Şimdi Ara

**KIL DÖNMESİ AMELİYATI OLANLAR** (145. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.448
Cevap
68
Favori
888.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 143144145146147
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selam ben genel cerrahi uzmanı dr hacı mehmet ulusal
    kıl dönmesi ile ilgili sitemde (www.kildonmesi-antalya.com ) bu konuyla ilgili bilgilerimi geniş bir şekilde paylaştım ilgilenenlere elimden gelen yardımı yapabilirim
    herkese selam ve saygılar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar bugün muayene için gittim devlet hastahanesine. Doktor beni domaltti baktı oraya. Ameliyat dedi hemen. Hazır olduğunda gel dedi. Nasıl yapacaksanız diye sordum. Bişeyler dedi ama anlamadım. Açık bırakacakmış bölgeyi. İçine Mürekkep enjekte edecekmiş galiba. 4 dk da bitti muayane. Doktor bugün yat Yarin ameliyat yapalım dedi. Ben yok dedim. Bide perşembe günü ameliyat varmış. Carsambadan yatarim heralde. Bigün önceden yatiriyormus doktor.
    Sizce bu yapacağı yöntem nasıl?

(Mobilden yazıyorum kusura bakmayın)

eğer kıl dönmen çok ileri seviye değilse açık bırakma olma bence. aylarca hergün pansumanı var.Dikişli yöntemlerden ol flep yada primer kapama gibi daha çabuk kurtulursun ama açık bırakmada nüks oranı çok az daha düşük sana kalmış yani

Orijinalden alıntı: koraymfb

eğer kıl dönmen çok ileri seviye değilse açık bırakma olma bence. aylarca hergün pansumanı var.Dikişli yöntemlerden ol flep yada primer kapama gibi daha çabuk kurtulursun ama açık bırakmada nüks oranı çok az daha düşük sana kalmış yani

Doktor açık dedi bende anlamadım. Icine bişey sıkacaz falan dedi.
    Mezuna kaldim. Sinava hazirlanacam yeniden. Bu ameliyatin bi zarari olur mu?

• aklı olan yazın açık ameliyat olmasın. mart sonunda oldum, 1.5 yumurta büyüklüğünde açıklık vardı, haziran başında leblebi kadar oldu bölge. 3-4 gün sonra sıcaktan (doktorun dediğine göre) iyileşme durmuş, terden vs. açılma yapmış hatta. şuan tam boyunu bilmiyorum ama 2 cmden daha fazla olması lazım. önceki sayfaları okuyanlar durumumu bilir az çok. 1 seneden fazla oldu bu hastalık beni eve hapsedeli. geçen sene haziranda ameliyat olup öyle işe gireyim diyordum. iş bilmez doktorlarla vs. kasım sonunda ancak ameliyat olabildim. yine iş bilmezin eline düştüğüm için martta nüks etti. şu güne kadar işte yatıyorum hala.

aman diyeyim malum bölgedeki kılları alın. terledi mi orayı silin. 1 dk sürmeyecek bir iş.
    ...Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri, şahsî menfaatlerini, müstevlîlerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
    Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

• 2 gün önce Göztepe devlette oldum çocuk cerrahisinde (18) YAŞ Altını alıyolar oraya Flap yaptılar galiba baya büyükçe bir Parça aldılar banada gösterdiler benim derdim dikişler ayağa kalkınca çok rahatsız ediyo ve oturmayı bırakın eğilemiyorum bile ve son bişey büyük apdeste gelmiyor bi sorun mu var (stajyerler op :D eğer oraya giderseniz denize selam söyleyin). Edit: bana çok aldılar gibime geldi kıl dönmem 3-4 cm di aldıkları parça 14 cm fln ve baya derindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silverthehedgeho -- 4 Temmuz 2015; 21:15:21 >

