Evet arkadaşlar Kıbrıs tam burslu bilgisayar öğretmenliğimi yok rusya belgorod bilgisayar mühendisliğimi daha mantıklı? Tavsiyeler için teşekkürler...
Kıbrıs'a git.
quote:
Orijinalden alıntı: samet944
Kıbrıs'a git.
Nedenlerinide yazarsan çok sevinirim hocam.
Ben Rusya'da öğrenciyim en başta söyleyeyim bana da Kıbrıs'a git diyorlardı ben dinlemedim ama tam burslu olarak değil %50 burslu tutuyordu benim. 1. Para açısından Kıbrıs'da para vermeyeceksin okula ama belgorod da vereceksin.(Paranı kım karsılar bılmedıgımden direk olarak söylüyorum) 2. Rusça dili çok zor bi dil , Kıbrısda türkçe ve ingilizce ile işi bitirebilirsin. 3. Belgorod dediğin şehir çok düşük bi nüfuslu şehir %90 sıkılcaksın sosyal hayattan aynı mekanlar vs. Moskova ve ST Petersburg deseydin gel derdim her bakımdan iyi olur.
quote:
Ben Rusya'da öğrenciyim en başta söyleyeyim bana da Kıbrıs'a git diyorlardı ben dinlemedim ama tam burslu olarak değil %50 burslu tutuyordu benim. 1. Para açısından Kıbrıs'da para vermeyeceksin okula ama belgorod da vereceksin.(Paranı kım karsılar bılmedıgımden direk olarak söylüyorum) 2. Rusça dili çok zor bi dil , Kıbrısda türkçe ve ingilizce ile işi bitirebilirsin. 3. Belgorod dediğin şehir çok düşük bi nüfuslu şehir %90 sıkılcaksın sosyal hayattan aynı mekanlar vs. Moskova ve ST Petersburg deseydin gel derdim her bakımdan iyi olur.
Teşekkürler tavsiyeler için Peki hocam orada eğitim kalitesi nasıl? Derslerde bişeyler anlayabiliyormusunuz ?
Bende bu sene geldim , hazırlık bitmek üzere yani seneye bölüme geçeceğim.Ama duyduklarıma göre bölümde anlama oranı çok düşükmüş.Kendi çalışmana bağlı biraz ne kadar çalışırsan o kadar anlarsın gibi.Kalite bakımından üniversiteden üniversiteye değişir hocam
quote:
Orijinalden alıntı: umut2555
quote:
Teşekkürler tavsiyeler için Peki hocam orada eğitim kalitesi nasıl? Derslerde bişeyler anlayabiliyormusunuz ?
Arkadaş Rusça zor bil demiş. Doğrudur Zor ' dur. Ama çalışana, planı, programı olup istikbalin geleceğin dilinin Rusça olduğuna kanaat getiren, kızlarından tutun salatasına, kamyonuna, arabasına kadar herşeyi muazzam olan büyük Rusya Federasyonunu size şiddetle tavsiye ederim. Kıbrıs Rusyanın yanından bile geçemez.
Cem yılmaz ın da dediği gibi. Herkes derdini anlatacak kadar İngilizce biliyor. Kimsenin bilmediği, aranan eleman olmak elzem dir. Zor, Zor olmasına ama söyleyin kolay bir şey şu hayatta da onu yapalım.