz ve de kalbimizi güçlendirmemiz açısından önemlidir. Bu nedenle aerobik egzersizlerde kalp atışlarının ölçülmesi ve ona göre egzersizin şiddetinin ayarlanması gereklidir.

Kalp atışlarının ölçmemiz (takip etmemiz) yaptıgımız egzersizin siddetini ayarlamamız için gereklidir. (NABIZ)

BUNUN İÇİN

220 –yaşımız= ?

? * % aralığı

%55 - %70 nabız aralığı ; yeni başlayanlar için, genel sağlık ve zindelik hedeflerine ulaşmak için ideal çalışma aralığıdır.

Minimum %55 , maksimum %70 kalp atışlarımızın egzersiz sırasında ulaşması gereken maksimum ve minimum çalışma aralıgıdır. Eger nabız %55 den az ise etkili bir egzersiz yapmıyoruz anlamına gelir. Eger nabız atışları egzersiz sırasında %70 den fazla ise kendimizi gereginden fazla zorluyoruz anlamına gelir ve bu nedenle egzersiz programının şiddetini düşürmemiz gereklidir.

ÖRNEĞİN: 50 yaşındayız ve yürüyüş egzersizlerine katılıyoruz. Acaba yeteri kadar vücudumu zorluyor muyum ve istedigim aerobik kapasiteye ulasabilecek miyim (ve yeterli kalori yakabilecek miyim)?

220-45=175

175 * %55 = 96 minimum nabız atışı egzersiz sırasında

175 * %70 = 122 maksimum nabız atışı egzersiz sırasında

egzersiz sırasında etkili bir çalısma için nabız aralıgı 96 ile 122 arasında olmalıdır.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

yağlarla başı belada biri olarak baya döküman okudum bu konuda. lafı uzatmadan :

En etkili yöntem spinning

45 dakikalık derslere katılabilir veya bireysel de çalışabilirsiniz. dersi veren eğitmenler o konuda profesyonel değilse ders biraz çileye dönebilir.
    bireysel olarak en etkili yöntem şu: 12 saniye zorla 8 saniye rahat 5 dakika boyunca. sonra biraz düz gidip tekrar deneyebilirsiniz

koşubandı çok etkili bir yöntem değil. ideal nabız aralığında 20 dakikada 120 kalori civari bişey yakarsınız (daha önceden 15 dakika ısnımak şartıyla)
    koşubandında deli gibi koşmanın da hiç bir anlamı yok kas yakmaktan ve kalbi yormaktan başka

koşubandından daha iyi yakan bir alet var. basamak çıkmaya benziyo. adını bilmiyorum. koşubandına göre daha fazla kalori yakıyo ve biraz daha eğlenceli

extra yapılan aktivitelerle haftada 7000 kalori yakmayı başarabilirseniz 1 kilo yağ gitti demektir. günde 2000 kaloriden fazla yemezseniz tabi (bir porsiyon malzemeden çalınmamış fıstıklı baklava 600 kaloridir)

yani 7000/7 = 1000 kalori gün başına

bunu yakmak için 45 dakika adam gibi kardiyo + 45 dakika kas çalışması şart. Yani haftada 3 kere gitseniz arada da tatlıyı kebabı rakıyı kaçırsanız 1 ayda anca 500gr verirsiniz söyliyim

L-Carnitine+CLA biraz fayda eder ama pahalıya geleceğinden durum feci değilse değmez. harbi pahalı

baş düşmanlar 1) Rakı 2) Un 3) Şeker
    olmazsa olmaz 1) kaliteli su 2) Lifli besinler ve tahıl 3) Balık yağı

%15 yağ oranı iyidir. karın kaslarını kızların gözüne sokmak için %8'e düşürmeniz lazım. %20 olursa anca göbeği gösterirsiniz

