Şimdi Ara

Kia Sorento 2.5 CRDI EX & Audi a4 2.5DİZEL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
15.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar imzamdaki Passat 1.9TDI 2003 model aracım satışta. Passatı sattıktan sonra aklımda 2 tane araç var, ya Kia Sorento 2.5 Crdi EX triptonik (2005-2006 model) yada Audi a4, 2.5 TDI triptronik. (2004-2005 model)

Ben özellikle rahat ve kolay kullanım, konforlu sürüş arıyorum. Yoldaki taşı, tümseği özellikle bu 2 araçtan hangisi daha az hissettirir onu merak ediyorum. 6-7 sene önce yüksek bir araç kullanmıştım 4-5 km , çok hoşuma gitmişti, yine aynı zevki verir mi, karşısında audi a4 olsa bile onu merak ediyorum. Yada Sorento en az passat kadar konfor sunar mı? Her iki aracı da kullanmış arkadaşların yorumlarına özellikle çok önem veriyorum.

• Yol konforu olarak elbette sorento daha konforludur, yoldaki çukurları tümsekleri vs daha az hissedersiniz, ki a4 te fazla yumuşak bir araç değildir. A4 Sizin passattan biraz daha iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurcugum -- 13 Mart 2010; 15:15:45 >
  • Sorento'nun genel olarak bilinen eksi yönleri yol tutuşu,güvenliği.Ben bu iki seçeneği de yok sayıyorum.Neden derseniz,bu araç bir suv.Eğer bununla altınızda sedan varmış gibi(yada x5,q7 vb suv) yolda giderseniz haliyle yol tutuşu sizi memnun etmez.Bunun yanında güvenliğe laf ederler genelde.Bende onlara şöyle cevap veriyorum,bu araç 2.2 ton ağırlığında.Eğer normal bir sedanla vs çarpışırsanız siz şanslısınız,fakat duvara,ağır vasıtaya çarparsanız haliyle sizin için iyi olmaz.Ben ağırlığın bu araçlar için bir artı oluşturduğunu düşünüyorum.Kullanım açısında suv,sedana göre daha zevklidir.Daha yumuşak sürüş ve + konfor sunacaktır sedana göre.Yol tutuşu zaten düşünülmemeli kanaatindeyim.Şehir içinde sıkıntı oluşturabilir,eğer tecrübesiz bir kullanıcıysanız-ki passat kullanıyorsunuz,passat küçük bir araç değil.Sorento daha rahat gelecektir,daha yüksek.

Herşeyden önemlisi sakın aracı test etmeden almayın

Benim şahsi fikrime gelirsek,passat'tan inip a4'e binmek pek işime gelmez.Model olarak neredeyse aynı olacaklar,kazanç ise +performans.Böyle bir şansınız varken,suv alma hevesinizde varken bence suv alın

• altındaki araba ikisinden de iyi bence.Bu arada ilan varsa ekler misin?
  • http://www.sahibinden.com/gumus_passat_highline2_-74WQQaXQQ22703603WQQpXQQdisplayitem

İlandan kastiniz kendi ilanim sanirim. Yukaridaki linkte kendi satis ilanim var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: altinok

http://www.sahibinden.com/gumus_passat_highline2_-74WQQaXQQ22703603WQQpXQQdisplayitem

İlandan kastiniz kendi ilanim sanirim. Yukaridaki linkte kendi satis ilanim var.

araç çok diri ve güzel duruyor.Ben olsam satmazdım.Sorduğunuz a4 le yolculuk yaptım içi çok dar.ayrıca süspansiyonlarıda çok sert.sorentoya da bursa fuarında binmiştim.Direksiyonu falan çok kalitesiz gelmişti bana ama gidişini bilemem.Yinede parasını haketmeyen ve tarzıma uymayan bir araç.

Ben olsam passat tan sonra e39 520i, 2.0 tdı passat, mercedes e200 öyle araçlara bakardım.

• Yeni kasa passatlari hic sevmiyorum ozellikle on konsolunu, mercedes icin ise sanirim genc sayilirim. Dediginiz bmw leri bir inceleyecegim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AUDİ A3 1.2 TFSI Motor
    2 yıl önce açıldı
    Honda Civic 1.5 EX
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kia Sorento tabiki.. konfora düşkünsen alternatifi a4 olamaz..
  • Sorento yolda kötü, arazide çöp. Ne işe yaradığı belli olmayan bir araç. Sorento almak için bir tane bile mantıklı gerekçe bulamıyorum açıkçası.

