Şimdi Ara

Kıbrısta Üniversite Okumak (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
3
Favori
54.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben 14 yıldan beri burda yaşıyorum ve şu anda yakın doğu üniversitesinde okuyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: weRDim_aYaRi

yardımlarınız için çok tşk.ler daha detaylı bilgiler veren olursa hem ben yararlanmış olurum hemde kıbrısta okumak isteyen arkadaşlar yararlanmış olur

Eğitim bölümünde KKTC deki üniversiteler hakkında yeterli bilgiler var. Tercih zamanında baya bir ilgilenen olmuştu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marco87

Daü'de okuyorum, bütün içtenliğimle söylüyorum ki sakın kıbrısta öğrenci olmak gibi bi hata yapma!!!!

2yıl önce buna benzer bi konu açmıştım foruma ve bana gelme burda yaşanmaz gibi şeyler söylemişlerdi sallamadım, pişmanım..

geçiş yapmaya çalışıyorum türkiyeye adamlar her türlü engeli çıkartıyolar. yaşam pahalı, doğru düzgün internet yok, dersler saçma sapan geçiyor (iletişim) bölümle alakasız birsürü ders var almak zorunda olduğum..

gidebilirsen bulgaristan, macaristan o taraflara git, şimdiki aklım olsa hayatta gitmezdim kıbrısa.. tek iyi tarafı çok fazla yabancı var, ortam iyi oluyor, ingilizcen çok iyi gelişiyor, afrika kabilesinden gelende var, ürdünlü zenginlerden de var, iranlı hatunlardan da.. ama tek bunun için gitmeye değmez

birkac sene evvel bizde oyle diyorduk burasi rezalet burda okunmaz vs. zamanla alisiyorsun aslinda bu tamamen sosyal hayat beklentilerin bir anda fos cikmasiyla o hayallerdeki universite yasantisinin yalan olmasiyla hatta buyuk sehirlerden geliyorsan kucucuk bir adada hapis kalmis gibi hissetmenle alakali. Yani aslinda okulun bir ilgisi yok. Lakin birine gelin yada gelmeyin demeden once mantikli dusunmek lazim sen bu adamin gelecegi ile oynuyorsun belkide. Desenki burada hayat yok gencliginizi yasamayacaksiniz vs. tamam ama kibrista okunmaz yok bulgaristana vs, gidin demekle olmuyor kaldiki o bahsettigin ulkelerden kac tanesine gittin. Daha savastan cikali kac yil olmus bosnanin? Bulgaristanda akin akin gocenler kac senesinde niye gocmus? Para ile sinav gecip diploma almalar ne zaman bitmis yada bitmismi? Bu kararlarin donusu cok zor o yuzden birsey soylemeden evvel iki kere dusunmek lazim.

yatay gecismi diyorsun sirf benim tanidigim/bildigim 8 kisi gecti Turkiye ye bolum bolumde soylerim gerekirse 1 tanesi haric isim bile veririm

Izmir Ege Universitesi Radyo/Tv/Sinema
    Bilkent Uluslarasi iliskiler
    Ankara Universitesi Hukuk
    Istanbul Universiti Elektrik-Elektronik Muhendisligi
    Tokat GOP Isletme
    Tokat GOP Isletme
    Sakarya Universitesi Makina Muhendisligi
    Samsun 19 Mayis PDR

yani oyle gecis yok falan diye bir sey yok elbetteki herkes gecemeyecek kaldiki gecis kisminda tum olay senin gececegin universite ile alakali senin bulundugun universitenin hic bir alakasi yok bu surecte. Ne yani transkript vermiyorummu diyecekler yada gecisin kabul edilse dosyanimi vermeyecekler.

Ders programlari zaten 3 assagi 5 yukari her universitede aynidir yani nasil olupta cok sacma dersler aliyorum isletmeyle ilgisiz dersler aliyorum diyebiliyorsun onuda anlamadim.

Burasi pahali ,sosyal hayat kisitli,ulasim sorun,yemek sorun vs. desen tamam anliyacagimda ders iceriginden yatay gecisten vs. dem vurman komik olmus bence.

