Şimdi Ara

Kilo almanın boya etkisi??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben kilo almak için çabaladım 6-7 kilo aldım dahada 4-5 kilo almaya çalışıcam. Kilo almaya çalışmadan önce boyum 168 'di kilom ise 44-45 civarıydı. Şuansa çabalayarak 51-52 kilo civarına geldim boyum 1.71. Sizce kilo almak boy uzamasını engellermi veya yavaşlatırmı? Yaş 15 bu arada. Tam boy uzamasına elverişli sayılırım

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kilonun Boya Etkisi

Giriş

Kilonun boy üzerindeki etkisi, sıklıkla tartışılan bir konudur. Bazı insanlar kilo almanın boyu kısaltırken, diğerleri kilo almanın boy uzamasını engellediğini iddia eder. Bu makale, bu iddiaların arkasındaki bilimsel kanıtları inceleyecektir.

Kilo Almak Boyu Kısaltır mı?

Kilo almak, doğrudan boyu kısaltmaz. Ancak obezite veya aşırı kilolu olma gibi aşırı kilo, duruş bozukluklarına ve omurganın eğrilmesine neden olabilir. Bu, kişi daha kısa görünmesine neden olabilir, ancak gerçek boyunu etkilemez.

Kilo Almak Boy Uzammasını Engeller mi?

Kilo almak, çocuklarda ve gençlerde boy uzamasını engelleyebilir. Bunun nedeni, aşırı kilonun büyüme hormonlarının üretimini engelleyebilmesidir. Ancak kilo vermek, büyüme hormonlarının üretimini yeniden başlatabilir ve boy uzamasının devam etmesini sağlayabilir.

Kilo Boy Gider mi?

Kilo vermek, boyu artırmaz. Boy, esas olarak genetik faktörler ve büyüme hormonları tarafından belirlenir. Ancak kilo vermek, duruşu iyileştirerek ve omurganın eğriliğini azaltarak daha uzun görünmeyi sağlayabilir.

Sonuç

Kilo almanın boyu doğrudan kısaltmadığı açıktır. Ancak aşırı kilo duruş bozukluklarına neden olabilir ve bu da daha kısa görünmeye yol açabilir. Çocuklarda ve gençlerde aşırı kilo, boy uzamasını engelleyebilir. Kilo vermek, duruşu iyileştirerek ve büyüme hormonlarının üretimini yeniden başlatarak görünüm üzerinde olumlu bir etkiye sahip olabilir. Ancak kilo vermenin boyu artıracağı beklentisi gerçekçi değildir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • up
  • down

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cleak

down

?
  • Yaş 15'miş uzarsın daha ayrıca besin almadan uzama diye bişey yok yiyebildiğini ye daha liseye gidiyosun.Ergen arkadaşlarından mı utanıcaksın şişko olsanda sağlığını bozmayacak şekilde yiyin gari.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark_23

Yaş 15'miş uzarsın daha ayrıca besin almadan uzama diye bişey yok yiyebildiğini ye daha liseye gidiyosun.Ergen arkadaşlarından mı utanıcaksın şişko olsanda sağlığını bozmayacak şekilde yiyin gari.

Hocam zaten amacım kilolu olmak değil kendimi bildim bileli zayıfım çok zayıfsın la kolunu tutsam kırıcam gibi tepkilerden sıkıldım kendimi zorladım 44 kilodan şuan 51-52 filanım boyum 1.71. Boyumun en azından 175 i filan geçmesini isterim kilo alıyım derken boya zarar verirsem üzülürüm cidden
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • upppp
  • Merak etme kilonun bi zararı olmaz boya tabi gobegi dışarı tutarsan dik durmazsan ilerde boy uzun olur ama vücut bakımından 180 olsan bile 175 miş gibi durursun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Görmebak

Merak etme kilonun bi zararı olmaz boya tabi gobegi dışarı tutarsan dik durmazsan ilerde boy uzun olur ama vücut bakımından 180 olsan bile 175 miş gibi durursun

Öyle dediler kafamı karıştırdılar hocam sanki kilo aldımda 80 kilo olmadımki 44 kiloydum 51-52 oldum.

Başka fikri olan arkadaşlar?
  • 62-64 araliginda kalmaya calis yeter zaten boyun uzadikca arttirirsin kiloyu da

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşin uzmanı değilim ama yemen lazım büyümen için. O yüzden bulduğun şeyi göm mideye.
  • @Carsii yok hocam hedefim 55-56 filan 1.71 boya göre. 60 kilo biraz fazla yağ olur

@Juckie Yiyorum elimden geldiğince hocam zayıf olmaktan sıkıldım 3-4 kilo daha alsam tam olucam
  • Başka fikri olan arkadaşlar ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.