Şimdi Ara

Kilo verirken kasların erimemesi için ne yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
15.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Arkadaşlar ben şuan bir diyet yapıyorum. Diyet gayet güzel gidiyor. 26-27 günde 5 kilo verdim. Fakat bir sorun var. Ben kilo verirken kaslarımın erimesini istemiyorum. Bu mümkünmü? Ben 1,5 sene önce 2 ay body'e gittim. Altyapım iyi olduğu için baya da kas yaptım. Şuan bile kaslar gayet iyi duruyor. Şimdi ben fazla yağlarımı eritirken kaslarımın erimemesini istiyorum. Yani yağlarım erirken, kaslarım gittikçe belirginleşecek. Böyle olsun istiyorum. Her gün 50 ye yakın şınavda çekiyorum. Bunun için ne yapmalıyım. İlk mesajım olduğu için yerinin burası olup olmadığını da bilmiyorum açıkcası :S Burası değilsede uygun bölüme taşınmasını rica ediyorum. İyi foumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zukou67 -- 29 Ocak 2011; 17:50:32 >

• Arkadaşlar yokmu bi yardım edecek. Saatlerden beri bir kişi bile cevap atmamış :S
  • Eğer düzgün besleniyorsan kaslar erimez zaten.Uyguladığın diyeti,yaşını,boyunu,kilonu yazarsan kesin bir şeyler söyleyebiliriz.Eğer yürüyüş koşu gibi şeyler uyguluyorsan bunların süresi de 1-1.30 saati geçmedikçe bir şey olmaz.
    Boy: 175,
    Kilo: 86 ( bu sabah aç karna 85,7 geldim )

Uyguladığım diyeti yazıyım.
    Sabah: 1 domates, 1 salatalık, yeşil çay, 1 ince dilim çavdar ekmeği.
    Öğlen: Az çorba (Dersaneye gittiğim için lokantada yemek zorunda kalıyorum.), 1 ince dilim beyaz ekmek.
    İkindi: 1 adet meyve ( Portakal veya elma. Genelde elma yiyorum.)
    Akşam: Annem ne yemeği yaptıysa onu yiyorum. Çorba veya sebze yemeği oluyor genelde. Ekmek yemiyorum birde. Bide akşam yemeğimi en geç 6-7 gibi yiyorum.
    Gece: Tam gece demiyimde saat 8-9 gibi bir bardak yeşil çay, bir saat sonra falan 1 adet meyve.
    Bir yerde duydum günde 10 tane fındık yemek lazımmış kas erimesi olmaması için. Her gün 10 adet fındık yemeye başladım dün. Bunların dışında nadiren bisküvi, çikolata vs. abur cubur dediğimiz şeylerden yiyorum. Ha birde koşu falan yapmıyorum. Evde 100 mekik, 40 şınav çekiyorum. Bu şekilde 27-28 günde 5 - 5,5 kilo verdim. Sağlıklı bir diyetmi bu yaptığım? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zukou67 -- 30 Ocak 2011; 12:28:26 >

• Yetersiz bir beslenme.Buradan ne kadar anlatırsak boş olur.Diyetisyene gitmen lazım.
  • Yatersiz derken anlamadım. Benim karnım bunlarla doyuyo ama?
  • Sabah ve öğlen yeteri kadar besin almıyorsun.Eğer bu kadar besinle doyuyorsan başka bir problem olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben yağ miktarının oldukça düşük olduğu besinleri tercih ediyorum. Benim asıl sorum şuydu. Yağ erirken kasların erimemesi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zukou67

Ben yağ miktarının oldukça düşük olduğu besinleri tercih ediyorum. Benim asıl sorum şuydu. Yağ erirken kasların erimemesi.

