Şimdi Ara

KILLZONE 2 OFFICAL DH (EF-SA-NE! FOREVER) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.238
Cevap
3
Favori
399.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Ziw®o

    Medeniyet ve Tartışma kavramlarım gördüğüm kadarıyla sizinkisi ile hiç uyuşmuyor. Bölümde ki başı boşluktan dolayı, tartışmayı kendi amacından çıkarıp karşılıklı hakarete ve kişisel hesaplaşmaya kadar getirmişsiniz. Bu tür gereksiz mesajları müsama gösterdiğiniz sürece arada sizinde bilgilendirici mesajlarınız kaynıyacaktır. Bundan sonra mesaj silmekle veya sözlü uyarı ile kalmıcam bilginiz olsun.



    peki hocam ben birşey soracağım.
    iki tane arkadaş var amaçları sadece PS3 eleştirmek nerede PS3 konusu var hemen oradalar.
    bu adamların bir kez olsun olumlu bir eleştiri yaptıklarını görmedim,diğer konsolun mümessili gibi bir tavırları var..savundukları konsola da(nedense bu savunma muhabbeti onu da oldum olası anlamış değilim)tek olumsuz eleştiri getirdiklerine"ya şöyle olmasada böyle olsa..şu oyun daha iyi olabilirdi,ya MS da biraz dikkat etseydi şuna...vs" gibi bir mesaj attıklarına tanık olmadım.eşyanın tabiatına aykırı.ne mükemmel bir cihaz vardır ne de kullanılamayacak kadar kötü bir cihaz.yanlışları vardır ama bu kadar insan alıyorsa ve üretiliyorsa onun doğru tarafları da var demektir...

    sorum şu....
    bu tür insanlara karşı bir yaptırımınız olmayacakmı
    PS3 konularında xbox propagandası xbox konularında PS3 propagandaları yapılamaz gibi bir forum yasağı gibi mesela.
    "mesaj görüldüğü anda sorgusuz sualsiz silinir,ısrarı halinde üye uzaklaştırılır" gibi....
    ben normal eleştiri beğeniden bahsetmiyorum.dozunun kaçtığı eleştiriden beğeniden çok bir satış elemanı gibi siyasi parti propagandası yapar gibi yapılan maksatlı olduğuna emin olduğum mesajlardan bahsediyorum.yani kimsenin bir konsol yüzünden karşısındakinin kalbini kıracak kadar canını sıkacak kadar dahası kendine küfür ettirecek kadar arkasında olabileceğini düşünmüyorum.bu işten bir rantın vardır ancak o zaman katlanırsın,üstüne gidersin bu işin.aksi durumdaki insanın psikolojisinden şüphe ederim ben.şimdiye kadar hiçbir konsolu veya cihazı ölümüne savunmadım ben hangisi işime gelirse onu hatta ikisini birden kullanırım gerekirse"diye düşünen bir insanım.bunların hiçbiri babamın oğlu değil,cebimden çıkan paranın da sadece bana yararı zararı var...benim burada yaptığım tartışmaların çoğu maksatlı yazılan mesajlara karşı olan tutumumdur yoksa ne kişisel ne maddi manevi bir ego tatmini gibi bir durum söz konusu değil,olamaz.böyle eften püften şeyleri ciddiye alırsam önce kendşimden şüphe ederim...
    misal vereyim bu konu...
    Killzone tartışılırken arkadaşlar çıkıp"ohoo o da bişeymi Halo var bizde,COD4 bundan iyi GeoW buna 5 basar gibi konuyla uzaktan yakından alakası olmayan yorumlar yapıyorlar.
    bu arkadaşlara soruluyormu hangi oyunun daha iyi olduğu ya da hangi konsolun daha iyi olduğu?
    bana ne kardeşim Killzone isimli oyunu tanıtan bir konu başlığında Halodan GeOW dan?
    neden her seferinde aynı şey olduğu halde birşey yapılmıyor,forumun gücü yetmiyormu bu arkadaşlara?
    konunu açarsın resmini koyarsın insanlar beğendim beğenmedim olmamış olmuş diye kişisel fikrini belirtir biter gider.her konuda afedersin idrar yarıştırır gibi ısrarla aynı şeylerin tekrarlanmasının maksadı nedir?bu arkadaşlar neyin ispatı çabasındadırlar,merak edip sorulmaz mı hiç?
    kavgaların çoğunun bu sebeplerden çıktığı bilindiği halde neden bu kadar basit bir önlem alıp bunlar başından çözülmez?

    ben 2002 yılından beri bu foruma üyeyim gördüğüm kadarıyla futbol bölümü,konu dışındaki siyaset muhabbeti ve son 1-2 senedir de konsol kavgaları aynı geldi gidiyor.bu kadar zor mu bunları önlemek,başka forumlarda nasıl çözülüyor pat diye ben bunu bir türlü anlamadım gitti şimdiye kadar...




