Şimdi Ara

Kia Sportage 2019 Sonrası 1.6L Dizel (7 İleri DCT) Alanlar ve Alacaklar (Alındı) (36. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
731
Cevap
17
Favori
71.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Servisi beklerken yeni Sportage, Niro-EV ve Sorento inceleme fırsatım oldu, sportage-prestige ile test sürüşüne çıktım. Öncelikle çok beğendiğimi söylemeliyim, malzeme kalitesi korunmuş hatta yer yer daha da kaliteli olmuş. Ön konsol ve kapı kolları daha güzel. Ben önceki nesil sportage (prestige design ) ile karşılaştırdım, ilk gözlemim şu şekilde;


    +Aktif güvenlik donanımları ile her şey var, (ACC çok ilgimi çekmiyor ama kullanıcısı için mevcut)

    +360 kamera çok kullanışlı, sinyallerde ilgili açının ekrana gelmesi bence her markada olmalı

    +adaptif led ile manuel far kontrolü saçmalığı sonlandırılmış (önceki prestige design da led olmasına rağmen manuel kontrol ile yükseklik yapılıyor, çok güçlü olduğu için en alçakta bile baya selektör geliyor gece maalesef)

    +düşük hızda direksiyon pamuk gibi, (elektromekanik direksiyon olarak geçiyor sanırım) bu özellik önceki kasada da olması gereken çok markanın sunduğu bir özellikti. Yeni kasada var ve park etmeyi çok kolaylaştırıyor.

    +Yol sesi yalıtımı da daha iyi gibi, motor sesini benzin-dizel farkı olduğu için yorumlayamıyorum. Rüzgar sesini test edecek kadar hızlanamadım.

    +Aracın süspansiyonları yumuşatılmış gibi, bu da İstanbul gibi mayın tarlası bir şehirde daha konforlu bir sürüş demek, bunu artı olarak yazıyorum.

    -Bagaj camı daha kısa veya açılı. Dikiz aynasından görüşü beğenmedim daha dar bir görüş var. Yine bagaj camının silecek konumunu beğenmedim, küçük camın daha küçük bir alanını temizliyor.

    -Tam deri koltuk bence yıpranmaya müsait. Koltuk ısıtma+soğutma ile olumsuz yönleri azalsa da yarı deri koltuğu tercih ederdim.

    -Yine 19' jantın bu araçlar için gereksiz olduğunu düşünüyorum ama ülkemizde bunlar tercih ediliyor.

    -Ön yolcu koltuğunun kontrolü yandan yapılabiliyor, bu durum arkada çocuk varsa ona eğlence olabilir :) İyi niyetle yapılmış bir değişiklik gibi duruyor ama soru işareti oluşturdu.

    -Test aracında 3 bölgeli klima vardı, sanırım ilk parti araçlar da o şekildeymiş ancak yeni araçlarda arkada klima ayarı mevcut olmayacakmış. Arkada bağımsız klimanın çok hoş bir özellik olduğunu düşünüyorum, çıkarılması önemli bir kayıp bence.


    Sonuç olarak ben mevcut sportage'ı da beğenerek kullanan birisi olarak çok beğendim. Önümüzdeki dönemde takas+kredi imkanı olursa prestige modelini almak isteyebileceğimi ilettim.


    Niro-EV küçük sportage gibi ancak bazı noktalarda elektrikli araçlarda gözlenen basitlik de var gibi. Çoğu yeri sportage ile ortak görünmesine rağmen +200bin fiyat farkını vermeyi ben tercih etmem. Mevcut hibrit modeli değerlendirilebilir eğer gelirse ancak 1.4 motor kombinasyonu zayıf göründü bana. Bu haliyle benim tercih etmeyeceğim bir araç.


    Sorento ise 2m fiyat etiketi ile çok uzakta. Ancak 3. sıra koltuğa ihtiyaç duyan ve bu fiyatı verebilecek aileler için 5008/TiguanAS gibi modellerden çok farklı bir model, mutlaka alıcısı olacaktır. Merak edenler Kia Gül-Al da inceleyebilir.