Orijinalden alıntı: silverthehedgeho

2 gün önce Göztepe devlette oldum çocuk cerrahisinde (18) YAŞ Altını alıyolar oraya Flap yaptılar galiba baya büyükçe bir Parça aldılar banada gösterdiler benim derdim dikişler ayağa kalkınca çok rahatsız ediyo ve oturmayı bırakın eğilemiyorum bile ve son bişey büyük apdeste gelmiyor bi sorun mu var (stajyerler op :D eğer oraya giderseniz denize selam söyleyin). Edit: bana çok aldılar gibime geldi kıl dönmem 3-4 cm di aldıkları parça 14 cm fln ve baya derindi

Bendede cok aldilar cok aldimlari icin doku dolmuyor oraya ve dolmadikca aciklik kaliyo ufak delik oda kil donmesi tekrar yapıyor bende 3 kere yapti kil donmesi doktor cok almis doku doktor bile denmez onlara gerci.Insallah sizinde oyle olmaz

Orijinalden alıntı: Eyvallah

aklı olan yazın açık ameliyat olmasın. mart sonunda oldum, 1.5 yumurta büyüklüğünde açıklık vardı, haziran başında leblebi kadar oldu bölge. 3-4 gün sonra sıcaktan (doktorun dediğine göre) iyileşme durmuş, terden vs. açılma yapmış hatta. şuan tam boyunu bilmiyorum ama 2 cmden daha fazla olması lazım. önceki sayfaları okuyanlar durumumu bilir az çok. 1 seneden fazla oldu bu hastalık beni eve hapsedeli. geçen sene haziranda ameliyat olup öyle işe gireyim diyordum. iş bilmez doktorlarla vs. kasım sonunda ancak ameliyat olabildim. yine iş bilmezin eline düştüğüm için martta nüks etti. şu güne kadar işte yatıyorum hala.

aman diyeyim malum bölgedeki kılları alın. terledi mi orayı silin. 1 dk sürmeyecek bir iş.

Hocam nerde oldun ameliyat, pansumanlar ne şekilde yapılıyor, bende 1 ay önce açık bırakma yöntemi ile oldum.

Orijinalden alıntı: torres_35

quote:

Orijinalden alıntı: Eyvallah

aklı olan yazın açık ameliyat olmasın. mart sonunda oldum, 1.5 yumurta büyüklüğünde açıklık vardı, haziran başında leblebi kadar oldu bölge. 3-4 gün sonra sıcaktan (doktorun dediğine göre) iyileşme durmuş, terden vs. açılma yapmış hatta. şuan tam boyunu bilmiyorum ama 2 cmden daha fazla olması lazım. önceki sayfaları okuyanlar durumumu bilir az çok. 1 seneden fazla oldu bu hastalık beni eve hapsedeli. geçen sene haziranda ameliyat olup öyle işe gireyim diyordum. iş bilmez doktorlarla vs. kasım sonunda ancak ameliyat olabildim. yine iş bilmezin eline düştüğüm için martta nüks etti. şu güne kadar işte yatıyorum hala.

Hocam nerde oldun ameliyat, pansumanlar ne şekilde yapılıyor, bende 1 ay önce açık bırakma yöntemi ile oldum.

izmir eşrefpaşa hastanesi dostum.

önce mevcut bandaj çıkarılıyor. sargı beziyle kuru bir şekilde yara siliniyor. varsa çıkan kıllar jiletle alınıyor. ardından batticon veya alkollü su ile dezenfekte edilip siliniyor. sonra yarada kanama varsa kurşun gibi bir şeyle yara yakılıyor. ardından fito krem sürülüp bandaj ile kapatılıyor. ilk 1-1,5 ay iğne de dökülüyordu yaraya artık dökmüyorlar onu.

açıkçası ilk 1-2 ağrılı pansuman hariç açık ameliyat genel olarak rahat. birde erken kapansaydı çok memnun kalacaktım.
    ...Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri, şahsî menfaatlerini, müstevlîlerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
    Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