Düşünmeden A4'e yönelirdim.
  • Tercih sizin fakat Sorento biraz fazla yumuşak.Virajlara girerken hep bir tedirginlik hissediyorsunuz.Yola tam basmıyormuş gibi bir his oluşuyor

Ama içi falan ferah performansı da eh işte
  • http://www.sahibinden.com/_e-10_paket_kupon_5_20i_-76WQQaXQQ22403432WQQpXQQdisplayitem

şu aracın 96 modelinde yolculuk yaptım.Araba çok hor kullanılmış ve bitkin durumdaydı.Yinede çok konforlu bir yolculuk geçirdim.Üstelik arkada 3 kişi olmamıza rağmen.
  • Sorentoyu bastan eleyin derim , yol tutusu oldukca kotu.

a4 2.5tdi dusuneceginize , a6 1.9tdi multitronic bir arac almaniz daha mantikli.

A4 ici passattan daha ufak size istediginiz konforu yasatmiyacaktir izlenimini veriyor.

A6 1.9tdi araclara bir bakiniz bence eski bir kullanicisi olarak konforlu bir arac.

Uzun yolda Touaregden daha konforlu oldugunuda soylemeliyim
  • Konuyu yanlış bir yere çekmek istemem , Passatların piyasasına da hakim değilim ; ancak 2003 model 177000 km de bir araç ve fiyatı 38.200 tl...

Bu fiyatları gördükçe , altımdaki arabaya olan bağlılığım artıyor..
  • A6 tdi deneme sürüşü yapınca alınacak araba pardon binilecek araba buymuş diyeceğinize eminim
  • quote:

Orijinalden alıntı: onder46

Konuyu yanlış bir yere çekmek istemem , Passatların piyasasına da hakim değilim ; ancak 2003 model 177000 km de bir araç ve fiyatı 38.200 tl...

Highline donanıma sahip bir b5.5 hala bu fiyatlara satılıyor. Misal;

Örnek

Alan memnun satan memnun durumu hakim... Sizde araştırırsanız arkadaşın arabasının pek abartılı bir fiyat olmadığını göreceksiniz. En azından fiyatı abartan arkadaş değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: ~Fikret~

quote:

Konuyu yanlış bir yere çekmek istemem , Passatların piyasasına da hakim değilim ; ancak 2003 model 177000 km de bir araç ve fiyatı 38.200 tl...

Örnek

Alan memnun satan memnun durumu hakim... Sizde araştırırsanız arkadaşın arabasının pek abartılı bir fiyat olmadığını göreceksiniz. En azından fiyatı abartan arkadaş değil.

Ben de belirttim zaten piyasasına hakim olmadığımı..

Bir efsane kasa Corolla vardı , bir de Passat efsanesi...

Daha neler görecez bakalım..

• quote:

Orijinalden alıntı: ~Fikret~

quote:

Örnek

Konuyu açan arkadaş abartmamış tabi,fakat ülkemizde vw altın değerinde adeta.Bunun tek sebebi milletimizin yeterince bilgi sahibi olmaması.Biraz farklı bir örnek olacak ama iphone'da değerinin çok üstüne satılıyor.Üstüne 2 jenerasyon çıkmış bir cihaz fakat hala ilk nesili 500 tl den satmaya çalışıyorlar ve genele alıcı buluyorlar.Kişisel yorumum bu modelde bir araca bu kadar parayı bağlayamam,fakat ülkemizde bağlanıyor

• quote:

Altinizdaki araba nedir?
  • Bir arkadasin kesinlikle sorento diyip bir baskasinin da kesinlikle a4 demesi bir arkadasin a4 sizin arabanizdan biraz daha yumusuk diyip digerinin a4 cok sert demesini nasil yorumlayacagimi anlayamadim. Kafam karisti acikcasi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: altinok

quote:

Altinizdaki araba nedir?

altındaki arabayla yaptığı yorumun ne alakası varki? Düşüncesini paylaşmış forumdaki herkesin yaptığı gibi..

ayrıca bilgi açısından söyleyeyim
    129binde 2004 model highline2 olarak geçen passat 1.9tdi 34e satıldı.. TDI yazısında DI kırmızı renkti 130 bg oluyor sanırım.

diğer arkadaşlarında dediği gibi müşterisi varsa 40! bile veren çıkabilir tercih meselesi..

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetuEs -- 14 Mart 2010; 19:29:00 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.