    Yarım günlük izlenimlerim bu şekilde. Eklemek düzeltmek isteyen olursa şimdiden teşekkürler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halil_ibrhm -- 19 Ekim 2022; 11:57:19 >




  • halil_ibrhm kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler bilgiler için.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önceki araçlarımda Yan camlarda dışta buğu, su vs olduğunda camı indirip kaldırınca camı temizliyordum. 2018 Sportage ile bunu yaptığımda camda en ufak bi temizlenme olmuyor. Camlar filmli. Bu durum Sportage da normal midir yoksa bendeki araçta mı bi sorun var?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etkinus -- 28 Ekim 2022; 0:22:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • halil_ibrhm kullanıcısına yanıt

    Merhabalar


    Yeni araçlar hakkındaki izlenimleriniz gayet yerinde. Ben 2020 1.6 CRDI elegans A peketten, 2022 cool paket 1.6 benzinli mild hibrit araca geçtim. 6 ay oldu. Araç 8000 km de. Şu an için bir problem yok.


    Elegans paketi alırken 5000 tl fark ile elegans vizyon paket (19 jant) alabiliyordum. Ancak ben de 19 jant konusunda sizin gibi düşünüyorum. Görsellik son derece güzel olmasına rağmen bana da gereksiz geliyor 19 jant.

    Eklemek istediğim tek konu iki aracın yakıt tüketimi. 25.000 km de sattığım dizelin yakıt tüketimi 6.4 L/100 km idi. Şu an kullandığım aracın yakıt tüketimi de 6.4 L/100 km. Elektrikli motor (mild hibrit) etkin bir şekilde kullanılırsa (Eco mode) şehir içinde yakıt tasarrufu yapılabiliyor. Uzun yolda hiç Eco modu kullanmadım.


    Herkese iyi bayramlar dilerim.

  • etkinus kullanıcısına yanıt
    Aynı sorun benim yan camlarda da var

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba, 2020 1.6 CRDİ Prestige 14.800 km'de yeni aldık. Soğuk havalarda far içinde buğulanma farkettim. Bu sorunu yasayan var mı? Merak ettiğim konulardan bir taneside aracı çalıştırmadan akü pozisyonuna nasıl getiriyoruz start stop düğmesinde?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eko2282 -- 13 Aralık 2022; 15:19:4 >
  • eko2282 E kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,
    Benimki prestige design, farı prestige donanımdan farklı buz küpü led far dedikleri fardan. Öyle bir sorun yaşamadım. Kontak pozisyonuna almak için frene basmadan bir kere start/stop düğmesine bastığınızda sadece radyoya elektrik verir, ikinciye bastığınızda komple kadran, radyo ne varsa her şeye elektrik verir. Üçüncüye bastığınızda her şeyden elektriği keser araç kapanır.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Teşekkürler arabanın acemisiyiz daha. Birde sunroof acarken sadece perde acmak için ne yapmalı? Tuşu çözemedik bir türlü. Cam tavan kalsın sunroof acılmasın ıstıyoruz kısın




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eko2282 -- 15 Aralık 2022; 11:31:35 >
  • eko2282 E kullanıcısına yanıt
    Toplam 2.5 yıl oldu hala biniyorum ancak çözemedim

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • eko2282 E kullanıcısına yanıt
    Sunroof tuşu 2 kademeli. İlk kademeyi çekecek şekilde hafifçe çekerseniz tuşu sadece perde açılır cam açılmaz. Biraz sert çekerseniz komple açılır.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba tekrardan, değerli üyelere sormak üzere iki konum var benim yine. Tecrübelerinize güveniyorum. 2020 1.6 CRDI prestige paket,


    Orta ekranda sürüş bilgileri diye altta bir sekme var tıkladığımda aracın çalışır vaziyette olması gerekir diyor. Ama araç zaten çalışır vaziyette anlam veremiyorum. Farklı birşey mi yapmak lazım. Tam olarak ne gösteriyor onuda bilmiyorum. Multimedya aracta gercekten cok harici calışıyor gibi.