Bende kibrisa olup bitmiyorum hatta zamaninda dogru durust arastirmis olsaydim kesinlikle almanya/avusturya dan birine gitmeye calisirdim ama bugun 100 kere sorsalar bulgaristan/bosna/macaristan/romanya/moldova vs. mi yoksa kibrismi diye 100 kere kibris derim.
  • yaşam çok ciddi pahalı
    en basitinden otobüs dolmuş vs yok
    taksi var heryere

ayrıca ders çalışmak için seni zorlayan bir şeylerin olması gerekiyorsa muhtemelen bırakıp gelirsin
    3 arkadaşım var kıbrısı bırakıp gelen
  • daha düşünme aşamasındayım kesin karar vermedim ama büyük ihtimal kıbrısı seçicem... değerli bilgileriniz için tşk.ler
  • ydü deyimn ayda 600e gayet rahat yaşıyorum.1000 tl ye 4+1 dayalı döşeli evler var.2.dönem geçiyorum sahsen
  • Ablam orada okuyor.Her şey acayip pahalı.Ne zaman tatlillerde buraya gelse, giderken artı bir valizde besin maddesi götürüyor
  • Ben bu sene araştırdım baya, OTDU KKK'ne burslu olarak puanım yetiyordu. Fakat gitmedim para meselesi yüzünden. Bir arkadaşım orada okuyor. Özel yurtta kalıyor, dönemlik 2 bin lira galiba (tam bilmiyorum). Ayrıca masrafın falan da oluyor ayda en az 600 TL harcarsın duyduklarım kadarıyla. Benim bütçem buna yetmiyordu ve gitmedim. Şuan tekrar hazırlanıyorum, İstanbul'da okumak için.

Bir de sen okul ücreti falan vereceksin, benim için burslu bile masraflı geliyorken... Tabi senin durumunu bilemem, ailen rahat karşılıyorsa gitmelisin.

Arkadaşım kampüsün içinde her istediklerinin mevcut olduğunu söyledi. Yani dışarı çıkmalarına fazla gerek kalmıyormuş. Zaten çıksa da dağ taş. Sosyal imkanlar biraz kısıtlıymış bu yüzden sıkılabilirsin ama alışırsın. Merkeze uzakmış biraz illa araba ile gitmek lazımmış. Okumak için iyi bir yer, sonuçta senin kararın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: weRDim_aYaRi

çok tşk. ederim büyük ihtimal güverte bölümü yazmayı planlıyorum... orda okuyan türk arkadaşlarla bizde kendi aramızda dost oluruz zorluklara beraber göğüs gereriz hem maddi hemde manevi bakımdan insanın kendisine destek verebileceği bi dosta ihtiyacı var sadece üniversite bakımından değil tüm hayat boyunca

ben güverte bölümünde okuyorum sınıfın yüde yüz türk olur merak etme.
  • tşk.ler arkadaşlar bilgiler için
  • arkadaşlar ben 2. tercihlerde kıbrısta bi üniversite yazsam yerleşsem kayıt olup dondursam kaç para ödemem gerekir ? bilgisi olan yardımcı olabilirmi
  • Ekmek burda yazılanlar gibi pahalı değil
    Ekmek 85 kuruş.Ben İstanbul da Kadıköyde oturuyorum ve 1 TL veriyorum

Her bölgede askeri kantinler var.İstanbulda ki fiyatlardan 30-40 kuruş fazla en fazla.Kantin dendiğine bakma bildiğin market.
    Ulaşım toplu taşıma yok denecek kadar az.3-4 arkadaş taksiyle dolaşırsanız sizin için daha iyi olur.1 kişi için 2 kişi için pahalıya gelir.

Aylık 500-600'e geçinebilirsin.Daha fazla tutmaz tabi bu senin lükse kaçıp kaçmamana bağlı birşey.

Ama imkanın varsa çalış Türkiye de İTÜ BOĞAZİÇİ ODTÜ BİLKENT YTÜ gibi ismi olan okullarda oku.Gelip Kıbrısla uğraşma.

Ve buraya gelicek insan karakterli bir insan olmalı.Burda karıyla kızla kumarla night cluplarla kafanı karıştıracaksan sakın ama sakın gelme.Hem kendini yakarsın hem aileni..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Isbara ALP -- 5 Ekim 2011; 21:07:29 >
  • slm bnd arastrıyorum soyledıklerınle baya tatmın oldum ama bıde su sorunum var her bolum ıcın gecerlı bu ama muhendıslık okucam mekatronık veya elektronık yanı turkıyedekı unılere gore daha sonra ıs bulma ımkanım nasıl olur cunku okudgn unıversıteyı goz onunde tutuyolar cok ozelde calısırken bu bana avntj olurmu veya dejavntjmı olr
  • Arkdaslar Kıbrıs'ta hukuk okuyan arkadaslar varsa iletişime gecebilirmiyiz acaba kimseyi bulamadım şimdiye kadar
  • DAÜ başlığına merak ettiklerimi karaladım bende, cevap gelir umarım...