  • ilkerinanc yazinda "geowu ortaya atiyorlar" gibi tabir kullanmissin geowdan bahseden bendim bunedenle üstüme alinip cevap vermek istiyorum.Benim yazimda negibi art niyet buldun merak ettim ben hicbir sekilde KZ2 yi kötülemedim aksine cok iyi olacak diye defalarca söyledim.Lütfen genelleme yapmayalim bende seni herzaman xbox bölümünde her oyunu elestirirken görüyorum ama herhangi birsey deme geregi duymadim Bence aramizdan temizlenmesi gerekenler bu olaya tamamen düz bakis acisiyla yaklasim yapanlar olmali onun haricinde bir sorun yok..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Adventure

    quote:

    Orjinalden alıntı: AlpTéKiN


    Bizden 10 dakika, 20 dakika, 30 dakika... bekleyeceğinize 1 dakikanızı ayırıp mesajlarınızı daha tutarlı yazmaya çalışın. Bunu yaptıktan sonra yönetimi eleştirin.


    Ben de bunu yapıyorum zaten, bir mesajı atmadan evel 2 kere düşünüyorum, aksini de kimse iddia edemez. Bu durumda da yönetimi eleştirme hakkım oluyor doğal olarak. Benim derdim genelleme yapılmasıdır. Ediyosunuz, yapıyorsunuz diye genelleme yerine tek tek isim belirtilir, o kişiler de kendilerini bilirler. Ama arada benim de, başka doğru dürüst tartışan adamların da mesajları silinirse, söyler misin nasıl anlayacak o hata yapanlar hata yaptıklarını?

    Anlayamayacaklar.. Sabahtan beri anlatmaya çalıştığım şey budur. Açık ve net bence.

    Kolay gelsin.


    İstisnalar kaideyi bozmaz derler. Genelleme yapılıyorsa neden üzerinize alınıyorsunuz ki? Forumdaki düzeni bozmadığınızı düşünüyorsanız alınmayın. Düzeni bozanlar zaten kendilerini bilirler, aynen bizimde yönetim olarak bildiğimiz gibi. Kurunun yanında yaşında yanmaması için herkesin bilinçli davranması gerekir, birkaç kişinin değil.

    Mesajlarınızın neden silindiğini söyledim. Sürekli silinmesi gereken mesajlara cevap vermişsiniz. O mesajları sildikten sonra sizinkilerin kalmasının anlamı yok. Sizin mesajlarınızın kalması için birçok mesajın editlenmesi gerekir ki bu çok uzun ve genellikle uygulamadığımız bir yöntem. Ayrıca mesajları o şekilde temizlemenin bir faydası olacağını düşünseydik temizlerdik, görevimiz neyse yaparız. Ancak bu konuda gerekli görülmedi.

    ilkerinanç, kimin ne konuda ne yorum yaptığını bizde biliyoruz. Çizgiyi aşanlar cezalarını alıyorlar zaten. Ayrıntılı bilgi forum kurallarında mevcut. Bahsettiğiniz herşeyi zaten uyguluyoruz. Forum kurallarında fanboyluk yapmak yasaktır diye bir madde var ve bu maddeye uymayan kişiler dediğiniz gibi uzaklaştırılıyor. Ayrıca sizinde pek ılımlı mesajlarınız olduğu söylenemez.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: m4hs3r

    ilkerinanc yazinda "geowu ortaya atiyorlar" gibi tabir kullanmissin geowdan bahseden bendim bunedenle üstüme alinip cevap vermek istiyorum.Benim yazimda negibi art niyet buldun merak ettim ben hicbir sekilde KZ2 yi kötülemedim aksine cok iyi olacak diye defalarca söyledim.Lütfen genelleme yapmayalim bende seni herzaman xbox bölümünde her oyunu elestirirken görüyorum ama herhangi birsey deme geregi duymadim Bence aramizdan temizlenmesi gerekenler bu olaya tamamen düz bakis acisiyla yaklasim yapanlar olmali onun haricinde bir sorun yok..


    devamlı tekrar edenlerden bahsediyorum,
    buluttan nem kapmaya gerek yok burada kimden bahsettiğimi yazımı hitap ettiğim modlar da biliyor bahsettiğim olayların muhatapları da...