Tamam işte.Kasların ihtiyacı kadar besin almazsan kaslar beslenemez.Ve bu besinlerle ancak 40 kg'lık biri beslenebilir.Dediğim gibi git bir diyetisyene beslenme programı çıkarsın onu uygula.Yok mümkün değil gitmem diyorsan da tahıl,baklagil ve protein tüketimini arttır.Buradan miktar söylesek belki fazla gelecek kilo veremeyeceksin.Ayrıca hızlı tempo yürüyüşün çok büyük katkısı olur.Mekik ,şınav yağları eritme konusunda yeterli değil.
  • Tamam teşekkür ediyorum da diyetisyene gitsem para yok :D Malum öğrenci adamız. En az bi 100 tl bayılmam lazım. Bana yağsız ama bol proteinli besinl lazım. Bunlar neler mesela. Tahıl, baklagil falan demişsin. Mesela ne tür yemekler bunlar :S
  • derisi alınmış ve haşlanmış tavuk.
    ama asıl demem gerekn şu ki, sakın yapay gıdalara yönelme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: frmkurdumbnm

derisi alınmış ve haşlanmış tavuk.
    ama asıl demem gerekn şu ki, sakın yapay gıdalara yönelme.

Teşekkür ederim. Zaten yapay gıdalardan olduğunca uzak durmaya çalışıyorum.
  • Yulaf ezmesi,bulgur,nohut,fasulye gibi besinleri tüket.Protein için kırmızı et(haftada 2-3 kere),balık,tavuk ve çökelek peyniri işini görür.Zaten kas yapmaya çalışmıyorsun.Bunlardan belli miktarlarda yemen lazım.Dediğim gibi bu miktarı ben bilemem.Diyetisyene de gitmeyeceğim diyorsan kendini deneyerek ne kadar besine ihtiyacın olduğunu anlarsın.Tabi zaman kaybı da kaçınılmaz olur.

Örnek olarak bir beslenme programı;

Sabah:200-300ml süt ile 100gr yulaf ezmesi karıştırılır.İçine istediğin bir meyve(benim tercihim elma) doğrarsın sabah kahvaltın gayet güzel bir şekilde biter.
    2-2.30 saat sonra bir tane meyve veya bir avuç fındık gibi şeyler de yiyebilirsin.
    Öğle:Bulgur,nohut,mercimek gibi yiyeceklerden yersin yanına tavuk göğsü,sebze yemeği,yoğurt gibi şeyler yersin.
    2-2.30 saat sonra:sabahla öğlen arası ne yediysen değişik türde yiyecek yemeni öneririm.Yanı sabah elma yediysen bu öğünde fındık vs. yemelisin.
    Akşam:Yine öğlen yediklerine bağlı.Öğlen sebzeni yediysen bu öğüne protein alırsın.

Yani genel mantık gün içinde her besinden yeteri kadar almak.Bunu istediğin şekilde dengelersin.Sana kalmış.Dikkat ettiysen ekmek koymadım hiç.Çünkü bulabileceğimiz ekmeklerin hiçbir yararı yok bize.Buğdayın yararlı kısmı ekmek yapımında kullanılmıyor.O yüzden diğer besinlerle bunu dengeliyorsun(yulaf ezmesi gibi).

• Kendi isteğinizle, kararınızla diyete başlarsanız sonuç kötü olabilir.Kas erimesi kasların kullanılmamasından, sinir felcinden, damar tıkanıklığından olur.Siz ısınma hareketlerini, kasları çalıştıracak hareketleri yaparsanız erime olayı gerçekleşmez.Uyguladığınız diyet yetersiz.100 mekik, 40 şınavla zaten kaslar aktif oluyor.Kahvaltınızı iyi yapın.Öğlenden kısabilirsiniz ki kısmışsınız.Yediğiniz doğal besinlerin size bir zararı olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nodex

Kendi isteğinizle, kararınızla diyete başlarsanız sonuç kötü olabilir.Kas erimesi kasların kullanılmamasından, sinir felcinden, damar tıkanıklığından olur.Siz ısınma hareketlerini, kasları çalıştıracak hareketleri yaparsanız erime olayı gerçekleşmez.Uyguladığınız diyet yetersiz.100 mekik, 40 şınavla zaten kaslar aktif oluyor.Kahvaltınızı iyi yapın.Öğlenden kısabilirsiniz ki kısmışsınız.Yediğiniz doğal besinlerin size bir zararı olmaz.

