Şimdi Ara

Kilo Verme Rehberi (HIIT- IF - KETO-PALEO)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 115 kilodan 80 kiloya sağlıklı bir şekilde düşmüş birisi olarak kendi bilgimi olabilecek en sade anlatımla sizlerle paylaşmak istiyorum. Söz veriyorum eğer yazıyı sıkılmadan okursanız ve kendi üzerinizde uygularsanız kilo sorununuzu çözeceksiniz. Fazla kilolarla başı dertte olan arkadaşlardan özellikle birkaç ricam olacak:

1- Konuyu mümkün olduğunda önyargılardan arınmış birşekilde sonuna kadar okumanızı.
    2- Okuduğunuz bilgileri kendiniz üzerinde uygulamanızı ve sonuçları,hedeflerinizi yorum olarak paylaşmanızı istiyorum.

Kilo alma da verme de sanılanın aksine tek bir parametreye bağlı bir durum değil. Genel düşünce şu şekildedir vücutta harcanan kalori miktarı alınandan fazlaysa kişi kilo verir ama atlanılan nokta şudur, vücut kalori hesabı yapmaz. Sizlere mümkün olan en basit şekilleriyle etkili yağ yakma
    prensipleri, egzersiz ve beslenme modellerini anlatacağım. Bu bilgilerle kişi iskender yerken dahi kilo verebilecek ancak söyleyeceğim detaylara dikkat etmesi koşuluyla.

Başlıyoruz.

1- Ne yemeliyiz? Paleo Diyeti: Bir diğer adı taşdevri diyeti olan Paleo diyeti atalarımız gibi beslenme modelidir. Ve bu modelden ne kadar uzaklaşırsak o kadar sağlıksız beslenmiş oluruz. Kısaca diyetimiz protein, karbonhidrat ve sağlıklı yağları içerirken; gluten, laktoz ve tatlandırıcıdan arınmış olmalıdır.

paleo diyet

2- Ne kadar yemeliyiz? Ketojenik Diyet: Kan şekerini hızla yükselten gıdalardan arındırılmış diyete Paleo demiştik, kabaca temel enerji kaynağı olarak yağların kullanılacağı diyet modeline ise ketojenik diyet deniliyor. Yağ yakabilmek için yeme planımızın %65-70'i sağlıklı yağlardan, %30-35 civarı proteinden, %5 civarı ya da daha aşağısı ise karbonhidrat oluşması gerekmektedir.

Ketojenik Diyet

3- Ne zaman yemeliyiz? Intermittent Fasting: İskender yerken bile kilo verebileceğinizi söylerken bu yöntemi işaret ediyordum. Mantık gayet basit, belirli bir saat aralığında yemek yerken kalan zamanda herhangi birşey tüketmiyorsunuz. Örneğin öğlen 12 de ilk öğününüzü yediniz, 12 den sonra yemek yemek için 8 saatiniz var akşam 20.00 a kadar istediğinizden istediğiniz kadar yiyebilirsiniz ancak saat 20.05 olduğunda artık durmanız gerek. Vücut kalan 16 saatte kendisini yağ yakımına alıyor. İslamiyetteki oruçla benzerlik gösterse de şekersiz sıvı tüketimi serbest. Ayrıca daha iyi verim alabilmek için açlık sürelerini zamanla arttırıp yemek yeme sürelerini kısaltmak gerekiyor. 4 saat yemek yeme süresi 20 saat açlık gibi. Göründüğü kadar zor değil inanın bana çok kolay.

IF yöntemi

4- Nasıl hareket etmeliyiz? Hiit CARDIO: Hareket süresini uzatıp, dinlenme süresini kısa tutarak yapılan spor modeli. İyi haber günde 15-20 dakika bu egzersizleri yapmanız yeterli ve spor salonuna ihtiyacınız yok, evde yapabilirsiniz. Kötü haber başlarda çok zorlayıcı olabilir.

açıklama videosu

örnek egzersiz hali inanın bana bağımlılık yapıyor aşırı derece de eğleneceksiniz

örnek egzersiz

Kısa bilgiler:

1- Tartı yerine mezura kullanmanız daha sağlıklı sonuç verecektir. Bu siteden vücut yağ oranınızı hesaplayabilirsiniz:
    www.hesaplarbizden.com
    Vücut Yağ Oranı Hesapla
    http://www.hesaplarbizden.com/vucut-yag-orani

2- Sabah uyanır uyanmaz ilk işiniz 1 çay kaşığı elma sirkesi katılmış 1 litrelik suyu içmek olsun. Günde minimum 2,5-3 litre su içmeniz gerekiyor bu rakamı 3-4 litre civarlarında tutmak yağ yakımını arttıracaktır ama çok da aşmamak gerekir.