Kıbrıs kıbrıs derken kıbrıs'sız kalmayalım da :/
  • Şimdi öğrenci adayı arkadaşlara yararlı olacağını düşündüğüm bir kaç önerim olacak. Evet kıbrıs çok pahalı bir yer. Eğer İstanbulda oturmuyorsanız Uçak ile istanbul Ankara vs yapıp oralardan evinize otobüs ile geçeceksiniz. bu başlı başına bir eziyet. Kıbrıs her ne kadar yavru Vatan olsada pek de öyle değil. Gurbet acısı çekersiniz. Ortalama ailenize bir dönemde vereceğiniz yük 15.000 ile 20.000 TL arasıdır. He diyorsanız ki benim ailemin maddi gücü var kıbrısı tavsiye ederim puanlar düşük vs vs. ama diyorsanız ki yok kardeşim benim ailem bu kadar yükün altına giremez girse bile ben istemem böyle bir şeyi. yapacağınız şey çok basit. biraz daha çalışıp çok değil 10-15 net daha yapıp hem Türkiyede okuyacaksınız hem büyük ihtimal büyükşehirlerde okuyacaksınız İst vs gibi. prestijli ve maliyetsiz olur. Eğitim Türkiyede çoook daha iyi. Seçim sizin tamamen sizin şartlarınıza bağlı. Allah hepinizin yardımcısı olsun. Haaa birde Kıbrısss çook sıcak. Klima elektrik vs maliyeti ve aşırı sıcaklarıda düşünmelisiniz. Kıbrıs=Çöl
  • Okulları Çok iyi araştırın. Çok büyük bir kısmı ingilizce eğitim veriyor. Beş para etmez bir hazırlık sınıfından sonra ilk senenizde hoca sınıfa giriyor ve "Hello" deyip ingilizce ders anlatmaya başlıyor. Hukuk eğitimi zor diye biliyorum. Hocalar bırakmak için ellerinden geleni yapıyorlarmış. burda yazılanlar çok önemli ama sizin yapmanız gereken tek şey KALBİNİZİN SESİNİ DİNLEMEK...
  • quote:

Orijinalden alıntı: U.

DAÜ başlığına merak ettiklerimi karaladım bende, cevap gelir umarım...

Kıbrıs kıbrıs derken kıbrıs'sız kalmayalım da :/

daü baslıgının linkini yazarsan yardımcı olayım.aynı sekilde diger arkadaslarada
  • Arkadaşlar Alıntıdır...