Anladım. Sabah kahvaltısı dışındaki öğünlerim nasıl peki? Ve sabah kahvaltısında ne önerirsiniz? Bana yeterli geliyo benim yediklerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uohk061_TS

Yulaf ezmesi,bulgur,nohut,fasulye gibi besinleri tüket.Protein için kırmızı et(haftada 2-3 kere),balık,tavuk ve çökelek peyniri işini görür.Zaten kas yapmaya çalışmıyorsun.Bunlardan belli miktarlarda yemen lazım.Dediğim gibi bu miktarı ben bilemem.Diyetisyene de gitmeyeceğim diyorsan kendini deneyerek ne kadar besine ihtiyacın olduğunu anlarsın.Tabi zaman kaybı da kaçınılmaz olur.

Sabah:200-300ml süt ile 100gr yulaf ezmesi karıştırılır.İçine istediğin bir meyve(benim tercihim elma) doğrarsın sabah kahvaltın gayet güzel bir şekilde biter.
    2-2.30 saat sonra bir tane meyve veya bir avuç fındık gibi şeyler de yiyebilirsin.
    Öğle:Bulgur,nohut,mercimek gibi yiyeceklerden yersin yanına tavuk göğsü,sebze yemeği,yoğurt gibi şeyler yersin.
    2-2.30 saat sonra:sabahla öğlen arası ne yediysen değişik türde yiyecek yemeni öneririm.Yanı sabah elma yediysen bu öğünde fındık vs. yemelisin.
    Akşam:Yine öğlen yediklerine bağlı.Öğlen sebzeni yediysen bu öğüne protein alırsın.

Yani genel mantık gün içinde her besinden yeteri kadar almak.Bunu istediğin şekilde dengelersin.Sana kalmış.Dikkat ettiysen ekmek koymadım hiç.Çünkü bulabileceğimiz ekmeklerin hiçbir yararı yok bize.Buğdayın yararlı kısmı ekmek yapımında kullanılmıyor.O yüzden diğer besinlerle bunu dengeliyorsun(yulaf ezmesi gibi).

Şunu sormak istiyorum. Kırmızı et, tavuk, balık gibi şeyler haftada bir falan yeniyo bizde. Genelde tavuk oluyo. Haftada bir defa yersem yeterli olurmu?
    Bir de hayvansal gıdalar olarak; süt, yoğurt, haşlanmış yumurta bunlarda protein içeriyomu. Yumurta içeriyo onu biliyorum ama süt, yoğurt veya ayran gibi şeylerde protein içeriyomu? Birde şunu söyliyecem. Sabah kahvaltısını yetersiz bulmuşsunuz. Benim yediklerimin yanında 1 adet haşlanmış yumurta yesem nasıl olur. Bu konuda da bilgilendirirseniz çok makbule geçer.

• quote:

Orijinalden alıntı: zukou67

quote:

Orijinalden alıntı: uohk061_TS

Yulaf ezmesi,bulgur,nohut,fasulye gibi besinleri tüket.Protein için kırmızı et(haftada 2-3 kere),balık,tavuk ve çökelek peyniri işini görür.Zaten kas yapmaya çalışmıyorsun.Bunlardan belli miktarlarda yemen lazım.Dediğim gibi bu miktarı ben bilemem.Diyetisyene de gitmeyeceğim diyorsan kendini deneyerek ne kadar besine ihtiyacın olduğunu anlarsın.Tabi zaman kaybı da kaçınılmaz olur.

Şunu sormak istiyorum. Kırmızı et, tavuk, balık gibi şeyler haftada bir falan yeniyo bizde. Genelde tavuk oluyo. Haftada bir defa yersem yeterli olurmu?
    Bir de hayvansal gıdalar olarak; süt, yoğurt, haşlanmış yumurta bunlarda protein içeriyomu. Yumurta içeriyo onu biliyorum ama süt, yoğurt veya ayran gibi şeylerde protein içeriyomu? Birde şunu söyliyecem. Sabah kahvaltısını yetersiz bulmuşsunuz. Benim yediklerimin yanında 1 adet haşlanmış yumurta yesem nasıl olur. Bu konuda da bilgilendirirseniz çok makbule geçer.