  • AlpTekin,çizginin ölçüsü ne,yaptırımlar nedir benim çizgiyi aştığım yerler nereler bir zahmet anlatırmısın bana?
    şimdiye kadar dalgasına şakasına yazdım fakat madem durum ciddi benim yazdığım herşey neden siliniyor da bu arkadaşların alakalı alakasız mesajları silinmiyor?
    adam mı kayırılıyor?
    bu ASLA yapılmıyor demeyin 2002 den beri geçen zaman çok uzun bir süre sayılır net ortamında...
    neyin ne olduğunu biliyorum,görüyorum,yeteri kadar da yaşadım,bunları yaşarken de burada görev yapan adminler veya modların çoğu daha bu forumun adını bilmiyordu daha...

    yapıcı,samimi eleştiriye evet...
    maksatlı amaçlarının altında bityeniği olanlara hayır..ben bunu söylüyorum...

    GT5 resmi veriliyor video veriliyor belli kişiler hemen orada.yaa bunlar berbat körmüsünüz şaşırdınızmı PGR4,Forza2 buna 5 basar..
    Kilzone da neymiş Halo geliyor Halo Geow daha iyi bundan...
    bu nedir abi?biri bana izahını yapsın yahu?
    ondan sonra vay efendim neden devamlı kavga devamlı sürtüşme ortamın devamlı gerilmesi...
    ne bekliyosunuzki başka?o ona laf atacak o ona bir bakıyorsun konu amacından çıkmış.
    halbuki çık"ya kardeşim ne alaka ya Halo bilmemne işine baksana sen oyunu beğendinmi beğenmedinmi eyvallah"de ısrar edenede bas cezayı bak bakalım oluyormu bir daha bunlar...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: AlpTéKiN



    İstisnalar kaideyi bozmaz derler. Genelleme yapılıyorsa neden üzerinize alınıyorsunuz ki? Forumdaki düzeni bozmadığınızı düşünüyorsanız alınmayın.



    Olur mu hiç öyle şey Alptekin. Adı üstünde 'genelleme'. Ben kendimi elbette bilirim ama bu yetmez, genelleme yapılmamalı, isim verilerek konuşulmalı ki hatayı yapan da bilsin. Dediğim gibi, benim bilmem yetmiyo her zaman, karşıdaki de bilmeli. Sorun burda. Yoksa ben buraya 'sizler salaksınız' diye yazsam, tepki toplamaz mıyım? Yoksa kimse üstüne alınmaz mı? YA da cevap verecek olanlar illaki üstüne alınmış olanlar mı olacaktır. Çarpıcı olsun diye bu tip birr örnek vedim, genellemenin özünü göstermek için..

    Neyse, konu anlaşılmıştır sanırım, bakın ne güzel tartıştık. Hiç bir sorn da olmadı. NEden? Çünkü tartışmasını bilenler tartışınca sorun olmyor, sanırım bu güzel bir örnek de olmuştur aslında bazılarına..

    Kolay gelsin..




  • quote:

    AlpTekin,çizginin ölçüsü ne,yaptırımlar nedir benim çizgiyi aştığım yerler nereler bir zahmet anlatırmısın bana?
    şimdiye kadar dalgasına şakasına yazdım fakat madem durum ciddi benim yazdığım herşey neden siliniyor da bu arkadaşların alakalı alakasız mesajları silinmiyor?
    adam mı kayırılıyor?
    bu ASLA yapılmıyor demeyin 2002 den beri geçen zaman çok uzun bir süre sayılır net ortamında...
    neyin ne olduğunu biliyorum,görüyorum,yeteri kadar da yaşadım,bunları yaşarken de burada görev yapan adminler veya modların çoğu daha bu forumun adını bilmiyordu daha...

    yapıcı,samimi eleştiriye evet...
    maksatlı amaçlarının altında bityeniği olanlara hayır..ben bunu söylüyorum...