• Arkadaşlar 22 Haziranda kıl dönmesinden ameliyat oldum
    Bugüne kadar pansumanlarımı aksatmadım enfekte olmadı çok şükür fakat hala otururken canım acıyor
    Bu daha ne kadar böyle devam eder
    Bir hafta sonra yurtdışına gideceğim ve aylardır bunu bekliyorum sizce ameliyattan kaç gün sonra etkisi tamamen geçer
    Bisiklet sürme yüzme gibi aktiviteleri yapabilmem için ne kadar süre gelmeli

İkinci ameliyatı olanlar pm atsın konuşmam lazım :(

tam yara kapanıyordu, eve ufak çocuk geldi 2 topa vurayım dedim yara açıldı.
    2. sefer yara kapanıyordu, sıcağın ortasında soğuk aldık ishal olduk, yara açıldı.
    3 sefer yara kapanıyordu, çok sıcak vardı yaraya kötü gelir klima açayım dedim. klima vurdu belki 100 kere hapşırdım demin tuvalette kanama oldu, şuan sızlama var inşallah açılmamıştır diyeceğim ama durum belli gibi.

atları vurdukları gibi kıl dönmesi olanları da vursalar kuran çarpsın sesim çıkmaz artık.

• Beyleeeer beyler ah beyler

Geçen sene buralarda çok gezdim kil donmesi vardi gecen sene ameliyat oldum flep kaydirma ile kurtuldum.

birkac gun once buyuk tuvalete ciktigimda elimi makat deligine dogru gotururken yaranin tam kapandigi yerin ucunda sanki oyuk gibi bişey hissettim. Delik değildi kan veya koku da gelmiyordu ama bir tuhaflik gibi geldi bana. Flep kaydirma ile olanlar bir bakabilir mi sizde de varmi yoksa tekrar mi etti aman Allahim lutfen o kabuslu gunlere donmek istemiyorum yarabbim lutfen :'(

• daha yeni buca seyfi demirsoyda amelyat oldum bana açık amelyat dedi doktor kemiğe kadar inip sonra dikiyoruz dedi amelyat kolay öyle anlatılan gibi muhabbet durumları oluşmadı bende uyutmuşlar narkoz vermeselerde sanırım kandan sakinleştirici vermişler ben bir kendime geldimki yoğun bakıma gidiyorum kendim göremesemde yumurta büyüklüğünde bir oyuk olduğunu u şeklinde dikiş olduğunu söylüyor valide kıl dönmenizin şekline göre amelyat şeklide değişiyor gençler kiminizinki topakl halinde kiminizinki bir çember gibi kimininkiyse dağınık bazısınıkide benimki gibi dikine toplu halde anladığım kadar toplu halde olunca doktorlar tek seferde çıkması yüzünden daha memnun olup daha kolay hallediyorlar lakin ızdıraplarımız amelyattan sonra başlıyor hepimiz farklı tepki veriyoruz mesela benim amelyat yarasında bişi yok ama etrafı sürekli küçük küçük su topluyor pansuman genelde batikon sürülüp üstüne gazlı bez kapatılmasıyla oluyor..her gün her gün amelyatlı amelyatlı sağlık ocağına git gel zor oluyor yada hastahaneye tabi bünyesi sorunsuz olanlar bir defada bu pansuman işini ebeveyn yada yakınlarından öğrenip yapmalarını isteyebilirler fakat olay cok hassas tekrar en ufak bir nevane girse içeri iş komple sarpa sarıp en başa dönüyor ve çalışıyorsanız bir sürü işiniz vs aksıyor doktor 6 hafta pansuman 6 ay yüksek hijyen sonrasındada dikkat edilecek dedi biri önceki sayfalarda oluşumunu açıklamış erkeklerde cilt 35den sonra normalde sertleşmesini tamamlıyor diye biliyorum ama bizim amelyatlı bölge yumuşak kalıyor yani sürekli tekrarlama ihtimali var sanırım dikkat ve hijyenin çok önemli olduğu çok fena bir illet bu hepimize geçmiş olsun

Ben de 04-06-2015 tarihinde ameliyat oldum,Ameliyat olacaklar yada olmayı düşünenler için tecrübelerimi aktarmak amacıyla yazıyorum.

