Şimdi Ara

kia ne malı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• kore
  • kore
  • ABD = CHEVROLET, DODGE, FORD, GMC, HUMMER, JEEP, LINCOLN, PONTIAC, SATURN, BUICK, CADILLAC, CRYSLER, MERCURY

ALMANYA = AUDI, BMW, FORD, MAYBACH, MERCEDES, OPEL, PORSCHE, SMART, VOLKSWAGEN

AVUSTURALYA = HOLDEN

ÇEK CUMHURİYETİ = SKODA, TATRA

ÇİN = BIYADI, CHANGHE, CHERY, FAW, GEELY, HAFEI, GREATWALL, HONGOI, LANDWIND, LIEBAD, LIFAN, SMA, SOUEAST, XIALI, ZHONGHUA

FRANSA = CITROEN, PEUGEOT, RENAULT

HİNDİSTAN = MAHINDRA, MARUTI, SAN, TATA, HINDUSTAN, INTERNATIONAL

İNGİLTERE = JAGUAR, LAND ROVER, LOTUS, MINI, MORGAN, ROLLS ROYCE, ASTON MARTIN, BENTLEY, VAUXHALL

İSPANYA = SANTANA, SEAT

İSVEÇ = SAAB, VOLVO

İTALYA = ALFA ROMEO, FERRARI, FIAT, LANCIA, LAMBORGHINI, MASERATI, MERCURY

JAPONYA = DAIHATSU, HONDA, INFINITI, ISUZU, LEXUS, MAZDA, MITSUBISHI, NISSAN, SCION, SUBARU, SUZUKI, TOYOTA

KORE = DAEWOO, HUNDAI, KIA, SAMSUNG, SSANGYONG

MALEZYA = PROTON

ROMANYA = DACIA

RUSYA = LADA, GAZ, UAZ, ZMA/SEAZ, KAMAZ, KRAZ

SIRBİSTAN = ZASTAVA

UKRAYNA = ZAZ

Rakamlara Göre;
    ABD:13
    ALMANYA:9
    AVUSTURALYA:1
    ÇEK CUM.:2
    ÇİN:15
    FRANSA:3
    HİNDİSTAN:6
    İNGİLTERE:9
    İSPANYA:2
    İSVEÇ:2
    İTALYA:7
    JAPONYA:12
    KORE:5
    MALEZYA:1
    ROMANYA:1
    RUSYA:6
    SIRBİSTAN:1
    UKRAYNA:1

markası var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yarbay -- 24 Nisan 2007; 20:24:38 >

• Bunun dışında;

BUICK(ABD): Amerika'lı BUICK markasını Çin'de aynı marka altında farklı modelleri üretiliyor.

CHEVROLET(ABD): Markanın Brezilya, Hindistan,Çin, Kore ve Rusya'da ABD'den farklı modelleri satılıyor. Bunlardan Brezilya'lı Chevrolet'ler Opel'in Corsa ve Astra Classic modellerinin bir kopyası şeklinde. Chevrolet markası ABD üretimleri dışındaki modellerinde aslında eski Daewoo modellerinin üretimini yapıyor.

CITROEN(FRANSA): Citroen'in Çin'de üretilen Fukang adlı bir modeli de mevcut.

DAEWOO:Romanya ve Özbekistan'da üretimine devam eden firmanın çöküş döneminde olduğu biliniyor.

FIAT(İTALYA): Brezilya, Polonya ve Türkiye'de de farklı modellerin üretimi yapılıyor.

FORD: Aslen Amerika'lı olan marka daha sonra ABD ve Almanya olmak üzere ikiye ayrıldı. Ayrıca Brezilya, Avusturya ve Hindistan'da da üretim yapıyor.

HONDA(JAPONYA): Markanın ülkemizde de satılan City modeli Türkiye ve Hindistan'da üretiliyor.

HYUNDAI(KORE): Marka ayrıca Rusya'da da Accent ve Sonata modellerinin üretimini yapıyor.

KIA(KORE): Kore haricinde Çin ve Rusya'da fabrikaları bulunuyor.

MITSUBISHI(JAPONYA): Mitsubishi 380 isimli bir modeli de Avusturya'da bantlardan iniyor.

OPEL(ALMANYA): Markanın Polonya ve Güney Afrika'da da fabrikaları bulunuyor.

PEUGEOT(FRANSA): Peugeot Çin'de de üretim yapıyor.

RENAULT(FRANSA): Türkiye, Birezilya ve az da olsa Arjantin'de Clio sedan ve Megane modellerinin üretimi yapılıyor.

TOYOTA(JAPONYA): Japonya dışında Türkiye, Avusturya, Güney Afrika ve Çin'de de üretim yapılıyor.

VOLKSWAGEN(ALMANYA): Markanın Brezilya, Arjantin; Çin ve Güney Afrika'da fabrikaları bulunuyor.