1. Okulların hemen hepsi gelişmişlik , öğrenciye sunulan hizmetler, altyapı , ulaşım hizmetleri, teknoloji ve gelişmeye açık dünya görüşüne kapalılar.
    2. Okullar öğrenciyi sürekli yolunacak bir Tavuk olarak görüyor.. Okuldaki her hizmet Ekstra paralar karşılığı yapılıyor, normalde parasız olan uygulamalardan ya para talep ediliyor ya da fazla öğrenci yararlanmasın diye anlamsız istekler ve maddeler getiyor okul yönetimleri.
    3. Okulun “sosyal faaliyet” ve “kulüpler” olarak gösterdiği olanaklar da bu paralı ve maddelerini uygulamak için Ekstra'dan gayret sarfetmeniz gerekmekte..
    Örn: Ücretini ödemenize rağmen okulun havuzundan veya vücut geliştirme salonundan faydalanabilmek için 60-70 YTL civarı bir parayı sırf muayeneye ödemek, ardından havuzda yüzmek için Silip mayo denen şeyi giymek..??!!?
    4. Okullar ödenen para ve hizmetlere karşı okullar çok yavaş gelişmekte ve öğrenciye yansıyan olanakların oluşması çok nadir ve çok geç oluyor.
    5. Okulların sürekli üniversitemiz Büyüyor diye iddia ettikleri şey aslında onların Fakülteleri büyüterek Daha Fazla Gelir elde etmek istemeleri ki bu normal karşılanacak bir durum ; fakat bu durum beraberinde öğrenciye verilecek olanakları engelliyor!
    6. Okullar şehir merkezinden uzakta kurulmuş olmaları nedeniyle hepsinde ulaşım Yalnızca Okul servisi ve ticari Taxiler ile sağlanıyor, minibüs veya özel otobüsler kampüslere servis yapmıyor!
    7. Okulun Servislerini kaçırırsanız 1 saat bulunduğunuz yerde beklemek zorundasınız, veya bir Taxi tutup kapüse gitme yolunu seçebilirsiniz.
    8. Okulların sınıf kaliteleri bölümden bölüme değişmekle birlikte genellikle dışarıdan ve sınıfların içi bakımından Büyük birçoğu bir Devlet Üniversitesi Görünümünde..
    Yani insan burası Özel bir okul olamaz diyor ilk gördüğünde! Ama zamanla bu acıyı kabullenmek zorunda kalıyor…!
    9. Küçük üniversitelerde Öğretim elemanları ve Rektörle birebir temaslarınız daha rahat ve senli benli, fakat özellikle Doğu Akdenizde biraz da Yakın Doğu'da Rektör , Dekan ve Öğretim üyeleri ile ilişkileriniz daha sınırlı, ve öğrenciye daha az ilgi gösteriyorlar..
    10. Okullar Yurt fiyatlarını tamamen istedikleri gibi okulun ne kadar paraya ihtiyacı varsa o kadar zam yapabiliyorlar.. Buna ne KKTC meclisi ne de YÖK'ten bir itiraz gelebiliyor.
    Örn: Yakındoğu Üniversitesi 2004 yılından beri yurtta odada yaşıyan kişi orantısına bağlı olarak her yıl % 30 ila % 70 arasında bir zam yapmaktadır.. ve bu fiyatın gelecek yıllar ne olacağını ancak Allah biliyor… Okul para ihtiyacı duyduğu her sene yurda en az % 30 oranında zam yapıyor!!! Bu da büyük bir mebla!!!
    11. Ücretler adadaki okulların büyük bir çoğunluğunda EURO üzerinden.. Bu da geçmişte DOLAR üzerinden zarar eden okulların bir önlemi. Fakat bu önlem en çok öğrencileri yakıyor!
    12. KKTC'de kişisel haklarınızı savunmanız çok zor bir ihtimal.. Olsa bile insanlar ve oranın büyük kurumları diplomasiyi ve diğer olanakları kullanarak örtbas edebiliyorlar.. Buna en güzel örnek bu sene Kıbrıs genelinde yaşanan Yurt ücretlerini Protesto mitingleridir.
    Tüm özel üniversiteler bu mitingleri Ustaca Türkiye medyasından gizlemeyi başarmış ve olası öğrenci kaybını en aza indirmeyi başarmışlardır..
    13. Kıbrıs'ta eğer başınıza bir haksızlık gelirse bunu kanıtlamanız ve uygulamayı durdurmanız çok çok zor çünkü ada kendine has bir demokrasi uyguluyor. Resmen bir Muz Cumhuriyeti..