• Rectum Basher'in dediğni söyleyecektim ben de tam. Poşet falan diyorlar aldırma onlara. Her insanın cinsiyetine yaşına ve kilosuna bağlı düzeni vardır, ayrıdır. Yaşını kilonu bilmiyorum ama mesela nabzın 120'nin üstüne çıkmasın bu seviyede tutmaya çalışarak hızlı yürü ya da koş. Mesela 15 dakika hızlı yürü 5 dakika koş sonra 10 dakika daha hızlı yürü ve egzersizini tamamla. Ayrıca egzersizini tamamlarken soğuma süresi de ver kendine. Koşu bandı ayarlıysa kendiliğinden bir soğuma süresi tanıyacaktır. Egzersizini temponu ve nabzını düşürerek bitir. En iyi egzersizi sen bilirsin kendi vücuduna göre ayarlarsın. Ayrıca Rectum Basher senin dediğin basamak çıkmaya benzeyen alete cross diyorlar, airwalk dediklerini de duydum.
  • Kilo vermek için onu yememicem bunu yemicem diye ayırt etme.(Çoğu zarar azı karar herbir nimetin.)Doktorlarda diyor bunu; yiceğin yemeğin yarısını ye.Koşuya gelirsek ilk başta zayıflayacağım hevesiyle yüksek tempolu koşu yapma.Yürüyüş bantında koşcaksan zaten boy,yaş,kilo oranlarını girdiğin zaman vücudundaki yağ oranlarını gösteriyor ve ona göre mod seçiyor.Manuel olarak koşucaksan tavsiyem 10 Dk normalden biraz daha hızlı yürüyüş ve sonrasında her 7-10 dk sonra bir tempo yükselterek sonunda koşman ve yine ilk baştaki tempoya getirip 5 dk normal yürüş yapıp koşuyu bırakman(toplam 30-40 DK).Bu arada mekik,şınav kadar yararlı bir egzersiz görmedim ben.Yazın normal yememe rağmen 2 haftada 5 kilo vermiştim.Yarım mekik taktiğiyle.
  • Hızlı Yürüyüş yağ yakımı için etkilidir dedi bana hocam bende o zamandan beri hızlı tempo yürüyüşteyim eskiden koşuyordum pekte bir fark yok
  • 93 mart dogumluyum boyum 1.67 kilom 60-61 degişiyor o dediginiz hareketlerin resmi falan varsa yapabilrim yemegide fazla yemiyorum zaten kol kasım 1 ayda 1cm düşmüş bunuda farkettim ölçüm yaptıgımda sadece göbek eritmek istedigim için yürüyecegim demekki ama koşmak büyüme hormonu salgılatır diyorlar ondanda koşu yapıcam 15dk ama onuda madem 3dk koşar 2dk yürürüm böyle 3 set yaparım
  • ayrıca su içmek mideyi şişirirmi sırf şişirir diye içmiyorum
  • ThoRiuM ,

yok cross değil başka bişey. cross da çok etkili değil.

meteor4in,

vücut endeksini çıkarttır. yağ, su, kas oranı yüzde kaç ? Karıs kaslarını çıkartmak için yağ oranı %10un altında olmalı

suyu günde nekadar çok içersen o kadar iyi. birden içersen şişiri tabi. 3 litre içebilirsen çok iyi olur. en kalitelilerden biri nestle diğeri danone (hayat)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rectum Basher

ThoRiuM ,

yok cross değil başka bişey. cross da çok etkili değil.

meteor4in,

vücut endeksini çıkarttır. yağ, su, kas oranı yüzde kaç ? Karıs kaslarını çıkartmak için yağ oranı %10un altında olmalı

suyu günde nekadar çok içersen o kadar iyi. birden içersen şişiri tabi. 3 litre içebilirsen çok iyi olur. en kalitelilerden biri nestle diğeri danone (hayat)

tamam %18 miydi neydi yağ oranı ^^
  • yemek yeme bak nasıl kilo veriyosun.
  • %18 biraz yüksek bi değer. onu indir önc sonra mekiği abartırsın. o yağ oranı ile ne yapsan karın kasların görünmez. kardiyoya ağırlık ver
  • 56 kilo verdim
  • yağ oranlarını nasıl öğreniyorsunuz ?
  • slm arkadaşlar ben 177 b0yunda 117 kg yum 2 gunde bır sabahları spor yapıyorum
    1 km lık alanda 5 tur atıyorum ılk 2 tur tempolu yuruyuş 3te koşu 4 te tekrar yuruyuş 5 te koşu ve 400 metre yuruyup arabama bınıp eve gıdıyorum spor yapıp zayıflayabılen arkadaşlardan rıcam bu yontem nasıl
    boyle devam edeyımmı yoksa başka bı yontem varmıdır
  • atılan 53 msj unut sımdı arkadasım
    bu soyledıgım en etkılı yag yakım ve kılo verme yontemıdır.
    amac kalbi olabildiğince hızlı attırmak 140 lara kadar .
    kosu bandına cıkıyorsun 1 dk 6 km hızla yürüyorsun.sonra kosabilecegın max hız kac ıse ona alıyorsun 1 dk .kosuyorsun.
    sonra 30sn tekrar 6 km ye alıyorsun. daha sonra 1 dk max hız.
    bunu en az 8 10 kere yapman lazım.3 veya 4. tekrardan sonra kalbın yerınden cıkacak gıbı olacak korkup bırakma devam et.
    bol sans.
  • Sizce bisiklet mi yoksa koşu mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: meteor4in

zaten 12 kg verdim 1.67 boy var 73kg dum 61kg oldum ideal kilom 59mus hazirana kadar 59 olsam yeterli

kilon yerinde bence daha verme tabi göbek yoksa.Ben de 168 boyundayım 68 kiloyum ama göbek yok 59 iken kup kuru gözüküyodum şimdi yüzüm dolgunlaştı daha iyi görünüyorum.Eğer göbek varsa erit sonra sağlıklı bir şekilde kilo al bence.İnsan kilolu daha iyi görünüyor.Tabi kiloludan kastım göbeksiz kilolu
  • Herkeze merhaba. Bendimde fazla Kilom var internette araştırma yaparken yazıları okudum.

