Şimdi Ara

Kıbrıs'taki (KKTC) adrese Çinden Telefon Kargolatma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kıbrıstaki tanıdığımın adresine, Çinden telefon siparişine bu adresi göstersek, Kıbrısa girişte de Türkiye'deki gümrük prosedürleri uygulanıyormu? KKTC ye telefon girişi yasak mı?

Selamlar ben de Kıbrıs'ta yaşıyorum ancak benim de gümrük konularında pek bilgim yok. Tahminim Türkiye'deki mevzuatın benzeri burada da geçerli telefon girişi yasak ve 75 euroya kadar olan ürünlerde gümrük vergisi uygulanmıyor. Yalnız Çin sitelerinde sipariş kısmında ülkeyi Kıbrıs olarak seçtiğinizde free shipping ortalama gönderimi 15-60 gün olarak değişiyor. Bu Türkiye seçildiğinde 15.25 arası genelde. Belki de Kıbrıs'a çok sık gönderim yapmıyordur bu China Post bilemiyorum. Biraz araştıracağım bu mevzuyu. Bilgilendirme yaparım...
  • KKTC gümrüğünden bir yetkiliye ulaştım bugün. Kendisine bir iki sual sorma fırsatı buldum. Yurtdışından sadece yolcu beraberinde ,135 euro değerine kadar gelen ve şahsi kullanımı belli olmuş (sanırım kutusundan çıkarılmış, kullanıldığı açıkça belli olacak eşyaları kastediyor) eşyaların vergi muafiyeti kapsamında olduğunu belirtti. Yurtdışından kargoyla gelen (bilhassa sorarken Çin demiştim) diğer herhangi bir ürünün %30 gümrük vergisinin ödenmesi gerektiğini söyledi. Kargoyla gelecek telefonun herhangi bir yasağının olmadığını ve vergi ödendiği sürece girebileceğini anladım kendisinin konuşmalarından. İki kez teyit almak için sordum ve onay aldım. Bu da demek oluyor ki Türkiye'den gelmiyor KKTC gümrüğüne bunlar. Belli ki direk KKTC'ye giriyor ki mevzuat Türkiye'den daha farklı.

Orijinalden alıntı: muratai

KKTC diye bir ülke yok ki dünyada? Listede varsa bile Türkiye üzerinden gidecektir posta. Bu durumda Türkiye gümrüğünden geçiyor olabilir. Olmayadabilir.
    Bence en mantıklısı rum kesiminde arkadaş vs varsa onun adresine yollatın, belki oranın gümrüğü daha gevşektir. Ben olsam öyle yapardım :)

Evet KKTC bir ülke değil elbette Türkiye'ye bağlı tırnak içinde bağımsız bir devlet. Ne üzücü ki "Cyprus" dünyada sadece Rum tarafını işaret eden bir kelime.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.