Bu illete seneler önce (yaklaşık 10 sene) yakalanmıştım,otururken kuyruk sokumumda ağrı hissetmeye başlamış ve bunun pc başında çok oturmaktan olduğunu zannetmiştim.
    Bir süre sonra ağrı olan bölgede şişkinlik hissettim,çıban falandır deyip geçtim.Bir akşam banyo yaparken şişkinlik patladı ve içinden irin aktı,oh tmm kurtuldum çıbandan deyip sevindim.Ertesi gün iş yerinde bi arkadaş pantolonun lekelenmiş dedi,aynadan baktığımda tam kuyruk sokumu hizasında bozuk para büyüklüğünde leke vardı.(o gün bugündür açık renk pantolon giyemiyorum)

Ameliyatın korkutuculuğu bi tarafa en çok da totomuzu göstermeye çekiniyoruz,bunu kabul edelim.El ayak gibi olmuyor,kendimiz göremediğimiz gibi "kanka şuna bi bak yaa " da diyemiyoruz.Hastalığın en zor kısmı bu ve tedavinin geciktirilmesindeki en büyük etken yine bu.Ben de bu saçma sebep yüzünden doktora gitmek yerine kendimce çözümler aradım.Yara önce şişiyor sonra patlayarak kokulu pis bi iltihap akıtıyordu,pantolondan belli olmasın diye bez yada ince havlu gibi şeylerden tampon yapıp geçici çözümler deniyordum.yaklaşık iki sene böyle geçti,sonra akıntı falan kesildi.

Bu arada kıl dönmesini duydum,o güne kadar kıl dönmesini sadece yüzdeki kıllarda olna basit birşey olarak biliyordum,hayatın acı gerçekleriyle yüzleşmemiş toy bir delikanlıydım kıl dönmesini duyduğumda (ki internet bu kadar yaygın değil ve bilgi zenginliği ve ulaşılabilirliği de bu kadar çok değildi) bu hastalığı araştırmaya başladım,belirtilerim tamamen kıl dönmesine uyuyordu ancak akıntı kesilmişti,normalde bu hastalığın tek çaresi ameliyat deniyordu ama bi sıkıntım kalmamıştı.Akıntının kesilmesi de yaklaşık iki-üç yıl kadar sürdü ancak uzun süre oturduğumda kalkınca kuyruk sokumumda ağrı hissediyordum,oturduğum yer ve süreye bu ağrı bazen şiddetli bazen hafif oluyordu.

Fakat bir gün kuyruk sokumundaki ilk sinüsten daha aşağıda makata yakın yerdeki yumuşak dokuda bi akıntı farkettim,kabus geri dönmüştü.İlk akıntı olan yer kapanmış fakat daha aşağıdan yeni bir sinüs peyda olmuştu.fakat akıntılar eskisi kadar sık ve yoğun değildi.İlk zamanki gibi şiddetli ağrı ve şişlik olmuyor iki üç günde bir hafif akıntı oluyordu.İç çamaşırımı da iki üç günde bir değişip problemin çözümünü yine erteliyordum.yaş kemale erip geçmeye başladığında ne zaman kadar erteleyeceğim dedim,belli ki bu hastalık ameliyat olmadan geçmiyor,totosunu gösterecek ilk ve tek adam da ben değilim dedim ve doktora gittim.(zamanla insanın fikirleri değişiyor tabi keşke ilk zamanlarda böyle düşünebilseydim yada bana bunları aşılayan birileri olsaydı)