    İkinci konuda aracı alırken ekspertizde hiçbir şekilde bir şey denmeyen fakat sonrası motor sarı ikaz ışığı yanmaya başladı. Ekspertizdeyken yanmıyordu. Sonra tekrar ekspertize danıştığımızda servis süresinin geçtiğini için yandığını söyleyip ikaz ışığını bağlantıyla kapattılar. Birkaç yere konuyu sorduğumda servis süresi geçtiğinde oluyor dendi. 3 gün sonra servise gittik ikinci yıl bakımı yapıldı Çorlu Nitko'da. Zaten cok kalabalıktı araca doğru düzgün baktıklarına emin değilim. 200 km geçtik sonra tekrar ikaz ışığı yanmaya başladı. Bu ışığın servis süresi ile alakalı olmadığını düşünüyorum. Araç daha 15.000 km'de şaşırtıyor bizi. Bugün tekrar bilgisayara bağlayıp bakacaklar. Birçok yorum okudum mazot pompası v.s. Daha şimdiden soğuduk araban.


    Tüm forumu okudum bu tarz bir problem yaşayana rastlamadım yada paylaşılmamış. İnternette bir takım problemler yaşayanlar var umarım sadece yakıt kaynaklıdır. Değerli yorumlarınızı bekliyorum


    (GÖNDERİYİ EDİTLİYORUM, Serviste PM SENSÖRÜ hatası bulundu. Temizlenmesine rağmen motor ışığı sönmedi. PM sensörü iyi niyet garantisinden ücretsiz değiştirilecek. Sensör partikül yoğunluğunu ölçüyor. Birçok araçta kronik arıza haline gelmiş)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eko2282 -- 12 Ocak 2023; 10:53:41 >




  • eko2282 E kullanıcısına yanıt

    Geçmiş olsun..

    15.000 km de partikül filtresinin neden dolduğu hakkında size bir açıklama yaptılar mı? Normalde dolmaması lazım.

  • free men F kullanıcısına yanıt

    Servis sırasında böyle bir hata ile karşılaşmadıklarını bu durumun kullanım şekliyle alakalı olduğunu ve biraz devirli kullanmamız öğütlendi. Aslına bakarsınız partikül filtresi dolduğunu sanmıyorum çünkü sadece motor ışığı yanıyor. Arabanın çekişinde birşey yok. Yüksek ihtimal aldığım yakıttan kaynaklı olabilir. Sadece motor ışığı yanıp partikül ile ilgili arıza kodu yüksek ihtimal yakıt karışım zenginliğiyle alakalıdır diyorum. Araç nerdeyse hiç devirli kullanılmamış. 1 ay kıpırdamadan da garajda durmuş. Bu haftasonu yeni yakıt alıp bir 100 km yolum var. Bakalım sönecek mi yoksa tekrar servise götüreceğim.

  • eko2282 E kullanıcısına yanıt

    Dediğiniz gibi yakıt kaynaklı da olabilir. Sorunsuz sürüşler dilerim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • free men F kullanıcısına yanıt

    Biraz performanslı kullandık yakıt menzil 200 km altına düştükten sonra ışık yanmadı birdaha. Dediklerine göre araç yakıtının sıkıntılı olduğunu bir şekilde göstemeliymiş. Sarı motor ışığıyla bize ifade ediyormuş. Rahatladık şimdilik severek kullanıyoruz. Hatta hep spor modda kullanıyorum artık.

  • Partikül filtresi dolmamış sensör arızasıymış

  • Arka balata değişimini sizce serviste mi yaptırayım? Kendim internetten alıp bir yerde taktırsam ne olur? Marka tavsiyesi var mı?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu araçta sunroofta çok fazla tıkırtı trim sesi yaşayan ve sorunu çözebilen var mı arkadaşlar ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mehmetinho M kullanıcısına yanıt

    19 jant dolasıyla arabayı sert yapıyor. Oda sunroofa etki ediyor gibi. Ama tıkırtısı rahatsız edici gelmedi aşırı derecede

  • mehmetinho M kullanıcısına yanıt
    Km 30 bine geldi benimkinden de başladı ufak ufak sesler. Araba soğuksa güneşe çıkarınca küt küt sesler geliyo ara ara. Beli kütürdetme sesi gibi kasa ısındıkça esniyo muhtemelen. Sunroof hiç bakım görmedi ondanda yapıyo olabilir. Yazın 19 jantlarla biniyoruz biraz sert onunla da alakalı olabilir. Geçen gün jeep compass a bindim 2021 model, jeep dersin, premium marka dersin o arabanın her yeri tıkırdıyodu. Onun için bizim sportage lar hala daha başarılı bence trim sesi anlamında.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.