    GT5 resmi veriliyor video veriliyor belli kişiler hemen orada.yaa bunlar berbat körmüsünüz şaşırdınızmı PGR4,Forza2 buna 5 basar..
    Kilzone da neymiş Halo geliyor Halo Geow daha iyi bundan...
    bu nedir abi?biri bana izahını yapsın yahu?
    ondan sonra vay efendim neden devamlı kavga devamlı sürtüşme ortamın devamlı gerilmesi...
    ne bekliyosunuzki başka?o ona laf atacak o ona bir bakıyorsun konu amacından çıkmış.
    halbuki çık"ya kardeşim ne alaka ya Halo bilmemne işine baksana sen oyunu beğendinmi beğenmedinmi eyvallah"de ısrar edenede bas cezayı bak bakalım oluyormu bir daha bunlar...


    Bahsettiğiniz kişi ve mesajları şikayet edin o zaman. Tekrar inceleyelim. Şikayet ettiniz de gereken yapılmadı mı, herşeyi yönetimden beklememeniz gerektiğini daha öncede söylemiştim.

    Ayrıca nerede adam kayrıldığı konusunda somut bir örnek gösterir misiniz?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • bir örnek vereyim o zaman.
    quote:

    Siz cidden şaşırmışsınız. Bu resimler hiç de kaliteli değil. Kaplamadan eser yok heryer dümdüz ve mat. Yollara ikişer tane 2d çim yerleştirmişler kamera nereye dönerse onlar da oraya dönüyo. Gerçekten çok ciddiyim PGR3'ün grafikleri bile bunlara 2 basar. Bi defa kaplama denilen şeyden eser yok oyunda yaw.

    Polyphony Texture nedir biliyor mu gerçekten merak ettim. O yerlerin rezilliği ne öyle ya? Dümdüz yapsaydı hiç texture kullanmadan işi bitirseydi oldu olacak.

    benim yukarıdaki mesaja verdiğim cevap
    quote:

    adaşım senin ve diğer arkadaşların çabasını anlıyorum ama bu çaba boş.
    şu grafiklere kötü diyeni Allah çarpar..
    ha oyun içi değil dersin anlarım...
    gittikçe komik olmaya başladınız


    şimdi burada neden benim mesajım siliniyor da arkadaşın mesajı silinmiyor hala da orada bana izah edebilecek olan varmı?
    bir sürü bahane bulacaksınız da ben mantıklı izahı merak ediyorum...
    şikayet edilen mesajlar mı siliniyor yoksa konuyla alakası olmayanlarmı?
    PGR3 ün GT5 ile alakası nedir peki,ikisinin de yarış oyunu olmasımı?
    eminim gözden kaçmıştır...
    ama kabahat yok sizlerde biliyormusun...
    bu ülkede forumda bile adamın olacak.ciddi söylüyorum,
    "ben sana kıl kaptım ondan her şikayette sana ceza veriyorum" diyen adminler gördüm ben....

    neyse ya boşver ne değişecekki içimizi döktük sadece o oldu...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Adventure

    quote:

    Orjinalden alıntı: AlpTéKiN



    İstisnalar kaideyi bozmaz derler. Genelleme yapılıyorsa neden üzerinize alınıyorsunuz ki? Forumdaki düzeni bozmadığınızı düşünüyorsanız alınmayın.



    Olur mu hiç öyle şey Alptekin. Adı üstünde 'genelleme'. Ben kendimi elbette bilirim ama bu yetmez, genelleme yapılmamalı, isim verilerek konuşulmalı ki hatayı yapan da bilsin. Dediğim gibi, benim bilmem yetmiyo her zaman, karşıdaki de bilmeli. Sorun burda. Yoksa ben buraya 'sizler salaksınız' diye yazsam, tepki toplamaz mıyım? Yoksa kimse üstüne alınmaz mı? YA da cevap verecek olanlar illaki üstüne alınmış olanlar mı olacaktır. Çarpıcı olsun diye bu tip birr örnek vedim, genellemenin özünü göstermek için..