Doktora gidip hazineyi açmışken basur probleminden de bahsedeyim dedim,toplumumuzda tabu haline gelmiş bir hastalık bu,hemen herkeste var ama sorarsanız kimsede yok. basur sadece otururken rahatsızlık veriyor,sert yerlerde oturursam falan.Onun dışında yiyip içtiklerimden yada boşaltımdan yana hiç bir sıkıntı yok.Bunu da araştırdığımda kendi kendime teşhis koymuştum: "external hemoroid" yani dış basur.Neyse doktora gittiğimde iki şikayetimi de ilettim,muayene sonunda basurun external olduğunu 3 memeninde alınmasının riskli olduğunu söyledi ve rektoskopi yaptırmamı istedi.Bir de rektoskopi testi yaptırdık,bilmeyenler için izah edeyim makat ağzından kalın barsağın kıvrıldığı bölüme kadar olan yaklaşık on santimlik kısmın incelenmesi,kolonoskopinin kısa versiyonu.Flexible rektoskopi yapıldı yani hortumla bakıldı uyutma yada uyuşturmaya gerek görülmedi,zaten acı veren bir test de değil.Bu test barsaklarda sorun olup olmadığını kontrol için yapılıyor,kanser belirtisi vs varmı diye,çok şükür temiz çıktı.

Kıl dönmesi için ameliyat dedi doktor,programı belli olmadığı için sonraki ayın başında gidip ameliyat için gün almamı rica etti.iş yerindeki sıkıntılar ve kritik durumlar nedeniyle ameliyatı erteledim 4-5 ay,nihayetinde işten çıkarıldım ve ameliyat olmanın tam zamanı dostum dedim kendime.gidip gün aldım ve başta da belirttiğim gibi 4 haziranda ameliyat olacaktım.bir gün önceden gelip yatış yapmamı istediler,bu ameliyat öncesinde hastayı hazırlamak için yapılan birşey,ben sabah geleceğimi söyleyip izin aldım.gece 12 den sonra birşey yiyip içmememi tembihlediler,bunun sebebi lokal yada genel anestezide verilen ilacın mide bulantısı ve kusmaya sebep olması.mideniz dolu olursa mide bulantısı ve kusma hadidesinden kaçış yok.bir de barsakları iyice boşaltın,birşey yiyip içmemek yeterli olmayabilir.benim gibi barsakları tembel biriyseniz birgün öncesinin posasını içinizde tutuyorsa bünyeniz ameliyat sonrası kötü bi kabızlık yaşarsınız.Ben birşey yiyip içmedim ancak yemiş olduklarımı ameliyat sonrasına kadar boşaltamadım.ameliyat ve sonrasında amliyat yerinden ötürü kabız yapıcı şeyler veriyorlar sanırım.

öğle vaktine doğru üzerimi değiştirip ameliyat elbisesini giydim,elbisenin arkası açık oluyor,bi ip var ama faydasız,boxerımı çıkarmadan yattım sedyeye ve filmlerdeki o klasik sahneyi yaşayarak gittim ameliyathaneye.kafamda bone hastahane koridorlarında, tavanı ve etrafta bana bakan insanları seyrederek,yanımda gelen güzel hemşireyle akıp gidiyordum.tabloyu bozan tek şey kalın bıyıklı hasta bakıcıydı,hiç o hemşireyle uyumlumuydu Allah aşkına,neyse..
    Ameliyat öncesi bir bölüme aldılar beni,daha doğrusu herkesin yolu oraya düşüyor,serum takılıyor bu serumun içinde sakinleştirici var,ameliyat sıranızı beklediğiniz yer burası.şans bu ya,en sondan ikinci olarak ameliyata alındım,saat 3 civarıydı.

