Şimdi Ara

Kilima nakliyesi sırasında yağ akması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün, kullandığım kilimamı yeni taşındığım eve naklini yaptırdım. Fakat eski evime tekrar gittiğimde kilimanın motor yağının yere bir su bardağı kadar akmış olduğunu fark ettim. Bu sorun yaratır mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cereyanakapilma -- 9 Haziran 2013; 11:43:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cereyanakapilma

Dün, kullandığım kilimamı yeni taşındığım eve naklini yaptırdım. Fakat eski evime tekrar gittiğimde kilimanın motor yağının yere bir su bardağı kadar akmış olduğunu fark ettim. Bu sorun yaratır mı?

kötü bir durum tabiki kardeş. 1 su bardağı az değil. bilemem ama herhalde kendi tahminim olsa olsa 2 su bardağı yağ vardır kompresörde yarısı gitmiş gibi. ustalara sorunuz birol ustaya felan pm yapınız. yağ eklenmesi durumu nasıl olur bşizlerde öğrenmiş oluruz. sanrım gaz girişinden eklenmez bu yağ. ustalar bir açıklasın bakalım.
  • 9köy kullanıcısına yanıt
    Bugü başka kilimacılarla konuştum. O yağ değilmiş, kilima gazıymış. kilima borusundan akmış.
  • quote:

Bugü başka kilimacılarla konuştum. O yağ değilmiş, kilima gazıymış. kilima borusundan akmış.

gaz ile beraber yağ çıkışıda olur.ayrıca gaz uçucu maddedir.sıvı olarak bardağı doldurmaz.burada önemli olan klimanın btu sudur.1 bardak yağ klimanın motorunun büyüklüğüne göre önem arz eder.örneğin 9000 btu.da bir su bardağı yağ boşalması ileride motrun arızasına sebep olur.24000 btu da zaten onun 2 katı yağ sistemde dolaşır.1 bardak önemsizdir.
    bu arada görüştüğünüz klimacıya da hayran kaldım.gazı bardağa doldurabilen birisini ilk defa duydum.evet gaz sıvıdır ancak ortam sıcaklığında havayla temasında anında buharlaşır.eğer o bahsettiğiniz arkadaş gerçekten bunu başarmış sa lütfen kendisine tebriklerimi iletin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AYIN KARANLIK YÜZÜ -- 11 Haziran 2013; 1:00:35 >

• Yardımınız için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AYIN KARANLIK YÜZÜ

quote:

gaz ile beraber yağ çıkışıda olur.ayrıca gaz uçucu maddedir.sıvı olarak bardağı doldurmaz.burada önemli olan klimanın btu sudur.1 bardak yağ klimanın motorunun büyüklüğüne göre önem arz eder.örneğin 9000 btu.da bir su bardağı yağ boşalması ileride motrun arızasına sebep olur.24000 btu da zaten onun 2 katı yağ sistemde dolaşır.1 bardak önemsizdir.
    bu arada görüştüğünüz klimacıya da hayran kaldım.gazı bardağa doldurabilen birisini ilk defa duydum.evet gaz sıvıdır ancak ortam sıcaklığında havayla temasında anında buharlaşır.eğer o bahsettiğiniz arkadaş gerçekten bunu başarmış sa lütfen kendisine tebriklerimi iletin.

ben cevap verdiğim gün arkadaşın cevabını gördüm tekrar cevap yazmadım. ustalardan biri yazsın dedim içimden.

cevabınızın yanında güzel bir konuyada değinmişsiniz hocam kompresör yağ miktarları hakkında azda olsa blgilenmiş olduk.

şuan vaktim olsa bir kaç örnek sunup bazı şeyler daha sorucam ama sonra sorayım.

şuan soracağım yağı eksilen klimaya nasıl yağ eklencek hocam bunu öğrensek sizden:))

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.