3- Açlıkla baş ederken en büyük yardım sadece kahveden gelecek kendinizi aç hissedince içeceğiniz kahve açlığınız bastırır.

4- Kendinizi aç hissedince ufak egzersizler yaparsanız açlığınız geçecek. (50 mekik + 50 şınav gibi)

5- Yeşilçayın içine 1 çay kaşığı elma sirkesi katıp içerseniz yağ yakımınız hızlanacaktır.

Soru sormaktan çekinmeyin instagram adresim imzamda mevcut. Kilo duraklamasıyla ilgili yazıyı da çok yakında paylaşmayı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erob -- 3 Ağustos 2018; 16:13:20 >

• paleo dan sonra okumadım low carb diyetleri saçmalıktır uzun vadede vücuda takla attırır üstelik fazla hayvansal protein tüketmek vücudu asidik hale getiriyor kalsiyum kaybına yol açıyor denemeyin. if öneririm ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi splinterfalcon4798 -- 3 Ağustos 2018; 23:16:35 >
  • splinterfalcon4798 kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen sizin de bildiğiniz gibi ürik asit olması durumu yeşil yapraklı sebzelerle dengelenebiliyor, aynı zamanda kalsiyum kaybına da çözüm.

• Mantığın doğru ama şu videoyu izlemeni tavsiye ederim. Bende günde 3-4 yumurta yiyen, karbonhidratı çok az tüketen et manyağı bir insandım ama daha 20 yaşımda karaciğerimde hafif seviye yağlanma başladı,tabi bir sorun yok dedi doktor ama kilo ver dedi. Bende zaten karbonhidratimi dahada düşürdüm kilo vermeye başladım ama bunun doğru bir yaklaşım olduğundan emin değildim.

Youtube da Dr.Murat Kınıkoğlu ve son dönemlerde Dr. Suat Erus'u takip ediyorum. Ahlâkî ve etik boyutunu geçtim,en sağlıklı beslenme biçiminin az yağlı,vegan (ot değil,bitkisel) beslenme olduğunu söylediler. Bende yeni vegan oldum ama peynirimden vazgeçebileceğimi sanmıyorum :) ama et tuketmeyi bıraktım. Belki tereyağı veya arada yumurta tuketebilirim ama sana tavsiyem hayvansal ürünleri çok tüketme. %70 bitkisel ve %30 hayvansal tüket çünkü kolesterol tehlikeli bir hastalıktır,TV de Canan Karatay'a veya çoğu doktora inanma,akademik çalışmalara bakmaya çalış. Umarim uzun ve saglikli bir hayat yaşarız,tebrik ederim kilo verdiğin için,iyi yoldasin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Holk

Mantığın doğru ama şu videoyu izlemeni tavsiye ederim. Bende günde 3-4 yumurta yiyen, karbonhidratı çok az tüketen et manyağı bir insandım ama daha 20 yaşımda karaciğerimde hafif seviye yağlanma başladı,tabi bir sorun yok dedi doktor ama kilo ver dedi. Bende zaten karbonhidratimi dahada düşürdüm kilo vermeye başladım ama bunun doğru bir yaklaşım olduğundan emin değildim.

Youtube da Dr.Murat Kınıkoğlu ve son dönemlerde Dr. Suat Erus'u takip ediyorum. Ahlâkî ve etik boyutunu geçtim,en sağlıklı beslenme biçiminin az yağlı,vegan (ot değil,bitkisel) beslenme olduğunu söylediler. Bende yeni vegan oldum ama peynirimden vazgeçebileceğimi sanmıyorum :) ama et tuketmeyi bıraktım. Belki tereyağı veya arada yumurta tuketebilirim ama sana tavsiyem hayvansal ürünleri çok tüketme. %70 bitkisel ve %30 hayvansal tüket çünkü kolesterol tehlikeli bir hastalıktır,TV de Canan Karatay'a veya çoğu doktora inanma,akademik çalışmalara bakmaya çalış. Umarim uzun ve saglikli bir hayat yaşarız,tebrik ederim kilo verdiğin için,iyi yoldasin.
    Umarım, teşekkür ederim videoyu izlemeden üstün körü yorum yazmak istemedim. Videodaki tüm bilgilere katılmamakla beraber, haklı olduğu noktalar mevcut. Mesela yabani hayvan eti tüketimi,odaklanılan kısım yanlış. Böyle bilgilerde kendimiz için faydalı olanı alıp geçersiz olanı dışarda bırakmak uzun vadeli hedefimiz olmalı. Örneğin, işlenmiş et tüketimini durdururken(salam,sucuk vs) normal et balık yemekte sorun yok.