    14. Adada 5 yılda bir su kaynaklarının denetlenmesi yapılmakta ve sonuçlar içilebilir su kaynaklarının adada yalnız bir , iki yer olduğunu göstermekte.. Diğer su kaynaklarını tüketen kişiler ki bu ada su kaynaklarının %80'i gibi bir rakam bu kişilerde ileride Başta Böbrek rahatsızlıkları, kireç ve hatta hatta Hepatit A olma ihtimalleri bulunmakta Çünkü Adada sağlık denetimleri yapılmakta ancak Nadir ve Yaptırım Uygulanmamakta, sadece Tespit Ediyorlar!
    15. İçtiğimiz ve kullandığımız sular hem saçlarımızı döküyor, hem bizleri zaman zaman ishal ediyor hem de sağlığımıza zararlı, peki devlet hastanelerini Kıbrısta kullanabiliyormuyuz?
    16. Devlet hastaneleri başta adada yaşayan kıbrıslılar için düzenlenmiş; ki onlar da bundan faydalanamamakta, hastaneler Pis, düzensiz, kendiniz kendi doktorunuzu ve muayene olacağınız yeri bulmak zorundasınız, danışma diye bir şey yok, ve Hijyen Sıfır!
    17. Sağlık olayı tamamen bitmiş adada.. Türk öğrenciler adada tedavi olmaya kalktıklarında Türkiyedeki fiyatın 2 katından fazla ve sağlıksız ortamlarda ameliyat vs. olma durumunda kaldıklarından Birçoğu hemen Türkiye'ye tedavi veya ameliyat olmaya gidiyorlar..
    Kıbrıs halkı için de farklı bir durum söz konusu değil, onlar da ya vatandaşı oldukları Birleşik Kıbrıs Cumhuriyetinin yasal topraklarına gidip orada tedavi oluyorlar (Rum Tarafı) , ya da Onlar da Türk öğrencilerin yaptığı uygulamayı yaparak Türkiyede tedavi olmayı seçiyorlar.
    18. Adada Kesinlikle bir Türk – Kıbrıslı ayrımı var. Kıbrıslıların Türklere bakışı çok kötü. Kıbrıslılar kendilerini daha yüksek bir ulus ve Avrupalı Rumlar olarak Avrupaya ait bir ulus olarak görüyorlar. Türklere çok uzaklar.
    19. Adada kumar ve Sex batağına saplanmanız muhtemel ; çünkü bu iki sektöre de hem kız , hem erkek öğrenciler adada hizmet veriyor!
    20. Alışveriş merkezlerinin en büyüğü LEMAR (Lefkoşa Marketçilik; sahibi CIU Uluslararası Kıbrıs üniversitesinin sahibi) ki orada bile birçok çeşit ve zorunlu alışverişlerde gerekli olacak ihtiyaç malzemelerini bile bulmakta güçlük çekiyor insan ; çünkü adaya mallar deniz yoluyla akıyor ve siparişleriniz acilse bile en erken 7 ila 10 gün arası bir sürede geliyor.
    21. Telefon adadaki en büyük problemlerden biri!
    Akşam saat 6'dan sonra hem cep hem de sabit hatlar kitleniyor ve arama çok güçleşiyor.Sabit telefonlarda siz görüşme halindeyken telefon karşıdakinin yüzüne bile kapanabiliyor (hattan düşme bol yaşanan bir durum).
    22. Adada aktif olarak 2 Cep telefonu operatörü hizmet veriyor.Bunlar Telsim ve Turkcell.
    Ama burada herşeyde olduğu gibi Turkcell'den de kalite beklemeyiniz. Çünkü o da kıbrıs malı ve gerek görüşme kalitesi, gerek verdiği hizmetlerle biz resmen dötümüzle gülüyoruz bu iki operatöre. Çünkü GPRS bile 2006 yılının başında adaya geldi!
    MMS yine 2006'da adaya geldi! Bu 2 serviste sadece Turkcell'de henüz Telsim MMS ve GPRS'i aktif hale getirmedi, hatta ve hatta Telsim'in SMS servisi göçmüş vaziyette,başka kişinin attığı SMS size 50-60 defa tekrar tekrar gelmekte umarım bu sorunu çözmüşlerdir!
    23. Telefon ücretlerine gelince, belkide bu sizi teselli edebilir biraz ama dediğim gibi sürekli Telsim, Turkcell ve Türk Telekom Kıbrıs'ın telefon bağlantısı kuramadığı özel günlerde (kandil,bayram,yılbaşı gibi) arama yapamadığınız ve attığınız SMS'lerin ertesi veya 2 gün sonrasında istediğiniz kişiye ulaştığından sürekli küfredeceksiniz…!