Ameliyat masasına oturup ayaklarımı sarkıtmam istendi,öyle yaptım.bıyıklı hastabakıcı başımı ensemden kavrayarak aşağı bastırıyordu,anestezist doktor omuzlarımı aşağı sarkıtmamı yorgunmuş gibi oturumamı söyledi,sanırım omurlarla ya da sinirlerle alakalı bir durum.lokal anestezi olacağını ve bunun için belimden bir iğne yapacağını söyledi.belime birşeyler sürdü ve her sürüşünde ne yaptığını ve sonra ne yapacağını belirtti.iğneden korkan biri değilim ilmini bilen biri yparsa da acıtan bir şey değil.belimden yapılan iğnede de hafif bir yanma hissi oldu,onun dışında hiç bir acı olmadı fakat sinire değdiğinde sol bacağım istemsiz şekilde tekme atar gibi oldu,onlar buna hazırlıklıydı,hasta bakıcının beni tutması o esnada yaşanabilecek problemleri önlemek içindi.elektrik çarpması gibi birşey hissedip hissetmediğimi sordu doktor,evet öyle oldu dedim,tmm ilacı veriyorum dedi ve o andan itibaren sol ayağımdan yukarı doğru hafif bir yanma ve hissizleşme başladı.

Anestezi kısmı bitmiş artık ameliyata hazırlık başlamıştı,yüz üstü masaya yattım,biri boxerımı ayaklarıma kadar indirdi,aslında ben çıkarıp attıklarını sanmıştım gece ayaklarımı hissetmeye başladığımda ayak bileklerimde olduğunu farkettim :) ameliyat esnasında tansiyon nabız vs. için küçük aletler takılıyor parmak uçlarına,bilinç yerinde,dokunmaları hissediyorum,bıçağın baskısını,lazerin yakışını hissediyorum ama bu parmağınızla kolunuza yapacağınız çok hafif bir dokunuş gibi,acı kesinlikle yok lazerin eti yaktığı zaman çıkan kokuyu duyuyordum.bu tür ameliyatları çok izledim,ne yaptıklarını tahmin edebiliyordum.ameliyat yaklaşık 40 dakika sürdü,sonrasında sedyeye alıp başka bir bekleme odasına alındım.burası da ameliyat öncesi beklediğim odanın bitişiğiydi,ameliyattan çıkanlar burda bekletiliyor ki herhangi bir komplikasyon vs. oluşma riskine karşı müşahade altında tutuluyorsunuz.görevli hemşireler sürekli nasıl hissettiğinizi ağrı sızı olup olmadığını soruyorlar.ameliyathane soğuk olduğundan kimileri çok üşüyor,ameliyattan çıkan bir kadın resmen titriyordu,sıcak hava üfleyen hortumlarla ısıttılar kadını.sanırım orda da 15 dk. falan bekledikten sonra odama çıkarıldım.Doktorum istedğim gibi yatabileceğimi söyledi,ameliyat yerini diktiklerini anladım fakat komple mi diktiler yoksa bir kısmını mı anlamamıştım.

diş çektirmek için morfin vurulanlar çenesi için ne hissettiyse,lokal anestezide belden aşağısı için aynı hisler geçerli.kütük gibi oluyor,insan felçlilerin neler hissettiğini az da olsa anlıyor.hele kiloluysanız daha zor,kendinizi hareket ettirmek bir yana kimsenin yardımı da olamıyor.bir kere yattınızmı öyle kalıyorsunuz.benim bacaklarımı hareket ettirmeye başlamam gece 11-12 civarını buldu.yerde uzun süre ayağınız üstüne oturduğunuzda kalkınca bi hissizlik karıncalanma vs hissedersiniz ya aynen öyle oluyor ayaklarınızı hissetmeye başladığınızda.hemşireler baş ağrım olursa kahve içmemi bunun iyi geldiğini söyledi ama Allaha şükür bulantı yada baş ağrısı hissetmedim.zaten sürekli serum ve ağrı kesici verdikleri için ameliyat sonrasında da hiç bir ağrı sızı hissetmedim.