Size kısa bir öz geçmiş yapmak istiyorum bunu okuyunca sanırım 3-5 kilonun lafını yapmayacaksınızdır.

1.92 cm boyundayım 130 kilo ağırlındayım.

2007 yılına kadar profesiyonal 2.lig de basketbol oyun kurucusu olarak"guard" mevkiinde oynuyordum.O dönemlerde 95 kilo idim. sanki kemiklerimin üzeri deri ile kaplı gibiydi zayıftım kemik ağırlığımın da normalin üzerinde olduğunu düşünürseniz.
    Sakatlık operasyonlar derken 1 ay öncesi tartıldığımda 138 kiloda olduğumu gördüm. kilolu olduğumu biliyor ama zayıflamak için bir çaba sarfetmiyordum.Üzerime giyecek pantalon üst bulamıyordum.
    Kilonun insanlar üzerinde etkisinin nekadar kötü olduğunu gördüm.hayatımdaki sıtandartlar azalıyor. istediğimi giyememe. çok daha fazla terleme şişko yakıştırmaları.vs vs tabiki moralim bozulsada kendimi gene burger king gibi fastfood larda buluyordum.Taki 1 ay öncesine kadar.Gene amatör bir basketbol takımında oynama imkanım oldu ama busefer oyun kurucu değil kilolu olduğum için pot altında.
    geçen ay eski arkadaşlarımla karşılaştım hepsinin dediği şey aynı ok kilolusun oynayamazsın.Evet oynayamadım yoruldum zıplayamadım koşamadım. sonra akşam eve geldim moralim bozuktu ve yemek yemedim. sabah tartıldım 138,5 kılo gelıyordum kendıme bır hafta ekmek makarna pılavdan uzak duracagımı sartladım. ve 1 hafta sonunda kılom 136 olmustu.
    ertesı hafta aynı sekılde devam ettım ama arada kacamaklar yaptım bır baktım 137 kıloya cıkmısım . ve o gun anladım kı önce boğazı tutmak gerekiyor istediğin kadar koş yuru ne yaparsan yap önce boğazı tutmamız gerkiyor. iki hafta önce 137 kilo ile kendime bir diyet uyguadım.Neydı bu dıyet önce kısa bilgi vereyım.
    Ben 30 yasındayım.1.92cm boy 137kg kılo ıle perızıme su sekılde basladım
    1: sabah uyandıgımda yumurta ,peynır sut olarak proteyın agırlıklı bır beslenme uyguluyorum.
    2: aralarda cok acıktıgım ıcın çyle yemegıne ac gırmemek ıcın kucuk yagsız yogut ıle gecıstırıyorum
    3: öğle saatında calıstıgımız ıcın öğle paydosunda haşmala yada ızgara tavuk ,et gıbı yıyecekler yıyorum
    4: Engec saat 17:30 dan sonra yemek yememmeye calısıyorum.

bunun yanı sıra acıktıkca su içiyorum buda nereden baksanız gunde sabah 8 ıle aksam 8 arasında 2.5 ıte kadar yapıyor.
    ve evle ıs yerı arası yurume mesafesı 50 dakıka gomlegım ter ıcınde olmaması ıcın normal tempoda yuruyorum.

Burada anlatmak ıstedegım sey su
    ılk 2 hafta kacamak yaparak kılo veremedıgımı gordum
    son ıkı hafta kacamak yapmadım acta kalmadım yanına yuruyusu ekledım 7-8 kılo verdıgımı gordum

tabıkı burada bılgı sahıbı arkadaşlar var yuruyusmu kosumu bende bılmıyorum basketbol uzerıne olsa yardımcı olurum ama bunun yanında boğazımızı tutmamız gerekıyor bu kesın.

• Bu Uzun Mesafe Koşu Yapan Biri

Buda 100 metre Koşu Yapanlar

Vucud kendisine ne lazımsa onu eritip inşa ediyor.Birden spora başlayıp koşu yaparsanız vucudunuz kasla beraber yağıda yakıcak ve siz sağlıklı kilo verdiğinizi zannedip seviniceksiniz.

Ben hergün 2 dk hızlı yürüyüp 3 dk hafif tepmoda koşu yapar ısınırım.

Sonra gider ağırlığımı bi güzel çalışırım.

En sonda 12 dk hızlı yürüyüp son 3 dk yardırırım bütün kaslarımı çalıştırmak için.Zaten yağlar spora başladıktan 30 dk sonra erimeye başlarlar.

Ve Sporumuzun 1/3 Bitti Yani antramanımızı yaptık.

Sağlıklı beslenme ve düzenli uykuda 2/3 ünü oluşturuyor sporun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IIITheExorcismIII -- 12 Kasım 2011; 13:50:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SpecialOperations

Çöp poşedini aklet gibi giy ve 20 dk tempolu yürü ve 20 dkda biraz koş .Ben düzenli uyguladım ve 20 kg verdim 4 ayda sanada tavsiye ederim.

Hocam bu uygulamaya bugün basliyorum, bu konuda baska tavsiyeniz varsa alabilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.