Şimdi Ara

Kıllılık ve testesteron hormonu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Erkeklerde kıllılığı testesteron hormonu sağlıyor bildiğim kadarıyla.Aynı zamanda erkeğin cinsel faaliyetlerini de bu hormon sağlamakta.Öylese çok kıllı bir erkek cinsel yönden daha mı güçlü oluyor ?



  • Bura kültür bilim değil mi ?Bu soru biyoloji bilimine girmiyor mu ?Hiç biyolojiden anlayan yok mu ?
  • Konu hakkında tam bir bilgim yok ama büyüme döneminde normalden daha fazla testosteron salgılanırsa erkek yaşıtlarına göre daha erken gelişir belki genital organlarda daha fazla gelişme görülebilir(?) Ayrıca cinsel yönden güçlü olmak ne demek bilemiyorum.
  • Saçı dökülen erkeklerde testesteron hormonun fazla olması yüzünden bu durumun oluştuğu bilinen bir gerçek olduğuna göre kıllı olmakla alakası yok.
  • Alakasız kıllılık genetiktir. Fazla testesteron kıl çıkarabilir veya büyümesini hızlandırabilirmi,evet.
    Ama öyle kıllı bir adama çevirmez sizi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doxylamine -- 5 Eylül 2011; 20:51:56 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TuVNeRa

    Saçı dökülen erkeklerde testesteron hormonun fazla olması yüzünden bu durumun oluştuğu bilinen bir gerçek olduğuna göre kıllı olmakla alakası yok.

    Söylediğiniz şey evet bilinen bir gerçek fakat doğruluğuyla değil , yanlış bilinmesiyle bilinen bir gerçek :)

    Erkeklerin saçlarının dökülmesinin nedeni testesteron hormonunun fazlalığı değil, dökülmeye neden olan şey saç hücrelerinin androjen hormonuna (testesteron , androjen hormonunun bir türevidir) karşı olan hassasiyetidir. Bu da genetik bir özelliktir. Androjen hormonu fazla olan bir erkeğin saçları hiç dökülmeyebilir veya androjen hormonu normalden az olan bir erkeğin de saçları dökülebilir. Saç dökülmesinin androjen hormonunun miktarı ile alakası yoktur..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrontLiner -- 6 Eylül 2011; 4:58:21 >




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Testosteron mu az?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.