Şimdi Ara

Killzone 1 Hikayesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar KİLLZONE 1 oyununun hikayesini kısaca özetleyebilecek biri var mı acaba? Killzone 2 ve 3 ü ard arda oynayacağım da. Şimdiden teşekkürler...

• Çok kısaca özetlersek, Vekta ve Helghan adlı iki gezegen var. Bu iki gezegen de Dünya'nın gelecekte gönderdiği yağmacı koloniler tarafından işgal ediliyor (2 dev şirket). Zamanla 2 şirketin kolonileri arasında, doğal kaynak paylaşımı nedeniyle gerginlik çıkıyor ve 1. yıldızlar ötesi savaş patlıyor. Savaşı ISA grubu (çoğunluğu Vekta'da) kazanıyor ve 2 şirket kolonileri 2 ayrı gezegende ayrışıyor. Helghan gezegenindeki grup git gide radikalleşiyor ve Hitler vari biri (Visari) Helghastların (Helghan tayfası) başına geçiyor. Askeri olarak çok güçleniyor, Vekta'yı işgal emri veriyor ve Killzone 1 başlıyor.

Olay ağırlıklı olarak yüzbaşı Jan Templar'ın işgal sırasındaki mücadelesi üzerine kurulu. Helghast ilerlemesine karşı koymakta zorlanan ISA tayfası ve Templar geri çekilmek zorunda kalıyor. Karargahlarındayken baskına uğruyorlar ve Lugar diye biri tarafından kurtarılan Templar, Hakha adında bir Helghastı bulmak üzere görevlendiriliyor. Hakha aslında ISA adına çalışan bir casus ve tüm Helghast işgal planlarına vakıf biri, bu yüzden savaşın geleceği açısından çok önemli bir görevde olduğumuz söyleniyor. Yolda Rico Velasquez'i kurtarıyoruz ve takıma katılıyor. Hakha yı da bulunca takım tamamlanıyor. Bu sırada görevden göreve koşarken, ekibimiz, ISA ordsunun en önemli generallerinden birinin hain olduğunu ortaya çıkarıyor. Dünya'dan gelen yardım filosunu pusuya düşürmeye çalışırken hain generalimizin icabına bakıyoruz. Hakha da Helghast işgal kuvvetlerinin komutanını indiriyor ve oyun Vekta'nın zaferiyle bitiyor.

• Konu okadar gerçekten uzakki hiç ilgimi çekmiyor uzaylı, yaratık ,başka gezegenler mesela exc resistance oyunu okadarmı saçma sapan karakterler yapılan emeğe verilen paralara yazık. Lakin kıllzone oynatıyor kendini.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ike kullanıcısına yanıt
    Killzone'a mi gomdun Resistane'a mi anlamadim. Ancak Killzone'da uzayli bir canli ya da herhangi bir yaratik yok. Dunya'daki dogal kaynaklarin tukenmesi uzerine gelisen fazlasiyla gercekci bir hikaye gecmisi var. Yukaridaki arkadas biraz yanlis anlatmis ayrica.

• melkor23 kullanıcısına yanıt
    Kzde uzaylı yada yaratık yok ben genelleme yaptım oda dünya dışında bi gezegende geçiyor gerçeklik yok oluyor hikaye masala dönüyor bence. Tabi bu görecelidir benim için gerçek dışında ne varsa kendime uygun bulmuyorum bu bi ışın silahı vs bile olsa. Resistance zaten tamamen saçma sapan yaratıklar ve atmosferde geçiyor. Mesela bf cod singlesi daha ilgimi çekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: melkor23

Killzone'a mi gomdun Resistane'a mi anlamadim. Ancak Killzone'da uzayli bir canli ya da herhangi bir yaratik yok. Dunya'daki dogal kaynaklarin tukenmesi uzerine gelisen fazlasiyla gercekci bir hikaye gecmisi var. Yukaridaki arkadas biraz yanlis anlatmis ayrica.