    Bunun yanında Telefon kulübeleri de adada sınırlı sayıda. O yüzden daha çok büfe , bakkal ve Üniversite'deki özel dükkanların telefon klübelerini kullanmak zorundasınız.
    Bunun ücreti de Türkiye'de bir ili alan koduyla aramaktır aslında ama fiyatlar aradığınız dükkanın ücretlendirmesine göre değişiyor , ancak üniversiteden aramak genelde dk. 500.000 lira civarı bir para.
    Eğer cebi ararsanız ki ben pek önermem o zaman da dakikası 800 -900 bin lira gibi bir ücret sizi bekliyor.
    24. Turkcell , Telsim ve Avea kontörlü veya faturalı kullanan kişiler adaya gelmeden önce hatlarını uluslar arası görüşmeye açmayı unutmamalılar,fakat şunu göz ardı etmeyin: uluslar arası tarife'de fatura iki tarafa da yazar. Yani size fatura işler..
    Bence uluslarasına açarsanız aramaları kabul etmeyin ve hemen Turkcell yada Telsim hat alın adadan. (inşallah bu zavallı durumlara düşmeden Türkiye'deki bir üniversiteyi kazanırsınız..)
    25. Adaya girmek bildiğiniz gibi pasaportla artık, ve her sene Muhaceret denen bir işlem yaptırmak zorundasınız. Bu işlem oldukça sıkıcı,uğraştırıcı ve kıbrıslı memurların ağız kokusunu çekmenizi şart koşan sürekli oradan fotokopi çektir, okuldan öğrenci belgen eksik onu al, pasaportunu da yanında getir, yurttan ikametgah al .. vs'de vs…
    26. Yurtlar pislik yuvası, tuvalet ve banyolar'da sıvı ya da katı Sabunluk Yok!Hepatit A veya başka bulaşıcı başka hastalıkları kapmak olası, ki ben Yakındoğu'nun yurdunda kaldığım zaman Sarılık oldum..!!!
    Ayrıca Yurt yönetimi kesinlikle öğrenciden yana değil,paranızı geri almak istediğiniz zaman günlük 2 Euro olan ücretin geri kalan kısmını bile ödemiyorlar, hatta eğer 1 yıllık ödemişseniz ve yarım dönem yurdu kullanmışsanız öbür dönemki ücreti de geri ödemiyorlar,resmen Okul Yurdu sizin paranızı GASP ediyor!!!
    Ben bunun Lörneklerine çok rastladım ve paramı kendim dahi alamadım…
    27. Yurt odaları genelde 5 ila 7 metrekare arası küçük mekanlar ve size sunulan eşyalar söyle:
    *Çalışma masası
    *Yatak
    *Giysi dolabı
    *Bazı odalarda ekstra ücrete bağlı TV ve Minibar.
    *İnternet bağlantısı (Birçoğunda Kablosusuz gerçekleşiyor, yurtların birkısmında da kablolu bağlantı mevcut)
    * Bir de 4 duvar.. (Not: balkonlu yurtlar Uluslar arası Kıbrıs'ta mevcuttur). 28. Yalnız yurt odalarında ders çalışmak çok zor çünkü özellikle eski yurtlarda bir koridorda 80 ila 130 kişi kaldığı için bu insanların çıkardığı gürültüleri siz hesap edin..!
    Bazı yurtlarda ders çalışma odaları mevcut ama onlar da sınav haftası bile 1,2 kişi çalışan oluyor çünkü ortam ders çalışmaya uygun değil.
    28. Yurt odalarındaki pisliğe bir örnek:
    Ortak kullanılan tuvalet , banyo ve mutfak.
    Bu alanlar temizlikçiler tarafından günde 2 kez temizlenmesine rağmen ortalığı bok götürüyor resmen.
    Bir koridorda 80 ila 130 kişi kalınan yurtlarda bu rezalet iyice zıvanadan çıkmış vaziyette.
    Tuvaletler hep taşıyor, mutfak tarafında kalan kişiler mutfak lavabosu taştığından odalarına giremiyor veya çıkamıyorlar..!
    Ama yeni yurtlardan birkısmında bir tuvalet ve banyoyu 8 yada 10 kişide paylaşabiliyor,ama hastalık kapma ve pis bir tuvalet bulma şansınız gene hayli yüksek.
    Ha unutmadan söyleyeyim 11 milyar lirayı 5-6 Metrekare bir odaya vermeyi gözden çıkartmışsanız bu odalarda tuvalet odanın içinde ama diğer yurtlarda değil..!