    Neyse, konu anlaşılmıştır sanırım, bakın ne güzel tartıştık. Hiç bir sorn da olmadı. NEden? Çünkü tartışmasını bilenler tartışınca sorun olmyor, sanırım bu güzel bir örnek de olmuştur aslında bazılarına..

    Kolay gelsin..


    Sizde bir bakıma haklısınız ancak genellemeler hayatın her anında vardır. Eğer hitap edilmek istenen kitle topluluk içerisinde çoğunluktaysa genelleme yapmak şarttır. Bizim burada isimleri tek tek yazmamızın bize ne kadar zamana mal olacağını ve oluşacak listenin uzunluğunu tahmin edebiliyor musunuz? Mesajların silinme sebebini, uygulanan yaptırımları ve bunlar haricinde birkaç konuyu açıkladım. Herkes kendini tartabilmeli, dediğim gibi birkaç kişinin tartması yeterli olmuyor. Her neyse, sorun kalmadı sanırım?

    Teşekkürler.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ilkerinanç

    bir örnek vereyim o zaman.
    quote:

    Siz cidden şaşırmışsınız. Bu resimler hiç de kaliteli değil. Kaplamadan eser yok heryer dümdüz ve mat. Yollara ikişer tane 2d çim yerleştirmişler kamera nereye dönerse onlar da oraya dönüyo. Gerçekten çok ciddiyim PGR3'ün grafikleri bile bunlara 2 basar. Bi defa kaplama denilen şeyden eser yok oyunda yaw.

    Polyphony Texture nedir biliyor mu gerçekten merak ettim. O yerlerin rezilliği ne öyle ya? Dümdüz yapsaydı hiç texture kullanmadan işi bitirseydi oldu olacak.

    benim yukarıdaki mesaja verdiğim cevap
    quote:

    adaşım senin ve diğer arkadaşların çabasını anlıyorum ama bu çaba boş.
    şu grafiklere kötü diyeni Allah çarpar..
    ha oyun içi değil dersin anlarım...
    gittikçe komik olmaya başladınız


    şimdi burada neden benim mesajım siliniyor da arkadaşın mesajı silinmiyor hala da orada bana izah edebilecek olan varmı?
    bir sürü bahane bulacaksınız da ben mantıklı izahı merak ediyorum...
    şikayet edilen mesajlar mı siliniyor yoksa konuyla alakası olmayanlarmı?
    PGR3 ün GT5 ile alakası nedir peki,ikisinin de yarış oyunu olmasımı?
    eminim gözden kaçmıştır...
    ama kabahat yok sizlerde biliyormusun...
    bu ülkede forumda bile adamın olacak.ciddi söylüyorum,
    "ben sana kıl kaptım ondan her şikayette sana ceza veriyorum" diyen adminler gördüm ben....

    neyse ya boşver ne değişecekki içimizi döktük sadece o oldu...


    quote:

    1) Bu forumların yöneticileri ve moderatörleri her ne kadar, her türlü uygunsuz
    ve itiraz edilebilecek içerik ve materyali olabildiğince kısa sürede forumdan
    silecek olsalar da, bütün mesajların incelenmesi mümkün olamayabilmektedir.

    Forumlara gönderilen her mesaj, onu gönderenin görüşlerini yansıtmakta ve yazarının
    sorumluluğu altında olup, kendilerine ait mesajlar dışında moderatörler, adminler
    ya da webmasterlar kullanıcı mesajlarının içeriğinden dolayı sorumlu tutulamazlar.


    Gözümüzden kaçmış olabilir. Bahsettiğiniz mesajları şikayet etmenizi rica ediyorum.

    Ayrıca bir suçlamada bulunuyorsanız isim belirtmeniz gerekmekte. Bize elle tutulur nitelikte deliler sunamadığınız sürece herhangi bir yaptırım uygulamamız mümkün değil.

    Herhangi bir sorun kalmadığını sanıyorum. Eğer hala aklınıza takılan soru varsa Şikayet bileti açın oradan devam edelim, konuyu yeterince meşgul ettik.




  • Alptekin, yazdığınız uyarı mesajlarının çok etkili olduğunu düşünüyorum. Özellikle bireyleri tenkit ettiğiniz zaman bu etki dahada artıyor. Silinen mesajlardan kimsenin haberi olmuyor ve ne için kime ne yaptırımı uygulandığından habersiz, tekrar tekrar aynı hataları yapıyor insanlar. Mesaj silmek yerine bu uyarı mesajlarını sıklaştırmanız, tabi sizin için daha zor olmayacaksa, daha sağlıklı bir çözüm gibi geliyor bana.

    Saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ragdol -- 20 Temmuz 2007; 2:31:48 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: AlpTéKiN
    Eğer hitap edilmek istenen kitle topluluk içerisinde çoğunluktaysa genelleme yapmak şarttır.



    Tabiki, ama işte bu başlık altında 1-2 kişi dışında herkes normal tartışıyodu, bunu demek istiyorum. 2 kişinin ismini vemek zor olmaz neticede.

    Neyse, dediğim gibi bu yazışmalar bile bir tartışmanın nasıl olması gerektiği hakkında bir fikir verir. Kaldın bence ve okusun insanlar.
  • arkadaşlar hepinize merhaba,

    tartışmaları gördüğümde çok üzüldüm. gerçekten şöyle bir durum var, bazı kimseler israrla playstation forumunda gezip ps3 ü karalamaya calısıyorlar. ben kendim mesela xbox forumuna bir kere baktım bakmadım hatırlamıyorum bile.

    hic yazma ihtiyacı duymadım, kendi konsolum olarak en uygun secenekleri arastırdım ve sonucta en iyi, en guclu, en saglam, en uzun omurlu konsolun ps3 olduguna karar verip aldım. aldıgımdan beri bir saniye pismanlık duymadım.

    ha bir ara satayım dedim, oda tum zamanımı emdiginden, simdi kontrol altına da aldım, hersey guzel. ps3'ün bence tek sakıncası cok fazla kaptırıldıgında hayatınızı emmesi, baska bir olumsuzlugu yok. ps3 e güvendigimden burada olumsuz yazılanların hicbirini kaale almadım. kotu birsey demek istemiyorum, nasıl ornek versem, mesela daha unlu ve saglam olmayan forumlara ovmek icin donanımhaber'in kotulenmesi gibi bisiy olabilir.

    neyse, bu kadar yeter konumuza donelim.

    bu oyunun atmosferi gercekten muthis. daha oncede soyledim, bana james cameron'un aliens'ini hatırlatıyor, yaratıklar tarafından istila edilen dunyaya inerler ve orada kurtarma operasyonu yaparlar aynen onu anımsadım.

    call of duty 4 ile karsılastırılıyor, bir arkadas soyle demiş:

    quote:

    Orjinalden alıntı: Solid_Snake

    COD4 bencede gerek kaplama kalitesi olsun gerek detaylar ve efekler açısından Killzone2'nin önünde.Ama karakter animasyonları KZ2 de daha önde bence.

    Kişisel tercihim şu an COD4'ten yana.Bilim kurgu FPS'yi pek sevmem.Gerçi Killzone'un atmosferi çok sağlam gözüküyor ama COD4,gerçekçiliğiyle daha ön plana çıkıyor.

    2 oyunda beni cezbetti.KZ2'den inanılmaz umutluyum.%50'si böyleyse tamamı inanılmaz olur.



    call of duty saygı duyup severek oynadıgımız kendini ispatlamıs efsanelesmis bir seri. yalnız cod4'ün killzone 2 yi gectigine katılmıyorum.

    cod4'ün videolarını izledim, mesela silah tutan askerlerin elleri cok donuk geldi, stabil. aynı zamanda apache helikopterinin dususu de cok kotuydu, bunlar takıldıgım detaylar. evet atmosfer iyi ama modellemeler killzone 2'de daha detaylı ve gercekci yapilmis geldi.

    kaplamalarını, patlama efektlerini duzelttikten sonra killzone 2 kusursuz olacaktır, bu oyuna da ps3 e guvendigim gibi guveniyorum. bu arada, call of duty 4'ü kotuledigim sanılmasın o oyunda keyifle oynanacaktır.

    cod4 ile ilgili tek endisem "günümüz savasını" yani "modern warfare" i ne kadar gercekci uygulayabildikleri. ikinci dunya savası serileri cok iyiydi ama burada ne olacak merak ediyoum.




  • COD4'ü fln bırakıp sadece KZ2'yi yönelirsek daha iyi olacak taraftarıyım.Karşılaştırmalar 2 oyunun sevenleri tarafından kavgalara dönüşebiliyor.