Beslenme şeklimi şöyle açıkça yazmamam benim hatam olmuş. Kendim de %70'e %30 oranını uyguluyorum. Mesela koca bir tabak salatanın yanında 4 yumurta ya da gerekli miktarda et tüketiyorum. Düzenli olarak ölçüm ve tahlillerimi yaptırmakla birlikte bir sorunla karşılaşmadım, tabi her bünye de farklı etki gösterebilir.

Başta da dediğim gibi kendimiz için en doğru bilgiyi seçip, gereksiz olanları elememiz gerekli. Son olarak videoyu attığınız kanalda ketojenik diyetle ilgi katılmadığım birçok bilgi mevcut. Ketojenik diyet kötü müdür? 115 den 80'e düşen birisi için pek inandırıcı gelmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: erob

Umarım, teşekkür ederim videoyu izlemeden üstün körü yorum yazmak istemedim. Videodaki tüm bilgilere katılmamakla beraber, haklı olduğu noktalar mevcut. Mesela yabani hayvan eti tüketimi,odaklanılan kısım yanlış. Böyle bilgilerde kendimiz için faydalı olanı alıp geçersiz olanı dışarda bırakmak uzun vadeli hedefimiz olmalı. Örneğin, işlenmiş et tüketimini durdururken(salam,sucuk vs) normal et balık yemekte sorun yok.

Beslenme şeklimi şöyle açıkça yazmamam benim hatam olmuş. Kendim de %70'e %30 oranını uyguluyorum. Mesela koca bir tabak salatanın yanında 4 yumurta ya da gerekli miktarda et tüketiyorum. Düzenli olarak ölçüm ve tahlillerimi yaptırmakla birlikte bir sorunla karşılaşmadım, tabi her bünye de farklı etki gösterebilir.

Başta da dediğim gibi kendimiz için en doğru bilgiyi seçip, gereksiz olanları elememiz gerekli. Son olarak videoyu attığınız kanalda ketojenik diyetle ilgi katılmadığım birçok bilgi mevcut. Ketojenik diyet kötü müdür? 115 den 80'e düşen birisi için pek inandırıcı gelmiyor.

Alıntıları Göster
    hocam keto, low carb, paleo gibi diyetler kilo verdirir normal bir şey çünkü karbonhidratları kestiğiniz zaman alıcağınız kalori miktarıda azalıyor yağ et yumurta vs yiyerek 1700 1800 kalori anca alıyorsunuz zaten otomatik olarak kilo veriyorsunuz bunda şaşırılcak bir durum yok. kalori kısıtlayarak isterseniz fastfood ile beslenin yinede kilo verirsiniz. kısa vadede kilo verdirir(kalori kısıtlayan her diyette olduğu gibi) uzun vadede çok zararlı bu tarz beslenmeler.

• up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anarchist Reaper

up
    Konuyu açalı neredeyse 2 yıl olmuş. Artık 73 kiloyum :) Eğer denemek isterseniz belki alışma süreci (2 hafta) biraz sancılı geçebilir ancak sonrasında sabrın sonu selamet. Kilo vermeye ek olarak kendimde gözlemlediğim şeyler ter kokma durumunuz oldukça azalıyor, ayrıca bende egzama rahatsızlığı vardı ilaç ya da başka bir şey yapmadan bu rahatsızlığım da kayboldu. Sağlıklı ve fit günler dilerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erob

Konuyu açalı neredeyse 2 yıl olmuş. Artık 73 kiloyum :) Eğer denemek isterseniz belki alışma süreci (2 hafta) biraz sancılı geçebilir ancak sonrasında sabrın sonu selamet. Kilo vermeye ek olarak kendimde gözlemlediğim şeyler ter kokma durumunuz oldukça azalıyor, ayrıca bende egzama rahatsızlığı vardı ilaç ya da başka bir şey yapmadan bu rahatsızlığım da kayboldu. Sağlıklı ve fit günler dilerim.

Alıntıları Göster
    Kardeşim sen kimsin uzmanlık alanın nedir sende ise yarayan bir diyet bende yarayacağı ve sağlığım açısından tehlikeli olmayacağını nereden biliyorsun. Saçma sapan şeyler önerip bunu deneyin demek büyük sorumsuzluk ve tehlikeli.

• Ayrıca önerdiğin diyet çok tehlikeli sağlık açısından.. doktor değilsin bu konu ile alakalı hiçbir uzmanlığın yok bare şunu kaldır saf insanların günahına girme..

• Bugün çift ekmekli döner,yarım ekmek ve 1 tabak yemek, 2 bira içtim düne göre 800 gram vermiş olarak yatağa girdim gram iştahımda yok boy 1.83 kilo 57.Kilo vermenin kuralımı olur az ye günde yarım kilo gene verirsin ben kafayı yiyom alamıyom veriyom diye...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam if'de yemediğimiz dönemde neler içebiliriz? Nescafe 2si bir arada var mesela onu içebilirim miyim?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.