    29. Kıbrıs'ta hava alanında boşuna Havaş yada başka bir otobüs şirketi arayarak boşuna vakit kaybetmeyin. 2 yıl önce KTHY'nin hava alanından Lefkoşa'ya servisi vardı ama Taxi'cilerin baskıları ve artan maaliyetten bıkan KTHY bu hizmetini geri çekti, şu anda başka bir otobüs firması da yok bu işi yapan, yani Taxiye binmekten başka şansınız yok!!!
    30. Taxi fiyatlarına gelince Ercan hava alanından Lefkoşa'ya 31 YTL , Girne'ye 50 küsür YTL'ye Magosa'ya yanılmıyorsam 60 YTL'ye Götürüyorlar.
    Burada sakın Taxicilerle Pazarlık YAPMAYIN, uyanık olun ve TaxiMetre'yi açtırın mutlaka!!!
    31. Adada Elektrik sıkıntıları senede 60 – 70 defa özellikle eğitim-öğretim süresi olan sırada sıkça kesilmekte. Yanınızda Şarjlı floresan almayı unutmayın! Çünkü YURTLARDA JENARATÖR BULUNMAMAKTA.!
    32. Yurtlarda eksikleri saysam bu yazılar bitmez herhalde.. ben sadece size Erkek yurtlarında Tül perde yok, sadece Kalın perde var desem nasıl bir tepki verirsiniz acaba?
    33. Su kesintileri de ayrı problem.
    Zaten şehir şebeke suları içilse de araştırmalara göre içilmesi insan bünyesine ZARARLI!
    Memba suyu almalısınız. O da 20 litresi 6 Milyon.
    Yemekleri ve içme suyunuzu bu suyla karşıladığınızı varsayarsak ayda 24 Milyon Suya para ayırmalısınız!!
    34. Asker çocukları Doğu Akdenizi seçerlerse okul parasında indirimle karşılaşırlar ve babaları üst rütbeyse (Torpili sağlam kişilerden almışsa) bu birkaç kişinin faydalanabildiği ordu evlerinden yararlanabilirler.
    Ama asker çocukları hemen sevinmesin, biz ne üst rütbelilerin çocuklarını gördük babam bilmem ne şuradan sağlam torpilim var diye sonra hepsi teker teker eve çıktılar.
    Çünkü bu odalar inanın 5 dk. Sahipsiz boş kalmıyor!
    35. Kıbrıs sizin psikolojinizi kısa sürede yiyip bitirecek, hatta bünyeniz gerek vücut sağlığı gerek kafa sağlığı açısından çökecektir. Mutlaka bir psikolog yardımı alın!36. Kıbrısta okulunuz boyunca sayısız haksızlıklarla karşılaşacaksınız.
    Bir hukuk öğrencisi olarak söylüyorum: Kendinize güvenip bir işyeri veya şahsa karşı boşuna mahkeme açmayın, veya kendi gücünüzü göstermeyin. Çünkü buranın adalet sistemi ve işleyişi farklı.
    İlkel bir düzen var. O yüzden sesinizi fazla çıkarmayın ama ezik duruma da düşmeyin!
    37. Kıbrıs'ta kavgaya karışmayın adadan atılabilirsiniz.
    38. Adam bıçaklamayın sakın, adadan kesin atılırsınız!
    Okul hayatınız biter! Bu sene Erzurumlu bir çocuğun Doğu Akdenizde okuyan bu nedenle okuldan ve kıbrıstan atıldı.. Yazık oldu çocuğa..
    39. Kumarhane'lerde zaman geçirmeyin hatta girmeyin, olası bir baskında okuldan disiplin cezası alabilirsiniz ve bunlar sicilinize işlenir. Çünkü adada Kıbrıslıların (Kuzey tarafı halkı) ve Öğrencilerin Casino'lara girmesi ve kumar oynaması yasak.
    40. “Night Club” yani genel evlere girmekte sadece 18 yaş sınırı var SANIRIM..
    Ama adada AIDS oranı hayli yüksek, yani işe çıkarken şapka takmayı ihmal etmeyin!!
    41. Kıbrıs halkı sizi sürekli bir Türk dostu yada din kardeşi olarak değil de “Nakit Para Akışı” ya da “Yürüyen EURO”'lar olarak göreceklerdir! Heryerde 10 liralık bir malı size 20'ye kakalamaya çalışacaklardır.
    42. Size kayıt sırasında Türkiyenin birçok ilinde büro açıp kayıt işlemini yapan kişiler sizi söyledikleri yalanlarla kandırmaya çalışacaklardır,Bu kişilerin anlattıklarının ancak %40'ı doğrudur, gerisi Büyük bir abartı ve belkide okul süresince kimsenin görmediği ve göremediği şeylerdir..!
    43. Adada prizler 240 Walt gerilime sahip olduğunda ve prizler 3 çıkışlı erkek priz tipidir.
    Yani cep telefonunuz , Laptop'unuzun Bataryası ve Elektrikli aletlerin ömürleri erken sürede iflas edeceklerdir..!