    Sözün özü bence KZ2 bana beklediğimden çok fazlasını verdi.Pre Alpha hali çok umut verici.Diğer %50 siyle birleşince bu oyun bomba etkisi yapacaktır.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ReDDoG

    Adventure;
    PSP var mı sende?
    Ben Psp kontroleri ile FPS oynanabileceğini pek düşünmüyorum.Onun için yaptıkları oyun çok güzeldi(SAnırım TPS diyebiliriz yada platfırm)
    Bu tür evren yaratılarak yapılan oyunlar üzerinde uğraşılan ve emek verilen oyunlar oluyor.Benim PS3 almamda etkisi olacak bir oyun olacak KZ2


    Bende PSP var ReDDoG. Call of Duty , Medal of Honor , Coded Arms ve Socom oyunlarını oynadım. İnan bana 10-15 dk.dan sonra çok kolay hale geliyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Triple H


    quote:

    Orjinalden alıntı: ReDDoG

    Adventure;
    PSP var mı sende?
    Ben Psp kontroleri ile FPS oynanabileceğini pek düşünmüyorum.Onun için yaptıkları oyun çok güzeldi(SAnırım TPS diyebiliriz yada platfırm)
    Bu tür evren yaratılarak yapılan oyunlar üzerinde uğraşılan ve emek verilen oyunlar oluyor.Benim PS3 almamda etkisi olacak bir oyun olacak KZ2


    Bende PSP var ReDDoG. Call of Duty , Medal of Honor , Coded Arms ve Socom oyunlarını oynadım. İnan bana 10-15 dk.dan sonra çok kolay hale geliyor.

    Triple eğer otomatik nişan özelliği varsa oyunun zorluk derecesi yerlerde sürünmüyor mu?




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ReDDoG


    quote:

    Orjinalden alıntı: Triple H


    quote:

    Orjinalden alıntı: ReDDoG

    Adventure;
    PSP var mı sende?
    Ben Psp kontroleri ile FPS oynanabileceğini pek düşünmüyorum.Onun için yaptıkları oyun çok güzeldi(SAnırım TPS diyebiliriz yada platfırm)
    Bu tür evren yaratılarak yapılan oyunlar üzerinde uğraşılan ve emek verilen oyunlar oluyor.Benim PS3 almamda etkisi olacak bir oyun olacak KZ2


    Bende PSP var ReDDoG. Call of Duty , Medal of Honor , Coded Arms ve Socom oyunlarını oynadım. İnan bana 10-15 dk.dan sonra çok kolay hale geliyor.

    Triple eğer otomatik nişan özelliği varsa oyunun zorluk derecesi yerlerde sürünmüyor mu?


    Hayır , sürünmüyor. Ayrıca otomatik nişan aim gibi değil , öncelikle hedefi tamamen düşmanın üstüne veya yakınına getirmen gerekiyor , sonra üzerine kitleniyor. Ama çok saparsan kilit kalkıyor. Ayrıca nişan alma tuşunuda analog'a aldığın zaman gerçekten güzel oluyor.




  • Call Of Duty ile FPS maceramız baslasın o zaman.Teşekkürler bilgiler için
  • bilemiyorum olabilirmi olamazmı ama kilzone 2 deki harika fakat donuk gibi olan renk paleti insanın oynarken gerçekten canını sıkabilir.resistance oynarken bunu yaşadım bizzat.kilzone 2 nin her türlü aşması gerekirken call of duty2 de kullanılan renk paletini bile kullansalar bu oyun gerçekten her yönüyle muhteşem olur demektir.bekleyelim görelim ama inşallah yapımcılar bu sorunada bir çare bulurlar.daha zaman çok.
  • E3'den sonra Guerilla Games ile yapılan bir roportaj

    S: Killzone 2'nin konusu kabaca nedir?

    C: İlk oyunun bitişinden sonra 2 yıl geçmiştir ve ISA, Helghan'ların gezegeni olan Helghast'ı istila ederler. Amaç Helghast'ın liderini ele geçirip savaş makinesini durdurmak.

    S: Killzone dünyasını oluşturma fikri nasıl oluştu, nereden ilham aldınız?

