Şimdi Ara

Saç dökülmesi ve hormon testi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
5.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Yaşım 18 ve bu sene üniversiteye girdim ve girmemle birlilkte biraz seyrek olan saçlarım biraz daha seyrek oldu ve sonra daha da seyrek oldu. 6-7 kere kafayı kazıttım bi faydası olur mu diye ama olmadı. Sonra farmasinin garlic şampuanını kullandım 1-2 ay boyunca. pek bir fayda göremedim gibi oldum sonra bioxcin forte kullandım. ondan da hiçbir fayda göremedim. Babam kel deyince herkes sen de kel olacaksın kaçınılmaz diyor. Son iki gündür hunharca araştırma yaptım. Testestoron,DHT olaylarına falan baktım. DHT'nin fazla olmasıyla alakalı diyenler var, başka şeyler söyleyenler var. Ben de bunun sonunca pek bilgim olmasa da hormon testi gibi bir şey oluyorsa yani oluyordur da merak ettiğim DHT oranı gerçekten yüksek mi yüksekse de saça etkisi de varsa bunun bi çözümü var mıdır acaba diye merak ediyorum. Üroloji'ye mi gitmem lazım yoksa dermatoloji,cildiye vs. gibi diğer branşlara mı gitmeliyim? Daha önceden sağlık ocağında kan testi yaptırmıştım acaba vitaminlerim mi eksik falan diye onda da bir şey çıkmadı. Çok kafama taktım şu ara bu yüzden sebebini ve çözümü varsa da yoksa da alayını öğrenmek istiyorum. Ne yapmamı önerirsiniz? Teşekkür ederim şimdiden herkese.

• hormon testini hangi branş yapıyor bilmiyorum ama diğer branşlara gitsen bile eğer öyle bir test gerekiyorsa seni ilgili birime yönlendirirler. Dahiliye olabilir diye düşünüyorum.
    Saç ile ilgili sorunlara dermatalog bakıyor. Ben başka bir dalda saçla iligli analiz yapanı pek görmedim, tv'lerde falan nezaman görsem saç sorunlarını yorumlayanlar dermatologlar.

Kendi yorumum olarak şunu söyleyim o genetik saç dökülmesi malesef büyük ihtimal seni etkiliyor. Herşey genlerle alakalı, babanın saç ve kıl yapısının geni sanada geçmiştir. Fakat bazılarının babası kel olmalarına rağmen o yaşlarda bir sorun yaşamıyor. Birazda şans meselesi. Benim babam 60 yaşında ama hala saçlı inşallah o gen bana geçmiştir.

Baban da senin yaşlarında problem yaşamaya başlamışsa genetiktir. Saç dökülmesini çeşitli bakımlarla ve ilaçlarla önleyen doktorlar olabiliyor. Genetik şiddetli saç dökülmesi durdurulabiliyor mu bilgim yok. Fazla kafana takma daha çok etkiler. Tıp gelişti artık saç ekimi falan yaptırırsın düzelmezse. Saçların güçlenmesini sağlayabilirsin. Sarımsaklı ve biotinli şampuan kullan. Ek olarak eczanelerde biotin takviyesi satılıyor. Onları düzenli kullanırsan saçların kuvvetleniyor ve kalınlaşıyor. Biotin deyince eczacı zaten saç kalınlaştırmak için mi diye soruyor Solgar markasını alabilirsin, alanında en iyi firmadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi felipemassa -- 17 Temmuz 2013; 5:11:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: felipemassa

hormon testini hangi branş yapıyor bilmiyorum ama diğer branşlara gitsen bile eğer öyle bir test gerekiyorsa seni ilgili birime yönlendirirler. Dahiliye olabilir diye düşünüyorum.
    Saç ile ilgili sorunlara dermatalog bakıyor. Ben başka bir dalda saçla iligli analiz yapanı pek görmedim, tv'lerde falan nezaman görsem saç sorunlarını yorumlayanlar dermatologlar.

Kendi yorumum olarak şunu söyleyim o genetik saç dökülmesi malesef büyük ihtimal seni etkiliyor. Herşey genlerle alakalı, babanın saç ve kıl yapısının geni sanada geçmiştir. Fakat bazılarının babası kel olmalarına rağmen o yaşlarda bir sorun yaşamıyor. Birazda şans meselesi. Benim babam 60 yaşında ama hala saçlı inşallah o gen bana geçmiştir.

Baban da senin yaşlarında problem yaşamaya başlamışsa genetiktir. Saç dökülmesini çeşitli bakımlarla ve ilaçlarla önleyen doktorlar olabiliyor. Genetik şiddetli saç dökülmesi durdurulabiliyor mu bilgim yok. Fazla kafana takma daha çok etkiler. Tıp gelişti artık saç ekimi falan yaptırırsın düzelmezse. Saçların güçlenmesini sağlayabilirsin. Sarımsaklı ve biotinli şampuan kullan. Ek olarak eczanelerde biotin takviyesi satılıyor. Onları düzenli kullanırsan saçların kuvvetleniyor ve kalınlaşıyor. Biotin deyince eczacı zaten saç kalınlaştırmak için mi diye soruyor Solgar markasını alabilirsin, alanında en iyi firmadır.

çok teşekkür ederim kafayı da kazıttım zeytinyaglı sabun kullanmaya başladım artık o zaman bi dermatolog a görünmekte fayda var demek ki. tekrar çok teşekkür ederim inş. sana geçmiştir de böyle bi sorun yaşamazsın ilerde :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    anti depresan ve saç dökülmesi
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.