    44. Sınıflara gelince inanın gözlerinize inanamıyacaksınız!
    Sınıflar devlet üniversitelerinin birçoğundan Berbat durumda..
    Oturduğunuz taburelerin birçoğu 1990'lı yıllardan kalma, sınıflar senede 1 kez boyanmakta ve heryer sağ,sol görüşleri, Talat yanlısı yazılar vs. ile dolu.
    Fakültelerden bazıları yenilenmekte o da daha çok öğrenci kapmak için.
    Fakat görünce bu sınıfta okunmaz diyeceksiniz..
    Hani it bağlasan durmaz denir ya aynı o tarz..
    45. “Ucuz Etin Yahnisi Yavan Olur..”
    Mantığı burada hem geçerli hem geçersiz bir deyim.
    Çünkü Aslında ucuz gibi gözüken bu okullar Kalacak yer, Uçak parası, Yemek parası, Ekstra giderler, harçlıklar ve diğer birsürü harcama ile size bu sene ortalama 16 Milyara patlayacak bir maaliyet çıkacak, hani verdiğim paraya deydi deriz ya , burada bu kelimeyi hiç kullanamayacaksınız çünkü Ailelerin verdiği para sadece Diplomaya veriliyor.
    Hiçbir hizmet kaliteli değil ve Doğudaki illerdeki üniversiteler bile Kıbrıstaki özel ünilerden daha çok imkan tanıyor, hiç değilse adamın verdiği para deyiyor..ama kıbrısta verdiğiniz paralar Haram oluyor o kişilere çünkü hizmet yok, kalite yok, insani yaşama sınırında bir yaşam sizi orada bekliyor.. Eğer bunu geçte olsa okuduysanız Kıbrısa gelince birlikte ağlaşırız..
    Ben size üzülürüm, siz de ben nasıl böyle bir Hata yaptım, benim suçum neydi diye ağlarsınız..
    46. Arkadaşlar, kardeşler , ÖSS tercihinde yurtdışında okumak isteyenler;
    İşte size 46 nedeni ayrıntısıyla detayıyla hiç üşenmeden 1.30 saat zaman ayırarak yazdım.
    Ben Yakındoğu'da okumaktayım ve bir öğrenci olarak bu uğradığımız Haksızlıkları yazmak istedim.
    Zaten derslerimizde bize öğretilenler de insanların haklarını yasalar el verdiğince korumak ve savunmak değil mi?
    Dikkat ederseniz bu kıbrıs konusu kanayan yaradır ve birçok öğrencinin canını yakmıştır.
    Bu kanayan yara en sonunda patlat verdi ve benim gibi ağzı yanan birçok kişi artık isyan noktasına geldi ve hepimizin ortak amacı Yeni gelecek öğrencileri kurtarmaktı..Umarım bu yazdıklarım hibeye gitmez çünkü burada yazılan herşey Gerçek!
    Bunları sakın göz ardı etmeyiniz.
    Zaten Kıbrısta okuyan ve mezun olmuş kişiler bu kadar detaylı anlatılan sorunları okuyunca bana mutlaka hak vereceklerdir.
    Bize, davamıza ve diğer insanları bu zor ve katlanması insanın sabrını zorlayan durumdan kurtaralım.
    İnsanlarımız Kıbrısın aslında bir Cennet köşesi olmadığını ve TV'lerde anlatılan onlarca Kıbrıs yalanını anlamalıdırlar.
    Dikkat ederseniz öğretimin kalitesi hakkında hiçbir sorun yazmadım çünkü adadaki tek güzel şey öğretmen kalitesinin yüksek olmasıdır, yani en azından Türkiye şartlarında eğitim-öğretim uygulanmaktadır.
    Ama bu 46 sorun göz ardı edilmemeli..
    4, 5 yıl gelir geçer dememeli, bunlar hayatınızın en güzel yılları olmalı..Nefret ve üzüntü dolu yıllar değil..Bunlar 1,2 senedir ara sıra olan problemler değildir,Sürekli olan problemlerdir ve Yüz karasıdır bu durum.
    Lütfen sizde bu yazıyı E-Mail'le dostlarınıza gönderiniz ki o kişiler de bu yanlışların farkına varsın ve çevresindeki insanları uyarsın, bu kötü duruma başka Aileler, öğrenciler mağruz kalmasın…
    Yazdıklarımın HEPSİNİ okuyunuz lütfen… Saygılar…
  • Kıbrısa uğramayın.. Uzak durun. Kardeşlerr bir sene daha çalışın ve tr de okuyun. Kıbrıs çook kötü.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.