    C: Takımımızda birçok FPS hayranı eleman var ve genel olarak 20. yüzyılın büyük savaşlarını ve çatışmalarını Killzone oyunlarında yansıtmak istedik.

    S: PS3 platformu size Killzone 2'yi geliştirirken daha önce mümkün olmayan ne gibi olanaklar sunuyor?

    C: Bize gereken asıl şey gerçekten büyük bir işlemci gücü. PS3 bize gerçekten de Killzone 2'ye büyük alanlara sahip, bolca detaylı, göze harika gelen ortamları ve grafikleri oluşturmamıza olanak sağlıyor. Size şöyle bir örnek vereyim, Killzone 2'nin sadece bir karakterinde kullandığımız poligon sayısı, Ps2'deki Killzone'un bir level'ında (bölüm) kullandığımız poligon sayısının tümüne eşit!

    S: Killzone oyunlarının diğer FPS'lerden farkı nedir, onu eşsiz yapan nedir?

    C: Oyunu eşsiz kılan şey, gerçek olaylardan etkilenip biraz farklı bir şekilde ele almamızdır. Örneğin 20. yüzyıllardaki savaşlardan ilham alıyoruz ama bu savaşları, olayları dünyada değil başka bir gezegende kurguluyoruz. Yani yer olarak, ortam olarak gerçek referanslar kullanmıyoruz.

    S: Killzone 2'yi oyuncuların görmesi sonrası ne gibi tepkiler göstermelerini bekliyorsunuz?

    C: Oyunu gören kişinin 'Vay canına! Karmaşaya bak..' gibisinden şeyler söylemelerini, detayların çokluğunu görmelerini, yoğunluğu ve kaosu, bütün bu vermeye çalıştığımız duyguları görmelerini bekliyoruz. İnsanların vereceği tepkileri görmeyi ve duymayı büyük bir heyecanla bekliyoruz.

    S: Oyunun tasarımı ve yapımında herhangi bir askeri personel ya da profesyonel danışman çalıştı mı?

    C: Askeri değil ancak Hollywood'dan, özel efekt ve silah uzmanları olan ve değişik alanlardan gelen kişilerle birlikte çalıştık. Namlunun ucundan çıkan ışık efektinden tutun da, şarjör değiştirmeye kadar herşeyi yakaladık ve kaydettik (Capture). Bir silahın elde tutulduğunda verdiği hissi ve nasıl tepkiler verdiğini, hepsini aynen inceledik ve kaydettik. Bu tip şeylerin mümkün olduğunca gerçekçi olmasını istiyoruz.

    S: Oyuncular mekan olarak yeni ne gibi yerler beklesinler ve bu mekanlar etkileşimli olacak mı?

    C: Killzone 2 için, düşmanca bir ortamda geçen bir 'savaş tiyatrosu' diyebiliriz. Öyleki oldukça kkumlu-parçacıklı bir görüntüye sahip ve son derece dinamik ve parçalanabilir bir ortam olacak. Bu sefer tamamiyle yeni bir gezegen sunuyoruz ve bu gezegende sayısız yeni ve eşsiz ortamlar, mekanlar olacak.

    S: Yapay zeka açısından bakıldığında ne gibi değişiklikler/gelişmeler gözlemliyor ve bu unsurların oyun bittiğinde ne durumda olacağını düşünüyorsunuz?

    C: Son derece dinamik ortamlar, mekanlar yaratıyoruz ve bu değişken ortamlarla, düşmanın başa çıkabilmesi ve ona göre hareket edebilmesi için de, bu farkları iyi algılayabilecek bir yapay zekaya sahip olmalarını sağlıyoruz. Düşmanlar gece görüş gözlükleriyle gece de görebilecekler, bu bakımdan hareketlerinin karanlıkta da doğru düzgün olmasını istedik.

    S: 2005 videosunu herkes bu kadar odaklanışken, sizin takımınız şu anki gelişme hakkında ne düşünüyor?

    C: E3'de gösterdiğimiz bölüm insanların gördüğü ilk bölüm ve görüntüler olduğu için bizim bakımımızdan bir kilometre taşı oldu. Oyunun şu anki gelişiminden ve geldiği noktadan gurur duyuyoruz ve yakın zamanda size gösterebileceğimiz daha fazla şey olacağını söylüyoruz...




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.