yanlış olan kısımları nereleri hocam :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: themanwithoutshadow

Çok kısaca özetlersek, Vekta ve Helghan adlı iki gezegen var. Bu iki gezegen de Dünya'nın gelecekte gönderdiği yağmacı koloniler tarafından işgal ediliyor (2 dev şirket). Zamanla 2 şirketin kolonileri arasında, doğal kaynak paylaşımı nedeniyle gerginlik çıkıyor ve 1. yıldızlar ötesi savaş patlıyor. Savaşı ISA grubu (çoğunluğu Vekta'da) kazanıyor ve 2 şirket kolonileri 2 ayrı gezegende ayrışıyor. Helghan gezegenindeki grup git gide radikalleşiyor ve Hitler vari biri (Visari) Helghastların (Helghan tayfası) başına geçiyor. Askeri olarak çok güçleniyor, Vekta'yı işgal emri veriyor ve Killzone 1 başlıyor.

Olay ağırlıklı olarak yüzbaşı Jan Templar'ın işgal sırasındaki mücadelesi üzerine kurulu. Helghast ilerlemesine karşı koymakta zorlanan ISA tayfası ve Templar geri çekilmek zorunda kalıyor. Karargahlarındayken baskına uğruyorlar ve Lugar diye biri tarafından kurtarılan Templar, Hakha adında bir Helghastı bulmak üzere görevlendiriliyor. Hakha aslında ISA adına çalışan bir casus ve tüm Helghast işgal planlarına vakıf biri, bu yüzden savaşın geleceği açısından çok önemli bir görevde olduğumuz söyleniyor. Yolda Rico Velasquez'i kurtarıyoruz ve takıma katılıyor. Hakha yı da bulunca takım tamamlanıyor. Bu sırada görevden göreve koşarken, ekibimiz, ISA ordsunun en önemli generallerinden birinin hain olduğunu ortaya çıkarıyor. Dünya'dan gelen yardım filosunu pusuya düşürmeye çalışırken hain generalimizin icabına bakıyoruz. Hakha da Helghast işgal kuvvetlerinin komutanını indiriyor ve oyun Vekta'nın zaferiyle bitiyor.

çok teşekkür ederim :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Uncharted 3
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Uzayda geçipte işin içine uzaylı yaratık
    katmayan kaç tane "fantastik" oyun var ki?

Bir başkadır Killzone. Fantezi ile gerçek arasında mekik dokuyan bir seridir.

• Kisisel fikrindir elbet ama Amerika Ay'a 1969'da adam gonderiyor, uzerinde dolastiriyor. Su zamanlarda bile bazi gezegenlerin uydularinda, ozellikle Europa'da kolanilestirme olaylari dusunulebiliyorken; Killzone'daki 2300'lu yillarda baska gezegenlere gitmek nasil hikayeyi masallastiriyor?

Yagmacilar, iki farkli dev sirket ve aralarindaki sorunlar gibi vir durum soz konusu degil. Helghan meclisi adinda tek bir kurulus var. Yolculuk dunyadan basliyor ve Helghan da bitiyor. Oranin atmosferi iyi olmadigi icin duger bir grup ikinci gezegene gidiyor. O geergenin ismi olan Vekta'da Helghan meclisinin onemli bir adami olan Philip Vekta'dan geliyor. Google da killzone evreni ya da killzone hikayesu diye arama yaparsan istedigine ulasirsin.

• melkor23 kullanıcısına yanıt
    Amerikanın aya adam gönderme zırvasına inanmış birisi olarak haklısın ama bu yüzlerce video ve fotolarla uzmanlar tarafından ıspatlanıp yalanlanmıştır. Tabi buna ben inanmıyorum diye sende inanmıcaksın yada bu benim doğrum senin yanlışın değil neyse konuyu saptırmayalım. Ben hoşlanmıyorum gerçekçilikten uzak oyunlardan okadar. Ayrıca KZ kendini oynatıyor bişekilde sevnesemde. Saygılar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.