• aslında bir nevi çoğu araç zaten çin malı gibi bir sonuç çıkıyor ..

çin kelimesini yukardaki metinde çokmu fazla okudum
  • TATRA da Çekoslavak menşeilidir,eklersen sevinirim Yarbay.
    Ayrıca KAMAZ ve KRAZ da Rusya'nın en bilinen markalarındandır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RqJnr -- 24 Nisan 2007; 18:11:30 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Renault twingo neden alınmaz ?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Listede almanyada MINI eksik benim bildigim bmw mini yi satin aldi ve almaya da uretiliyor galiba
  • MINI İngiliz markasıdır..Her ne kadar bmw satın alsada..

Nasıl ki vw nin satın aldığı Seat ve Skoda kendi ülkelerinin malı olduğu gibi..
  • @SnickersS

MINI mRcOLL un da dediği gibi İngiliz markasıdır...

@RqJnr

KAMAZ ve KRAZ ı ekledim ama TATRA yı ilk kez senden duydum onu da ekliyeyim...
  • Çekoslavak ağız alışkanlığından,zaten şu anda Çekoslavakya diye bir ülke yok
    Çek Cumhuriyeti'ne mensup yani.
    Ayrıca;
    http://en.wikipedia.org/wiki/Tatra_cars
  • quote:

Orjinalden alıntı: RqJnr

Çekoslavak ağız alışkanlığından,zaten şu anda Çekoslavakya diye bir ülke yok
    Çek Cumhuriyeti'ne mensup yani.
    Ayrıca;
    http://en.wikipedia.org/wiki/Tatra_cars

Anladım sağol antika arabaları fena değilmiş aslında...
  • turkiye => murat 131 yanlis bilmiyorsam
  • dayanıklı bari kia. Alalım mı? ne dersin arda
  • sen clıo al sana en ıyı o araba yakısır
  • Ortalık malı

Bu arada, Honda'nın muhteşem Acura'sını unutmamak gerekir
  • kia dayanıklımıdır birde ford amerikan değilmi?
  • Orjinalden alıntı: Yarbay

Bunun dışında;

BUICK(ABD): Amerika'lı BUICK markasını Çin'de aynı marka altında farklı modelleri üretiliyor.

CHEVROLET(ABD): Markanın Brezilya, Hindistan,Çin, Kore ve Rusya'da ABD'den farklı modelleri satılıyor. Bunlardan Brezilya'lı Chevrolet'ler Opel'in Corsa ve Astra Classic modellerinin bir kopyası şeklinde. Chevrolet markası ABD üretimleri dışındaki modellerinde aslında eski Daewoo modellerinin üretimini yapıyor.

CITROEN(FRANSA): Citroen'in Çin'de üretilen Fukang adlı bir modeli de mevcut.

DAEWOO:Romanya ve Özbekistan'da üretimine devam eden firmanın çöküş döneminde olduğu biliniyor.

FIAT(İTALYA): Brezilya, Polonya ve Türkiye'de de farklı modellerin üretimi yapılıyor.

FORD: Aslen Amerika'lı olan marka daha sonra ABD ve Almanya olmak üzere ikiye ayrıldı. Ayrıca Brezilya, Avusturya ve Hindistan'da da üretim yapıyor.

HONDA(JAPONYA): Markanın ülkemizde de satılan City modeli Türkiye ve Hindistan'da üretiliyor.

HYUNDAI(KORE): Marka ayrıca Rusya'da da Accent ve Sonata modellerinin üretimini yapıyor.

KIA(KORE): Kore haricinde Çin ve Rusya'da fabrikaları bulunuyor.

MITSUBISHI(JAPONYA): Mitsubishi 380 isimli bir modeli de Avusturya'da bantlardan iniyor.

OPEL(ALMANYA): Markanın Polonya ve Güney Afrika'da da fabrikaları bulunuyor.

PEUGEOT(FRANSA): Peugeot Çin'de de üretim yapıyor.

RENAULT(FRANSA): Türkiye, Birezilya ve az da olsa Arjantin'de Clio sedan ve Megane modellerinin üretimi yapılıyor.

TOYOTA(JAPONYA): Japonya dışında Türkiye, Avusturya, Güney Afrika ve Çin'de de üretim yapılıyor.

VOLKSWAGEN(ALMANYA): Markanın Brezilya, Arjantin; Çin ve Güney Afrika'da fabrikaları bulunuyor.
    [/quo,ü
    global dunya işde boyle bişey deılmı

• AVUSTURYA = HOLDEN

holden avusturya deil avustralya malidir
  • quote:

Orjinalden alıntı: warrior sako

AVUSTURYA = HOLDEN

holden avusturya deil avustralya malidir

Doğru haklısın
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.