refakatçi olarak kardeşim yanımdaydı,pansuman yapılırken ona sordum,yaranın ortasından dikiş atıldığını gerisinin açık olduğunu söyledi.yani ameliyatım açık ameliyattı,bunun tekrar riskinin az olduğunu fakat iyileşme sürecinin uzun ve meşakkatli olduğunu öğrenmiştim.cuma günü amelyiat oldum ve pazar günü sabah muayenesinden sonra taburcu oldum.her doktor böylemi bilmem ama benim doktorum (devlet hastanesinde ameliyat oldum) haftasonu da hastalarını kontrol eden bir doktor.bu sayede pazartesiyi beklemeden taburcu oldum.zaten cuma akşamı yürümeye ve tuvalete gitmeye başlamıştım.hastane yemeği her ne kadar kötü olmasa da beni doyurmuyordu ayrıca o yatak beni daha çok hasta etti.resmen yanlarım çürüdü,yatak üzerindeki sünger benim gibi 125 kilo olan biri için yok sayılabilir.demirin üzerinde yatıyor gibiydim,uyku uyumak bi tarafa yatmak işkence gibiydi.ilk zamanlar sağlık ocağına gidip pansuman yaptırıyordum,sonra valide yapmaya başladı pansumanı.rif diye bi antibiyotik iğneyi yaraya döküyorduk, fito kremi de etrafına sürüp gazlı bezle tampon yapıyorduk,artık rif kullanmaya gerek görmedi doktorum,fito kremle pansumana devam ediyoruz.yaranın 90% ı kapandı.oturma minderi almıştım ancak ilk etapta pek işe yaramadı açıkcası.yaranın 75% i kapandıktan sonra biraz faydası oldu diyebilirim.kilo yüzünden oturma minderi de fayda etmiyor ki zaten en iyisi yatıp dinlenmek.

uzun bir araba yolculuğu yaptım hafif sızı olsa da rahatsız edici bi sıkıntı olmadı.yanımda valide olduğu için pansumanı ihmal etmedim,iltihap falan da olmadı çok şükür.tabi ben evde yattığım için steril bi ortam sağlayabildim,böyle imkanı olmayıp çalışan hastalar hijyen durumuna çok dikkat etmeli,iyileşme süreci oldukça uzayabiliyor.

Bütün bunlara rağmen ikinci akıntının başladığı yerde akıntı hala devam ediyor.önceki gibi bir sinüs yok,doktorum da belirgin birşey bulamadı,terleme gibi birşey oluyor sanırım ameliyat yeri iyileşince akıntı için yine gideceğim.

Bu hastalığa yakalanan arkadaşlar,kız yada erkek farketmeksizin derhal doktora gidin.Bunda utanılacak birşey yok,kimse sizin totonuza bakmak için sırada beklemiyor,veya gidip totonuzu açtığınızda sizle alay edilmiyor.evet toplumumuzda malesef böyle yavşakça tavırlar sergiliyoruz.kıl dönmesi ameliyatını duyan "oo kestaneyi çizdirmişin" muhabbetine giriyor ama farketmez,elalem ne derse desin tedavinizi geciktirmeyin.muayeneler mahrem bir ortamda sadece doktor tarafından yapılıyor,hastanede yattığınız süre içinde de mahremiyete dikkat ediliyor.şimdi hastanelerde hemşirler de var,erkek hastaya hemşirler hizmet verebiliyor.bayanların gidebileceği bayan cerrahlar da var.(yakın zamana kadar bulunduğum ilde bayan genel cerrah yoktu,şu an var) bu hastalığı uzun zaman çekmiş ve tedavisini geciktirmiş biri olarak söylüyorum bunları.bana akıl veren olmadı,yol gösteren olmadı benim aklım 30 yaşımda başıma geldi,siz aynı enayiliği yapmayın.Rabbim hepimize şifa versin vesselam.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.