İşyerindeki bilgisayarımda kaynağını hala anlayamadığım bir problem var. (Bu bilgisayar imzamdaki PC değil, başka bir PC) İki gün önce her zamanki gibi işlerimi yaparken birden dondu kaldı. Bunun üzerine kapatıp tekrar başlattım. Bu sefer açılırken donanımı tararken kilitlenip kaldı. Bir kaç denemeden sonra BIOS'a girmeyi başardım ama BIOS'ta da bir iki işlemden sonra kilitlendi. (Kilitlendi derken ekranın donup kalması ve hiç bir şeye tepki vermemesi anlamında söylüyorum) Bir süre kapattım, sonra tekrar başlattım. Windows açılış ekranında şifremi girerken takılı kaldı bu kez. En sonunda Windows açıldı ancak en ufak program açtığımda donup kalıyor. Isınmadan olabilir diye düşünüp açıp işlemci fanını temizledim. Aşırı kirlenmişti ve ısıma problemi vardı. Şimdi ısınma problemi kalmadı ama yine kilitleniyor! Belli ki bir donanım problemi var ama hatayı nerede aramalıyım bilmiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.
ısınma ile ilgili sorun yoksa ram leri, yuvalarını bi,r kontrol etmek lazım. orada da sorun yoksa virüs olayıdır, antivirüs ile çözülmüyorsa dip format atmak gerekebilir.
ekran kartında bi sorun olabilir , arkadaşında öyleydi en fazla 5 dk açık duruyordu bilgisayar oyun açtınmı ekran kartına yüklenip kitleniyordu . Biz böyle 5 dklarla oynadık sürekli sonra hiç açılmadı bi gün bilgisayarı götürdü ve ekran kartının yandığpını sölemişler , yeni ekran kartı taktırdı
Sanırım ısı problemi devam ediyor. Bilgisayarın işlemci ısısı hiç yük yokken BIOS'taki hardware monitöre göre 70 derecede seyrediyor. (İşlemci Pentium 4) Şu anda bilgisayar çoğu programı sorunsuz çalıştırıyor ve saatlerdir kilitlenme problemi yaşamadım. Ancak anakart ısısını ölçmek için yüklediğim programları (MBM ve SpeedFan) çalıştırdığım an tekrar kilitleniyor. İşin ilginci Norton'da tarama yaptırdığımda bile sorun yok, sadece MBM ve SpeedFan'da kilitleniyor. Bilgisayarda virüs yok, ramleri kontrol ettim bir problem görünmüyor. Ekran kartı ise zaten on board.. Yarın fanı değiştirip duruma bakacağız. Düzelmezse sorunu başka yerde aramak gerekecek.