Kilo vermek aslında hiçte zor değildir. Önemli olan yağ yakmaktır. Sağlıklı şekilde kilo veren bir kişi maksimum %60 yağ yakabilir. Ben bu konu üzerinde çok araştırmalar yaptım. 102 kilodan 85 kiloya düştüm. Bildiklerimi sizinle paylaşmak isterim. Diğer zayıflama konusu;http://forum.donanimhaber.com/m_57237098/mpage_1/key_/tm.htm
Diğer konuda arkadaş kendi programı vermiş. Bende kendi programımı vermek isterim;
Bu konuda herkesi dinlemeyin. Sonra verim almayınca milleti suçlarsınız. Ben iri yapılıyım. Önceki mesajımda da belirttim ayda 6-7 kilo verdim ve kesinlikle sağlıksız olduğunu düşünmüyorum.(Kilo fazlalığı çok olmayanlar daha yavaş verecektir. Yada daha önce diyet yapanlarda daha yavaş verir.) Uzun süre yaptığım araştırmalarla kendime bir diyet hazırladım. Özellikle dikkat edilmesi gereken noktaları belirtiyorum;
* Un/Tuz/Şeker kullanmayın. (Yemeği az tuzlu yapın zamanla damak tadınız değişecek.) * İçecekler çok önemlidir. Meyve suyu, kola, gazoz (Asitli olan herşey) tüketmeyin. * Her öğünde istediğiniz kadar salata yiyebilirsiniz. Marul her zaman birincil seçiminiz olsun(Tok Tutar). Havucu fazla kullanmayın. * Kırmızı et istenirse günde 1 öğün haftada en fazla 2 sefer yenilebilir. * Haftada bir öğün diyeti terk edin. Bu size motivasyon kazandırabilir. Ama tercih meselesi. Çok sıkarsanız patlamanızda kötü olur. Kontrollü bir şekilde en çok canınızın çektiği yiyeceği tüketebilirsiniz. * Hergün az miktarda kuru üzüm, badem tüketebilirsiniz. Onun haricinde kuruyemiş yok... * Kahvaltıda; Yulaf Ezmesi yada Müsli tüketin, 1 adet elma yiyin(Tok tutar), Beyaz peynir yada kaşar peyniri yerine Lor peyniri yiyin(Başlangıçta zor gelecektir), Yumurtanızı haşlayıp yiyin. * Öğlen; İstediğiniz kadar çorba, 1 porsiyon yemek(Baklagiller, ıspanak birincil tercihiniz olmalı), Yarım porsiyon makarna(Esmer makarna'da olabilir), 1 adet Elma * İkindi; 1 Kupa Şekersiz ve Sütsüz kahve, Kahvenin yanına az bisküvi(Yağsız), Bisküvi yerine istenirse meyve.(Muz, incir yemeyin.) * Akşam; İstediğiniz kadar çorba, 1 adet haşlanmış yada ızgara tavuk budu/göğsü(Derisi alınmış), 1 porsiyon bulgur pilavı.
*Spor Programı; Haftada en az 4 gün 1 saatlik koşu. 1 saatte 10km kadar koşmalısınız. Temponuz daha hızlı olmasın. (Başlangıçta 10km koşmak mümkün olmayacaktır. Yavaş yavaş arttırın.) *Yürümeyi küçümsemeyin! *Bu soğuk günlerde koşma imkanı olmayanlar bolbol merdiven çıkabilir. *6 haftada 100 şınav, 6 haftada 200 mekik programları var. Onları uygulayın. *Ağırlıklarla çalışmayın. (Body Building yapmayacaklar için) Çünkü kimisi kas istemez. Ve kaslar yağlardan ortalama 2 kat daha ağırdır. *Nabzınızı hızlı tutmaya çalışın. *Futbol ve Basketbolu bırakın.(Sağlığınız içindir, kilo vermeyle ilgisi yoktur.) *İmkanı olanlar yüzebildiği kadar yüzsün. *Masa teniside çok faydalıdır.
daha aklıma gelirse eklerim...
Bu diyette Spor vazgeçilmezdir. Sadece diyeti yaparak zayıflamak çok yavaş olacaktır.
UP
her yaz kışın spor yapıcam zayıflıcam diyorum her kışta hava soğuk ne yürümesi ne yüzmesi diyorum zayıflamak kararlılık meselesi kararlı olan zayıflar