Süt,yoğurt,ayran da protein için iyidir.Sabah haşlanmış yumurta yanına biraz az yağlı peynir de koyarsan daha iyi olur.

• Senin kas kütleni korumak vede üsütne kas koyabilmen için kilon başına 1,5gr protein alman lazım günde!

Yağlardan uzak duracaksın! Besin önerilerim, günlük olarak

Yağsız süt 400ml (14gr protein, 0 yağ)
    Suda süzülmüş ton balığı 80gr konserve (16 gr protein, 0 yağ)
    Yağsız makarna (Spor yaptığın günlerde öneririm, çünkü karbonhidrat ağırlıklı bir besin) (20 gr protein, 0 yağ)

Toplamda 50+ gr ekstra protein yapar bunlar

Bunları haftada 4-5 gün tüketmeye çalış, hem yağsız hemde bol proteinli, böylece kas kütleni korursun hatta sporla üstüne bile koyarsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moribito -- 31 Ocak 2011; 9:33:46 >
  • Selamlar,

Kilo : 94kg
    Boy : 1.77m

Genelde işte ve evde zamanım bilgisayar başında geçiyor.Yaz dönemi yüzmeyle 86 kg ye kadar düşünüyorum kışın yine 94 kg oluyorum.Çok kilolu durmuyorum ,kilolar vucudumda eşit dağılıyor diyebiliriz.

- Bu değişiklikler vucuduma zarar verirmi?
    - 86 kg düştüğüm zaman bu kiloda kalamıyorum ve 5 senedir 86 nın aşağısına düşemedim (ağır spor yaptım,aç yattım,aç kalktım yine olmadı)

Tartıda yağ oranım %40 ,kas %39,su %50,kemik %3,2 görülüyor.

hedefim 80 - 82 kg arası ,bu kiloya yaz başladaman erişmek istiyorum (4 ay içinde).Önerilerinizi bekliyorum. (uygun olan uyguladığınız diyet önerileri vb.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: etnaxy

Selamlar,

Kilo : 94kg
    Boy : 1.77m

Genelde işte ve evde zamanım bilgisayar başında geçiyor.Yaz dönemi yüzmeyle 86 kg ye kadar düşünüyorum kışın yine 94 kg oluyorum.Çok kilolu durmuyorum ,kilolar vucudumda eşit dağılıyor diyebiliriz.

- Bu değişiklikler vucuduma zarar verirmi?
    - 86 kg düştüğüm zaman bu kiloda kalamıyorum ve 5 senedir 86 nın aşağısına düşemedim (ağır spor yaptım,aç yattım,aç kalktım yine olmadı)

Tartıda yağ oranım %40 ,kas %39,su %50,kemik %3,2 görülüyor.

hedefim 80 - 82 kg arası ,bu kiloya yaz başladaman erişmek istiyorum (4 ay içinde).Önerilerinizi bekliyorum. (uygun olan uyguladığınız diyet önerileri vb.)

Dostum sesin BMI'ın (Body Mass Index) 30.0 gösteriyor (http://www.nhlbisupport.com/bmi/bmi-m.htm)

Buda çok sağlıklız bir rakam, fazla kilolunun son sınırı, bir adım ötesi obezite!

- Ilk önerim bir diyetisyene başvurmandır.
    - Öncelikle, aç yatmak aç kalkmak saçma şeyler bunlar. Günde en az 4 öğün düzenli beslenmen lazım.
    - Gazlı içecekler, tatlı yiyecekler, hamur iştleri, abur cuburlar, börek çeşitleri ve bunlara benzer besin öğelerini
    listende kaldıracaksın
    - Proteinli, Lifli besinleri tercih ediceksin, Tatli yerine meyve tercih ediceksin.

En önemlisi bunlar tarzın olucak, aylar içersinde kilon doğal dengene dönücektir. Tabi istediğin kiloya ulaşınca salıp saydığım o yiyecekleri yersen eski haline dönersin.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.